Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Umiarkowaanaa

Makijaż pernamentny i henna

Polecane posty

Gość Umiarkowaanaa

Może ten temat już był, ale wyszukiwarka nie działa:( Więc mam do Was pytania: Czy któraś z Was wie ile kosztuje taki trwały makijaż? Interesują mnie kreski na górnych powiekach, może na linii brwi (mam bardzo przerzedzone i praktycznie niewidoczne:() Czy zabieg jest bolesny? Jak długo utrzymują się efekty? Czy po wyjściu z gabinetu można pokazywać sie od razu ludziom?:-D Czy jesteście zadowolone? Czy są jakieś przeciwskazania? Czy henna na rzęsach nie przeszkadza w wykonywaniu zabiegu? Gdzie można wykonać taki makijaż w Krakowie?

Gość Umiarkowaanaa
Jak ktoś z Was sie orientuje to bardzo proszę o odpowiedź!!!!

Gość UppppppppppppppppUp
Up

Gość też zainteresowana tematem
mnie też interesuje zrobienie takiego makijażu. na usta raczej się nie zdecyduje,ale chetnie zrobiłabym kreski na oczach.piszcie jak coś wiecie. podobno makijaż taki może sie utrzymać nawet kilka lat.

Gość trt
to makijaz permanentny:-) nie prenamentny, nie uwazam jednak zeby plynely z niego korzysci, mysle, ze to jakies widzimisie allbo kaprys, nie wyglada dobrze, ale to juz moja opinia pozdrawiam

Gość też zainteresowana tematem
trt>>> dlaczego nie wygląda dobrze???? to znaczy nienaturalnie??? a ja myślałam,że dzięki temu ni ebede robić kresek na powiekach.

Gość zrobilam sobie...
zrobilam sobie kreski na powiekach i to jeden z najlepszych moich pomyslow; wg mnie najwazniejsze zeby byly umiarkowane tz nie za bardzo ekstrawaganckie ( grube, czy mocno przedluzone); gdy mam ochote na mocniejszy makijaz to po prostu kreseczki pogrubiam a na codzien wystarczy troche maskary i oko wyglada ok; nie wspomne ze po obudzeniu juz jest fajnie w lusterku; kreski musialam robic "od zawsze" wiec....... acha, czy boli? nie powiem , ze nie.....ale mozna przezyc,; po za tym robi sie to ze znieczuleniem. powieki sa lekko spuchniete przez kilka dni ( ale mozna sie z tym pokazac w miejscu publicznym) i kreseczki bardzo mocne, potem bledna...

Gość załamana1
Ja zrobiłam sobie trzy lata temu kreski na górnych powiekach a dwa lata temu usta. Jestem bardzo zadowolona, gdyż mam słabe i dość rzadkie rzęsy i jeszcze nie zbyt ciemne. dzieki kreskom oko stałao się zdecydowanie wyraziste i dużo ładniejsze. Z ust również jestem bardzo zadowolona gdyż mam zrobione dosyć naturalnie i wystarczy tylko błyszczyk a efekt jest naprawdę super. Ja zdecydowałam sie na taki makijaż gdyż nie jestem mistrzynią w malowaniu się i zawsze makijaż zabierał mi dość dużo czasu. teraz wystarczy tuszem pociągną rzęsy, usta naturalnym błyszczykiem i gotowe.

Gość załamana1
Ja płaciłam za kreski górne 300 zł za usta 500 zł. Teraz po 3 latach miałam robioną korektę kresek i płaciłam 200 zł

A czy taka kreska na ustach mozna je lekko powiekszyc?

Gość załamana1
Napewno ,gdyż ja miałam górną wargę trochę węższą od dolnej i dlatego zgodziłam się na taki zabieg. Zresztą sama kosmetyczka powiedziała mi że będzie ładniej wyglądałojak się je "zrówna" za pomocą kresek. Teraz wydają się pełniejsze napewno nie są takie jak po wstrzyknięciu czegoś w usta.

Gość mille
hej dziewczyny. ja mam i na brwiach, oczach i ustach. i jestem b.zadowolona. zreszta sama jestem kosmetyczka i wykonuje takie zabiegi. czy boli? jesli ktos jest szczegolnie wrazliwy niech wezmie jakis lek przeciwbolowy.no i kosmetyczka napewno posmaruje mascia znieczulajaca. ale wiem jak to jest z kosmetyczkami. musicie popytac i wybrac dobrego fachowca. robiac taki makijaz trzeba jednak pamietac ze zaraz po zabiegu kolor jest bardziej wyrazisty poczym nieco blednia. dlatego powinno sie robic 2 zabiegi z 3tygodniowa przerwa zeby ewentualnie poprawic, uzupelnic. podczas zabiegu kosmetyczka powinna przykladac zimny kompres-ja zazwyczaj mam wilgotne waciki z lodowki i wtedy nie ma zadnej opuchlizny.nie zdazylo mi sie jeszcze. i proponuje nie przesadzac z dlugoscia, gruboscia i kolorem bo wyjdziecie zapuchniete ale od ...placzu.lepiej troche to poprawic wlasnie 3 tygodnie po kiedy sie juz przyzwyczaicie do nowego wygladu. i tu uwaga, z czasem bedzie sie to wydawac jasniejsze, mniej widoczne ale tylko dlatego ze sie przyzwyczaicie.tak jak z opalaniem-ciagle malo....i wtedy przychodza do mnie dziewczyny bo chca wiecej, mocniej, ciemniej, grubiej...tylko ze to juz nie bedzie naturalnie wygladac.zreszta trendy w modzie i urodzie sie zmieniaja wiec najlepiej klasyczne kolory i ksztalty. komfort psychiczny zapewniony- nawet po nocy sylwestrowej budzicie sie ladne:)))) polecam

