Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inka67

Chłopiec czy dziewczynka

Polecane posty

dziewczynkę przez sitko a chłopca przez dziurkę od klucza-to naprawdę działa! :-P

Gość fajnie...
...wy sobie jaja robicie a mnie naprawdę bardzo zależy żeby była dziewczynka :-(

Gość taaaak
Jak tak bardzo ci zależy na córce to sobie adoptuj albo zrób na drutach,bo żadna metoda planowania nie da ci 100% pewności.

Gość albo tak
podobno dziewczynki rodzą się czeskiej gdy jajeczko pochodzi z prawego jajnika wiec niech mąż celuje w lewy górny róg ;-D

Gość 6baies
generalnie latwiej o dziewczynke... kiedy w malzenstwie czesto sie kochacie macie wlasnie szanse na poczecie dziewczynki ale nikt wam tego nie zagwarantuje - szybciej poczac dziewczynke z tego wzgledu ze plemniczki zenskie XX sa silniejsze - przetrwaja zawsze dluzej i w gorszych warunkach niz meskie plemniki ktore (jak juz pisalam ) obumieraja w kwasnym odczynie - srodowisku pochwy... o dziewczynke bedzie ci na tyle latwo, ze przezywaja jednak sa bardzo wolne w porownaniu do meskich plemnikow - dlatego wiec (tak mi sie wydaje) powinnas dac im wiecej czasu na dotarcie do celu bo sa wolniejsze... nalezy myslec, ze meskie plemniczki umra szybciej i bedzie mniej szans na chlopaka... kochajcie sie wiec na 3-4 dni przed jajeczkowaniem i pozniej wstrzymajcie sie dosc dlugo zeby nie bylo ryzyka na wprowadzenie szybkich chlopaczkow. Nie ma jednak 100 procentowej gwaancji... po prostu trzeba mies silny charakter i probowac kazdego miesiaca zeby te dziewczynki dotarly chocby ostatnimi silami do celu :-) nie wiem jak lepiej doradzic... powodzenia

Gość dzieki 6baies
za rady,mam nadzieje ze się uda :-)

Gość sprawdzilam na sobie
wg tablic chińskich powinnam urodzić moje pierwsze dziecko płci żeńskiej a urodził sie chłopiec drugie powinno byc chlopcem a jest dziewczynka. sprawdziłam to u siostry kuzynek i znajomych i na 8 kobiet ktore korzystały z tych tablic tylko jednej sie zgodziło i to z pierwszym dzieckim, wiec wniosek z tego ze te 99% to bzdury! jak sie uda to jest poprostu natura! a wy bawcie sie dalej w takie głupoty jak nie macie co robic!!

Gość 5baies
chyba ty nie masz co robic skoro studjujesz tablice chinskie - na tym niewiele osob sie zna a nie ma to nic do rzeczy z proba zaplanowania plci dziecka... chcialam chlopca i mam, mojemu bratu rowniez sie udalo a kuzynka chciala dizewczynke i jej tez sie udalo wiec... jesli kazda z nas dobrze zna sama siebie i swoj organizm - moze sprobowac zaplanowac plec dziecka... ale co tam gadaj sobie co chcesz - grunt to zdrowie i ze mam co chce... nawet jesli zadna metoda nie jest 100 procentowa bo to Bog decduje i natura - warto sprobowac i mam dosc twojego negatywnego gadania. Dziewczyny badzcie pozytywne i probujcie bo naprawde sie oplaca ;-0 Logiczne jest ze jak sie bardzo czesto wspolzyje - jest wiecej szans na dziewczynke - o chlopca jest trudniej i trzeba sie kontrolowac zeby nie brac zbednego ryzyka - jest w tym jakas logika - ja to mowie... HA!

Gość 5baies
chcialam powiedziec rowniez ze piszesz nie na temat, nikt tutaj nie mowil o tablicach chinskich HA ! to wszystko.

