Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Warszawiakk

mam dość tej wizyty Papieża

Polecane posty

Gość problem...
bo ten rzad to same moherowe berety i ojce dyrektory takze nie ma sie cemu dziwic. mnie tez sie bardzo nie podoba ze w tvp tylko pielgrzymka i juz o dtygodnia papiez wszdzeie i w gazetach tez juz sie zygac chce tym papiezem.a jak ktos bedzie sie chcial upijac to sobie kupi piwo czy wode na zapas pare dni wczesniej tazke bez sensu jest ten zakaz

Gość Optymistko nie zauwazyłaś
jak przyjezdzał nasz papiez było tak samo, ale za tamtego rządu nie było to tak nagłaśniane medialnie, bo to im było nie na rękę a ludzie tak samo jak kiedyś idą na spotkanie z papieżem, czy to polak czy niemiec

Gość taka sprawa
i znowu mnie oceniasz, "widzę, ze ty masz z tym problemy" nie mam problemów, ale człowiekowi, które je ma trzeba pomóc, ze zobaczył, ze jego życie jest coś warte, a nie połozyć na nim kreske, źle ci, to sie zabij. Wyciągłam z depresji moją kolezankę, nie zostawiłam jej samej, chociaż miała straszny krysyz, dzis wszystko wygląda inaczej, wyszła za mąż, urodziła bliźniaki i jest szcżęsliwa, uważasz, ze w tamtym momencie powinnam była jej powiedzieć, skoro nie widzisz sensu zabij sie, bo twoje zycie nie ma wartości? I dziś nie było by jej i szczęśliwiej rodziny? To jest Towim zdaniem dobre prawo, zabij sie, bo mozesz? trzeba zrobic wszytko, zeby życie odnalazło sens.

Gość jateżtakmam
po raz drugi-a ja uważam, że: * kto chce ten czyta gazety z info o papieżu i nikt nie zmusza nikogo do tego * kto nie chce może nie oglądać mediów z info o papieżu * kto nie chce nie wierzy a kto chce wierzy * gdybyśmy wszyscy byli tolerancyjni-ci za i ci przeciw- nie byłoby tego tematu *zacznijmy zmieniać Świat od siebie *więcej szacunku i miłości wobec innych

Gość ł-geniusz
Jak pisałem, pielgrzymka to wydarzenie medialne, bo jest pierwsza i interesuja sie nią równiez zagranicze media, jesteśmy na swieczniku, będą nas oceniać jak ją zorganizwoaliśmy. Trzeba zapewnic tez odpowiednie bezpieczeństwo, bo oszołomów nie brakuje. Poza tym pielgrzymka to tez polityczne wydarzenie.

Gość Optymistka
Nie wiem, jakos wiesz tak nie zauwazylam ze bylo tak dziko jak teraz. Ale co tam ja, ograniczona i tepa, jak ktos tu kiedys stwierdzil. Po co ja sie wypowiadam? Lepiej dac glos dziesiatkom czerwonych nickow ktore nie maja nic do przekazania procz ssij kule i obciag z polykiem.

Gość ł-geniusz
teraz przesadziłaś, nikt tu tak nie napisał, co ma do rzeczy kolor nicków??

Gość jateżtakmam
optymistka przesadziła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ł-geniusz
a i Warszawiakku, nie musisz sie długo męczyć nieproszonym gościem, jutro leci do częstochowy i bedziesz mógł odetchnąc. A swoją drogą zapomniałeś o swoim topiku??

Gość Optymistka
Eugeniuszu widac ze masz krotki staz na kafe. ale niewazne. Jestes jednym z 5-procentowej czesci czerwonych nickow ktore nie pisza od rzeczy i nie bluzgaja innych nawzajem.

Gość Optymistka
Eugeniuszu widac ze masz krotki staz na kafe. ale niewazne. Jestes jednym z 5-procentowej czesci czerwonych nickow ktore nie pisza od rzeczy i nie bluzgaja innych nawzajem.

Gość ł-geniusz
ale na tym topkiu w każdym razie nikt tak nie napisał

Gość Macie rację...
taka sprawa: "A poza tym, czy idea czyśca jest czymś złym? Przecież to forma nadzieji." Katolicy nie opierają się na Biblii, tylko na słowie ludzkim. Biblia powinna być przewodnikiem, drogowskazem w życiu. My, ludzie, powinniśmy swe życie dostosować do Biblii. My mamy wierzyć w Boga, opierać się na nim, na tym, co On mówi w Piśmie Świętym. Jeszcze raz powtórzę: nigdzie w Piśmie Świętym nie ma o czyśćcu, to wymysł ludzi. Jaka forma nadziejii? Bóg o tym nie mówi.

Gość soniah
Media nakręcaja na maxa :D Gdybym nie włączyła TV to bym nawet nie wiedziała ze to taka sensacja że Benedykt przyjechał

Gość ktoska
Optymistka... uwazasz sie za lepsza bo masz czarny nick? zaraz padne... trzymajcie mnie. Tez mi sztuka zaczernić sie...phiiiii

Gość jateżtakmam
ktoś ma dosyć a wy zaraz mu ubliżacie, ktoś ma inne zdanie i zaraz jest obrzucany.....czym się da! Dlaczego tak się dzieje? Czy to wiara was takimi czyni?

