Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasia C.

H.U.R.R.A!!! Dwie kreski na teście-LUTY 2007 -ZAPRASZAM!

Polecane posty

Aniu,no moje baby wariuje jak smok,czasem żartujemy ze ma płodowe adhd:D:D Juz pojutrze bede wiedziec czy Jagódka to czy..........(brak imienia dla chłopca) :D Pozdrawiam wszystkie:)

Gość Efka25
Hej dziewczyny Ja dzis bylam na usg z mezem, ale niestety niewiemy czy bedzie dziewczynka czy chlopczyk, moze pozniej sie dowiemy :) Dzidzia wywiał rączkami i nożkami. Ciesze się, że moglismy zobaczyć co się tam dzieje. Pozdrowionka dla wszystkich mamuś Czujecie już ruchy?? bo ja narazie nie tylko czasem takie bąbelki

no witam, wczoraj miałam coś skrobnąć ale nie maiałam czasu. po usg sie rozplakalam ale nie dlatego, ze jest coś zle tylko dlatego, że poszłam do durnego lekarza! juz od wejscia jak powiedzialam, że najpierw chcemy wiedziec czy jest zdrowe a potem chcemy znać płeć, to on już wiedział kuźwa, ze nie pokarze i tak sie stało, chociaż myślę, ze jakby przyłożył usg w inne miejsce to byśmy zobaczyli! zaczął mierzyć narządy i kosć udową a na moje pytanie jaka jest długa (zapamiętałam wymiary ludzika zaciazonej i chciałam porównać) on mi odpowiedział NIE WIEM! no myślałam, ze spadne z tej leżanki! co za dureń, żałuje,że mu nie powiedziałam, to chuj z pana nie lekarz! ale ugryzłam sie w jezyk. całe szczęście, ze zapoznałam sie z wynikami zaciążonej i popatrzyłam w necie co jest co, bo on mi nic nie powiedział ani nie napisał wielkosci w opisie, w ogóle ten opis taki do dupy, bo on nic takiego co znalazło sie w opisie nie dyktował tej asystentce, ona wpisała tam znaną regułkę!!! na koniec zapytałam, czy wszystko jest dobrze, a on mi na to, że wie pani czy jest zdrowe to wydzie na starość!!! no ku...a! co za dziadyga! całe szczescie, ze zrobił wydruki tych pomiarów i tam sie wszystkiego doszukałam. A i jeszcze co! nie zrobił przepływu naczyniowego dopplerem bo powiedział, że to za wczeście, a ja do niego, ze to 21 tydzień, a on mi na to, ze za tydzień będzie mozna zrobic! rozwalił mnie na łopatki! chce zedzeć kase debil! podam wymiary. mój ludzik jest mniejszy znacznie niz zaciążonej i jego wielkosć odpowiada dokłednie temu z OM BPD 49,3 hbd 20,1 HC 178 hbd 20,1 FL 33,6 hbd 20,4 Ac 153 hbd 20,2 no i żołądek było wyraznie widać.

amelko---sorry za błedy :P ;) nie spytałm tego lekarza co znaczy, jak nie widać zołądka bo i tak by mi nie odpowiedział, chamidło! konkretów nie podał w ogóle ale za to pierdolił od rzeczy takie farmazony typu: nie pokaze, niegrzeczne jest, nie chce pokazać, co bedzie pokazywac, pani powie żeby pokazało, no widać nie słucha mamy, a pani słuchała itp. farmazony przepraszam bardzo za inwektywy ale jestem rozszalała ze złosci na dziadyge!

Nie dziwie Ci sie szyt,ze jestes zła! Naprawde skąd sie wziełas u takiego dupka?? Ja mam jednego lekarza od dawna i jesli nie miałabym do niego szacunku i zaufania nie byłabym jego pacjentką.Jest ciepły,miły i konkretny.Oraz baardzo cierpliwy:D Całusy

tego cieżkiego młotka poleciła mi ginka bo on robił jej usg, ale wiadomo że koleżance po fachu zrobił porządnie! powiem jej co za kretyna mi poleciła i ile sie przez niego nadenerwowałam. widzę, że ciężkie pustki dziś u nas.

