Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

studenttt

jakie są objawy tasiemca?

Polecane posty

Gość bojesie
boje się ponieważ czuje jakiś ruch w brzuchu , jakby mi sie tasiemiec przewijał. Po za tym jest wszystko OK. Czy to moze byc tasiemiec czy poporstu co innego ?

Sory,ze juz na 2 stronie ale ten kawal z ta kupa co uciekla o 14 to zwijalam sie 5 minut buuuuuuuuuuuhahah dobre

Gość upsssss
moze to trwac nawet pół godziny

Gość upsssss
a te przelewania w brzuchu - to pewnie grzybica, jeść czosnek, pić balsam kapucyński

Gość okidoki
aby sie pozbyc gościa trzeba codziennie przez 6 dni wypijać pół litra czystej wódki na czczo, siódmego dnia nic nie pic a ostatnie pół litra czystej wyborowej wylać do kibelka usiąśc na nim i czekać.... Ponieważ tasiemiec przez tydzień zalewania gorzołą stał się alkoholikiem, więc 7 dnia jak będzie na odwyku i kacu sam wylezie do kibla, żeby się napić.... ;-)

Witam.Upolowałem Tasiemca,a męczył mnie jakieś dwa lata,w tym czasie pan doktor leczył mnie na wrzody na dwunastnicy{bez gastroskopii...hahahah...żal}.znalazłem człony tego mojego współlokatora...wiecie gdzie,ładnie wyłuskalemwymylem i zaniosłem tym razem pani doktor w pudełeczku po zapalkach.Pani doktor przyznała się,że jestem pierwszym jej pacjentem z tego typu problemem w jej karierze.Przepisala co trzeba i jutro zaczynam eksterminację mojego lokatora,a przyznam,że trochę mi go żal.Przecież przeżyliśmy tyle wspólnych chwil.Ale cóż życie jest brutalne,jestem jednak silniejszym gatunkiem i on musi zginąć.Objawy były takie drżenie mięśni ,skurcze jelit,zgaga,ból w okolicy dwunastnicy,biegunki,zaparcia,wzdęcia,uczucie pełności w brzuchu i inne rewelacje żoładkowo-jelitowe.Wnioski:badania kalu w laboratoriach nie zawsze wykrywają od razu tasiemca najlepiej upolować goscia jak wydala człony.Acha czasami zeczywiście czułem jakby coś{myślałem,że to coś w przewodach żólciowych sięprzeciska}przeciskalo się w jelitach.Odwlekam moment mordowania gościa do jutra bo kocham przyrodę i zawsze to jednak ktoś bardzo bliski mojemu ciału taki towarzysz na dobre i na złe.Pisze to z humorem bo wreszcie wiem co mi dolega i sam go upolowałem,jak nie zapomne to za tydzień dam znać o wynikach eksterminacja.Jedno pytanie na koniec jaki obowiązuje czas żaloby po stracie tego tak bliskiego przyjaciela,bo gdyby nie był klopotliwy to pozwoliłbym mu zyć,ale cóż sam sie prosił o eksterminację nie informując mnie o swojej bytności jawnie.pozdrawiam wszystkich na forum i proszę nie dramatyzujcie tak bo tego typu problemy to także część naszego życia trzeba trochę humoru bo naprawdę znam ludzi,którzy mają o wiele wieksze problemy.Pozdrawiam indiańskim hough wszystkich myśliwych z plemienia Tapeworms,ktorzy polują na tę zwierzynę:)

Witam.Upolowałem Tasiemca,a męczył mnie jakieś dwa lata,w tym czasie pan doktor leczył mnie na wrzody na dwunastnicy{bez gastroskopii...hahahah...żal}.znalazłem człony tego mojego współlokatora...wiecie gdzie,ładnie wyłuskalemwymylem i zaniosłem tym razem pani doktor w pudełeczku po zapalkach.Pani doktor przyznała się,że jestem pierwszym jej pacjentem z tego typu problemem w jej karierze.Przepisala co trzeba i jutro zaczynam eksterminację mojego lokatora,a przyznam,że trochę mi go żal.Przecież przeżyliśmy tyle wspólnych chwil.Ale cóż życie jest brutalne,jestem jednak silniejszym gatunkiem i on musi zginąć.Objawy były takie drżenie mięśni ,skurcze jelit,zgaga,ból w okolicy dwunastnicy,biegunki,zaparcia,wzdęcia,uczucie pełności w brzuchu i inne rewelacje żoładkowo-jelitowe.Wnioski:badania kalu w laboratoriach nie zawsze wykrywają od razu tasiemca najlepiej upolować goscia jak wydala człony.Acha czasami zeczywiście czułem jakby coś{myślałem,że to coś w przewodach żólciowych sięprzeciska}przeciskalo się w jelitach.Odwlekam moment mordowania gościa do jutra bo kocham przyrodę i zawsze to jednak ktoś bardzo bliski mojemu ciału taki towarzysz na dobre i na złe.Pisze to z humorem bo wreszcie wiem co mi dolega i sam go upolowałem,jak nie zapomne to za tydzień dam znać o wynikach eksterminacja.Jedno pytanie na koniec jaki obowiązuje czas żaloby po stracie tego tak bliskiego przyjaciela,bo gdyby nie był klopotliwy to pozwoliłbym mu zyć,ale cóż sam sie prosił o eksterminację nie informując mnie o swojej bytności jawnie.pozdrawiam wszystkich na forum i proszę nie dramatyzujcie tak bo tego typu problemy to także część naszego życia trzeba trochę humoru bo naprawdę znam ludzi,którzy mają o wiele wieksze problemy.Pozdrawiam indiańskim hough wszystkich myśliwych z plemienia Tapeworms,ktorzy polują na tę zwierzynę:)

