Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krwawa_ mary_

do manicurzystek kupujacych na allegro

Polecane posty

Witam Was! Mam pytanie do specjalistek! :) Chodzi mi o nakładanie lakieru i linera. Czy nakłada się go na naturalną płytke paznokcia lub tips, a potem pierwsza warstwa żelu, czy najpierw żel a potem lakier. A jeśli tak czy czyscimy clinerem po utwardzeniu czy nie trzeba.

Gość MartaFriis
Jezeli chcesz miec lakier trwale i ozdoby to zrob to po pierwszej warstwie, dopiero potem nakladaj nastepne. Jezeli chcesz pozniej zmienic to latwiej bedzie gdy nalozysz przed nalozeniem grubej wartwy zelu wykanczajacego :) jest fajny efekt. Ja osobiscie wole normalne ozdoby. aha i zaraz po nalozeníu lakieru wloz szybko na 15 sekund pod lampe...pozdrawiam

Gość juz niedlugggoooo
nie odzywalam sie jakis czas. Wszystko juz mam,zarowno do akryli jak i do zeli. zelki robie sobie dosc regularnie,zrobilam kilka podstawowych bledow,czyli: -spilowalam sie plytke z paznokcia(sic!!!):( -zalewam notorycznie skorki -widac mi zlaczenie tipsa z naturalna plytka -robie za grube tispy,probuje zrobic krzywa C, oraz ten taki pagorek (jak patrzy sie z boku paznkcia) i na koncu zawsze tworzy mi sie taki gruby paznokiec-trzeba to pozniej pilowac. A tak poza tym to wychodza mi super wzorki na paznokciach,lepiej sie w nich czuje,jak prawdziwa kobietka. Acha,i akryle na prawde smierdzaaaaaaaaaaa:)

Gość gosia-1606
ja niedługo juz też dostanę zestaw do paznokci żelowych i mam nadzieje że będą mi dosyć dobrze wychodzić! chociaż mam pewne obawy że trochę kiczowaty żel zamówiłam ale pytałam się wczesniej na forum o radę w wyborze i nikt sie nie odezwał..... mam w sumie teraz też kilka pytanek i moze ktoś chciałby mi pomóc?

Gość MartaFriis
Witam.w Sumie to najbardziej kiczowatym mozesz zrobic ladne paznokcie. A wlasciwie to nie ma kiczowatych zeli tylko to zalezy od tego czy wszystko poprawnie zrobisz... ja robie tipsy juz od paru lat i pracowalam na roznych zelach. Macie pytania?? chetnie pomoge :) pozdrowionka

Gość krwawa_mary_
W I T A M W S Z Y S T K I E K O B I E T K I !!!!!!!!!!!!!! :) nie zaglądałam tu straaaaasznie długo, za co bardzo przepraszam, ale , jak pisałam którejś z Was nie tak dawno na maila, miałam rewolucję w życiu tyyyle się działo, że po prostu pazurki musiały zejść na dalszy plan :( nie zajmuję się już tym :( robię tylko sobie i nawet tu mam problem, żeby znaleźć czas 😭 nie mam na to teraz kompletnie czasu...ehh długo by pisać czemu przepraszam bardzo wszystkie kobietki, które zadały mi kiedyś pytania , a ja pozostawiłam je bez odpowiedzi ,ale z tego co widzę, radzicie sobie beze mnie :p i cieszę się z tego :) będę się starać zaglądać tutaj czasem :) pozdrawiam najserdeczniej, jak się tylko da ;) , życzę pięknych pazurków :) buziaki 🌻

Gość emaaa
U KOGO NA ALLEGRO KUPIC DOBRY PRIMER ? prosze poradzcie !

Gość KAMI 23 POLSKA
CZESC DZIEWCZYNY. NIE WIEM JAKI ŻEL WYBRAC. CZY ZEL JEDNOFAZOWY GABRIELLE , BEAUTY ANGEL CZY SUN FLOWER?POMOŻCIE PROSZĘ

Gość karolinab87
POMOCY DZIEWCZYNY! Zrobilam sobie tipsy ponad tydzien temu i zaczynaja odpadac :( dlaczego? Co robie zle? (bo napewno cos robie zle, tipsy sa dobrej jakosci) I drugie pytanie : co zrobic zeby pod zelem nie robily mi sie jakies biale smugi i zacieki, zeby byl idealnie ladny paznokiec?