Gość taka sprawa
Idea czyśca wzięła sie ze słów Chrystusa : Jeśli ktoś powie słowo przeciw Synowi Człowieczemu, będzie mu odpuszczone, lecz jeśli powie przeciw Duchowi Świętemu, nie będzie mu odpuszczone ani w wieku tym, ani w przyszłym" To z ewangelii Mateusza. Słowa, ze nie bedzie odpuszczone nawet w przyszłym wieku, sugerowały, ze umierając w grzechu istnieje szansa odpuszczenia po śmieci, w przyszłym wieku, za wyjątkiem grzechu przeciw Duchowi Świętemu, a więc nazwano ten stan oczekwiana na odpuszczenie czyścem, to tylko nazwa. To sie wzieło ze słów Chrystusa, nie z dziury.

Gość jateżtakmam
kurcze czy wy nie umiecie dyskutować ?

Gość Optymistka
o wlasnie o takich ludziach mowie. \"jebniety\"?? dlatego ze ktos ma inne poglady? A nie lepiej:nie zgadzam sie z toba, bo...? nie uwazam sie za lepsza, tylko za bardziej odwazna niz Ty. Nie sztuka obrazac ludzi kiedy nikt nie moze cie rozpoznac. Ja moge sie poklocic na kafe, ale pozniej i tak bedzie wiadomo ze to ja. A ty? dzis jestes \"ktoska\", jutro \"mala\" pojutrze \"szara002\" i mozesz spokojnie obrazac ludzi. I nie, nie przesadzilam. Duzo, wiecej niz ci sie wydaje, ludzi mysli tak jak ja.

Gość zakaz kupowania alkoholu
powinien być wprowadzony na stałe! Zmniejszyłoby to liczbę wypadków (i co za tym idzie ofiar śmiertelnych) spowodowanych przez nietrzeźwych kierowców, pseudokibice może nie byliby tak agresywni. Myślę, że w naszym państwie byłoby dużo bezpieczniej gdyby ten zakaz został wprowadzony na stałe.

Ogólny zakaz prowadzenia samochodów również zmniejszyłby liczbę wypadków.. a i środowisko odetchnęłoby z ulgą...

Zamknięcie stadionów piłkarskich usunęłoby z naszego życia pseudokibiców. Kibiców też, ale co tam...

I dodam jeszcze, że gdyby papież nie przyjeżdżał to wszyscy świętojebliwi nie musieliby pouczać, wytykać i burzyć się przeciwko ludziom, którym się cała ta szopka niepodoba...

Gość zakaz kupowania alkoholu
--> FEBRA Nie wiem jak sprawa wygląda w statystykach, ale jestem pewien, że dużo więcej wypadków powodują pijani kierowcy niż trzeźwi. Samochód jest często niezbędny do przemieszczania się, a do czego Twoim zdaniem niezbędny jest alkohol? :-O

Gość Macie rację...
Do taka sprawa: Wybacz, ale nie ma tam wyraźnie napisane o czyśćcu, te słowa iaczej mówią, wyraźnie, że możemy bluźnić przeciw Synowi Człowieczemu, to jeszcze będzie mu odpuszczone, ale jeśli przeciw duchowi świętemu - to już nie. A jeśli chodzi o zdanie ani w tym wieku, ani w przyszłym, skąd wiadomo, ze chodzi po śmierci?

Gość taka sprawa
bo tak mówiono w języku rabinistycznym na życie po śmierci. Żeby zrozumieć wiele czasem niezrozumiałych dla nas zwrotów trzeba znac kulturę semicką. Myślę, że obojętnie, co bym napisała, zawsze to zanegujesz. W wieku przyszłym, czyli po śmieci, prze kościół okreslone jako czyściec. To co Hryniewicz nazywa w zasadzie pustym piekłem.

Gość jateżtakmam
A TO JUŻ PACHNIE JECHOWĄ

Gość taka sprawa
polecam poczytać trochę o eschatologii we współczesnym kościele. Bardzo często obrzuca sie błotem, bez znajomoci tematu. A po drugie, jesli jest sie zamknietym na wszekie tezy, to o czym tu mówić...........

Gość taka sprawa
żadną jehową, nawet w Biblii tysiąclecia takie sa przypisy, wystarczy uważniej czytać, a nie jak zawsze mieszać z błotem.

Brawo dla pana! Maaatko... Im więcej chcesz wprowadzać zakazów tym bardziej Ci się wydaje, że żyjesz w państwie głupców co to nie potrafią sami za siebie decydować i zakazami trzeba kierować ich bezmyślnym istnieniem. I wogóle co za beznadziejny pomysł. Wiesz ile by państwo z akcyzek straciło?? I wogóle to jest nierealne. A alkohol potrzebny mi jest do picia, mojej mamie do robienia ponczu do ciasta. A co mi dobrego daje ? Upij się i sprawdź na sobie.