Szyt - niezłe przeboje.....Co za koleś!!!!! Pewnie już więcej się nie wybierzesz do niego...Co do tego dopplera, to tak wygląda, że chciał od Ciebie kasę wyciągnąć....

Jesli vWAs to ciekawi,to wieczorem poznam płec i chetnie podziele sie nowiną:D Pozdrawiam wszystkie.

mnie by to ciekawiło :) mam nadzieję, że zobaczysz płeć i od razu nam napisz, chociaż pustki tu przeokrutne. dziewczyny co z wami?!

Gość Amelka 07
HeJ! Dzień dobry wszystkim śpiochom i pracusiom! SZYT - co to za sorry za błędy - o nie !!!wiedziałam, że zaistnieje takie ryzyko jak się przyznam do mojego zawodu! Przestań! Sama nie zastanawiam się nad tym , co piszę - po prostu chce napisać jak najszybciej i już. Przeciez to klawiatura płata nam figle. Co do lekarza oczywiście nie szkodzi, że nie zapytałas, bo i tak pewnie nic by nie powiedział. Za dwa tygodnie mam wizyte więc się wyjaśni( wiecie jak odliczam dni...).Ale trafiłaś na osła, akurat u tych lekarzy powinnyśmy czuć się komfortowo - nie dość ,że badanie przecież jest krępujące, to jeszcze przecież chwytamy każde słówko o naszych dzidziach, więc naprawdę to co mówią powinno być przemyślane. Nie powinni nas stresować dodatkowo. Jak leżałam tydzień w szpitalu to niestety miałam okazję zobaczyć paru podobnych dupków- podchodzili do łóżka na obchodzie i pytali :"leci" ( miałam krwawienie z powodu krwiaka)a nastepnie odchodzili mając gdzieś odpowiedź. Przynajmniej do tej pory byłam dość zadowolona z mojego lekarza, zobaczymy co będzie dalej. Tylko nie nie robił mi żadnego badania dopplerowskiego , a widze że o tym piszecie. Może nie ma sprzętu -mam za to zawsze u niego usg.Czy to badania rutynowe(doppler)?

hejka! Szyt- strasznie współczuję!!!! Za skur.... Powinien dostać po gebie....należało mu się! Ale nie przejmuj się nim, szkoda nerwów, choć wiem, że ta wizyta musiała byc dla Ciebie okropna!Ale ważniejsza jestes ty i dziecko, a nie ten debil! Osotanio dużo jeżdżę na uczelnię do promotora....chcę się z nim skonsutować w sprawie pracy. U nas oki, Dzidzi też, uwielbiam jak się rusza i kopie :D Nie moge się doczekać usg, które prwdopodobnie bedzie 16.10. Co do wyprawki to staram sie kompletowac powoli rzeczcy.Ubranek ma full.... Niedość, że ja kupuje (nie moge sobie odmówić tej przyjemności:D ) to moja mama systemtycznie jest w sklepach dla dzieci i zawsze coś wypatrzyi, do tego siostra mi dużo dała.... Jest tego naprawde sporo, ale fajne jest to, że ubranka mam w różnych rozmiarach. Fotelik do samochodu też już mama- Bebe Comfort. Łóżeczko turystyczne (na wyjazdy) mają moi teściowie.Bardzo ładne. Także albo w paździeniku albo w listopadzie wybieżemy się z Mężem po łóżeczko i wózek. W najbliższym czasie chciałabym pokupowac takie rzeczy jak ręczniczki frote po kapieli, prześcieradełka do łóżeczka (pościel +wypełnienie już jest). Oststnio przekonałam się, że dobrze robie kupując to już teraz, bo ...puchną mi nogi :o Naprawde chciałabym miec juz wszystko co potrzene w domku...ale to jeszcze potrwa.... Mam pytanie do Was dziewczyny: czy wam też puchną nogi czy ręce (dłonie)?Zdarzyło wam się coś takiego?