Gość gosia-1606
cześc dziewczęta! mam problem bo zastanawiam się już jakiś czas czy jeśli robię paznokcie żelem jednofazowym to czy moge na koniec położyć żel nabłyszczający wykańczający z metody trójfazowej?

Ja też jestem dopiero początkującą tipsiarą ;) Niestety kupiłam pare rzeczy z reni nell i są okropne.Lakier odpryskuje,tipsy to koszmar na kciuk zakładałam 3 razy bo mi pękał!!!!. Co do dobrego żelu to moja sąsiadka używa gabrielle i mowi że sa dobre.

mialam tipsy z reni nail... i jakos nic nie pekalo.. moze poprosu nie umiesz tipsow przykleic albo zle dobierasz rozmiar... lepiej troszke wiekszy dac rozmiar niz za maly bo wtedy jest za bardzo naprezony i peka...

Gość juz niedluggggooo
rani nail nie probowalam,mam od EM nail design i polecam. A zelki od Nail product,tak smo primer,ktory tez polecam:) Pytanie: dlaczego gdy wsadze pazur z pierwsza warstwa zelu pod lampe ,przez chwile to tak strasznie boli????Ale na prawde boli, az klne i wyciagamn reke na chwilke... I jeszce jedno,jak uzywac ozdob typu moro, nitki,itd??Kupilamj tez mnostwo naklejek,czy lepie naklejac je na mokry czy suchy lakier,pozniej zel...a Moze w innej kolejnosci?

Gość Początkująca_Kosmetyczka
Witam wszystkich jestem tutaj pierwszy raz i tych materiałów jest naprawde duzo a juz mi sie niechce szukać a chciałam sie poradzic czy któras z was kupiła ten akryl http://www.allegro.pl/item257684150_magiczny_akryl_sequent_24_gramy_tylko_25_zl.html bo nieweim czy jest sens go kupywac, teraz używam produktów z gabrielle i są takie sobie dlatego myslałam o zmianie na cos lepszego.Dlatego chce sie was poradzic czy wiecie coś na temat tej firmy.Prosze o pomoc.

Gość juz niedluggggooo
ja sie a akrylach nie znam,kupuilam prawde powiedziawszy od pierwszego lpszego sprzedawcy,tak aby tylko miec i sobie pocwicyc. Za zestaw zaplacilam 75 zl,byl tam liquid,puder bialy,przezroczysty,rozowy.patyczki..i niepamietam co wiecej...:P

Gość Lenka_____________
Hej. Ja tez jakoś ostatnio nie za często wpadam na forum:O Ale mam małe pytanie... Dziewczyny ile czasu zajmuje Wam robienie tipsów??, bo mi schodzi ponad 3 godziny:(.Jeszcze do tego jak przyjdzie zdjąć stare i założyć nowe to jest prawie 4 godziny.Paznokcie robię już od 5 m-cy,wychodzą super ,dziewczyny są zadowolone i tak się właśnie zastanawiam od czego to zależy??? Krwawa Mery...fajnie, ze zajrzałaś:)Ja tez jestem z Kielc;),jak znajdziesz chwilkę to z miłą chęcią skorzystałabym z Twojej wiedzy "paznokciowej":):):) Karolina87...wydaje mi się , ze może za mało zmatowiłaś naturalną płytkę, bądz zalałaś skórki żelem i zaczęło dostawać się powietrze i stąd poodpadały... Nie wiem dokładnie co to za białe zacieki, ale najprawdopodobniej, dałaś za mało kleju na tipsa,zawsze jest lepiej dac trochę więcej kleju, a resztki które wypłyną wytrzec wacikiem nasączonym clenerem. Tipsy od Reni nail tez mam ,są niezłe i i mi nie pękały, za to na pewno polecam od Andrew35.