Gość IZA W
DO 5BAIES WITAJ ZROBIŁAM TAK JAK MI MÓWIŁAŚ KOCHALIŚMY SIĘ 3 RANO MYŚLĘ ŻE NIE BYŁO ZA PÓŻNO MARTWI MNIE TYLKO TO ŻE NIE MAM SKOKU TEMPERATURY I CZUJĘ SIĘ NORMALNIE NIE WIEM CZY MIAŁAM OWULACJE CZY NIE

Gość 7baies
Czes NIe stresuj sie teraz tylko usmiechaj i czekaj... jesli 3 to powinno byc ok bynajmniej nie bylo za wczesnie... moze dopiero dzis jestes w fazie spadkowej temperatury (nigdy nie wiadomo kiedy dokladnie ma miejsce jajeczkowanie - moze bedzie to dopiero dzis w nocy ) radzilabym powtorzyc tej nocy lub rano :-) teraz Jesli chodzi o temperature to trzeba ja mierzyc bardzo precyzyjnie o dokladnie tej samej porze - moze byc tolerancja 15 minut - tak bylo u mnie - nawet jesli wiele miesiecy obserwowalam swoj cykl to kazdorazowo gdy mierzylam temp. troche pozniej - 20-30 z min odstepem - temperatura miala odchylenia w calym cyklu - radzilabym byc precyzyjna w pomiarach - bo mozna cos przegapic... kazda z nas ma rowniez swoja temperature - odchylenia w stopniach moga byc u mnie wieksze a u innej kobiety mniejsze - moze masz ogolnie niskie temperatury - to juz ty powinnas wiedziec... mnie sie wydaje jednak ze jestes w fazie spadku, a 37 przychodzi np. dzien po ovulce... moze jutro rano... nie chce mowic bez sensu - nikt tego nie wie czy sie udalo i czy trafilas - mam tylko taka nadzieje bo zrobilas to we wlasciwym czasie teraz trzeba miec nadzieje ze XX nie dotarly jeszcze do celu i ze XY byly naprawde szybkie i juz czekaja... nikt jednak nie zna natury p.s. dobrze ze nie zrobiliscie tego wczesniej :-) napisz mi twoje temperatury z kilku miesiecy albo przynajmniej z tego cyklu - poogladam sobie i cos wiecej ci powiem jesli chcesz...

hej babeczki!moze mi któras doradzi, pomoze...staramy sie z mezem o córcie (do parki)...dziś jest mój 11 dc (cykle mam 30-31)i mam w planie od dziś do piatku(włacznie )sie starac czyli do 14 dc....owulka niby ma wypaść nd, pn (16,17dc)dobrze myślę...byłyby szanse na dziewuszkę?mysle ze od dzis do pt osłabilyby sie meskie plemniki....

Gość do tej od tablic chinskich
a ty co dziewczyno z choinki się urwałaś? Przecież myśmy tu nie mówili o żadnych tablicach chińskich.Te tablice to kompletne bzdury i każdy o tym wie natomiast planowanie płci to już inna sprawa,nie ma nic wspólnego z chińszczyzną.

Gość do kasiulak
ja dokladnie tak kochalamsie z mezem jak ty 12 i 13 dnia cyklu i koniec, bede miala blizniaki :) dwoch chlopalkow

Gość najszczersze gratulacje
:-D

Gość a ja chce miec chlopca.......m
A ja juz nie wiem co robic, planowalam pierwszego chłopca trzymalam sie scisle wyznaczonych metod i dopiero po 6 miesiacach sie udalo i tu niespodzianka urodzila sie corcia,kocham ja nad zycie i ciesze sie zejest zdrowa ale teraz planuje drugie i chcialabym chlopca ale planowanie nie ma u mnie szans i tak pewnie bedzie dziewczynka bo lekarz powiedzial ze moge miec takie predyspozycje, moze cos poradzicie. prosze pomozcie!!

