Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaśka*

dziewczyny jakie podpaski uzywacie poradzcie

Polecane posty

Gość Naturella KOCHAM TOO
Ja używam naturellę NORMAL bez skrzydełek, Ponieważ skrzydełka mi podrażniają skórę! używałam always ale one mają taką siateczke co mnie podrażnia i nie mogę jej używać. I wcale bez skrzydełek nic się nie podwija ani nie przecieka nie wiem o co wam chodzi! ALE DZIĘKUJE ZA WASZE PROPOZYCJE SPRÓBUJĘ BELLI :)

Gość gość
co za głupi temat, ale jakie ma wzięcie

Gość Marteczka19990
Wypróbowałam kilka znanych marek bo i polska Belle (stosowałam te ultra rose) i co do nich są ok, ale rewelacji nie ma, chłoną średnio ale po domu czy na 4-5 dzień mogą być. Naturella śmierdzi i na dodatek mnie uczuliła, miałam wysypkę po nich. Moje ulubione to always sensitive zarówno te różowe jak i pomarańczowe a na noc z belli i always nocne jakieś zależy co jest w promocji :D tylko mam problem bo mam dopiero 15 lat i nie wiem kiedy mogę zacząć stosować tampony :/

Gość Marsylianka
Nie miałam jeszcze okresu, ale wypowiem się w temacie wkładek. Polecam szczególnie Naturella (Normal).Zapach mi nie przeszkadza, a teraz zupełnie wywietrzał (po jakimś czasie). Piszcie śmiało,bardzo fajny temat ;)

Gość martus 2833
Ja używam nową wersję podpasek Always. Znam i ufam ten marce, ponieważ jest obecna na rynku wiele lat. Always są bardzo chłonne, dzięki wielu wariantom mogę wybrać ochronę na poszczególne dni. Always posiadają delikatną otoczkę, która zapewnia komfort. Podpaski delikatnie pachną ale nie jest to zapach wywołany sztucznymi, chemicznymi dodatkami. Poza tym pochłaniają zapach. Kosztują więcej niż konkurencja ale myślę, że są warte swojej ceny.

Gość gość
Ja osobiście wolę Always radiant Infinity ponieważ są z powłoką jak naturella czyli nie ma tej siateczki ale chłodną lepiej niż inne :)

Gość gość
na noc polecam femina z biedronki- moje nowe odkrycie, jestem w szoku bo jeszcze nie sie nie zdarzylo zeby podpaska w pierwsze nocki okresu nie przeciekla a one daja rade :D do dziennych wersji feminy mam mieszane uczucia, sa fajne ale w pierwsze dni maja srednia chlonnosc.. ale maja bawelniana powloczke, wyjatkowo przyjazna dla skory (nie lubie siateczek, nie chca oddychac)

Gość gość
Ja mam 14 lat i od nie całych 2 lat mam okres i pewnego razu spróbowałam tamponów ale bardzo mnie bolało jak je wkładałam i wyjmowałam a gdy miałam je w sobie czułam się jakbym miała gorączkę. Kręciło mi się w głowie, miałam mdłości byłam jakaś dziwnie słaba i bolało

Gość gość
Nie ma to jak Naturella. Always to jest masakra jeśli chodzi o te szeleszczenie,kazdy wie że mam okres. Po domu używam tych klasycznych, grubych ale to tylko jesienią i zimą są fajne i nic się nie roluje. Bella bez szału, myslałam że są fajne ale jakoś się u mnie nie psrawdziły a szkoda.

Gość szydelekk1990
Witam! W związku z tematem chciałam uczulić na wkładki Bella w niebieskim opakowaniu. Na internecie czyta się dużo na temat problemów z pękającymi wejściami do pochwy w czasie stosunków. Ja tez mam ten problem. Okazało się, że miałam uczulenie na te właśnie wkładki, ponieważ przez "reklamówkowy" spód w ogóle nie oddychały i po drugie końcówki nie są posmarowane klejem i latają jak chcą. Teraz muszę czekać aż śluzówka wróci do stanu przed uczulenia. Bo wiadomo na wszystko trzeba czasu.

Gość gość
Ja kiedyś nie lubiłam Feminy ale teraz ten klej jest sto razy mocniejszy niż wcześniej.

Gość zaqwsx123
Dlaczego nie którzy tutaj się tego wstydzą to narmalna rzecz która czeka każdą dziewczynę ! Ja używam belli a na nic femina night avasy są drogie i nie wygodne nie polecam !

Gość gość
Ja od zawsze byłam wierna podpaskom Bella Perfecta Green/Blue. Następnie zaczęłam używać tamponów o.b. i nie powiem różnica kolosalna. Jednak po kilku latach znów wracam do Belli ;-)

Gość gość
Dziewczyny nie trujcie sie tymi chemicznie wybielanymi podpaskami i wkladkami i nie daj Boze tamponami. Jakies 2 lata temu wyczytalam na necie o kubeczku menstruacyjnym i chociaz bylam dosc sceptycznie nastawiona to sie skusilam. Fantastyczna rzecz! Chyba najlepszy wynalazek jesli chodzi o menstruacje. Jest zrobiony ze specjalnego silikony chirurgicznego, nie uczula, bardzo wygodny w stosowaniu. Niektore kobiety mowia, ze tez po zastosowaniu kubeczka zmniejszyly im sie bole. Mimo, ze cena poczatkowa wydaje sie wysoka to jak policzycie ile sie co miesiac wydaje na tampony, podpaski i wkladki to szybko sie zwroci a ten kubeczek jest trwaly do 5 lat. Polecam poczytac i moze ktos sie skusi. http://kubeczek-menstruacyjny.pl/kubeczek-menstruacyjny-jak-wlozyc-uzywac-3-sposoby-uzycia

Gość gość
jedyne, ktore mnie nie uczulaja to reczniki papierowe.

