Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Warszawiakk

mam dość tej wizyty Papieża

Polecane posty

Gość jateżtakmam
a po za tym człowiek ma rozum .....i może samodzielnie myśleć...

Gość jateżtakmam
to nie jest śmieszne

do jateżtakmam - nie chodzi, ze wolę oglądać złe rzeczy (to były tylko luźne przykłady), ale ograniczenie mediów tylko do wizyty papieskiej to przesada. Media mają być wolne i niezależne i przede wszystkim - dla wszystkich! A jeśli dzieje się cos więcej niż tylko przyjazd Głowy Watykanu do Polski, to chcę o tym wiedzieć.

Gość ktoska
Podejrzewam ze gdybys była redaktorem gazety tez pisałabys o wizycie papieza. Tak samo programy telewizyjne chcą pokazac tą wizyte. Zresztą teraz w TV nie ma nic o papiezu wiec nie lamentujcie az tak

Gość jateżtakmam
a oglądałaś wiadomości? Owszem dominuje temat przyjazdu papieża, ale o innych wydarzeniach też mówią. Sama przyznasz, że jest to jednak najważniejsze wydarzenie w dzisiejszym dniu!!! Po za tym nie przesadzajmy jest tyle programów, DVD, intrnett na serio kto nie chce nie musi oglądać niemca jako namiestnika kościoła ja nie oglądam ale inni skoro chcą?>>>>

Gość Macie rację...
Ale Jezus nie mówił od siebie, pisze przecież o tym on sam W Biblii. Wszystko mówił zgodnie z Bogiem. Mamy słuchać Słowa Boga, a nie ludzi. Biblia byla spisana pod natchnieniem ludzi przez Boga. A czy to, co spisali w kulturze semickiej, było Słowem Boga spisanym przez ludzi?

Hm... Katolicy nie byliby sobą, gdyby nie wytykali innym słabej wiary lub braku wiary. Zawsze tak było i tak pewnie już zostanie. Katolikiem można być nie chodząc do kościoła, a we wszystkie rzeczy, które mówi ksiądz też nie warto wierzyć, bo się gorzko można rozczarować... Niestety... To tak apropos wcześniejszych stron. Ja jestem osobą wierzącą, ale to co się dzieje w tv też mnie denerwuje... I to co się działo dziś w Wawie - to znaczy wyłączenie centrum z ruchu... Poza tym nie mam ochoty oglądać tysięcy mszy z Papieżem, bo jest to conajmniej... nudne... Jakoś tego nie przeżywam... A z tym alkoholem to już totalne przegięcie...

Człowiek musi mieć prawo wyboru, nie można zarzucać ludzi religią :/ Trochę z tym u Nas kicha...

Gość persymonia
ja dzis powinnam oblewac swoje zakonczone juz matury. ale jak widac wlasnie sie tu wpisuje. dlaczego? bo w warszawskich klubach jest zakaz sprzedawania alkoholi wiec nawet nie mozna poszalec przy muzyce i piwka wypic. paranoja :/ jutro kolezanka miala miec mature. dupa, nie ma bo uczniowie maja wolne to i matur nie ma.

Gość To jeszcze nic
ja miałam mieć robione badania w przychodni specjalistycznej i też je przełożono, bo przychodnia nie będzie czynna! A mieszkam w Szczecinie! Nawiasem mówiac na badanie czekałam 3 tygodnie, bo niby miejsc nie było wcześniej. A jak dzwonili żeby przełożyć, to się miejsca znalazły!!!

No super, ja jutro też miałam mieć badania... No to fajowo... A mieszkam w Wawie, więc nic z tego... :/

Gość do... macie racje lub Domi
macie racje lub Domi. Czy ty nie rozyumiesz slowa pisanego ? taka sprwa w sposob kompetentny i z cierpliwoscia Tobie to wytlumaczyla a ty nadal swoje.

Gość Macie rację...
Rozumiem słowo pisane. Ale jesli pochodzi od człowieka, jeśli ludzie piszą swoje interpretacje Pisma Świętego... Ja tez mogę zinterpretować jakiś werset z Biblii po swojemu.

Kapłani babilońscy Mundury jak kapłani w Babilonie, władzę polityczną nieustannie umacniają Chcą bronić jej wieczorem i rankiem Twoją ręką, ale swoim pistoletem Palec wskazujący podniesiony do góry - to wzmacnia powagę postury I teraz Ci powiem, mój miły kolego To wszystko z Bogiem nie ma nic wspólnego Apostołowie słowo boże spisali, ludzie je zmienili celom swym poddali Podają sobie ręce ze świata zbrodniarzami Naradzają się i knują ponad ludu głowami Ja w dniu w którym w Boga uwierzyłem Członkiem tej instytucji przestać być musiałem I teraz ci powiem mój miły kolego To wszystko z Bogiem nie ma nic wspólnego Na świecie głód, świątyń w brud podróże po całym świecie, czy zboże dla głodnych dzieci? Politycznie wzrasta, oczy naprawdę zamyka Czy ty potrzebujesz takiego pośrednika? Bo ja nie potrzebuję takiego pośrednika \"Święć się imię Twoje\" mówią i imię Twoje ukrywają \"Odpuszczamy naszym winowajcom\", win nie odpuszczają \"Przyjdź Królestwo Twoje\" - wcale jego nie czekają \"Po owocach ich czynów poznacie ich\"... K.Staszewski

Gość hej hej
Domi a Ty nie interpretujesz bibli tak jak sie Tobie (WAM) podoba. . Zauwazylam ze interpretujesz i naciagasz.