Gość 8baies
czytaj na stronach 29 i 30 - powodzenia

Gość 8baies
generalnie o dziewczynke latwiej - sa takie pary ktore moga miec tylko dziewczynki ale zawsze warto sprobowac... metoda na chlopaka opisana na stronach 29 i 30 metoda na dziewczynke - kochajcie sie dosc czesto i az do 4, 3 dnia przed owulacja (plemniki zenskie XX musza miec czas na dotarcie do owulki, a plemniki meskie XY czas na wymarcie ;-) a pozniej niestety przerwa - nalezy wstrzymac sie od kochania dosc dlugo po niej zeby nie bylo zadnego ryzyka - mysle ze 3 - 4 dni po owulce wystarcza... nie nalezy zapomniec ze owulka nie jest w czternastym dniu cyklu tylko 14 dni przed spodziewana miesiaczka pa pa pa

Gość bzdura że na dziewczynkę
łatwiej:O żeby chłopaka zrobić wystarczy co drugi dzień współzyć przez cały cykl, a żeby ucelować dziewczynkę trzeba wiedzieć kiedy będzie owulacja żeby wspołzyć tylko te max 3 dni wcześniej, a tego tak naprawdę nigdy wcześniej nie wiadomo:O o chłopca jest dużo łatwiej

Gość 5baies
dziewczyno ale ty jestes glupia... caly czas tutaj mieszasz, jestes nielogiczna w tym co mowisz, o dziewczynke jest generalnie latwiej to ci mowie wystarczy kochac sie czesto na 3- 4 dni przed owulacja a na chlopca trzeba celowac a moment owulacji jest trudny do wykrycia tylko z tym sie zgadzam, pomysl logicznie ! jesli na chlopca bedziesz sie kochala co dwa dni przez caly cykl to dziewczynka moze wyskoczyc - rozumiesz? jesli chodzi o kochanie sie co dwa dni to nie jest wskazane poniewaz plemniki sa w mniejszej ilosci moga bys produkowane w mniejszej ilosci i moga byc oslabione - a do poczecia dziecka potrzebna jest wlasciwa ilosc plemnikow - nie zadko mezczyzni maja plemniki oslabione... nie bede wiecej tlumaczyc i bzdur nie pisze bo rozmawiam ze specjalistami a jesli chodzi o poczecia dzieci to we Francji sa niestety bardziej do przodu niz w Polsce - poczytaj sobie a sie dowiesz...

ja tez wiem z doświadczenia ze jak się kocha często to są większe szanse na dziewczynkę a na chłopca trzeba w dniu owulacji i tylko raz.Ta teoria potwierdziła się u mnie i u moich znajomych.Kilka koleżanek starających się o dziecko współżyło często co 2-3 dni od zakończenia okresu az do 2 dni po owulacji i wszystkie maja córki.Najwidoczniej przez takie częste współżycie osłabiły się męskie plemniki i w momencie owulacji czyhały już obok silniejsze żeńskie,dlatego nawet jak kochały sie w owulacji i po niej to już nie miało znaczenia bo jajeczko zostało zapłodnione plemnikiem żeńskim czekającym przy jajeczku z poprzednich dni.Ja natomiast mam syna ustrzelonego w dniu owulacji :-D

Gość 6baies
moj syn rowniez byl ustrzelony :-)

Gość 6baies
tak tak tak bardzo dobrze to zdefiniowalas :-)

dzieki za rady dziewczyny...oby sie udało...tez wam tego życze, wiadomo natura lubi płatac figle, w ubiegły cykl staraliśmy sie centranie w dni płodne i nie doczekałam sie 2 kreseczek, takze zajście w ciaze to nie tak chop siup ;-)trzymajcie sie ciepło i mam nadzieję na miłe wiadomości w nieługim czasie...ja mam prawie 3 letniego synka i pamietam że ustrzelilismy w połowie cyklu...choc wtedy nie mialo dla nas znaczenia jakies płci bedzie nasze dziecko...a teraz co bedzie to bedzie, pokocham co Bozia da, ale skoro mozna cos zakombinowac i sa choc minimalne szanse to czemu nie próbowac ;-)

dzięki dziewczyny za rady bo czasem już się gubię w tych liczeniach. Szanse są ale i tak najważniejsze to natura i żeby było zdrowe, bo każde i tak bedzie moje i nie ważna płeć chociaz parkę fajnie byloby miec :-) tak sobie pomyslalam ze u mnie w rodzinie same dziewczynki i tylko jeden chlopak wiem ze to nie zależy od kobiety tylko od faceta ale jesli lekarz mowil ze moge miec takie predyspozycje to kto wie... pozdrawiam i podziwiam mamusie kilku dzieci to ciezka i wyczerpujaca "praca" ale dajaca wiele satysfakcji, moja kuzynka ma 6 córek i z mezem postanowili jeszcze raz sprobowac może się uda syn ja bym chyba nie chciala ale ona jest jedynaczka i bardzo chciala miec liczna rodzine i jest bardzo szczesliwa a dziwczyny sa super, pisze to bo czytalam niektore komentarze poprostu sa kobiety ktore chca miec liczne potomstwo i to jest ich szczescie nie ma sensu ich krytykowac za to to ich wybor i ich zycie. Pozdrawiam.

Gość 6baies
czsami marzymy... chcemy chopca i jak juz jest - kiedy juz dowiadujemy sie o tym to ronimy ta jedna lezke i mowimy sobie A Dieu rozowe sukieneczki i falbaneczki , jednak bedac w ciazy i podazajac kazdego dnia do rozwiazania zmieniamy sie i czekamy na ZDROWE dziecko chlopca czy dziezczynke jet nam to w peznym momencia obojetne bo juz tak kochamy to malenstwo, ze wtedy liczy sie tylko ZDROWIE tej malej istotki bez znaczenia staje sie plec i takiej wlasnie milosci i ZDROWYCH dzieci zycze kazdej kobietce a szczegolnie tej ktora nie ma jeszcze dzieci , chcialabym zeby doswiadczyly wlasnie tego poniewaz mamusie ktore maja juz dzieciaczka wiedza o czym mowie... a p.s. czasem mowie sobie tak: ``lepiej zrobic jedno dziecko a dobrze niz 10 a lobuzow`` ale i na tym polega milosc wlasnie kochac az tyle dzieci i miec duuuuuuzoooo dzieci - to jest bardzo bardzo ciezka praca i mowie sobie wtedy... ``podziwiam`` i wiem ze na to mnie nie stac - nie mialabym sily ??? pewnie tak ale to juz jest poswiecenie :-) a do takiego poswiecenia trzeba odwagi

pięknie powiedziane, bo kochamy maleństwa które są pod serduszkiem dobrej nocy życzę:-)

Gość mama 3 synusiów
czesc dziewczyny czytam wasze wypowiedzi i mysle ze dałyscie mi troche promyka nadzieji na córeczke mam 3 chłopaków i to prawda ze jak si mało współżyje to rodzą sie chłopcy gdybym too wczesniej wiedziała moze miała bym tą córke ja wszystkie ciąże planowałam bo zawsze mażyłam o dużej rodzinie .ja mam cykle co 27-28 dni a nasz trzeci syn został poczęty 13 dnia cyklu kochalismy sie tylko jeden raz i stąd wiem że niemogła byc dziewczynka a zawsze mam większa ochote gdy mam owulke czyli to co pisała Inka67 załozycielka tego tematu to prawda i kupiłam ta ksiażke wójcika mysle ze dlatego nam sie nie trafiła dziewczynka bo zawsze kochalismy sie w czasie owulki a ta książka duzo mi wyjasniła

Gość IZA W
DO BAIES5 WITAM MOŻE POMYŚLISZ ŻE JESTEM W GORĄCEJ WODZIE KĄPANA ALE DZISIAJ WŁAŚNIE ZROBIŁAM TEST NA PEWNO POWIESZ ŻE TO ZA WCZEŚNIE ALE NIE MOGŁAM WYTRZYMAĆ OCZYWIŚCIE WYSZEDŁ NEGATYWNY ZAPYTASZ DLACZEGO TAK SZYBKO BO OD TYGODNIA BARDZO BOLĄ MNIE PIERSI RACZEJ WCZEŚNIEJ TAK NIE MIAŁAM PODEJRZEWAM ŻE MOŻE MAM PODWYŻSZONĄ PROLAKTYNĘ PO PROSTU NIE MAM JUŻ DO TEGO WSZYSTKIEGO SIŁY