Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prostowniczka

Trwale prostowanie włosów. Daje efekt czy nie?

Polecane posty

Gość Prostowniczka

Witam Często prostuje włosy i jest to dla mnie bardzo męczace i uciążliwe. Mam dlugie włosy i musze je prostować co najmniej godzinę żeby były proste a nieraz i dłuzej. Ostatnio zauważyłam, że juz nawet nie umiem ich tak ładnie wyprostować jak kiedys bo się puszą. Mam pytanie do dziewczyn które robiły sobie trwałe prostowanie włosów u fryzjera. czy to się wogóle opłaca i czy daje jakiś efekt i na jak długo.Ile kosztuje taka przyjemność? Bede wdzieczna za wszystkie odpowiedzi. Dziękuje.

Gość Prostowniczka
nikt nie prostował trwale włosów ? :/:(

Gość Prostowniczka
mam strasznie puszące sie włosy:/ i regularnie je prostuje zabiera mi to mnóstwo czasu i teraz jak jest upał to strasznie cieżko stać przy gorącym "żelazku" i pomyślałam, że bym je trwale wyprostowała, tylko prade mówiąc nie wierze w to?

ja dośc długo prostowałam włosy i miałam siano na głowie, teraz od 1,5 roku już tylko sporadycznie np 2 razy w miesiącu. No jeżeli puszą sie włoski to może jakieś odżywki, zeby bardziej przylegały, nie potrafie za bardzo doradzic bo nie wiem ale myśle ze to prostowanie stałe nie jest dobrym wyjściem

Gość Prostowniczka
spróbuje teraz ich nie prostować i trochhe odżywić... jutro je podetnę ale kurde cieżkko będzie mi się przyzwyczajic do tego że każdy bedzie stał w inną stronę... a odzywek, maseczek to już dawno używam... ale prawda taka że mam włosy strasznie zniszczone:/

Trwałe prostowanie mozna robic na zdrowych, niezafarbowanych (a juz bron boze nie na rozjasnionych) włosach. Efekt utrzymuje sie jakies 2 miesiace, kosztuje 100-200 zł.w zaleznosci w jakim salonie to robisz. To cos takiego jak odwrotnosc trwałej, zamiast loczków masz idealnie proste włosy :) ja tego nie robiłam ale moja kolezanka tak i była nawet zadowolona. Zapłaciła 200 zł.ale widziałam w niektorych salonach taniej. Zapytaj sie najlepiej o to swojego fryzjera :)

Mysle ze ożywienie tych włosów i podcięcie dobrze im zrobi ja tez nie wyobrażałam sobie ze nie bede prostowac włosów ale zaparłam sie i teraz widze co mam na głowie a co było wcześciej

Gość zolta kaczuszka
:) mi prostowanie dlugich wlosow zajmuje max. 20 min... co do trwałego to strasznie niszczy wlosy, a efekt utrzymuje sie max. 3 miesiace.. i do tego drogo kosztuje, kilka stów... ;/