Amelko--ten caly doppler to usg. polega na tym, ze bada sie przepływ krwi w sercu. krew wpływająca i wypływająca mam inny kolor na ekranie. dobre usg ma tego dopplera. bada sie jakieś fale itp. ale dokładnie sie na tym nie znam. co do żołądka, to była to jedna z pierwszych rzeczy jakie sprawdził. w opisie napisane jest, że żołądek i pecherz moczowy z wyraznym wypełnieniem (to akurat podyktował). ja też czekałam na to usg jak na świeta i odliczałam dni, ale ten dupek zabrał mi całą radość. wazne, że nie powiedział, ze coś jest nie tak. widzialam rączki z paluszkami i nóżki. główka, brzuszek na swoim miejscu, było widać też buzię jak połyka wody :) jak dla mnie, laika w tym temcie, wszystko było ok. w 24 tyg. czeka mnie łykanie glukozy

Kamilla--witaj! kupujesz rzeczy w sklepach, czy przez neta? ja mam dopiero wanienkę :) na dobry początek. czekałam az poznam płeć a tu klops. jaki wózek macie upatrzony? kupiliscie fotelik osobno i wózek osobno? ja chce kupić w komplecie taki co można wpiść w wózek zamiast gondoli. podoba nam sie x-lander xa, ale chyba mam małą gondolę. fajny jest bebecar stylo, deltim premier tez niezły z tych tańszych, mutsy urban rider, emmaljunga classic. a Wy ile macie zamiar wydać na wózek? ja chciałam taki droższy, ale Radek mi wybił z glowy, że po co kupować coś tak drogiego na tak krótko, no i moze ma racje. wybierzemi sie chyba do hurtowni w grójcu, bo mają bardzo duży wybór i niskie ceny. co do opuchlizny, to czasami puchną mi nogi. radzę zagotować korzeń z pietruszki i to pić a do tego unikać soli.

Szyt- jesli chodzi o wózek to , na dzień dzisiejszy myślimy o X-landerze xa lub x1 :). Zgadzam się co do gondoli, jest mała , juz sama nie wiem co o tym myśleć.... Bardzo podobała mi się, tak jak tobie, Emmaljunga; gondola super, ale spacerówka- lipa :o Myślałam o Implaście, ale X-lander bardziej nam się podoba. Kiedyś czaiłam się na Mutsy, ale jest bardzo sztywny.... Foteli kupiłam osobno. Ubranka i inne gadżety kupuje w sklepach. Spedziłam kilka miesięęcy (jeszcze przed ciążą) na necie, na allegro przeglądając rzeczy dla dzieci, ale wolę jednak iśc do sklepu. Może jeszcze mi się zmieni... Dzięki za radę co do opuchlizny...u mnie dzieję się tak ja coś załatwiam i jestem dłuższy czas na nogach....

x-lander chyba skreślę przez wielkość gondoli, czytałam, ze dziecko po 3 miesiącach z nieg wyrasta, a trzeba wziąć pod uwagę, że my rodzimy w zimie i dzieci bedą w kombinezonach i kocykach...a poza tym do sacerówki ponoć nie da sie przymocować parasolki. ogólnie wózek jest chwalony, jedyny mankament to ta gondola, ale to jedna z ważniejszych rzeczy wiec...trzeba szukac dalej. a brałaś pod uwagę deltim premier? tylko te koła skręcają sie razem a ja bym wolała skrętne niezależnie. co do łózeczka to najbardziej podoba mi sie ikeoski mammut, niebieski. ale jest drogie i nie wie, czy ma wyjmowane szczebelki.

