Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Warszawiakk

mam dość tej wizyty Papieża

Polecane posty

Gość taka sprawa
a czy ja powiedziałam, ze osoba niewierzaca jest zła? Oczywiscie moze byc bardzo dobrym człowiekiem. Ja napisałam, ze jest próżnością i fryzeizmem samemu oceniać sie za dobrego i bardzo wierzącego człowieka i nie wiem, o co Ty sie rzucasz.

Gość oooooooooooooooooooooooo
Chciałam jeszcze dodać, że dla mnie totalnie bez znaczenia jest to czy tez człowiek jest ateistą. Wkur....wia mnie to, że większość katolików to fanatycy kościoła.

Gość taka sprawa
to miałaś pecha, błędem jest jednak generalizować i wszystkich oceniać jedną miarą.

Gość taka sprawa
niepotrzebe te kropki, bo i tak naisałas cały wyraz....... A ja nie lubie agresji atistó, antyklerykałów, kótrzy zazwyczaj mają bardzo jednostronna perspektywę.

ja tam jestem aktoliczka powiedzmy ale nie fanatyczką:P,fanatyzm to najgorsze co mzoe byc..owszem nie mam nic do Papieza,i zainteresowana jestem jego pielgrzymką,ale wszystko ma swe granice..nie ogladam wszystkich trnasmisji w tv itd....nie chce mi sie:P jedynie jedno wydanie wiadomosci i transmisje ze mszy i to mi wystarczy..:> a na samą pielgrzymkę bym sie wybrala(nie jestem moherem) pod warunkiem,ze:nie msuialabym jechac tam ze swą parafią:O mialabym vipowskie wejscioweczki:> i moja dziana rodzinka skąpa mnie by przenocowala:P :classic_cool:

ja tam jestem aktoliczka powiedzmy ale nie fanatyczką:P,fanatyzm to najgorsze co mzoe byc..owszem nie mam nic do Papieza,i zainteresowana jestem jego pielgrzymką,ale wszystko ma swe granice..nie ogladam wszystkich trnasmisji w tv itd....nie chce mi sie:P jedynie jedno wydanie wiadomosci i transmisje ze mszy i to mi wystarczy..:> a na samą pielgrzymkę bym sie wybrala(nie jestem moherem) pod warunkiem,ze:nie msuialabym jechac tam ze swą parafią:O mialabym vipowskie wejscioweczki:> i moja dziana rodzinka skąpa mnie by przenocowala:P :classic_cool:

Sama wiem najlepiej jak głęboka jest moja wiara. Wydaje mi się, że w tym momencie nie oceniasz mnie dobrze. Przeciez tak naprwadę mnie nie znasz i nie wiesz co przeszłam, i nie masz zielonego pojęcia na ile głęboka jest moja wiara. To chyba ja sama najlepiej wiem. Więc skończ juz z ta próżniością, bo wydaje mi się że do mocherkow się zaliczasz.

Gość Macie rację...
Nie spowodu "takich" katolików mówią, ze w kościele jest obłuda, tylko z powodu tego, co głosi ta religia, w co wierzy, jaką mają doktrynę.

Gość taka sprawa
najlepiej walnąc argumentum ad perosnam, typowe dla antyklerykała obrazic, jak sie nie ma nic do powiedzienia, a co ty o mnie wiesz, zeby nazywac mnie moherem? Nie nie jestem moherem, jestem racjonalnym katolikiem.

Gość taka sprawa
a co złego głosi chrześcijaństwo?? co złego głosi doktryna katolicka??

to są racjonalni katolicy??? :P

Gość taka sprawa
to partykularne wypaczenia katolików zniekształcają w oczach innych katolicyzm.

Gość taka sprawa
tak, są. Racjonalizm nie stoi w sprzeczności z katolicyzmem. Na bark racjonalizmu cierpią ruchy new age na przykład.

Gość Macie rację...
Do ooooooooooo: Ty wiesz najlepiej, jaką masz wiarę, nikt poza Tobą z ludzi.

no i Radio Ma :D ryja tez cierpi na brak racjonalizmu, jak i ojciec dyrektor i cały ten klan.

Gość Macie rację...
Jaką doktrynę... temat, jak zwykle, rzeka. M. in. czysciec. Nie ma w Biblii napisane nigdzie o czyśćcu. To wymysł ludzi, a nie Boga. I ten post, jak zwykle, będzie kontrowersyjny.