Gość a ja nie mam dosc
I CHCE JESZCZE

Gość domi1_23
Do hej hej: A czy Wy (mając na myśli m. in. czyściec) nie interpretujecie Biblii po swojemu...? W Biblli nie ma dosłownie słowa czyściec.

Gość hej hej
w bibli nie ma rowniez doslownie zakazu transfuzji krwi. A Wy ZAKAZUJECIE. Domi troche konsekwencji jezeli rzadasz od kogos doslownego traktowania rob to rowniez.

Gość jateżtak mam
nudzicie się jednak okrutnie, przecież tyle jest proghramó z filmami

No to was pocieszę, musiałm dzisiaj uzyskać informacje na temat vat-u (dokładnie o ten przepis który mówi ze od cięzarowych samochodów do ładowności do 3,5 ton trzeba dostarczyć do u.s. do koca maja dodatkowe zaświadczenie z przglądem, że ten samochód może być zaliczony do odpisywania vatu na zakup ON do niego) i wiecie co pomyslałam tak jak wy że w Wadowicach(mieszkam w okolicy) mi tej informacji nie udzielą bo Papiez więc dzwoniłam do wawy, a tam pan mi mówi że Papiez i nikogo nie ma, dzwoniłam do Katowic tam tez Papież, do Zamościa i tam tez Papież, zaryzykowałąm jeszcze do torunia i Szczecina i tam tez Papież. Zrezygnowana postanowiłam jednak spróbować z tymi Wadowicami i co strzał w 10, uzyskałam wszystkie informacje, pan podał mi nawet linki i adresy www. wyjaśnił wszystko , a jak go zapytałam dlaczego nie świętuje to mi odparł że w takich sytuacjach jak przyjazd Papieża to w urzędzie zawsze ktoś pełni dyżur ;) więc niektórzy są świętsi od świętych :D:D:D:D:D:D ale tego zakazu kupowania alkoholu nie rozumiem :O przecież jak ktoś zechce się upić to i tak znajdzie pomysł na to skąd wziąć alkohol :P Pozdrawiam cieplutko ;)

Gość +++++++++++++++***************
wiecie co ja też mam dość !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! znowu w całej częstochowie będzie sikami śmierdziało afujjjjjjjjjj, bo wierni napadną na miasto :P

Gość krakowianka nie lubi
zakazu alkoholowego :P kurde żeby nie można było nawet na obrzeżach czegoś gdzieś wypic???????? Paranoja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i te wszystkie zakazy i objazdy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kurde to jest gorsze niż stan wojenny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość krakowianka nie lubi
i jeszcze te kwiaciarki z tymi heracianymi różyczkami :P och żeby się tylko ze szczęścia nie posikały!!!!!!!!!!!!!!!! Wkurzam się coraz bardziej ja tu 2 godziny przedzierałam się przez miasto , a tu teraz w radio słyszę że cały Kraków juz nie może się doczekac wizyty Papieża!! Nie cały !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja nie czekam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wkurzona na maxa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ja też mam już tego wszystiego
dość!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ten nasz rząd nie pierwszy raz przegiął!! Czy w innych krajach tak jest? NIE! Czy w Watykanie jest zakaz sprzedaży alkoholu-NIE! To niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego taką szopę się nas odstawia? Normalnie ŚREDNIOWIECZE CD!!!

Gość a ja odnosze wrazenie
ze niektorym przeszkadza ze wogole zyja, ze inni oddychaja. Wogole przeszkadza im wszystko. Ludzie opanujcie sie.

Gość bo kaczory licza
że w następnych wyborach wierni ich też wyboirą ze względu na pielgrzymkę Papieża!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! parodia no nie?????????????????

Gość ja też mam już tego wszystiego
to nie paranoja to niestety ta nasza gówniana polska rzeczywistość. Moher górą :(

Gość jateżtakmam
Jak miło popatrzeć w telewizor, serce rośnie, tyle wiernych z radością wita papieża. I myślę, że gdyby nie było tyle biedy w kraju to więcej ludzi tam by było. Dobrze że to pokazują.

Gość o kurde a ja dzisaij
tankując na BP widziałam zasłoniete butelki z alkoholem taką folia i pomyslałam że poprostu nie mają koncesji:O a wy mi piszecie że jest zakaz sprzedaży alkoholu :P Ja pierdziele kto to wprowadził??????????? te jebniete kaczki??????????????

Gość jateżtakmam
Bo czytając to tu można by uwierzyć, że tylko rząd i media chcą papieża i tak w ogóle to ich wymysł, i że tylko ludzie są zmuszani do oglądania, ale te tysiące...mówią za siebie. No tak niektórzy tęsknią za paradami równości....