no i muszę dodac, że zjadłabym konia z kopytami przytyłam już 6 kg :o

Gość zaciązona
hej :-) szyt , widze , ze twoja dzidzia jest mniejsza od mojej , jak sie doczytałas z pewnoscią, mam termin juz na 6.2.2007 !!wyszło mi na usg 21tc + 6 dni ale trafiłas na konowała!! współczuję!! a wiesz , jaki jest juz duzy , bo bój dzidza ma 14.5 cm , i wazy 445g . widze, że sie juz rozgladacie za wozkami. ja za bardzo nie znam sie na firmach , moze mi cos doradzicie ? :-)

Gość nocoty
hej zaciazona a nie pomylilas sie aby? bo jesli twoje dziecko juz tyle wazy amierzydopiero 14 cm to jest dosc tlusciutkie

czesc Wam! Dzisiaj sie dowiedzielismy ze w moim brzuchu mieszka sobie niezły....Jajcarz:D:D:D Dosłownie i w przenosni,bo miała byc Jagódka:P

Gość Amelka 07
Hej! Kasiu C! Gratulacje - chłopczyk , super- będziesz miała parkę(z tego co pamiętam masz juz córkę). Po prostu będzie Jagodek... Dziewczyny - co do wózków - słyszałam parę dni temu w Polsacie, że zbadano tworzywa niektórych wózków sprzedawanych w Polsce - i okazało sie , że kilka z nich zostało wyprodukowanych ze szkodliwych dla niemowląt materiałów ( dzieci nie powinny wdychać czegoś). Jeśli coś znajdziecie na ten temat - to napiszcie. Może gdzieś jest lista.

czemu Wy znacie płeć a ja nie?! :( Kasiu--gratulacje! a przyznam ci sie że przeczuwałam u Ciebie chłopca :) co do szkodliwych substancji w wózkach, to przebadano je w niemczech i ze znanych mi nazw wózków wystąpiła tylko inglesina. na forum były dwa topiki na ten temat. http://www.swiatkonsumenta.pl/?action=shownews&category=&id=&story=2&topicid=885 Kasiu podaj wymiary swojego jajcarza. jakie imię wchodzi w gre? Zaciażona--ja nie znam wymiaru CRL ani masy :( ale rzeczywiscie 14 cm przy takiej masie to mały tłuścioszek :P bierzesz jakieś witaminy? słyszałam że po maternie dzieci rodzą sie duże. ile Ty utyłaś?

Kasiu C - gratulacje! Chyba fajnie mieć parkę:) No i przyłączam się do prośby Szyt - podaj wymiarki małego łobuza:) Amelka - ja nic nie słyszałam o tych wózkach, ale dobrze, że piszesz to się rozejrzę w necie w tej sprawie:)

Gość zaciązona
kasiu -gratuluje chłopca!! szyt, tez tak myslę,ze te moje bejbi , troszke tłusciutkie! ja zgrubłam ok 7 kg. co do witamin , to biore frminatal n, .oprócz witaminek, biore lekarstwa na podtrzymanie , to moze one powoduja taki "duzy" przyrost masy mojej dzidzi. amelka- jak znajdziesz liste tych firm co produkuja wózki , to daj znac.

ja tez do tej pory brałam duphaston i luteinę na podtrzymanie, ale już odstawiłam, a moje dziecko chudziutkie ;) wiec to chyba nie to. a jakiego wzrostu jest Twój mąż i ty? ja 170, mąż 175cm.

wklejam link do filmiku-faktów o wózkach czyli chicco, inglesina, bebe confort złe z tych co zapamiętałam

Gość zaciązona
szyt, jutro mam wizyte i chce sie zapytac lekarza , co do wielkosci i wagi mojego dziecka. wzrost , mamy podobny do was.co do witaminek , to biore feminalal n. czy ty znasz wage i wielkosc swojego dziecka? jezeli tak , to podaj je , porównam sobie.

Gość zaciązona
kasia c- czy ty znasz wage i wielkosc swojego dziecka?? jezeli tak , to czy mogłabys podac , porównam sobie. zaznacz ,kt masz juz tydzien.