Gość gość
Tylko Bella Perfecta, szczególnie Green mi przypadły do gustu, lecz niekiedy kupuję Blue, gdy czuję, że potrzebuję miękkości. Choć Green dają większe uczucie suchości. Po poronieniu używałam Maxi Green i spisywały się znakomicie. Kiedyś wyłącznie tampony (przez cały okres, dzień i noc) i tylko o.b. Jednak teraz nie mogę ich stosować. Ostatnio doszłam do wniosku, że tampony tylko na większe wyjścia i co ważne NIE na noc. Trzeba mieć na uwadze, że wszelkie tego typu środki czystości są bielone chlorem i wytwarzają się dioksyny, które mogą przenikać do organizmu (tu szczególnie mowa o tamponach)... Podpaski są bezpieczniejsze moim zdaniem.

Gość gość
Dziewczyny czytajcie na opakowaniach podpasek i tamponow gdzie sa one produkowane, ja ostatnio kupilam sobie podpaski Femina z Biedronki i stwierdzilam, ze niepotrzebnie przeplacam za Belle Perfecte, bo praktycznie niczym sie nie roznia. Jakie bylo moje zdziwienie, gdy przeczytalam na opakowaniu "WYPRODUKOWANO W CHINACH DLA...". Nie wiem czy tampony SAFE tez sa produkowane w Chinach, bo ich nigdy nie mialam. Ale to bardzo wazne gdzie produkowane sa tego typu srodki czystosci, szczegolnie tampony. Takze ja przetestowalam juz wiele rodzajow podpasek (mam okres od 10 lat) i musz stwierdzic, ze najlepsze jak dla mnie to BELLA PERFECTA GREEN lub BLUE. A tampony to tylko O.B. albo BELLA. Zadnym innym nie ufam ani tym z Biedry, ani z Lidla...CZYTAJCIE OPAKOWANIA! :-)

Gość gość
po zapoznaniu się z kubeczkiem menstruacyjnym prawie oddałam obiad, OHYDA! I jak niby radzisz sobie z tym na uczelni/w pracy/ na wakacjach? O-HY-DA!

Ja zakupiłam sobie kubeczek, na razie zastosowałam go podczas jednego okresu. Ginekolog wiele lat temu powiedział mi, że z moją "urodą" (czyt. częste infekcje intymne) tampony są zakazane! Przez tyle lat używałam podpasek i zaczęły mnie odparzać, nawet te delikatne... Użyłam kubeczka i płakałam... nad swoją głupotą! Dlaczego wcześniej tego nie znalazłam?! Jaka ulga, byłam taka pewna, że podczas okresu nie nosiłam majtek :3 moja skóra w końcu oddycha... Po tym okresie nie miałam infekcji... To było niesamowite uczucie... I nie wiem jak inne użytkowniczki kubeczków, ale też macie wrażenie, że mniej was boli brzuch?

Gość ewelinka0290
Ja używam Always Ultra Super Plus, gdyż są bardzo chłonne, a jednocześnie niezwykle cieniutkie. W moim przypadku chłonność jest bardzo ważna, gdyż mam obfity okres. Dobre są też te w wersji Sensitive, bo mają delikatną powłoczkę. Na noc najlepsze są Always Ultra Night, bo są najdłuższe i zapewniają najlepszą ochronę przed przeciekaniem. Używam ich i jestem z nich bardzo zadowolona.

Gość edyta215
Gorąco polecam nowe podpaski Always Ultra, które dzięki swej niezwykłej chłonności zapewniają 100% ochronę przed przeciekaniem. Ponadto są bardzo cieniutkie - mają tylko 3 mm oraz niezwykle miękkie i delikatne, dlatego każda kobieta może poczuć się komfortowo i pewnie nawet podczas miesiączki.

Gość krystyna215
Nowe podpaski Always Ultra są niezwykle delikatne i chłonne, dzięki czemu możemy czuć się komfortowo i bezpiecznie nawet w czasie miesiączki. Do tego są bardzo cieniutkie i idealnie dopasowują się do bielizny. Polecam je każdej kobiecie.

Gość gość
ja lubię always poza domem, a w bella

Gość hyacinthe
Jeszcze do niedawna używałam głównie podpasek Facelle z Rossmanna na zmianę z Bellą, ale nie byłam z nich zadowolona. W dzień jeszcze jako tako dawały radę, ale były mało chłonne i często musiałam je wymieniać, przez co opakowanie nie było wydajne. Na noc kompletnie się nie sprawdzały i niestety często budziłam się z poplamioną bielizną. Dlatego wybawieniem w tych trudnych dniach są dla mnie Always Ultra. Co prawda nie należą do najtańszych, w tym przypadku cena jest w pełni adekwatna do ich jakości. Są bardzo chłonne dzięki siateczce. Pochłaniają krew (w przypadku podpasek innych marek krew nie wsiąkała, więc trzeba było je szybko wymieniać) i neutralizują przykry zapach. Oprócz tego lubię je za to, że są naprawdę długie i świetnie się przyklejają do bielizny. Polecam z czystym sumieniem!

Gość gośćAloes
Nie ma jak ręcznik, no dobra jest też plastelina

zawsze używałem podpasek Tena Lady , ale ostatnio wypróbowałem podpaski facelle , i powiem że też są wygodne i dobrze sie je nosi , dobrze sie przyklejają do fig , można cały dzień chodzić i są na swoim miejscu , czuje sie w nich dobrze i świerzo , Polecam

Gole sie w tych miejscach cały czas , myje sie codziennie ,żelem do higieny intymnej i wiem jak ważny jest dobór dobrych podpasek ,uważam że dla mnie najlepsze są Tena Lady i Facelle