Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawaaaaaa

Czy mozna nie myć buzi wodą?

Polecane posty

Gość ciekawaaaaaa

Dziewczyny czy wy zawsze myjecie woda buzie?Niekiedy przeczytam że ktos zmywa tawrz mleczkiem na to tonik krem i juz.Nigdy tak nie robiłam zawsze myję buzie wodą-kranowa i zelem do mycia twarzy. Niech wypowiedza się dziwczyny które nie uzywaja wody do mycia twarzy, jaka mają cerę i itp Ach mam 30 lat i tlusta skórę.

Gość nie wyobrażam sobie
jak można nie myć twarzy wodą

Gość Maksimka
ja moge dodac ze swoich doswiadczen. Tez kiedys jak ty niewyobrazalam se mycia buzi bez wody i zelu do twarzy. zauwazylam ze skora mimo ze mieszana przesuszala sie. Bo kranowa woda jest tragiczna. lepiej myc woda przegotowana badz mineralna. Ja teraz myje zelem tylko 1 albo 2 razy wtyg. i to wszystko. A odkiedy myje mleczkiem a nastepnie tonikiem skora jest delikatna ani sie nie przetuszcza ani sie nie przesusza :)

Gość Rany _Julek
Mozna! ja zmywam wyłącznie mleczkiem i tonikiem i mam ładną cere. A jeśli juz woda to vichy.

Gość ciekawaaaaaa
A miałas badz masz problemy ze skóra?

Gość nie wyobrażam sobie
to jaką dla Was zbrodnią dla skóry musi być moje chodzenie na basen trzy razy w tygodniu...;)

Gość Rany _Julek
Ciekawaa do kogo to pytanie??

Gość ja myję twarz tylko
i wyłącznie koniakiem :-)

Gość ciekawaaaaaa
Nie no basen pomijam:)

Gość hhhhhhffffffffff
Ja nie zmywałam buziaczka swojego wodą, ale zauważyłam, że makijaż mleczkiem husteczkami kosmetycznymi do końca nie zmyje się:) Koniecznie proponowałabym po umyciu twarzy wodą jakiś krem:) i wszystko będzie ok

Gość ciekawaaaaaa
Koniak tymbardziej;)

Gość to ajerkoniakiem
;)

Gość Maksimka
a zauwazyliscie ze po myciu buzi woda z kranu robi sie ona spieta i piecze przesusza sie itd. ? moja cera jest mieszana a jednoczesnie wrazliwa. wiec musze uwazac na 'kranowke'' a na basenie ten chlorrr :\

Gość zależy od ujęcia wody
u mnie jest bardzo twarda, ale u moich rodziców jeczcze nigdy nie trzeba było odkamieniać czajnika. na dodatek jest smaczna jak mineralka.

Gość niedawno
czytalam na jakims forum, jak kosmetyczka wrecz zabraniala mycia tylko i wylacznie mleczkiem i tonikiem . Padly tylko takie slowa " zobaczycie dziewczyny za pare lat jak bedzie wygladaly wasze buzie" . Jak taka woda z kranu wysusza to myje sie zrodlana albo przegotowana ale nigdy nie zastepuje sie jej chemia!

Gość niedawno
mialo byc "...jak będą wygladały wasze buzie"

Za pare lat będą wyglądały dużo lepiej niż te, które były myte kranówą, zaręczam. Zmywam twarz z makijażem codziennie od co najmniej 10 lat mleczkiem a potem tonikiem i każda kosmetyczka mówi mi, że mam cerę nastolatki (35 lat). Mam cerę mieszaną i od zawsze miałam problemy z trądzikiem i tłustym czołem/nosem/brodą. Woda kranowa/twarda/chlorowana tylko wzmagała wydzielanie łoju i wysuszała skórę. Po myciu - rano sam tonik, wieczorem mleczko i tonik - skóra wygląda normalnie i jest czysta. Ktoś się wypowiedział, że tylko woda zmywa dokładnie... polemizowałabym - a spróbuj kiedyś, po umyciu twarzy wodą - wytrzeć ją dokładnie wacikiem z tonikiem - zobaczysz, jaki kolor ma watka :)

zaleca się mycie twarzy wodą, zmywanie wszelkich detergentów, do których należą również mleczka. jeśli ktoś nie toleruje kranówki, może to być woda przegotowana lub mineralna. mleczko rozpuszcza brud i wiąże go w sobie, zatem mleczko trzeba bardzo dokładnie zmyć - a czy da się to tak naprawdę dokładnie zrobić wacikiem nasączonym tonikiem?

da się, co można sprawdzić po kolorze tegoż :) a na zabawę z myciem się w wodzie niebieżącej mało kto ma chyba ochotę

Gość niedawno
przeciez kazdy i tak zrobi jak chce ja uwazam, ze im mniej chemii tym lepiej, a woda przegotowana albo mineralna? tez mi problem! no faktycznie mniejszy niz mleczko i tonik!