Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gamna

Clostilbegyt i bromergon - moze sie uda

Polecane posty

Gość mamaaaa
Witajcie dziewczyny W 2006 roku sama wypowiadałam się na tym forum, pograzona jak niejedna z Was w rozpaczy i oczekujaca upragnionych dwoch kresek co miesiac... Bralam Clo i Bromergon wraz z zastrzykami Pregnylu na pekniecie pecherzyka w polowie cyklu i... nic. Po wielu stymulacjach dalam sobie spokoj, co nie znaczy ze pogodzilam sie z losem, w dalszym ciagu oczekiwalam co miesiac na pozytywne wiesci. Potem przyszla koniecznosc zmiany pracy, wiec zaangazowalam sie w jej szukanie - w zwiazku z czym przestalam myslec tylko o tescie ciazowym 24h na dobe. Zmienilam prace i w ciagu miesiaca - wreszcie!!! Nie wierzylam wlasnym oczom!!! Test wypadl pozytywnie!!! :-) W lutym tego roku urodzilam cudownego synka i jestem przeszczesliwa mama, jednak nie zapomnialam o Was, starajacych sie i przez cala ciaze obiecywalam sobie, ze po rozwiazaniu, jedna z pierwszych rzeczy jaka zrobie, to podziele sie tym szczesciem z Wami, aby dodac Wam otuchy, że jednak ZAWSZE jest NADZIEJA, że nie warto sie poddawac, ze moze po prostu trzeba czasem wyluzowac, znalezc jakies hobby badz inny cel - a wowczas, kiedy tego sie najmniej spodziewacie, zobaczycie wreszcie upragnione dwie kreski!!! :-) Czego Wam z calego serduszka zycze i glowa do gory!!! Wasze malenstwa gdzies tam czekaja na odpowiedni moment by do Was zawitac i to One decyduja kiedy Was o tym powiadomic... Pozdrawiam i trzymam kciuki :-)

Gość mamaaaa
Witajcie dziewczyny W 2006 roku sama wypowiadałam się na tym forum, pograzona jak niejedna z Was w rozpaczy i oczekujaca upragnionych dwoch kresek co miesiac... Bralam Clo i Bromergon wraz z zastrzykami Pregnylu na pekniecie pecherzyka w polowie cyklu i... nic. Po wielu stymulacjach dalam sobie spokoj, co nie znaczy ze pogodzilam sie z losem, w dalszym ciagu oczekiwalam co miesiac na pozytywne wiesci. Potem przyszla koniecznosc zmiany pracy, wiec zaangazowalam sie w jej szukanie - w zwiazku z czym przestalam myslec tylko o tescie ciazowym 24h na dobe. Zmienilam prace i w ciagu miesiaca - wreszcie!!! Nie wierzylam wlasnym oczom!!! Test wypadl pozytywnie!!! :-) W lutym tego roku urodzilam cudownego synka i jestem przeszczesliwa mama, jednak nie zapomnialam o Was, starajacych sie i przez cala ciaze obiecywalam sobie, ze po rozwiazaniu, jedna z pierwszych rzeczy jaka zrobie, to podziele sie tym szczesciem z Wami, aby dodac Wam otuchy, że jednak ZAWSZE jest NADZIEJA, że nie warto sie poddawac, ze moze po prostu trzeba czasem wyluzowac, znalezc jakies hobby badz inny cel - a wowczas, kiedy tego sie najmniej spodziewacie, zobaczycie wreszcie upragnione dwie kreski!!! :-) Czego Wam z calego serduszka zycze i glowa do gory!!! Wasze malenstwa gdzies tam czekaja na odpowiedni moment by do Was zawitac i to One decyduja kiedy Was o tym powiadomic... Pozdrawiam i trzymam kciuki :-)

Gość monia8111
CZESC DZIEKI ZA SLOWA OTUCHY.JA NAPRAWDE STARAM SIE JUZ O TYM NIE MYSLEC ALE CZASAMI TO NIE JEST TAKI PROSTE.SAMA JUZ NIE WIEM CZYM MAM SIE ZAJAC, A ZMIANA PRACY TO RACZEJ NIE BEDZIE DOBRY POMYSL ALE MAM NADZIEJE ZE W MAJU UDA MI SIE WYJECHAC Z MEZEM GDZIES NA WCZASY.TERAZ JECZSZE SIOSTRA JEST W CIAZY A MIESZKA Z NAMI WIEC NIE WIEM JAK TO BEDZIE JAK ZACZNIE JEJ ROSNAC BRZUSZEK.OBIECALAM SOBIE ZE KONIEC JUZ DOLOWANIA SIE.15 MIESIECY TO ZDECYDOWANIE ZA DLUGO.ALE COZ WIECEJ MOGE ZROBIC. POZDRAWIAM

Gość monia8111
CZESC. DZIEKI ZA SLOWA OTUCHY ALE SAMA WIESZ ZE TO NIE JEST TAKIE PROSTE.JA NAPRAWDE NIE WIEM JUZ CZYM MAM SIE ZAJAC ZEBY NIE MYSLEC.DLA MNIE 15 MIESIECY TO ZDECYDOWANIE ZA DLUGO.MAM NADZIEJE JEDNAK ZE W MAJU UDA MI SIE JECHAC Z MEZEM NA URLOP.TERAZ JESZCZE MOJA SIOSTA BEDZIE MIALA DZIDZIUSIA A ONA MIESZKA Z NAMI.NA RAZIE JEST OK ALE NIE WIEM CO BEDZIE JAK ZACZNIE JEJ ROSNAC BRZUSZEK. POZDRAWIAM