Gość Optymistka
jest mi wstyd. Wstyd za rzad, bo kiedy NASZ papież JPII przyjechal do kraju to nie robilo sie takich cyrkow. A w tamtym przypadku usprawiedliwilabym to, bo pomimo tego ze jestem zacieta ateistka, to bardzo go kocham. A teraz? pieprzony szkop dostal sie na tron piotrowy i odstawiaja takie szopki ze wlos sie jezy. Nie tylko na glowie. Wstyd mi rowniez za ten wielki przeciez odsetek ludzi ktorzy slepo wierza temu, co ogolnie nazywamy klerem i nie rozumieja ze ktos moze miec inne zainteresowania oprocz przyjazdu CZLOWIEKA, ktory dorwal sie do wladzy koscielnej. Uklon w strone niewielkiego procentu katolikow ktorzy wierza, a nie zajmuja sie bzdetami i uprzykrzaniem zycia \"innowiercow\". Takich katolikow szanuje. A ze wstyd mi za chomika u wladzy czyli Kaczora, to juz chyba nie musze dodawac. Przykro mi jedynie, ze nasz Papiez nie byl swiadkiem takiego poruszenia za jego pielgrzymek w kraju. Przykro mi ze witamy w taki sposob obcokrajowca, ktory co prawda jest papiezem, a nie witalismy tak Papieza ktory byl naszym rodakiem i w tak piekny sposob oslawil Polske.

Gość taka sprawa
należy odóznic jeszcze inną sprawę, co jest dogmatem, a co regulacją. Myslenie o czyśću, limbo sie zmienia, ksiązkę "Puste piekło".

Gość taka sprawa
proponuje ksiązke Puste piekło. A poza tym, czy idea czyśca jest czymś złym? Przecież to forma nadzieji.

a jakim prawem do niedawna koścól nie chciał robić pogrzebu samobójcom? No, jakim prawem? Gdzie jest napisane, że takiego człowieka nie mozna pochować? Co prawda od niedawna kościół uznał samobójców za chorych psychicznie i łaskawie zaczął ich grzebać. Jakim prawem kościół uznaje teraz samobójców za psychicznych? Przepraszam bardzo ale wydaje mi się, że każdy kto popełnia taki czyn ma do tego prawo i to jest jego wybór. Widocznie miał jakis swój powód aby to zrobić i kościół powinien to uszanować, a nie osądzać czy takiego można pochować czy nie?

konkretnie to mam tutaj na mysli, że kościół nie chciał samobójcom odprawiać mszy pogrzebowej w kościele.

Gość Optymistko nie zauwazyłaś
że za naszego papieża był inny rząd?

Gość taka sprawa
jak sama powiedziałaś samobójcy są normalnie grzebani. Wczesnie jbyło inaczej, ze względu na to, iz jest to grzech przeciw 5 przykazaniu. człowiek ten umierał z grzechem śmiertelnym.Obecnie ze względu na niejsane motywy samobjstwa (chociażby choroba umysłowa) i niejasny stosunek do Boga samobócy zmieniono postawę. Myślac twoim torem, ze wolno sie zabijać, prowadzi sie do totalnego nihilizmu umysłowego i nie tylko.

Gość ktoska
Jestescie popieprzeni! Jak Jan Paweł II przyjeżdzał to tez była taka szopka przeciez!!! A to ze teraz tez jest to chyba normlane... w koncu to pierwsza pielgrzymka nowego papieza i chcą pokazać ze tez jest dla Polaków wazny...... szkoda mi was. Nawet podczas wizyta papieza potraficie byc złosliwi i pieprzyc trzy po trzy. Szkoda mi was cholernie...... zwłaszcza tej co jej tak wstyd za wszystko... szkoda tylko ze nie za siebie

Gość jateżtakmam
a ja uważam, że: * kto chce ten czyta gazety z info o papieżu i nikt nie zmusza nikogo do tego * kto nie chce może nie oglądać mediów z info o papieżu * kto nie chce nie wierzy a kto chce wierzy * gdybyśmy wszyscy byli tolerancyjni-ci za i ci przeciw- nie byłoby tego tematu *zacznijmy zmieniać Świat od siebie *więcej szacunku i miłości wobec innych

Gość Optymistka
zauwazylam, totez ubolewam nad obecnym, jak napisalam, prawda? czy moze sie myle?

Gość ł-geniusz
właśnie tak, Papież jest w Polsce od kilku godzin i juz pełni tolerancji Polacy krzyczą, ze maja dosc, a szczególnie jak zawsze warszawka. Żle ci w stolycy jedz na prowincje (czytaj cała Polska) :-p

w życiu człowieka sa przeróżne momenty i człowiek ma prawo sobie nie radzić. Także ma prawo w swojej ciężkiej sytuacji nie myśleć o życiu jako czymś wartościowym. I takie sytuacje trzeba zaakceptować, a nie osądzać. No, ale widzę, że ty masz z tym problemy.