Gość patki
witam mam pytanie bo od jakiegoś czasu czuje tak chożby mi sie coś w jelitach siedziało ostatnio miałam okropte bóle brzucha mam pytanie czy to może być tasiemiec ?ratunku dzieki za odpis

Gość patki
bardzo sie martwie i niewiem co mam zrobić jem ale sie nie czuje najedzona zawsze a w kale nicnie widze jestem szczupłą osoba jakoś nie potrafie przybrać na wadze choć bym chciała trudno co kolwiek mi powiedzieć o tym co to może byc.

Gość idź
może maz dobra przemianę materii i dlateggo nie tyjesz najlepiej idź do lekarza i powiedz mu to wszystko on skieruje cię na badania

Gość APELUJE
LUDZIE PIJCIE GORZAŁĘ ONA NISZCZY WSZYSTKIE ROBALE !!!!!!!!!!!!!! :D NA ZDRÓWKO !!!

Gość woj
Witam A skad braliście cesol?? Z tego co wiem w polskich aptekach nie mozna go kupic, w necie widzialem ze jest dostepny ale nie wiem czy to ten "sam" cesol...bo skoro jest wycofany w Polsce...to czemu mozna go kupic w necie z taka latwoscia? I kolejne pytanie wiecie moze czy on jest skuteczny? Zentel (4 kuracje) wogole nie pomogly...stad moje pytanie.

Gość Zabójca tasiemca
u mnie chyba wszystko juz w porządku, a to dopiero początek kuracji, w poniedziałek idzie vermox i przez kolejne trzy dni bede katowac jesli jeszcze zyje ten dziad :P Ogolnie to nie wiem, przerazilem sie cos widzialem w kale poszedlem do lekarza i przepisala mi taki zestaw, nie mam czasu chodzic z gównem po badniach, ale byc moze to nie bylo to co mysle, nie mniej czuje sie znakomicie. Jeszcze jedna sprawa, waze 86 kg na 185cm wzrostu, mam chyba normalną wage wiec tez nie wiem czy nie pospieszyłem sie za bardzo z tymi lekami... ;p mniejsza z tym od dawna mam zgage, wczesniej czulem tez siekanie w brzuchu, ale to raczej podobno jest normalne... no nie wiem, tak czy siak skoncze kuracje oczyszczającą a po kuracji dobije jeszcze vernisanem, z tego co słyszałem jest mega zabójczy dla wszystkiego co jest w jelitach, w tym i grzyba... Wiec spoko damy rady :D musi byc dobrze, nie ma innej opcji, jesli cos tam jeszcze zyje zostanie unicestwione :P

Gość anon
ja na poczatku z ciekawosci kupilem jakies naturalne srodki od robakow profilaktycznie ze tak powiem, jem to juz od tygodnia i raz ostatnio pogrzebalem w kupie i odkrylem ze jest tam duzo kremowych twardych tasiemek ok 4cm kazda i sie wystraszylem! dzisiaj pogrzebalem znowu i sie przerazilem bo wyskoczylo juz cos takiego wiekszego i twardszego! a ktotkie tasiemki sa dalej tylko jakies takie ze sie rozmazuja niektore wiec chyba srodek dziala i robaki same sie rozlaza... ale teraz to sie juz prawie boje bo siedze i czuje caloy czas jakby ruchy w kiszkach i mnie to przeraza bo ja nigdy nie mialem zadnych problemow ze zdrowiem, troche moze tylko ze skora łojotokowa lekko, tak po prostu z ciekawosci kupilem preparat od robakow a teraz juz tylko siedze i czytam oraz szukam innych zioł czy czegos, jak czytam ze robakow moze byc stado albo ze maja po kilka metrow to mi sie slabo robi.... prosze powiedzcie czy to wyglada tak jak na zdjeciu co dzisiaj rano zrobilem http://img114.imageshack.us/img114/2936/dsc01337.jpg

