Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajatojaa

Jak maja wyglądać wg Was zadbane stopy?

Polecane posty

Gość ajatojaa

?

jak to jak dziwne pyt.Powinny byc bez zadnych rogowacen dobrze nawilzone, wypilowane ja wycinam nawet skorki.I bardzo modnie i elegancko wymalowane.Jest lato a zadbane stopy to podstawa ja na to zwracam duza uwage na stopy i buty

Gość Maksimka
Wiadomo musza byc przedewszystkim zadbane a wiec gladkie, nawilzone, wypoczete i do tego delikatny np. francuski pedikiur . i oczywiscie piekne buciki nie jakies szpice tylko poprsotu wygodne a zarazem majace swoj wyjatkowy urok :)

Gość a jak je nawilzacie
czym? i wogole napiszcie dokladnie jak je pielegnujecie

Gość Maksimka
no kremow do stop jest bardzo duzo. teraz AA wydal taki nowy krem. Ale zanim je nawilzysz musisz je zmiekczyc w wodzie z sola morska badz kuchenna i oczywiscie zetrzec warstwe rogowa naskorka pumeksem. Nastepnie zrobic masaz by stopy byly odprezone i dotlenione o dobrym krazeniu. potem je dobrze osuszyc zajac sie paznokciami i skorkami nawilzyc i pomalowac paznokietki tylko ze zanim pomalujesz musisz jak wiesz przetrzec zmywaczem do paznokci bo krem wtarty w stopy moze utrudnic malowanie paznokci :) To taka moja krotka recepta na sliczne stopy :)

Gość to moze lepiej uzyc krem juz
wymalowaniu i wyschnieciu paznokci?wtedy nie tzreba smarowac zmywaczem, bo zmywacz wiadomo nie jest zdrowy dla paznokci...a zamiast kremow to stop mozna uzywac kremow do rak na stopy?

Gość Maksimka
no masz racje. mozesz stopy wysmarowac po pomalowaniu paznokci. a to czy mozna krem do rak uzyc do stop tego niewiem bo nieuzywalam. Mysle ze tak napewno uczulenia to niewywola natomiast moze nie przyniesc pozadanych efekto typu zmiekczenie skorki bo zauwaz ze skora na stopie jest bardziej podatna na rogowacenie. no sproboj. ja jak niemam kremu do stop uzywam kremu do ciala albo balsamu :)

....wycinanie skórek to juz wg mnie lekka przesada.....musiałoby mi się strasznie nudzić..... :P myślę że wystarczy aby były mięciutkie, nawilżone, bez żadnych zgrubień, do tego leciutko muśnięte jakimś kolorkiem i efekt jest murowany :)

Gość ja używam kosmetyków Scholl

Ja też dziś kupiłam krem zmiekczający Sholla, jeszcze nie użyłam, ale strasznie jestem ciekawa efektu... :)

Sorry, ale moim zdaniem french na stopach jest obrzydliwy :P Jakby ktoś miał nieobcięte paznokcie. Ble...

Gość eksperyment
stopy maja byc czysciutkie, skora nawilzona i zadbana, piety gladkie i w kolorze ciala;) a paznokcie obciete i czysciutkie:) najlepiej zeby jeszcze byly lekko opalone zadbane stopy w ladnych sandalkach sa bardzo seksi:)

Gość UWAŻAM ŻE PASKUDNE
są długie pazury u stóp, pomalowane na biało, dla mnie to jest obleśne, ten french wygląda tak jakby ktos pazurów nie obciął. fee....zadbane stopy to po prostu miękkie, wytarkowane, obcięte i opiłowane pazurki, może być delikatny lakier, albo przezroczysty.

Gość UWAŻAM ŻE PASKUDNE
a juz w ogóle masakra to jakieś głupawe kwiatuszki na paznokciach.

Jeszcze jedna rzecz - stopy zadbane to stopy zdrowe. Bez zniekształceń, halluksów, płaskostopia, itp. Rozpieszczane wygodnymi butmi i gimnastyką. Zwykłe chodzenie na palcach i bocznych krawędziach stóp i przetaczanie stopami piłeczki, podnoszenie palcami stóp chusteczki do nosa, czyni cuda. W razie problemów wizyta u ortopedy. A teraz wiele widzę stóp zadbanych, gładziutkich, z pomalowanymi paznokietkami, a płaskich jak naleśnik :o Przecież trzeba coś z tym zrobić, bo za kilka lat będzie ciężko chodzić, nie tylko na obcasach! A do pielęgnacji polecam pedicure w 3 minuty Sally Hansen i poczciwą maść witaminową jako maseczkę.

No więc wypróbowałam - świetny ten krem zmiękczający Sholla! Od razu jest efekt - poza tym ślicznie pachnie i szybciutko się wchłania, dzieki czemu nie pływa się w butach! Polecam :)