Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 studentka ekonomii

PLAGIAT I PRACA MAGISTERSKA jak to jest?

Polecane posty

Go艣膰 studentka ekonomii
nie chodzi o temat chodzi o to jak to ma byc ze strony technicznej

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
studentka, no to mnie rozwalilas teraz :) i ty co piszesz magisterke??????????????????????????????? Boze, widzisz i nie grzmisz :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 studentka ekonomii
no wiec jak zmienie jednao slowo w zdaniu i nie wezme w cudzyslow to ot juz nie bedzie plagiat?

Udost臋pnij ten post

nie rozumiem jak polg艂owki studia koncza, ekonomia to mi sie zawsze kojarzy艂a z ludzmi inteligentnymi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 studentka ekonomii
wiecie co teraz to juz wogle niew iem poza tym skad mam wiedziec jak sie to pisze skoro nigdy wczesniej tego nie pisalam ale nie martw sie jak juz napisze to tez bede taka madra ja wy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 studentka ekonomii
a ja nie wiem czemu ludzie sa tacy ograniczeni i oceniaja innych pochopnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 studentka ekonomii
i co koniec tematu prawda jest taka ze sami nie wiecie do konca jak to jest

Udost臋pnij ten post

Ja jak pisa艂am prace i licencjacka i magistersk膮 to przepisywa艂am s艂owo w s艂owo z ksiazek i potem robi艂am przypisy. Nigdy nie dawa艂am w cudzys艂贸w bo ca艂a praca w czesci teoretycznej musia艂aby zawierac same cudzys艂owia. Moja kolezanka czyta艂a tekst z ksi膮zki i potem w艂asnymi s艂owami to interpretowa艂a i dawa艂a przypis. Mi wydaje sie ze w艂asnie tak powinno sie robi膰. Ja by艂am zbyt leniwa chyba i spisywa艂am zywcem:) W czesci badawczej juz wiadomo pisa艂am swoimi s艂owami

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 studentka ekonomii
ktos pisze o jakichs 30% pytam sie o co chodzi to wy m piszecie to co juz bylo napisane wczesniej kilka razy zamiast odpowiedziec na pytanie nie musivcie sie powtarzac i kto tu jest polglowkiem

Udost臋pnij ten post

Dodam ze obie moje prace ocenione by艂y na bardzo dobry;) Plagiatem bedzie jesli nie podasz autor贸w i ksi膮zek z kt贸rych korzystasz i to co napisze w pracy potraktujesz jako swoje. Pamietaj ze wszyscy id膮 na og贸艂 na 艂atwizne i spisuj膮 zywcem z ksi膮zek i robi膮 przypisy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 studentka ekonomii
no super kazdy pisze co innego

Udost臋pnij ten post

Nie dziw si臋, 偶e niektorym nerwy puszczaj膮. Pytasz dziesi臋膰 razy o to samo. Wszyscy Ci t艂umacz膮 a Ty ci膮gle powtarzasz te same pytania, jakby艣 nie rozumia艂a tre艣ci naszych post贸w. Doskonale rozumiem, 偶e nie ka偶dy odkrywa Ameryk臋. Opierasz si臋 na cudzych tekstach, korzystasz z nich, poruwnujesz, ale NIE PRZEPISUJESZ. To nie referat w podstaw贸wce. Dlatego radz臋 Ci, 偶eby艣 wybra艂a temat, ktory Cie zaciekawi. Wtedy nie b臋dziesz mysla艂a o tym co i sk膮d by przepisa膰, ale b臋dziesz chcia艂a podzieli膰 si臋 z innymi swoimi przemysleniami. Powodzenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 studentka ekonomii
nie o to samo tylko za kazdym razem o co innego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 studentka ekonomii
wszyscy pisza lae nie na temat a co wiecej pojawiaja sie sprzeczne opinie to nie wiem ktore sa te wlasciwe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do Zuzi Lalki Niedu偶ej
Zuziu, na Twojej uczelni nie by艂o pewnie programy "Plagiat" i dlatego Ci si臋 uda艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 salamandraaa
nie rozumiem w czym klopot przeciez nie jestes w stanie sama nic nowego wymyslic wiec chyba normalne ze cytujesz albo robisz przypisy a co za roznica czy slowo czy 2?? u mnie 30% bylo to bylo z tym ze jak ktos mial licencjat i na magisterce pisal na podobny temat to jego praca mgr mogla zawierac 30 % materialu z licencjatu