Gość naczelny poprawiacz
paskudny film bleeeeeeeeeeeee

Gość Zabójca Tasiemca
Ja tam nie wiem Anon, chyba sie za duzo sie naczytałes, trzeba spokojnie do tego podchodzic, ja tez profilaktycznie zacząlem naturalnymi rzeczami ale jako ze nie mam czasu na zabawe, wiec udałem sie do lekarza. Sądze ze dwu tygodniowa kuracja pokona tych współlokatorów tak czy siak jeszcze pójdzie vernisan... Ogolnie powiem tak to co zaobserwowałem u siebie - był juz zentel i 3 dni pod rząd vermox - jest tak: nie mam zadnych bólów (ale tez i nie mialem wczensiej ;p ), po prawiło sie samopoczucie, nie czuje tej pełnosci w brzuchu, zadziej gonie do toalety, zero wiatrów ;p , mam większe chęci do pracy ogólnie, zwyczajnie czuje ze mi pomaga. Mam wielką nadzieje ze taki stan zdrowia jesli sie nie po prawi jeszcze (choc nie wiem co mogło by jeszcze lepiej funkcjonowac? Wątroba? serce? nerki? te ostatnie przeczyszczam w weekendy :P ) to niech przynajmniej zostanie na takim poziomie. Cholera nigdy nie szukałem przyjaciół na siłe, a tu patrzcie przyjaciel tasiemiec :P czy cokolwiek mam... A wiec zyjcie normalnie swoim zyciem tylko wezcie po prawke na higiene osobistą, odbije sie nie tylko na waszym zdrowiu (oczywiscie pozytywnie) ale i na kontaktach z ludzmi... W koncu nikt nie lubi brudasów :P Pozdero for tasiemco mordero

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
jak tacy jestescie doswiadczeni to bardzo sie ciesze. pomozcie wiec i powiedzcie czy to na zdjeciu moze byc czlon tasiemca bo ja nie wiem jak to wyglada. ps. zdjecie przystepne, sama \"tasiemka\" na czystej chusteczce ;) a oto zdjecie: http://img33.imageshack.us/img33/9640/beztytuukkd.png

Gość anon co to za praparat
kupilesna robaczyce??????????????? tez chce profilaktycznie zazywac cos i jeszcze podziele sie skuteczna naturalna metoda na robaki,jaka polecil mi keidys lekarz,ktory jest specjalista od pasozytow: 2 plaskie lyzki stolowe cząbru zalać szklanka wrzatku,naparzac pod przykryciem pol godz. i wypic tuz przed posilkiem taka kuracje najlepiej powtorzyc na drugi dzien i potem raz w tygodniu

Gość basiek77557
Witam.Czytam Wasze wypowiedzi i zaczynam upewniać się,zę tez mam tasiemca mimo,ze nigdy nie jadłam tatara...ale kebab tak...więc może to od niego.Lekarz twierdzi,ze wyczułby go podczas badania brzucha ale ja w to nie wierze.Jeszcze jedno,czy to mozliwe by widać go było na usg?coś mi się wydaje,że nie.Mam prośbę do stosujących zioła by napisali jakie ziołowe środki zastosowali. Ja nie mam apetytu,chudnę,mam anemię,bóle brzucha zwłaszcza nocą,pocę się w nocy zimnym potem.Jeśli ktoś ma podobnie i wie juz co mu dolega to proszę o podzielenie się wiedzą ze mną.Dziękuję i pozdrawiam,życzę zdrówka.

Gość Korr
a jak ja mam jakiś czas gazy, pamietam ze w zesszlym roku ich nie mialem no i nie moge przytyć, niczego mi się nie chce robić, a kał jak robie to jak się spiesze i nie mam czasu grzebać

Gość basiek77557
"Zabójco tasiemca " odezwij sie ,napisz jakich naturalnych srodków używałeś?jak się czułeś po lekach?bo jednak nie sa obojętne dla organizmu.Ja sie boję reakcji na leki,bo jestem osłabiona i mam anemie...Błedne koło.Tasiemki znalazłam w maju,ale były bardziej miękkie,niz twarde,takie zaokrąglone na brzegach,kremowe.LEkarz powiedziął ,zę to nic nie jest ...resztki...jakoś nie chce mi się wierzyć,po czym niby takie resztki? NApiszcie co braliście ijak wam pomogło,bo ja ciagle chudne.Pozdrawiam i czekam ,zę ktoś się odezwie,wiem,zę są wakacje...no lae ktoś może zajrzy..:)

Gość she3..
podobno dziala na niego nalewka "vernicadis" (dostępna na allegro) i zielsko, ktore rosnie prawie wszedzie - wrotycz- zaparzyc i wypic przed posilkiem ..

