Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mysta lova lova

CZY WASZE BABCIE TEŻ ZNAJĄ TAKIE DZIWNE SŁOWA???

Polecane posty

--> Giovanni, ROTFL :D :D :D \"Hej, wisiały, wisiały jaja u powały Hej, myślały głupie dziwki, że to były śliwki\"

Gość jhiuhuiguigiu

Gość jeszcze nie babcia
" Odszczepanikuj sie, bo jak ci przykormoranie w żółte kalandarze to ci wylecą puste koperty i niedomówisz" tudzież azali "oby nagi z łóżka prosto w przerębel wpadł". Odstawiony jak stróż w Boże Ciało Kupił srajtaśmę Hert szlag go trafił ,bo dostali wciry od progenitury. Rusz tą swoją siądźkę Fajne te teksty. Za kilka lat nasze dzieci będą się śmiać z naszych tekstów.

Gość a to mnie zabilo
" Odszczepanikuj sie, bo jak ci przykormoranie w żółte kalandarze to ci wylecą puste koperty i niedomówisz" hahahahahhhahhahaha

Gość moja babcia mowi
frugaj stąd choliero jedna!! :D

Gość niezłe brechty
:D

Gość hehehej piszcie cos
na pewno macie odjechane babcie :D

Gość uuuuuuuuuuuuuuuup

Gość babcie
Moja babcia czesto mawia 'jestaj' zamiast 'jest'. A nasze ulubione slow babci to 'portmonejka' (portmonetka) :D

Ja od babci dostałam źiomper czyli sweter( Katowice)

Gość Hehe hjosafjsvm
moja babcia zawsze jak do niej przyjadę mówi: "Ładuj sobie Karoliniu" to znaczy "nałóż sobie na talerz jedzenie"

moja babcia na grządki mówiła - zogony:) albo znała też takie powiedzonko jak mieszczuch powie zdanie -siedziała sroka na płocie? - siedziała sraka na płacie:) fajna była babcia:)

Gość a moja babcia mowi
do lassu, zamiast do lasu (ide); I W OGOLE MA PRZYSLOWIA NA KAZDA OKAZJE; SYPIE NIMI JAK Z REKAWA; MOJE ULUBIONE TO: Z GLODU JESZCZE SIE NIKT NIE ZESRAL Z GOWNA BATA NIE UKRECISZ AHA I JESZCZE RAMIAST LILA ROZ (KOLOR)to mowi lila ru

Moja babcia mówi, jak się wkurzy,że coś mówiła, a ktoś tego nie zrobił : do Ciebie mówić, to jakby w kij pierdział:) na Dynastie mówiła Dynastra , a na pizze PISZCZA. Jak byłam mała i niegrzeczna, to mówiła na mnie na przemian Ty nędzo albo Ty zarazo:) TYle na razie.

Gość w mojej rodzinie mówiło się
srali muszki, będzie wiosna- gdy ktoś głupoty gadał

A moja mówi na spagetti - spagietki, czesto tez \"proszę Cie bardzo\", \"prosze Ciebie\" - takie wstawki miedzy wyrazami :) ... to , że prosze np 3 \"kluskeczki slaskie\" na obiad a ona daje mi 7 np tp chyba nie tylkolcecha mojej dokarmiajacej babci :D Ale kochane są, powiedzcie sami :)

moja babcia jak była zniechęcona to lubiła sobie westchnąc - ej bodej ta bodej:) co mialo znaczyc \"szkoda gadac\":) albo jak sie dziadek pytał co będzie na obiad to mówila - mimry z mamrami kozia dupa z czostkiem:)

Gość Niepijarka
moja babcia mowila : śpita, robita, pójdeta :)

Gość Babcie rzadza

Ja mieszkam z moja babcia i czasami przejmije niektore slowka... znajomi maja czasem zabawe:P ale no coz takie drobnostki jak np. w lutem, o ktory (o ktorej), dej albo takie powiedzonka jak \"Kocha jak psy dziada w ciasnej ulicy\" albo: poszla w kiwiniematry... fajnie tak zachowywac te slowa dla pokolen:P

O zapomnialabym \"Pasuje jak swini siodlo\" , \"wygladasz jak przez okno\"(o czyims wygladzie), \"slucha jak swinia grzmotu\", \"zobaczy jak swinia niebo\", \"patrzy jak sroka w gnat\", \"z tylu deska z przudu deska a w srodku tereska\" (o dziewczynie bez biustu) \"z nogi kolek z dupy stolek\" (tzn. stoj nie ma krzesla)

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuup

Gość uupppp

Mieszkam na śląsku i wiele tych powiedzeń ujeszcze jest w codziennym użyciu. Np sąsiad jak zapomni jakiejś nazwy mówi \"no daj mi te łone\". Babcia męża mówi \"na\" zamiast masz. A kto przetłumaczy: \"We antryju na byfyju stała szklonka tyju\"? :-) To taka mała zagadka 🌻

I jeszcze rozbuduję powiedzenie (mama tak mowi): \"Srali muchy bedzie wiosna, bedzie trawa lepiej rosła\" oprócz tego \"obczasy\" \"naobkoło\"

zaszportać się - potknąć się ty gdzie się nam zapodział? - gdzieś się zgubił cwentarz - cmentarz jicz - jedz szufryga - zasuwka oczadział - zwariował wrze sie naduła - juz się obraziła wrze szczoś zabuł - już coś zapomniał żrut sie - całują się podkieckaj - odcedź

a moja babcia jak chciala kogos skrytykowac to mowila: \"taki z ciebie specjalista jak z kozi d..py traba\" :D

Gość Demiselle za trudne to

Gość moja babcia napiernicza
zawsze po rosyjsku, bo jest Rosjanką, więc job w twoju mac i wszelkie powyzej wymienione są na porządku dziennym, chrien ti w zadnicu też