Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deerrmika

DWA TYGODNIE I JEDEN DZIEN I NIE ODPADNIETY PĘPUSZEK

Polecane posty

Gość deerrmika

Czy u waszych dzieci tez to tak długo trwało? ą moze ja cos zle robie prosze napiszcie kiedy odpadł pępek Waszym pociechom i jak go pielegnowałyscie. Będe wdzięczna za każdą odowiedz.

Gość yuyuyuyuyuyuyu

nie martw się, mojemu synkowi odpadł dokładnie w 29 dniu życia - i wszystko było ok. Wystarczy parę razy dziennie przemywać spirytusem i nie moczyć. Niektóre dzieci mają trochę grubsze pępuszki.

Gość czekolada z bakaliami
o jezu, obrzydlistwo.... podziwiam wszystkie matki, że się bez obrzydzenia babrają w takich okropieństwach...ja bym wysiadła po pierwszych kilku godzinach

Gość deerrmika
dziekuje dana25

Gość nie dziećmi ale ich kupami
wymiocinami i odpadajacymi pępkami

Przypominam że wszyscy brzydzacy się też kiedyś robili kupy pod siebie, wymiotowali i ulewali.... Co do pępka - spokojnie mojej małej odpadł dopiero po 4 tygodniach - to wszystko w normie - odpadanie pępka zależy od grubości pępowiny - jak była bardzo gruba to może odpadać nawet do 6 tygodni:)

Szybciej odpanie jak będziesz pepuszek często smarować(tak mi położna powiedziała) ja robiłam to raz dziennie po myciu synka i pępuszek odpadł po 14 dniach,moja przyjaciółka smarowała kilka razy dziennie i dlużej im to zeszło bo ok miesiąc więc jak sama widzisz róznie z tym bywa

Mojej corce odpadl w 11 dniu. Tez smarowalam raczej rzadko. Na pewo zawsze po kapieli, a w ciagu dnia to roznie bywalo.

Gość Aagniechaa
Mój synek urodził się 13 maja i ma pępuszek do dziś a smaruje ok 10 razy dziennie i .. nic trzyma się mocno dziś zadzwonir do położnej ..o skutkach poinformuje POZDRAWIAM

Ja msarowałam wyłącznie gencjaną i pępuszek odpadł Justysi dopiero po 4 tygodniach. Teraz jest śliczny :) tez sie tym martwiłam, i pytałam połozną czy jest ok, ale niepotrzebnie. Wiem, ze spirytus bardziej wysusza ale tez moze podrażnic.

Gość babki
po tygodniu

Z tym czestym smarowaniem tez przesadzac nei mozna. Bo jezeli robi sie to rozcienczonym spirytusem, tak jak ja robilam to mozna skórke podraznic. Ale na pewno odpadnie, wlasnie zalezy to od grubosci pepowiny i zawiazania...

Gość Niuuniiaa
czekolada z bakaliami -urodzisz dziecko to będziesz inaczej na to patrzeć.Teraz wydaje Ci się to obrzydliwe ,później zmienisz zdanie.