Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inka67

Chłopiec czy dziewczynka

Polecane posty

Gość GRATULACJE
dla mamy,dobrze ze już po wszystkim i ze dziecko zdrowe jak mówisz a czy syn czy córka to już mniej istotne.Tyle jest teraz paskudnych chorób,nie wiadomo skąd to się bierze dlatego trzeba się cieszyć ze dziecko się nam rodzi zdrowe.Na pewno starszy synek się cieszy z braciszka.A głupimi komentarzami się najlepiej nie przejmować,zawsze sie znajdzie ktoś złośliwy.

Gość do Pati81
Piszesz ze nie planujesz następnego dziecka no chyba ze się przydarzy.nie rozumiem takiej postawy,z tego wynika ze jednak chyba podświadomie chcesz mieć 3 dziecko bo w dniu dzisiejszym jest tyle skutecznych metod ze jak ktoś naprawdę nie chce to nie zajdzie w ciążę.Nie krytykuje tutaj ciebie ale po co się oszukiwać?Z twoich wcześniejszych wpisów wynikało ze bardzo chciałaś mieć córkę i nic w tym złego,może jak drugi synek podrośnie znowu będziesz chciała spróbować i życzę powodzenia ale po co pisać ze nie planujesz, najwyżej jak się przydarzy?bez sensu.

Jak nie rozumiesz?, wiem o tym że jest pełno metod antykopcepcyjnych jestem tego świadoma, ale nie wiem czy wiesz że żadna nie daje 100% pewności i tylko o to mi chodziło. Wolę nie być aż tak pewna że nic nie planowanego mi się nie przydarzy. Bo ile jest przypadków że kobieta stosuje antykopcepcje i mimo tego zachodzi w ciąże.

Gość do Pati81
Mnie natomiast chodziło o to ze jeżeli komuś zależy żeby nie zajść w ciąże to nie zajdzie bo będzie stosował 2 lub 3 metody zapobiegawcze,rozumiesz?Jasne ze żadna nie daje 100 procent pewności ale używając 2 lub 3 metody naraz,ciąża jest praktycznie nie możliwa.Mam koleżankę która zawiodła spirala czyli wkładka wewnątrzmaciczna i zaszła w ciążę,inna zaszła w ciążę biorąc tabletki antykoncepcyjne bo zapomniała ze ich działanie się osłabia biorąc antybiotyki....Dlatego najlepiej używać do tego jeszcze prezerwatywę męską lub/i dla kobiet, globulki plemnikobójcze itp.Naprawdę wybór jest duży.Dlatego takie gadanie ze "może się przydarzy"jest dla mnie głupie i świadczy o tym ze kobieta tak naprawdę wyraża zgodę na jeszcze jedno dziecko.

Gość swieta racja
Zgadzam się z poprzedniczka,w dzisiejszych czasach jest tyle metod antykoncepcyjnych ze jeżeli nie chcemy być więcej w ciąży to łatwo jest się zabezpieczyć.Ja osobiście mam już 2 dzieci i absolutnie nie chce mieć więcej,dlatego biorę tabletki a do tego stosujemy prezerwatywę.Prawda bowiem jest ze przy stosowaniu tylko jednej metody szanse na zajście w ciążę istnieją,niewielkie,ale po co ryzykować.

Gość jajco w majonezie
nie rozumiem po co stosować 2 metody antykoncepcji ??? skoro podejmujecie z partnerem decyzję o nieposiadaniu wiecej potomstwa ,może ON poddać się wazektomii...wykonywana jest w Polsce bez problemów..kosztuje mniej niż antykoncepcja dla kobiety,nie ma skutków ubocznych jak przy tabsach,trwała,niezawodna w 100% bez hospitalizacji,zabieg a nie operacja jak przy jajowodach może zaproponujcie to swoim facetom...rękę dam sobie odjąć,że zgodzi się 5 % :D:D dlaczego?

