Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krwawa_ mary_

do manicurzystek kupujacych na allegro

Polecane posty

Gość koti4
sorry nie doda tylko ennis

Gość Enniss
Matuje plytke, odtluszczam przyklejam tipsa piluje przejscie matuje calego i znow odtluszczam potem daje na swoja plytke cleaner potem zel, do lampy i tak 3 razy.Wiec nie wiem co robie zle.Kleju daje tak ze sie trzyma fajnie i nie ma pecherzykow.

dziewczyny używacie tipsów french? bo ja nigdy nie używałam tylko zawsze żelu. prosze powiedzcie mi czy tego french też się piłuje? bo nawet nie wiem

ennis a moze zalewasz skorki??na skorki trzeba bardzo uwazac bo wedy zel odchozi jak sie je zaleje.

Gość Enniss
Pomyłka tam mial byc primer, moze daje za malo zelu?

hmmm. może być też i tak a możesz też zalewać skórki... jak będziesz robić tipsy to spróbuj dać więcej żelu uważaj przy skórkach bo byc może dajesz niechcacy też żel na skórki...

Gość doda 23
Jak uzupelniacie pazurki to dajecie tez trzy warstwy zelu na tipsa.?Oczywiscie pierw po jego spilowaniu..

Moja kosmetyczka mi tak robiła że po spiłowaniu nakładała trzy warstwy a nieraz to i więcej w zależności od ozdób:D

Gość Enniss
Powiedzcie mi jak nazywa sie ten preparat do usówania tipsów?

Gość Enniss
Jeszcze jedno :P jak piłuje przejście to czasami zdarza mi sie ze tips mi odpada tzn kawaleczek bo jest juz chyba za cieki tak mi sie wydaje, czy to od tego ze zabardzo piluje? czy jest zle przyklejony? czy mam kijowe tipsy/

Gość doda23
BLENDER sluzy to do zmiekczania zelu.Dzieki temu nie musisz juz tak pilowac tipsow,jak chcesz je sciagnac.Jest dostepny na allegro...

witam mam pytanko odnośnie uzupełniania tipsow żelowych. pierwszy raz uzupełniałam kolezance tipsy, spiłowanłam do pierwszej warstwy (ta pierwsza zostala), ale po nałożeniu nowego żelu widać różnice między uzupełnieniem odrostu a resztą. czy trzeba żel spiłować do gołego paznokcia, tzn zostawić tylko tips i robic od nowa wszystko, czy ta pierwsza warstwę można zostawić ? chyba wyszło mi masło maslane haha

Kup sobie Aceton on rozpuszcza tipsa... ale żel musisz spiłować... ale żeby łatwiej ci się piłowało to kup sobie blender podobno rozmiekcza żel :d pozdrawiam

Gość hjkhjk
Dziewczyny,gdzie zamawiacie szklane tipsy? moze macie jakiegos sprawdzonwgeo sprzedawce albo sklep internetowy? kiedys kupilam takie szklane w pudelku z klejem i bylam zadowolona ale nie pamietam od kogo:) no wlasnie...fajnie by bylo gdyby byly w pudelku

ja kupuje od andrew35 jestem bardzo zadowolona i naprawde polecam i sa w pudelku z klejem:)

Gość Enniss
A jakie tipsy sa lepsze mleczne czy przezroczyte? do frencha lub brokatowych koncowek. I jakie ogolnie wolicie?

Jeżeli chodzi o frencha albo o brokat na końcówce to wolę mleczne a jesli ozdoby typu kwiatki czy czy hologramy to wolę przezroczyste...

Gość imacall
Witam.Tak sobie czytam i trzeba przyznać ,że można sie tu sporo dowiedzieć.Mam tez prośbe odnoście tego pliku z akrylowaniem bardzo prosiłąbym o przesłanie i jeśli posiadasz tezz zelowaniem to chętnie oraz stronę z mozliwościa zakupienia dobrego zestawu do robienia tipsów na allegro(niekoniecznie)oraz w ogole stronke z mozliwościa zakupienia dobrego zestawu w miare tanio.poZDRAWIAM

Gość imacall
YHM włąśnie bo ja tak sie za to wszystko biorę,uczę i chciałabym zobaczyć jak sie tak profesjonalnie z tym szblonem naturalnie przedłuza jezeli miałabyś jakiś plik to bardzo prosiłabym o przesłanie:)

wczoraj zrobiłam sobie odnowe i nowy wzorek, hologramy- wygladaja slicznie, tylko troche w 2 palcach hacza, musze dolozyc dzis warstwe zelu - to bedzie 4....ile wy robicie? macie moze swoje blogi z pazurkami?? ja sie zastanawiam czy nie założyc zeby wkleic fotki wzorków, narazie robie malo skomplikowane,chetnie podpatrze wasze:)

ja ostatnio też daje ze 4 warstwy i lepiej się trzymają tipsy i oczywiście są bardziej wytrzymałe :) niestety uzupełnienie mi się nie podoba, widac różnice między starym a nowym żelem i miejscami się zaczyna zapowietrzać :( nie wiem dlaczego?

wydaje mi sie że troche za mało wypiłowujesz dlatego widać róznicę, ja jak robie odnowe to w zaleznosci co chce osiagnac, jak zmieniam wzorek to piłuje tak by pazurekbył \"czysty\" od wzorków ....dobrze go zmatawiam, zacieram odrost- ta roznice,dobrze odtłuszczam i nakladam nowe warstwy zelu i jets ok....

a co do tych hologramów to dzis dolozyłam sobie ta 4 warstwe i bez porównania, wszystko wyglada super i nic nie haczy:)

moja poprzednicza już ci wyjaśniła gdzie może leżeć przyczyna piłuj tak żel aż dojdziesz prawie do tipsa bedzie taka cieniutka warstwa żelu i wszystko bedzie oki:)

bardzo wam dziekuje za wyjaśnienie, wczoraj robiłam koleżance i więcej wypiłowałam róznicę, zmatowiłam odrost blokiem, odtłuściłam i jest super, dziś sprawdzałam i nie widac róznicy :) to prawda trening czyni mistrza haha jak zawsze można na Was polegać :)