Gość Umiarkowaana
Dzięki za odpowiedzi dziewczyny:) A powiedzcie mi czy na powiekę górną jedna kreska kosztuje 300 zł czy jest to liczone za dwie razem? Jak długo utrzymuje się efekt? Znacie dibre salony, które wykonuja=ą ten zabieg?

Gość załamana1
Ja płaciłam 300 zł za dwie powieki. Mnie kreski utrzymały się 3 lata, po 3 latach na jednej powiece w jednym miejscu barwnik zanikał. Wtedy musiałam zdecydować si ena korektęm, ale w sumie dobrze się złożyło gdyż zmnieniłam kolor kresek, najpierw miałam robione czarnym barwnikiem, a teraz mam granatowe i ekstra wyglądają. Mnie wydaję się że taki makijaż jest opłacalny, gdyż kupno jakiegoś dobrego eyelinera też wymaga wyłożenia konkretnej kwoty, a do tego jaka oszczędność czasu. To jest tylko i wyłącznie moje zdanie.

Gość Umiarkowaana
No ja jeszcze pomyślałam o takiej zalecie jak nie naciąganie delikatnej skóry wokół oczu. Dzięki temu zabiegowi chyba ma się mniej zmarszczek, bo nie trzena codziennie robić kresek (a kreska niezawsze sie udaje i trzeba ją czasem zmywać);)

Gość załamana1
może i tak. Makijaż ten jest strzałem w dziesiątkę dla dziewczyn które nie mają zdolności do malowania się bądź cierpliwości, a ja do takich dziewczyn należę.

Gość Umiarkowaana
Czyli za dwie kreski zapłacę w sumie 300 zł. To teraz pozostaje mi tylko znaleźć odpowiedni salon. Znacie jakis porządny w Krakowie?

A czy takie kreski mozna zrobić na dolnej powiece czy tylko na górnej??? I jeszcze jedno... nie wygląda sie głupio po zmyciu makijazu jak sie jest \"w gosciach\"? Przeciez ludzie mogą pomyśleć ze sie na noc dziewczyna wymalowała....

Gość upupupupu

Gość Adamowa
DO ZUZI Przynajmniej odpada wtedy problem, jaki ma któraś z dziewczyn tu na forum, bojąca się pokazać swemu facetowi bez makijażu;) pozdrawiam!

Gość UPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

Gość Mnie interesuje
Jak tak na serio dlugo utrzymuje sie taki makijaz i czy warto? Czy mozna po zabiegu bez obciachu pokazac sie ludziom?

Gość uppppppppppppppppppppppp

Gość mnie temat bardzo interesuje
wiecie cos wiecej?

Gość Umiarkowaanaa
No więc zrobiłam sobie makijaż trwały kreski na górnych powiekach. Muszę przyznać, że nie bolało tak bardzo jak się spodziewałam. Nie miałam żadnej opuchlizny i spokojnie mogłam sie pokazać wśród ludzi od razu po wyjściu z gabinetu;) Zapłacłam 450 zł za obie kreski. Po tygodniu miałam tak zwane uzupełnianie, gdyż skóra musiała odpocząć. Naskórek złuzcza się nierównomiernie i dopiero po tygodniu było widać czy trzeba coś poprawić. Muszę przyznać, że uzupełnianie bolało, oczy łzawiły. Ale opuchlizny nie było:) Linergistka pochwaliła mnie za zrobienie henny jeszcze przed wizytą u niej. Po zabiegu okolice oczu są podrażnione i henna nie jest wskazana. Polecam. Jestem zadowolona. Kreski mam już od kilku miesięcy i nadal są:) nie zniknęły:)

Gość Umiarkowaanaa
Oczywiście zabieg jest wykonywany przy znieczuleniu miejscowym to znaczy przed rysowaniem kresek miałam nalożony specjalny preparat znieczulający. :)

Gość gggooosia
a gdy juz zrobie sobie kreski to czy uzywanie jakich kolwiek preparatow tzw.do demakijazu czy cos podobnego jest nie wskazane??a gdy zdarzy sie tak ze bedzie widoczna opuchlizna to ile miej wiecej dni bedzie sie utrzymywac...prosze o odpowiedz...pozdrawiam:))

Gość aneta.
Oferuję: Profesjonalny makijaż pernamentny w studio makijażu w Warszawie i Pruszkowie możliwość dojazdu do klienta na terenie Warszawy i okolic za przystępną cenę! Ewentualne pytania proszę kierować telefonicznie 790218370 ANETA.