Petitka 0 Napisano Czerwiec 5, 2006 Witam, dziewczyny, mam pytanie - może wyda się glupie, ale coz, dla mnie to problem. Otóz, w tym miesiącu zaczne brac tabletki antykoncepcyjne. Niestety moja wizyta u lekarza totalnie mnie rozczarowala, bo nie dowiedzialam sie praktycznie niczego - poczulam sie jak na tasmociagu - 5 minu, recepta i nastepna pacjentka. No ale do rzeczy, wiem, ze pierwsza tabletke nalezy przyjąc pierwszego dnia okresu. Problem w tym, ze ja wlasciwie sama nie wiem, ktory to jest ten pierwszy dzien, dlatego, ze zwykle zaczyna sie w ten sposob, ze po poludniu/wieczorem dostaje plamienia, a w nocy lub dopiero nastepnego dnia jest juz prawdziwe krawawienie. Czasem takie plamienie trwa np 1-2dni i dopiero potem jest \"normalne\" krawawienie. Jak to traktowac? Ktory dzien liczyc jako ten pierwszy? czy takie \"krwiste\" plamienie to juz okres?Nie chcialabym wziac tej tabletki zbyt wczesnie, ale tez nie za pozno. I nie wiem, co zrobic:(( Nie wiem, czy takie pytanie juz tu padlo, jesli tak przepraszam, ze sie powtarzam, ale nie znalazlam go nigdzie na kafe. Z góry dziekuje za pomoc i pozdrawiam wszystkie \"forumki\":) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dolączam się do pytania Napisano Czerwiec 5, 2006 autorki topiku:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Petitka 0 Napisano Czerwiec 5, 2006 naprawde nikt nie wie? prosze, pomozcie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość to może ja Napisano Czerwiec 5, 2006 Miałam podobnie, tzn. wieczorem pojawiało sie plamienie, a okres dostawałam następnego dnia. Pierwszą tabletkę wzięłam właśnie wieczorem. Potem wszystko się fajnie poukładało. Okres jak w szwajcarskim zegarku, dokładnie co 28 dni, prawie co do godziny! Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Petitka 0 Napisano Czerwiec 5, 2006 dzieki za pomoc!Buźka:) Ktos ma jakies inne doswiadczenia?jesli tak, chetnie poczytam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja zaczelam krawić Napisano Czerwiec 5, 2006 w niedzielę ok.21 a pierwszą tabletkę wzielam o 17 w poniedzialek:-)I wszystko jest ok już onad rok czasu:)Pyalam się gina co i jak i powiedzial ,ze pierwszy dzień okresu(jak i kazdy inny)to 24 godziny czyi ta pirwszą tabletkę musialam wziąść najpozniej do 21 godziny w poniedzialek skoro okres dostalam o 21 w niedzielę:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sorki za literówki Napisano Czerwiec 5, 2006 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość KKasiia Napisano Czerwiec 5, 2006 Jeśli okres dostałam wczoraj ok 13 to znaczy ze dzisiaj już nie moge wziaś tabletki? Musze czekac miesiac? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sabinaszac Napisano Czerwiec 5, 2006 można wziąść od 1 do 5 dnia trwania okresu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość KKasiia Napisano Czerwiec 5, 2006 Czyli mogę? Nic sie nie stanie? Będą działać? I jeszcze mam pytnie tabletki trzeba brać o równych porach?! Po jedzeniu, przed jedzenie, to nie robi róznicy? Stosowała koraś z was Microgynon 21? jak działa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sabinaszac Napisano Czerwiec 5, 2006 tak możesz, trzeba brać o stałych godzinach... poszukaj na forum www.wizaz.pl w dziale ginekologia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość KKasiia Napisano Czerwiec 5, 2006 Wielkie dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość prali Napisano Czerwiec 7, 2006 nie ma roznicy czy lykasz po jedzeniu czy przed jedzeniem. problem pojawia sie przy wymiotach na przyklad - tabletka moze sie nie wchlonac i wtedy nie zabezpiecza... Ja stosuje plasterki i sie nie zastanawiam czy po jedzeniu czy po. I nie zapominam , tak jak niegdys o pigulach. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach