Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anii

jak wreszcie pozbyć się czerownych kropek na łydkach?

Polecane posty

Gość anii

Hej, nabawiłam się tego dziadostwa na łydkach po depliacji depilatorem. ale teraz już prawie 3 tygodnie jak odstawiłam depilatorem, kropki są niby mniej widoczne, no ale nadal jest ich sporo. Nic mi na nie skutecznie nie pomaga. Co mi radzicie, co mam z tym robić, czym smarować? Z góry dzięki za rady!

Gość Trivia
mam to samo ;) teraz próbuję to opalić na słońcu

Gość anii
też masz je od depilatora? no właśnie opalanie, to mógłby być dobry pomysł, tylko ja zabardzo nie mam gdzie się opalać.

Gość Trivia
tak od depilatora, a używam go długo i zawsze mam te kropki, ja proponuję jakąś łączkę :)

Gość anii
no ja też sporo go używałam. no w sumie łączka nie brzmi źle :). nadal używasz deplatora?

Gość Trivia
tak nawet dzisiaj :)

Gość Trivia
używasz go do całych nóg??

Gość anii
aha. ja tak jak pisała, że 3 tygodnie już nie używam, ale to dziadostwo nadla jest. myślisz, że to może być jakieś zapalenie skóry, w ogóle mnie to nie boli czy swędzi, tylko sobie tak bezczelnie siedzi ;)

Gość Trivia
hehe nie wiem co to może być, jakieś podrażnienie napewno ale nie wiem dlaczego tak długo sie trzyma

Gość anii
a tobie te kropki szybko schodzą?

Gość Trivia
tak 2 dni to są duże, potem coraz ich mniej ale przy nastepnej depilaji jak się przyjżę to dalej są

Ja ostatnio pociągnęłam depilatorem po spoconych rękach i oczywiście dostałam zapalenia mieszków włosowych. Ale kiedy depiluję czystą skórę, kropki z nóg znikają po kilku godzinach. A na przykład pod pachami nigdy się nie pojawiają. Ale trzy tygodnie? To baaaaardzo długo. Spróbuj smarować jakąś maścią na zapalenia. Na przykład Alantan. Albo idź do dermatologa.

Gość evi.
Zaraz po depilacji mam nie tylko kropki, ale skóra mi aż puchnie. Utrzymuje się to podraznienie tak ze dwa dni. Potem jednak czerwone kropki zostają. Może to takie blizenki są malutkie po wyrwanych włoskach...

Gość a nigdy w życiu
NIE WOLNO OPALAĆ!!! NIGDY W ŻYCIU!!! Pozostana wam brązowe plamy pod skórą. Lepiej iść do dermatologa aby przepisał ISOTREX albo jakis krem z kwasami by to złuścić.. Ssa to przebarwienia o zapaleniu mieszków włosowych

Gość Chikita
Hej:) gdzies czytalam ze po depilacji trzeba nogi polac zimna woda zeby sie pory zamkneły czy cos:) ale nie urzywac mydełka ani zeli, po jakis 10/15 min przetrzec spirytusem salicylowym i dac odpoczac skórze czyli przwiwne ciuszki albo najlepiej bez:) ( w koncu mamy lato) dopiero po kilku godzinach posmarowac nogi jakims balsamem:) mi to pomogło i juz nie mam tych "kropek", pzdr Chikita

Gość Chikita
używać*:) sorka

Gość anii
dzięki za rady, z tymi kropkami, to okazuje się, że nie jest takie bardzo poważne, depilator już zupełnie odstawiłam na łydki, a maszynką jednorazwą już 3 dzień nie goliłam ich i jest znacznie lepiej. już krostki są tylko gdzieniegdzie. po prostu chyba sie okazało, że moja skóra ostatnio nie toleruje mechanicznej depilacji, muszę jakieś kremy czy pianki do golenie zacząć używać. ech nie lubię kremów, ale nie mam wyjścia. jakie kremy czy pianki do golenia polecacie?

Gość pupexx
ja niestety nie polecam żadnych kremów... Golicie sie depilatorem pod pachami? Jak dajecie rade? Ja nie wytrzymuje tego bólu...

Gość jatakaja
baaaaardzo polecam (jeśli chodzi o pianki/żele do golenia) Satin Care Gillette. Kupiłam dzisiaj i wypróbowałam. To jest żel, po prostu genijalny. Skóra jest taka miła w dotyku aż chce sie dotykać non stop :D i zero szortskości (po ostatnim jakims tanim żelu było czuć troche te końcówki wystające). A ten, co prawda mała buteleczka, kosztuje 10 zł a w Rossmanie jest teraz promocja duża butelka+2maszynki za 17 zł :D polecam :)

Gość magdalenka81
pewnie ze pod pachy tez depilator. Jaki ból? nie cackaj sie ze sobą dziewczyny! od tego sie nie umiera, zaciskasz zęby i jedziesz, a później masz spokój, a kolejne depilacje juz nie bolą tak mocno - pozdroo