Gość PoczątkującaAga
Hej. Czy acetonem rozpuszczę całe paznokcie...? Bo jak wkładam palec do acetonu, to rozpuszcza się tylko tips a żel zostaje twardy :(

Gość Lenka_____________
Aceton rozpuszcza tylko tipsa:O, żel niestety trzeba spiłować;)

Gość missssssssssssss
TIPSY DO FRENCHA u kogo na allegro dobrej jakosci kupujecie? poleccie!

Gość PoczątkującaAga
a czy jest jakiś środek, który rozpuści i tipsa i żel??

Jak wiem to nie wynaleziono nic takiego żeby rozpuscic zel poprostu trzeba go spiłować i to taka mała wada żelków ;) Lenka_____________ ja też używam tipsów od Andrew35 są dobre ale te akryle to albo ja robie jakiś błąd ze zaczynają po kilku dniach podchodzić powietrzem albo takie słabe i nieweim czyja to wina dlatego chciałam zmienic tą firmę żeby sprawdzic lepsze akrylki ale niezbyt drogie.A co ty używasz oprócz tipsów z tej firmy? A wy co myslicie o firmie Gabrielle, czy zele z tej firmy są dobre czy takie sobie?I czy któraś używa akryli z allegro i jesli są dobre to prosze polecić od kogo kupywać, byłabym wdzięczna.

Lenka__________ ja robię paznokcie akrylowe i mi schodzi na nich ok. 2 godz. ale wcześniej więcej bo musiałam dużo piłowac, a teraz poprostu kładę mniejszą warstwę.

A i jeszcze jedno jakiej firmy ale tańszej i dobrej poleciłybyscie żele bo słyszalam ze od reni nail to lepiej nie bo żółkną, a jakie sa od gabrielle. Interesują mnie jednofazówki

Gość dzajdzien
Do Lenka___________ ja robie paznokcie krocen od Ciebie bo dopiero 2 mies. ale tez mi to zajmuje mnostwo czasu. A jak robie sobie sama to juz w ogole siedze nad tym, ze szkoda gadac. Czesto w ogole robie tak, ze jedna reke robie w jeden dzien w druga na kolejny dzien zostawiam bo juz mi sie nie chce albo nie mam juz czasu. Nie wiem z czego to wynika bo wydaje mi sie, ze raczej nie spedzam zbyt wiele czasu przy jakis poszczegolnych czynnosciach, ale coz...pewnie poprostu trzeba uzbroic sie w cierpliwosc i oddac sie praktyce heeh...w koncu praktyka czyni mistrza:) pozdrawiam:)PS.a najwazniejsze jest to, ze efekt koncowy jest zadowalajacy:):)

Gość manka1234567
hej babeczki!!Podpowiedzcie w czym trzymacie fiolki z brokatami/ozdobami??Bo ja mam duzo ozdob we fiolkach, malychni duzych i wszystko mam luzem i szlag mnie ytrafia bo nie moge znalezc szybko tego co potrzebuje.Moze podpowiecie w czym to ulozyc, aby bylo ladnie widac co jest we fiolkach??

Gość juz niedluggggooo
Ja tez ma w folijkach i tez zastanawiam sie,najlepszym rozwizaniem chyba beda te male pudeleczka,albo te karuzelki. Musze sobie wlansie takie rzeczy pokupowac bo innego wyscia nie widze

hej kobietki a na ile wam starcza zel jednofazowy,na ile klijentek, bo robie paznokcie akrylowe i chcę sie przezucic na żelki bo pieknie błyszczą i dość mam juz tego smrodu liguidu.Niewiem czy odrazu kupic opakowanie 30ml czy 15ml na sprawdzenie firmy.Na ile starcza opakowanie 15ml?

Gość Isa___
Hej! Mam małe pytanko która z was używa żeli od reni nail słyszałam ze sa niedobre ale dlaczego?jeśli któras używa tych żeli to prosze mi powiedzieć jak sie nimi pracuje?Bo zastanawiam sie nad ich kupnem i lampy.Co sądzicie mozna kupić od nich lampe i żel jednofazowy? to jest ta lampa: http://www.allegro.pl/item256521621_lampa_uv_tunelowa_4_swietlowki_km_818_reni_nail.html a to żel: http://www.allegro.pl/item257866553_zel_jednofazowy_przezroczysty_15gr_reni_nail.html Proszę o pomoc.