Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Franciszka z Anglii

W jakim miesiacu najlepiej urodzic??

Polecane posty

Według mnie styczeń jest fajny bo dziecko zdąży podrosnąć i na spacerki można z takim fajnym bobasem wychodzić.

Gość kafeteryjeczka
ja jestem decydowanie za styczniem, ewentualnie lutym... jak nadejdzie wiosna to juz szczuplei odreagowane kilka tygodni po porodzie z odchowanym niemowlaczkiem bedziemy smigac na spacerki.

Gość _kreska_
najlepsza dla ogólnego rozwoju jest wczesna zima, bo kiedy przychodzi wiosna, cztero-pięciomiesięczny dzidziuś zaczyna siadać i tym samym poznawać świat można rozpocząś długie, słoneczne spacery pełne kolorów i innych bajerów i wtedy maluszego szybciej się rozwija i w bogatszy sposób. takie jest stanowisko psychologów :)

ja rodzialm w lutym. teraz mam 4 miesięczne dziecko i fajnie już wychodzic z takim podrośniętym bobasem na spacerki. Nie karmi sie takiego większego dziecka tak często także nie trzeba wyciągać cyca/butelki co godzinkę tylko nakarmić przed wyjściem i na minimium 3 godziny spokój. ;) Od 21 stycznia jest już Wodnik. :)

Gość jak to w ktorym...
w dziewiatym

Wydaje mi się że do każdego miesiąca się znajdzie plus czy minus.Dla mnie to idealna byłaby chyba wiosna(nie trzeba chodzić wakacje z brzuskziem,ciepło dla dziecka itd) ,ja rodizłam we wrześniu jeśli chodzi o dzidize nie było źle,byliśmy bardzo często na spacerach ,w zime do -10 ,teraz zaczyna się lato i moge powiedizeć że dizecko już jest odchowane.A co się tyczy cięzarnej to całe lato miałam przechlapane-upały robiły swoje,nogi bolały itd