Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Uffa

Dieta bezwęglowodanowa

Polecane posty

Gość monisiap
ja prponuję diete lutza jest bezpieczna choć niskowęglowodanowa.

Gość awęgelek
Ja jestem na diecie niskowęglowodanowej i chudne a tę dietę stosuje za namową lekarza i pod jego kontrolą , w moim przypadku problemem są właśnie węgle które ograniczam na rzecz białek i tłuszczy zasada w stosunku białka/tłuszcze/węglowodany 4/1/1. Sporzywane węglowodany powinny być pochodzenia roslinnego z produktów jak najmniej przetworzonych.

ja bylam dwa tygodnie na montignacu i prawde powiedziawszy bylam bez przerwy glodna i nieszczesliwa. warzywami i miesem sie nie najesz to raz a dwa, ze niski poziom cukru sprawial,m ze bez przerwy chcialo mi sie plakac. o cwiczeniach nie wspomne. porzucilam ta diete i jem na sniadanie chlebek a ogolnie staram sie nie lanczyc ziemniakow z kotletem i tyle. taka prosta zasada.

Gość parisssx
monisiap, na czym polega dieta Lutza????

Gość monisiap
można o niej poczytać w necie, tak ogólnie to je się do 72 węgli dziennie. Bez ograniczeń mozesz jeść: mięso, wędliny, ryby, jaja, śmietany, jogurty naturalne to samo kefiry i maslanka, warzywa, sery żółte i twarogi. Uważać należy i te ograniczać: owoce, ciemne pieczywko, czekoladę gorzką, orzechy, kiełki, mleko, wino czerwone wytrawne, kawę. A niemal zakazane są: alkohole inne, cukier, białe pieczywo, makarony, drożdżówki, ryż, kasze, słodzone kefiry i jogurty, desery słodkie. Słowem to, co zawiera cukier i skrobię. Ja polecam ten typ żywienia, a wiecej poszukaj w googlach.

Gość Lady zgadzam się
Lady ma rację,radzi mądrze i brawo Jej za to

Gość do lady
widzę że tu też się sama wychwalasz

Gość efemeryda
zaczelam w pn diete bezweglowodanowa i niezle mi szlo przez 2 dni a dzisiaj totalne oslabienie organizmu zero sil na rowerze i caly dzien krecilo mi sie w glowie Stosowalam to juz wczesniej przez tydz raz na jakis czas ale tym razem sie poddalam i zjadlam kostke cukru pomoglo postaram sie nadal trzymac do konca tyg ale jak pojawia sie dzisijesze problemy to trzeba ratowac sie cukrem Kilka lat temu stosowalam ta diete ale niskoweglowodanowa przez pol roku i schudlam oraz bylam dostatecznie silna na cwieczenia moze z wiekiem sie cos zmienilo

Gość diablesse
Mam przyjaciela sportowca, bylegomistrza polski w kickboxingu, a teraz trenera kadry polskiej...jako specjalista doradzil mi najlepsza diete, mianowicie: po godz. 16 ZADNYCH WEGLOWODANOW, glownie bialka, surowe warzywa, ryby, mieso indycze, kurze. Zadnych owocow, zadnych sokow, zadnych zup. Do godz 16 je sie normalnie 2-3 posilki, ktore moga w duzejmierze skladac sie z weglowodanow. I tak przez 6 dni, dnia 7, czyli w niedziele trzeba zrobic, jak to nazwal "smietnik", czyli mozna zjadac wszystko, lody, sklodycze, roznosci, poniewaz to napedza jeszcze i przyspiesza spalanie, oczywiscie diete nalezy wspomagac treningami. Najlepsze efekty widac sa po ok 3 m-cach.

Gość luizaost
witam:) jestem na diecie bezweglowodanowej od poniedzialku i schudlam jakies 1,5-2 kg:) czuje sie REWELACYJNIE! moim problemem jest to, ze uwielbiam jesc i na pozostalych dietach nie wytrzymywalam 3 dni. a tutaj to co innego:) ta dieta ma naprawde duzo zalet: - nie czujesz sie glodna - odzwyczajasz organizm od takich produktow jak pieczywo, makarony, slodycze itp co pomaga w pozniejszym utrzymywaniu linii - MASZ sile, jesli tylko odpowiednio skomponujesz produkty - jesz ile chcesz - jesz KIEDY chcesz (np wieczorami ze znajomymi co w zwyklych dietach jest zabronione - szybkie efekty osobiscie szczerze polecam:)

Jestem na diecie atkinsa od 2miesięcy. Początek to tragedia brak siły itd. ale po przekroczeniu progu atkinsa. organizm zaczyna spalać tłuszcz nie węgle i zaczyna się jaaaaazda. Nigdy nie miałem tyle energii. Ktoś zainteresowany doradze pomoge. mckoszczak@gmail.com

Gość MissTerka
opracowana specjalie by zmniejszyc zoladek oraz zrzucic kilogramy/Ksiazka w drodze.Biore udzial ! https://www.facebook.com/pages/Program-3D-Dieta-Dw%C3%B3ch-Da%C5%84/271935762924755 Fragmenty książki,która ukaże się w grudniu 2012 roku : ...''Program 3D jest rewolucyjną ale za razem kontrowersyjną dietą opartą jedynie na dwóch daniach.Jest to dietą idealna dla tych, którzy chcą zmniejszyć rozmiar swojego rozciągniętego żołądka oraz zrzucić na wadze.Dieta,jak każda inna,posiada minimalne ryzyko efektu jojo,ale jest ogromna szansa na sukces jeżeli będziemy postępować zgodnie z planem.Podstawą diety jest NIE JEDZENIE śniadania.Dzień zaczynamy od kawy bez cukru ..'' Podczas pierwszych dni diety można pozbyć się nadmiaru zalegającej wody od 3 kg. Program 3D- Luksusowa Dieta na długie lata.Zamieńmy nudne diety na styl życia. Co najważniejsze - nie musimy jeść bardzo dietetycznych rzecz. Ważne,by nie jeść słodyczy oraz owoców. Masz pytania? Chcesz wypróbować dietę? Napisz do nas : dietaprogram3d@gmail.com Opisz nam swoje doświadczenia związane z dietą a być może opiszemy je w naszej książce. Każdy,kto zapisze się do nas już dziś by wypróbować dietę weźmie udział w losowaniu 400 zl oraz 2 egzemplarzy książki.

Gość pamiętaj o białku w diecie
węglowodanów musi być minimum 50-30g na dobę ,żeby organizm nie popadł w stan ketozy..czyli nie zaczął trawić własnych białek ,żeby minimalną niezbędną ilość węglowodanów uzyskać