Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emma_22

mam 22 lata i pojawiają mi się żylaki na nogach

Polecane posty

Gość Emma_22

czy któraś z Was też ma ten problem? ja jestem obciążona nimi genetycznie, rodzice mają żylaki i mi sie też zaczynają pojawiać, znacie jakieś skuteczne sposoby żeby chociaż troszke je zlikwidować? jeszcze nie są mocno widoczne jak mam zmęczone nogi to widać wystające żyły ale chyba nie ma już odwrotu...

Nie martw się, ja mam po ojcu. Już w wieku 18 lat zaczął się pojawiać. Teraz mam 24 i w tym roku chyba go wytnę bo już go nie lubię. Poza tym zaczął przechodzić na łydkę (jest na wewnętrznej stronie uda). Poza tym nie powinnaś: brać pigułek (ja biorę :( ) sauny, solarium opalania ciepłych kąpieli dużo siedzieć dużo stać podgrzewanej podłogi obcisłych rzeczy

Gość hickup
jak wyglada żylak ? taki powiedzmy w "początkowej" fazie ?

Gość no to ja jestem lepsza
żylak u mnie na nodze pojawił sie na nodze w 13 roku życia :/

Gość Venoruton
Zażywaj już venoruton 2xdziennie 1 tabl przez przynajmniej rok, to moze uda ci się zatrzymać żylaki na tym etapie...Wiem z własnego doswiadczenia!:)

Gość elle234444
a bierzesz tabletki hormonalne? bo jak tak to one nasilaja problem!

Gość Emma_22
dzieki za wypowiedzi, tabletki brałam właśnie mam przerwę, ale zaczne brać z powrotem bo bez nich to ciężko... :) ciepłe kąpięle też lubie i mam siedzący tryb życia bo studiuje i siedze godzinami na wykładach :( chyba będę na nie skazana, może przez wakacje pouprawiam jakiś sport bo słyszałam że to może pomóc, pozdrawiam wszystkich jak znacie jakieś inne sposoby to wpisujcie z góry za wszystkie dziękuję

Gość Emma_22
a ten venoruton jest drogi??

Gość vickyyy
Venoruton - tabletki (50 szt. - dawka 300 mg) kosztują ok. 34 zł. Czy pojawiające się małe żyłki na nogach to początki żylaków? Mam parę takich widocznych żyłek, gdzieniegdzie zdarza się też troszkę większa widoczna żyła (ale nie jest gruba). Co radzicie dla mnie? Może lepiej jakąś maść/krem? Na http://tiny.pl/tj29 wyczytałam, że przeważnie pojawia się ból, uczucie mrowienia, puchnięcie. Nie mam żadnego z tych objawów. Czyli chyba jeszcze nie jest tak źle. Ale maści chyba są właśnie na dolegliwości bólowe, zatem w takim przypadku, jak mój, lepiej zastosować coś od wewnątrz. Dobrze też zażywać preparat z rutyną - zwykły Ruthinoscorbin (droższy) lub Cerutin (tańszy) [wzmocnienie naczyń krwionośnych]. Kupuję dziś, bo nie mam zamiaru za parę lat wstydzić się założyć krótszą spódnicę! :)

Gość ertert
hm... ja mam 25 lat i na lewej lydce widac chyba ze 4 zyly, bardzo sie tego wstydze ale niestety to moja wina bo zaniedbałam. ale na wiose planuje zabieg wyciecia zylakow i mam nadzieje ze do tego czasy nic sie nie stanie, bo lekarze caly czas ostrzegaja przed zakrzepica udarem itp ;/ a i jeszcze mam duzego nad kolanem i w gore uda idzie- ten mi sie zaczal robic jak mialam chyba ze 12 lat, tez jestem obciazona genetycznie. mama i tata maja zylaki. taki los :(

Gość ertert
ale podobno to nie jest jakies koszmarne przezycie- wyciecie zylakow. bo bylam na usg prywatnie by obejrzec zyly i mowi ze to trwa najwyzej 3 dni. jak idziesz panstwowo. ja przez cale lata bralam pigułki bo zwyczajnie moj ginekolog mial gdzies moj problem. a przeciez wiedzial ze mam zylaki. dopiero kiedy po 3 latach sie dowiedzialam jakie sa skutki brania pigulek, odstawilam i zalozylam spiralke. poszlam do innego lekarza i powiedzial ze absolutnie nie mozna!!! o saunie i solarium moge zapomniec, chociaz na solarium nieraz laze :):):)

Gość a ja mam od 13 roku życia
i życję:o🖐️

Gość lululul
mam zylaka i niestety po tabletkach anty powiekszył sie:(

Gość lasla
a ja mam żylaka-tylko jednego na lewej łydce-pewnie od siedzenia z nogą na nogę, biore microgynon i jest ok, zylak nie powieksza sie, biorę vitaleg i inne witaminki:)Jak brałam Yasmin to mnie bolał też żylak:(

mi żylaki pojawiły się w okolicy 14ego roku życia, gdy miałam 18lat przeszłam zabieg wycięcia i zaraz potem pojawiły się nowe, teraz mam 24lata i połowę prawej łydki w żylakach :( nie wiem już co robić :( gdzie się zgłosić?? czy państwowo - gdzie?? w Warszawie? prywatnie to kosztuje...

Też mam 22 lata i dokładnie całe nogi w wystających żyłach...w poniedziałek mam mieć laseroterapie. Dodatkowo nie mogę uprawiać mojego ukochanego sportu, bo on może powodować żylaki. Zawsze coś jest nie tak, KURWA:O

Gość niunia066
ja mam obecnie 13 lat ale żylaki pojawiły mi śię tamego roku w lato tam też ,,cieniutką skórkę " na nogach , widać żyły i to coraz większe .

Gość EM87
ja niestety tez mam ten problem mam 22lata i pracuje caly etay stojac, oczywiscie chodze i unosze piety co jakis czas zeby wzmozyc przeplyw krwi ale niestety mam obcisle skarpetki, musze cos z tym zrobic jeden zylak mnie denerwuje ale to raczej taka smuga zyl nie widac dokladnie, teraz walcze rowniez z cellulitem ale musze uwazać na lydki bo tam tworza sie zylaki, ale prysznicuje sie przemiennie niech krew plynie, jak od tych cwiczen unoszenia nog i masazy i prysznicow nic nie pomoze to wytne go byle by to nie napedzilo, niestety z tabletek nie zrezygnuje, tak jak z pracy trzeba zyc damy sobie rade tylko nie sciskajmy sie;)

Gość gość
powinny wystarczyc zabiegi tego typu jak maja tutaj www.bellazone.pl moja kolezanka miala spore problemy i jej pomogli

Gość gość
Najlepiej udać się do chirurga naczyniowego na konsultacje ....nie można robić nic na własną rekę bo można tylko pogorszyć wszystko . Ja poszłam zlikwidować u tym gabinecie http://krefft-laser.pl/

Gość gość
Może najlepszym sposobem będzie pójście na zabieg usuwania żylaków. Skontaktuj się z gabinetem www.drpernak.pl z Gdańska gdzie wykonują laserowe zabiegi usuwania żylaków