Udost臋pnij ten post

W sumie to nie wiem co inni pisali na tym topiku bo go nie czyta艂am tylko od razu da艂am swoj komentarz:) Powinno sie robi膰 tak jak ta moja kolezanka, ktora czyta艂a cos i potem to interpretowa艂a i dawa艂a przypis. Pamietaj jednak ze raczej ma艂o os贸b to stosuje i kazdy spisuje z ksi膮zek s艂owo w s艂owo prawie. Ja na pocz膮tku tez dyga艂am spisywac s艂owo w s艂owo, ale ola艂am to i spisywa艂am. Robili tak wszyscy poza ta moj膮 kole偶ank膮

Udost臋pnij ten post

To mo偶e niejasno precyzujesz pytania, skoro \"wszyscy\" Ci臋 nie rozumiej膮? Sprawy, kt贸re zosta艂y wyjasnione: 1. Przepisujesz s艂owo w s艂owo -> cytat + przypis. 2. Parafrazujesz -> przypis. 3. Nawet je艣li robisz przypisy, to wi臋cej ni偶 30% tekstu jednego autora nie mo偶e znale藕膰 si臋 w Twojej pracy. 4. Cztery s艂owa pod rz膮d program \"Plagiat\" wykrywa jako kradzie偶 w艂asno艣ci intelektualnej. Czego jeszcze nie wiesz a chcia艂aby艣 wiedzie膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do Zuzi Lalki Niedu偶ej
To mia艂a艣 widocznie fart, 偶e nie by艂o wczytanych ksi膮偶ek, z kt贸rych korzysta艂a艣.Ten program staje si臋 coraz doskonalszy z czasem, bo ci膮gle wprowadza si臋 do niego nowe dane.

Udost臋pnij ten post

Pamietaj tez ze im wiecej w pracy przypis贸w i wiecej r贸znych ksi膮zek to praca jest lepiej oceniana. Polecam Ci ksi膮zke W臋glowskiej \"jak pisac prace magistersk膮\". Jest naprawde super. Tam wszystko bedziesz mie膰 napisane

Udost臋pnij ten post

No moze mia艂am szczescie.... ale kurde kazdy tak robi艂 jak ja i wszystko by艂o ok. Najwazniejesze ze to co przepisujesz z ksi膮zek nie podajesz jako SWOJE wnioski

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zuzia lalka troche wieksza
Co do tej ksiazki "jak pisa膰 prac臋 magistersk膮" to jest naprawd臋 艣wietna. Tylko autorka nie nazywa si臋 W臋glowska tylko W臋gli艅ska :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a co je艣li taka
praca zostanie uznana za plagiat? pisze sie ja jeszcze raz i broni czy cale studia s膮 ju偶 zawalone??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 studentka ekonomii
TO JAK TO AUTOR KSIAZKI MOZE SOBIE PRZEPISC CALY ROZDZIAL SLOWOW W SLOWO Z INNEJ KSIAZKI I PODAC TYLKO PRZYPIS A JA NIE MOGE>?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艂ojrrraaannyy
Mo偶e. I Ty te偶 mo偶esz. R贸wnie dobrze kto艣 mo偶e Was oboje posadzi膰 za to w jednej celi.:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 studentka ekonomii
I TO ROBI ZAPEWNE CZLWOEK KTORY PRACE MAGISTERSKA JUZ DAWNO NAPISAL

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cytat z linku wcze艣niej
W USA, gdyby nauczyciele znale藕li u kogo艣 艣lady plagiatu (wystarczy艂oby kilka linijek) w swoich programach, tacy studenci natychmiast wyrzuceni byliby ze studi贸w. Ba, nie mogliby nawet studiowa膰 gdzie indziej - m贸wi jeden ze student贸w, kt贸ry sko艅czy艂 informatyk臋 na uniwersytecie New Jersey. A co grozi polskiemu studentowi, kt贸ry dopu艣ci si臋 plagiatu? Na UW takie sprawy trafiaj膮 do uczelnianej Komisji Dyscyplinarnej dla Student贸w. Studentom grozi kara nagany, zawieszenia w prawach studenta b膮d藕 usuni臋cia z uczelni. Osoba, kt贸ra kupuje prac臋 magistersk膮 pope艂nia te偶 przest臋pstwo po艣wiadczenia nieprawdy. Zgodnie z kodeksem karnym grozi jej za to od sze艣ciu miesi臋cy do trzech lat pozbawienia wolno艣ci. Z programem "Plagiat" udowodnienie oczywisto艣ci b臋dzie teraz du偶o 艂atwiejsze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jak ty sko艅czy艂a艣 te studia
:o jaka艣 prywatnia uczelnia? tryb zaoczny? czy teraz takie os艂y ko艅cz膮 pa艅stwowe szko艂y w trybie dziennym?

Udost臋pnij ten post