Gość moj facet sie nie zgadza -D

Gość padł
mój na pytanie o ilość potencjalnego potomstwa odpowiada--zobaczymy..i też nie chce jajek podwiązywać :D

Gość Mama 2 córek
Planuję synka czy jeśli ostatni okres miałam 24 lutego to owulacja przypada na 9 marca . Dziś jest 9 dzień cyklu od jutra myślę zacząć robić testy owulacyjne

Gość Mama 2 córek
dziś zrobiłam test owulacyjny i nic ,dzis pierwszy raz pojawił się sluz czyli ile jeszcze do owulacji jesli ktos wie to prosze o podpowiedz.

Gość śluz płodny najczęściej
"dojrzewa" 6 dni obserwuj i zapisuj

Gość Mama 2 córek
dziś zrobiłam test owul.są dwa wyrazne paski .12 dzień cyklu ale wg. moich obliczeń jajeczko peknie w 14 dniu cyklu czy to możliwe.W każdym miesiącu na 14 dc mam ból w dole brzucha .Jeśli się mylę to napisz.

Gość śluz płodny najczęściej
jeśli dziś wyszedł pozytywnie test owu to oczywiście jest wielce prawdopodobne, że owulacja nastąpi w 14dc dlatego, że przecież test owulacyjny wychodzi pozytywny na około 24-36 godzin przed owulacją;) sam "ból w dole brzucha" nie oznacza momentu owulacji, a raczej moment tuż przed nią, gdy rosnące jajeczko może naciskać na otrzewną i powodować właśnie ten odczuwalny ból;) radzę testować jeszcze jutro o tej samej porze i obserwować śluz a mierzysz dodatkowo temperaturę?

Gość mama 2 córek
Mierzę wczoraj 36,4 dziś 36,5 dziś 13dc, myśę ,że jutro albo pojutrze podskoczy. Dzięki ,że odpisałaś jak człowiek za dużo się naczyta o tych wszystkich metodach to już głupieje.

Gość Mama_synusia
Witam, od jakiegos czasu was czytam ale nie miałam odwagi napisać. Mamy z mężem synka prawie dwu latka :) za rok chcemy zacząć starania o córeczkę do tego czasu chciałam bardziej poznać siebie bo a nóż widelec się uda trafić dziewczynke myslalam. Jak was czytam to jestem w szoku ze tyle wiecie itd bo ja zielona jestem jesli chodzi o temperature kiedy jak i co. Zastanawiam się od czego zacząc jak zapisywac i wogole jak sie czyta rozne fora metody to zawrotu głowy mozna dostac

Gość mama 2 córek
temp.zawsze rano po przebudzeniu nie wstając z łózka ,poczytaj wcześniejsze rozmowy

Gość mama 2 córek
nie wytrzymałam poszłam dziś zrobić usg lekarz powiedział ,że peknie za dzien albo dwa jak tego nie przegapic okres był24.02. tem.cały czas 36.4 ,paski na tescie wyrazne,jeden nawet mocniejszy.byłam pewna ze to dzis a teraz mysle czy jutro to nie za wczesnie bedzie na strzał tego upragnionego syneczka.

Gość chyba jutro wieczorem
możecie strzelać w synka :-D.Mówią ze na chłopca należy celować od 48 godzin przed owulacja no ale lepiej jak najbliżej owulki,jasne.Mozna tez po owulacji ale to już as mniejsze szanse na zajście w ciąże.Ważne jest żeby nie współżyć często bo wtedy jest większa szansa na dziewczynkę.Najlepiej tylko raz,tak było u mnie i synek jak ta lala :-)

Gość co sie z wami dzieje?
Dlaczego nikt nic tu nie pisze?Taki fajny temat :-) Jak tam dziewczynki starające się o dzidzi?Napiszcie czy się wam udało.

