Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość względnie młoda gospodyni

Zawsze gary w zlewie. Wymiękam. Wrrr...

Polecane posty

Też macie problemy z utrzymaniem w domu porządku? Ja już wysiadam. 😭

Gość powiem z doswiadczenia ze
taka niestety rola pani domu/matki/żony w Polsce.

Gość trivia
mam to samo ale ja zmywam gary po całej rodzince, najczesciej wieczorem jak juz cały zlew zapełniony, bo z jedną szklanką nie bedę latać... :0

A ja mam dwójkę małych dzieci i nikt mi nie pomaga (mąż całymi dniami jest w pracy) i czasami jest tak, że nie wiem w co mam ręce włożyć, tak więc rozumiem autorkę ;)

Gość Dinky
A ja mam zmywarke i problem z glowy :P Mamy XXI wiek i reczne zmywanie kojarzy mi sie z kamieniem lupanym. Mozna odlozyc i kupic zmywarke, to zaden problem. Nie jest to juz taki niedostepny luksus. Kupcie i nie narzekajcie. Wtedy garow w zlewie nie bedzie.

Gość skazana na zmywanie
ja juz dawno zmywarke bym kupiła ale mam tak malutka kuchnie, ze nie ma mowy aby sie gdzieś zmieściła

Gość nowa znajoma
popieram Dinky,też mam zmywarkę i problem z garami nie istnieje!:D a jesli ma sie mala kuchnie to mozna kupic po prostu mniejsza zmywarke,np taka do zabudowy pod blat na 6 kompletów naczyń

Pragnę zmywarki jak kiedyś pragnęłam wojaży zagranicznych i biżuterii. :D Wyrzekam się siebie na rzecz metamorfozy w praczko-sprzątaczkę - poskaramiaczkę nieogarniętego bałaganu.:o Przydałoby się jeszcze kilka sprzętów, jak np. automatyczny wyprowadzacz psa, karmicielka do dziecka, wielofunkcyjny kucharz...

Gość do dinky
Niestety nie kazdy ma kuchnie w ktorej miesci sie zmywarka... Ja np nie mam a na zmywanie nie narzekam...

Gość podobno są takie małe zmywarki
na 4 komplety, zamiast na 6.

Jak tylko wyjdziemy trochę z długów to obowiązkowo kupujemy zmywarkę! Wczoraj mieliśmy gości i dzisiaj myję juz trzeci zlew pełen garów. Jeszcze sztućce i mogę się brać za sprzątanie.:o Och, jak człowiek nie doceniał mamy... Wybaaaacz mamuuusiuuu...😭

Gość do dinky
niechby i byly na jeden komplet to i tak w mojej malej kuchni nie zmiesci sie nic... zreszta ja nie mam problemu ze zmywaniem

Gość i co z tegoże mam zmywarkę
skoro nikt do niej garów talerzy itd. nie wkłada,wracam z pracy wyjmuję to co włozyłam wieczorem,zbieram z biurekszklanki,stołu talerze,zlewu tudzież i wkładam do zmywarki.....,nie kończąca się opowieść

Gość Liiliia
Panow zagonić, panów!!!

Nie da rady. Pracuje od szóstej rano do dwudziestej.:o Bardzo rzadko kończy wcześniej.

Gość nie wiem co zrobic..
a myjecie gary w rekawiczkach gumowych? bo ja jakos nie umiem

Ja to robię na bieżąco i dlatego nigdy nie robiłam problemu ze zmywania. Nawet gdy gotuje mi się woda na kawę,w tym czasie widząc,że coś ktoś wstawił do zlewu ,ja zmywam. Niecierpię garów w zlewie,u mnie nigdy ich tam nie ma.

Gość ja tez dlugo nie umialam ale
w koncu sie przemoglam i teraz myje naczynia wylacznie w rekawiczkach. moje dlonie i paznokcie sa mi za to wdzieczne ;)

Gość eeeep
Jak zwykle rozwiazanie skomplikowanego problemu jest bardzo proste: 1. Wyrzucasz / pakujesz na strych / oddajesz biednym wiekszosc naczyn 2. Czekasz az sie czyste naczynia skoncza 3. Mowisz komu trzeba - idz se umyj sam :)

A gościom zacznę podawać na tekturowych tackach...;) Ale rzeczywiscie mam chyba za dużo sztućców. Nie myję w rękawiczkach. Nie umiem.

Gość Ja po 10 latach użerania się
ze stertami naczyć kupiłam zmywarkę... jeśli chodzi o komfort i oszczędność - pierwsza klasa! MAm Electroluxa.

Gość eeep
Codziennie macie gosci czy jak ? Zreszta moga przyjsc z wlasnymi talerzami - nie bedziesz ich musiala nawet na mycie namawiac :)

Nie codziennie. Codziennie nie mogę nad tym zapanować, ale po wczorajszych goościach to już się załamałam. Normalnie nie mogę dać sobie z tym wszystkim rady a dzisiaj umyłam osiem garnków, dwie patelnie, gęsiarkę, cztery salaterki, półmisek, wazę, talerze, szklanki, kubki, tonę sztućców... Jakbym wesele robiła a nie sześć osób gościła...:o Normalnie order się nalezy gospodyniom domowym.

Gość eeep
I to jest wlasnie logika kobiety. Narzekac bedzie a prostych i skutecznych dzialan prewencyjnych sie boi ... :)

Gość stewan
do garów ale juz!!!!!!

Gość xxxxxxl
najlepiej myć od razu póki wszystko jest świeże, a nie wyschnięte jak stoi ze 2 dni ;) ile więcej wody się zużywa w takiej zmywarce?

Gość eeep
xxxxxxl - pochwalam - zlew malutki kupic :)

Gość tatuś
U siebie wydzieliłem komplety naczyń i koniec. Każdy pilnuje teraz swojego naczynia. Nadmiar garów wyrzuciłem i zniszczyłem. Zostało tylko to co konieczne do życia.

Gość W ZMYWARCE IDZIE MNIEJ
WODY NIŻ PRZY ZWYKŁYM ZMYWANIU