Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Im scared

lewy jajnik, boli, powiększony, twardy

Polecane posty

Gość Im scared

hej, mam pytanie, bardzo się martwię, poniewaz juz od jakiegos czasu moj lewy jajnik jest twardy i powiekszony(wydaje mi sie ze po lewej stronie mam taką długą twardą linię i wydaje mi się ze caly jajowod jest twardy i wyraznie odczuwam to przy dotyku) blagam pomozcie mi, czy to cos powaznego. dodam ze mam dopiero 17 lat oraz ostatnio bardzo skape miesiaczki( wykluczam ciaze, bo nie wspolzylam)

byc moze to jakies przewlekle zapalenie jajnika albo torbiel...hmm nie wiem, ale musisz pojsc do ginekologa, nie masz sie czego bac:) Mnie tez czesto bola jajniki mialam robione usg juz chyba 3 czy 4 razy nic nie wykazuje, widocznie taki moj urok ;) Ale jesli ciebie boli mocno i jest powiekszony to trzeba to sprawdzic :)

Gość Im scared
Ale to na pewno nie rak albo jakas powazna choroba? strasznie się boję

Trudno zeby u 17 latki podejrzewac od razu raka! Uspokuj sie wez sie w garsc i idz do ginekologa a zobaczysz ze lekarzy tylko ci uspokoi, zbada i pewnie przepisze jakis antybiotyk jesli to zapalenie :) to naprawde nie musi byc nic groznego, wiele kobiet miewa zapalenia jajniko :)

Gość Im scared
dziękuję za odpowiedz i pocieszenie :) jutro pojde do lekarza

Gość gimmedrugs
nie przejmuj się, przed okresem tak się ma bo ewoluacja może być na przemian z jajników lub nawet z oby dwóch. :) jajniki są tylko powiększone a po okresie znow się zmniejszają. :)