Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość końiczyna

problem z obezwładniającą ręką i nie tylko

Polecane posty

Gość końiczyna

Od wielu lat cierpięna pewne schorzenie, którego ani nazwy ani powodu nie znam.Prawde mówiąc to nigdy nie słyszałam o chorobie objawiającej sie w taki sposób jak moja dlatego przez wiekszość życia nie uważałam tego za chorobę. Te "coś" dotyka moje kończyny. Pamietam jeszcze że we wczesnych klasach podstawowki, często np. na apelach szkolnych gdy siedziałam przez dłuższy czas po turecku, to potem dretwiały mi nogi i chyba przestała dopływać do nich krew. Musiałam wtedy wstać albo rozprostować kończyny żeby było lepiej. Często też takie coś łapie mnie gdy we śnie podłożę pod głowę rękę. Najpierw zaczyna mi się robić zimno w palce, potem mi drętwieje, nastepnie czuję takie jakby odpływanie krwi.... Jeśli zdarzy mi się zasnąc w podobnej pozycji to rano się budzę i moja ręka jest kompletnie bezwładna. Zupełnie jej nie czuję, jakbym jej nie miała. Mogłabym wtedy np. szczypać się, podcinać skórę robic cokolwiek a i tak nic bym nie czuła. Dopiero po jakimś czasie krew zaczyna mi napływac i jest to takie nieprzyujemne uczucie, jakby mrówki ci chodziły w środku. Ale ostatnio nawet nie muszę podkładac jej pod głowę, żeby takie dziwactwa zaczynały się dziać. Po prostu normalnie sobie leżę i zasypiam, a rano się budzę i NIE CZUJĘ WŁASNEJ KOŃCZYNY. Zauważyłam, że zwykle takie coś łapie mnie gdy mam malo ruchu albo właśnie na odwrót- gdy ćwiczę jakieś ćwiczenia mocno rozciągające i wykręcam ciałem na różne sposoby.

Gość końiczyna
Zapomnialam dopisac- czy wiecie co to uest i jak temu zaradzic. Czy to moze byc anemia czy inny problem? Czy wy tez tak macie

Gość doklejanie
16:59 też mi się tak robi muszę rano wyjąć rękę spod głowy drugą ręką bo jest zupełnie bezwładna,a wracające krążenie powoduje okrutny, chwilowy ból. nie wiem czym to jest spowodowane - ja mam bardzo niskie ciśnienie . 17:02 zdegustowana_ Też to mam, okropne uczucie Ale nie mam pojecia czy to jest spowodowane, może faktycznie słabym krążeniem. Jeśli muszę dokonać wyboru między dwoma złami, wybieram zawsze to, którego jeszcze nie próbowałam.

Gość końiczyna
ciśnienie równiez mam nie wysokie, chociaż nie takie strasznie niskie

Gość Heartbeat
Jak dla mnie to to jest całkiem normana rzecz!

Gość Heartbeat
Większosć ludzi tak miewa, przynajmniej moich znajomych, wiec myśle, że na darmo robisz alarm :0