Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z pytaniem

co mam jesc zeby RANY PO TRĄDZIKU szybciej sie GOIŁY??????

Polecane posty

Gość z pytaniem

jw

nbo raczej jedzenie ci mało pomoze.... moze marchewke(betakaroten) ktory jakos przyciemni skore no i witamina A ogolnie na polepszenie skory..chrom,iinne takie.. no porpstu duuuzo warzyw i owocow.

Gość z pytaniem
chwytam sie juz wszystkiego co moze mi pomoc....

Gość z pytaniem
szperam po internecie i znalazlam ze nie nalezy jesc owocow cytrusowych i ogolnie kwaskowatych rzeczy... ma ktos jeszcze jakas wiedze???

Gość Ma-s-e-cz-ka
Nie jedz przede wszystkim tłustych i ostrych potraw, to sprzyja trądzikowi (potwierdzono klinicznie)

Gość duzo galaretek owocowych
i tych z nozek,zelek dla dzieci itp....przy okazji wzmocnisz włosy i paznokcie

Gość z pytaniem
wiem wiem.... to wszystko mam juz obcykane;) tylko powoli mi sie to wszystko goi (pryszcze wyskakuja pomimo scislej diety) i chcialabym to jakos podleczyc rowniez żarełkiem...

Gość z pytaniem
to do maseczki bylo;)

Gość Ma-s-e-cz-ka
Bo wiesz, nawet jak będziesz miała dietę ciężko ci będzie te rany zwalczać, na to są dobre kremiki, polecam niedrogi Soraya Care&Control krem redukujący blizny po trądziku, naprawdę działa, chociaż na efekty trzeba trochę poczekać!

Gość no to ładnie
rany nie wiem o czym mowisz, ale jezeli mowisz o czerwonych sladach po krostkach to cie zmartwie - to nadal jest stan zapalny, krostka zeszła ale pozostał stan zapalny i jak tego nie zaleczysz znow na tym miejscu moze sie pojawic pryszcze - niestety wiem to od mojego dermatologa tez mu zawsze badole ze mam blizny po trodziku a on mowi ze blizn nie widzi a ja na to no te czerwone slady - on to zniknie tylko trzeba nadal smarowac mascia na tradzik i ta plamka zrobi sie mniejsza i jezeli zostania to malutenka kropka i to bedzie bblizna i niekoniecznie musi zostac blizna, ja niestety mam troche tych czerwonych plam nie da sie zbytnio niczym tego zatuszowac. i mam udowodnione ze na tej czerwonej kropce moze pojawic sie nowy pryszcz bo tak mi sie wielokrotnie dzialo, teraz juz smaruje nawet te czerwone sledy mascia na pryszcze i czekam az to zniknie i sie wygoi- coz jest plaski slad nie wypukly a wyglada jak pryszcz ale to stan zapalny i trzeba nadal leczyc poki nie zniknie zeby znow pryszcz sie nie pojawił ! zycze powodzenia

Gość z pytaniem
ano to pierwsze slysze. widac jesli cos takiego zauwazylas to masz swoja racje ale mi zostaja slady ktore sa po prostu przebarwieniami i raczej czysty przypadek by sprawil zeby w tym samym miejscu pryszcz nowy sie pojawil. no ale tak czy inaczej wszelkie pryszcze i ranki bardzo powoli mi sie goja i chcialabym to jakos od wewnatrz poprawic bo zewnetrznie stosuje tointex.

Gość nananananna
ktos moze wie ???? co jesc zeby sie szybciej te rany goiły?????

Myślę ,że wiem o jakie konkretnie rany chodzi.Zmagam się z takimi od paru dni po zbyt dużej dawce kwasu salicylowego ( w leczeniu trądziku) Używam maści z wit.A + dostępnej i poleconej mi w aptece maści Tribiotyc w saszetkach ,poprawę zauważyłam już po pierwszym dniu.

polecam stosowanie oliwy z oliwek zanim umyjesz twarz , tak mi poleciła kosmetyczka i ja jestem zadowolona, pewnie że nie od razu ale ja też ciągle eksperymentuję jak już mi coś wyskoczy :)

używam oliwy z oliwek częstko podczas kąpieli na całe ciało także twarz ,skóra jest fantastycznie gładka.Polecam ją z cukrem jako peeling rewelacyjna.