Gość akris
a ja mam pytanie do wszystkich szczesliwych posiadaczy pasazera na gape: czy czlony pasazera wydalacie tylko z kalem, czy tak po prostu bez poslizgu tez wylazi????? Bo mi sie dziad rozpuscil i wylazi kiedy chce, nie wiem czy go dobic, bo wymieniane leki na mnie nie zadzialaly.

Gość basiek77557
Akris a jakie leki brałaś? Ja znalazłam kawałki razem ze stolcem,samych raczej nie. Ja nie brałam żadnych leków ,jedynie homeopatyczne na trawienie. Ostatnie 3 dnizaczęłam pić citrosept na grzybice,bo już to podejrzewałam.A tu dziś niespodzianka...wyszło "cos". NIe wiem co?Za rada kolegi z forum to "coś "wymyłam...i jestem pewna ,ze to robale...tylko jakie?A lekarz twierdził,ze to napewno nie robaki tylko resztki pokarmowe to co kiedyś znalazłam. Nie potrafie poznać co to bo kawałki są różnej dlugości i koloru kremowego,raczej płaskie niż okrągłe...szerokości 3-4 mm. Moze ktoś wie co to jest ?bo leki na glistę i na tasiemca są różne.Podpowiedzcie. No i pytanie do Ciebie Akris jakie leki brałaś i dlaczego i jak się po nich czułaś?bo ja obawiam się reakcji organizmu na leki .Pozdrawiam.

Gość akris
Ja brałam Zentel i chyba ten na v wymieniony wyżej przez kogos, ale nie działa, skubaniec sie mnie uczepil i tyle a podobno nieuzbrojony, hehe. Potwierdzone przez lekarza. Czułam sie normalnie, moze troche wirowało mi w brzuchu:)

Gość akris
Do Basiek777 Zdecydownanie najlepiej isc zrobic badanie kalu, chociaz ja bez badania wiedzialam, ze to to dziadostwo we mnie siedzi. Co najciekawsze lekarz pisal na skierownaich, ze noaczne slady dziada, a w badaniach nic nie wychodzilo. Dopiero jak zanioslam go w kawalku, wyszlo ze nieuzbrojony. podobno pestki dyni dzialaja tez, w przyszly weekend chce sprobowac trzydniowej glodowki, dluzej chyba nie dam rady, bo pracuje.

Gość basiek77557
Czyzby wszyscy wyjechali na wakacje?odpiszcie jak wam idzie walka z tasiemcem.Akris odezwij sie .Anon napisz co z a zioła piłeś? Pomóżcie bo ja mam juz tego dosc...rewolucji w brzuchu i gazów rozsadzających brzuch.Teraz ukrywa się...żadnych kawałkow,chyba wie,ze chce go upolowac i określic co za typ. Sama myśł o takim pasażerze mnie dobija...i boje się kogoś zarazić.I zastanawiam ska go mam? pewnie z podroży...słuzbowych :( Wiecej straciłam niz zarobiłam....:( A niby taka higienę teraz mamy....Wszedzie wylewane są szamba...łaki ,pola,lasy...Horror...Pasożyty nas zżeraja przez własna głupote...i brud!!!kiedys nikt nie wywoził odchodów na pole. Odezwijcie się,please :)

Gość armelle
Jestem bardzo ciekawa czy wypowiadające się tu osoby zauważyły w swoim kale jaja ?! Od kilku miesięcy obserwuję, w kale coś co przypomina jaja - są to kremowe ( żółtawe ) kuleczki bardzo przypominające gorczycę. Myślę, że mogą to być jaja dużych pasożytów np. tasiemca, lub glist. Napiszcie czy zauważyliście u siebie "coś" podobnego ?

Gość basiek55775
Witam. smutne,zę forum zamarło ...ikt nie zagląda.Szkoda,zę osoby które chorowały nie zagladaja tu i nie chcą udzielić rad innym chorym.Czekam na odpowiedz i pewnie sie nei doczekam,a badanie ciągle nic nie wykazuja. Co do powyższego pytania,to ja nie obserwowałm nic takiego.Pani z labu powiedział,ze jaj nie widac gołym okiem,są mikroskopijne.Kiedyś ktoś pisał o pestkach ogorka,z tego co wiem to tak wygladaja człony tasiemca psiego...Czekam ,że ktoś odpowie na moje pytania z wcześniejszego postu. Z tego co wiem,to nie jest tak łatwo pozbyć się tasi...bo po 3 miesiacach odrasta...Pomózcie jeśli komuś się to udało.