Gość julia24
Hej Dziewczyny, czy któraś z Was jeszcze tu zagląda?Ja chciałabym zajść w 2 ciążę, chciałabym zwiększyć szansę na córeczkę, synusia kochanego już mam:) mam problem z długimi nieregularnymi cyklami. Czytałam całe forum i najbardziej zainteresowała mnie sytuacja zlejmatki8 i powiem Wam, że nie jest to mila sytuacja i sama nie byłabym taka prędka w ocenie. Ja zawsze chciałam mieć dwoje dzieci i bylabym szczęśliwa mając parkę. A najważniejsze jest to żeby byś dojrzałą i przyjąć Dzieciątko z miłością, boję się trochę rozczarowania. A moim zdaniem presję wywiera otoczenie, które za posiadanie wielu dzieci tej samej płci uważa za jakiś pech. Pozdrawiam i czekam na odpwiedzi:) planujmy z miłością nasze pociechy:)

Gość aiskor
Witam!!! Jestesmy w trakcie staran o 2 dziecko i marze o coreczce do pary:) O planowaniu plci dziecka to juz przeczytalam chyba wszystko he he... pierwszy raz sprobowalismy w zeszlym miesiacu, robilam testy owulacyjne, obserwowalam sluz a ostatnie przytulanko bylo 3 dni przed owulacja i? i niestety przyszla @:(. W tym miesiacu znowu dzialamy i juz czekam czy cos z tego wyjdzie, tylko tym razem przedluzymy nasze przytulanko o jeden dzien:)

Gość julia24
Hej:) w końcu ktoś się odezwał bo myślalam, że forum umarło;p ja jak już wspominalam też marzę o córeczce, narazie jestem na etapie obserwowania mojego cyklu, bo niestety mam problem z nieregularnymi miesiączkami, w ostatnim cyklu wg moich obserwacji owulację miałam ok20 dnia, więc wolę jeszcze poobserwować. Aiskor masz jakieś ciekawostki jeżeli chodzi o planowanie dziewczynki?Co myślisz o tym żeby ciągle się przytulać od zakończenia @ do np 25 dnia tzn żeby nie robić abstynencji, bo ja boję się że nie poznam na tyle swojego cyklu.Przeczytałam książkę dr Wójcika, ale szczerze mówiąc jestem zawiedziona.Słyszalaś może o lekkich kwaśnych irygacjach na dziewczynkę?Napisz co wiesz:) pozdrawiam:)

Witam! Ja też staram się o dzidzę i chciałabym tym razem dziewczynkę (mam już dwóch chłopaczków). Też starałam się przed owulacją, ale niestety nadeszła @ i to przed czasem, teraz znów się staramy i mam nadzieję, że się uda.

Gość emcia36
JAdo mamy dwóch córek z pytaniem czy się w końcu udało?jestem w podobnej sytuacji i ciekawi mnie czy w końcu będzie miała tego upragnionego synka?

Gość Niikii
Hejka :) My juz mamy chlopaka, no i teraz 2 dzidzi w drodze :) zaczyna sie 9 tydzien.. Z wrozby chinskiej jak i kazdej innej wychodzi corka, ale zobaczymy :) Byle by zdrowe !!

Gość julia24
Hej w końcu forum troszkę ruszyło:) piszcie o swoich sposobach na dziewczynkę, musimy się dzielić metodami, a najważniejsze dziewczyny, piszcie którym się udało;) pozdrowienia:)

Gość Basia 31
Ja też mam 2 chłopców (9i10 LAT) marzę o dziewczynce.Bardzo się boję,że będzie trzeci chłopiec,pomocy!!!! oję,żę będzie trzeci chłopiec.POMOCY!!!!!

Gość emcia36
Basiu31 ja mam podobny problem tylko odwrotny mam same dziewczyny i mażę o synku też potrzebuję złotego środka tylko nie wiem czy taki istnieje.

Gość Basia 31
Emcia 36 Moi chłopcy są zrobieni w owulację,więc u mnie się sprawdziło.Chłopców robi się łatwiej!Czy ty wiesz kiedy poczeły się twoje córki,w jakich dniach cyklu?