Gość maja19811981
hej, w koncu trafilam na odpowiednie forum:) poszukiwalam informacji na temat Clomidu (polski odpowiednik:clostilbegyt) ktory dzis przepisala mi pani doktor, mieszkam i lecze sie w Anglii. Mam PCO, staram sie o dzidziusia od 8 miesiecy, ale dopiero teraz ze wspomagaczami:) Rozpoczynam brac za kilka dni, przez trzy miesiace od 2do 6 dnia cyklu po jednej tabl dziennie. Mam nadzieje, ze bedzie ok. Jakies skutki uboczne o ktorych powinnam wiedziec?:) dobrej nocy:*

Gość maja19811981
hej, w koncu trafilam na odpowiednie forum poszukiwalam informacji na temat Clomidu (polski odpowiednik:clostilbegyt) ktory dzis przepisala mi pani doktor, mieszkam i lecze sie w Anglii. Mam PCO, staram sie o dzidziusia od 8 miesiecy, ale dopiero teraz ze wspomagaczami Rozpoczynam brac za kilka dni, przez trzy miesiace od 2do 6 dnia cyklu po jednej tabl dziennie. Mam nadzieje, ze bedzie ok. Jakies skutki uboczne o ktorych powinnam wiedziec? dobrej nocy:*

Gość INGA 127
WITAJCIE Jestem tu 1 raz ale chce zapytac o takie cos.Staram sie o dzidzie od 6 msc to moj 1 cylk z CLO poniewaz po odstawieniu antykoncepcji mialam problem z owulacja, otoz urosly 2 piekne pechcerzyki i pelky w 15 dc, w 14 dnc mialy po 19mm. wiec mysle ze byly ok.Tak ucelowalam ze przytulanko mialam dzien przed i w dzien szczytu.Teraz lekarz zapisal mi duphaston i kwas foliowy, ale ciekawi mnie 1 sprawa, jaka jest szansa na zajscie w ciaze w te dni, lekarz mowi ze jest ale, nie ze napewno na roznych forach pisza ze dzien szczytu jest najlepszy, nie chce sie az tak tym absorbowac bo do glowy mozna dostac, no ale czy jest ktos kto po CLO przy 1 cylku zaszedl, ja w 17dc mialam endometrium 12mm ,dodam jeszcze ze po clo sluzu typu plodnego prawie nie zauwazalam mialem tylko uczucie wilgotnosci, i jeszcze jedno jak od dn szczytu minely 4 dni i strasznie bola mnie same brodawki i bola do dzis a mam 22 dc nigdy wczesniej mnie nie bolaly prosze wypowiedzi , a od wczoraj zauwazylam ze leci mi bialy lepki sluz, innych objawow nie mam.Pozdrawiam wszystkie staraczki i prosze o jakies wypowiedzi, bede bardzo wdzieczna

Gość INGA 127
WITAJCIE Jestem tu 1 raz ale chce zapytac o takie cos.Staram sie o dzidzie od 6 msc to moj 1 cylk z CLO poniewaz po odstawieniu antykoncepcji mialam problem z owulacja, otoz urosly 2 piekne pechcerzyki i pelky w 15 dc, w 14 dnc mialy po 19mm. wiec mysle ze byly ok.Tak ucelowalam ze przytulanko mialam dzien przed i w dzien szczytu.Teraz lekarz zapisal mi duphaston i kwas foliowy, ale ciekawi mnie 1 sprawa, jaka jest szansa na zajscie w ciaze w te dni, lekarz mowi ze jest ale, nie ze napewno na roznych forach pisza ze dzien szczytu jest najlepszy, nie chce sie az tak tym absorbowac bo do glowy mozna dostac, no ale czy jest ktos kto po CLO przy 1 cylku zaszedl, ja w 17dc mialam endometrium 12mm ,dodam jeszcze ze po clo sluzu typu plodnego prawie nie zauwazalam mialem tylko uczucie wilgotnosci, i jeszcze jedno jak od dn szczytu minely 4 dni i strasznie bola mnie same brodawki i bola do dzis a mam 22 dc nigdy wczesniej mnie nie bolaly prosze wypowiedzi , a od wczoraj zauwazylam ze leci mi bialy lepki sluz, innych objawow nie mam.Pozdrawiam wszystkie staraczki i prosze o jakies wypowiedzi, bede bardzo wdzieczna

Gość ewisko
witam wszystkich ja mam luteine na wywolanie a potem mam dostac clo nie mam pojecia jak sobie z tym poradze

Gość monia8111
MAJA JEZELI CHODZI O SKUTKI UBOCZNE TO JA MIALAM CHYBA WSZYSTKIE:BOLE BRZUCHA,WYPADAJA MI WLOSY PO PROSTU GARSCIAMI,PRZYTYLAM ZE 3 KILO NO I OCZYWISCIE DEPRESJA TAKA ZE MOJ MAZ JAK WIE ZE ZBLIZA SIE MIESIACZKA TO STARA SIE ZEBY NIE ''NADEPNAC MI NA ODCISK''.INGA A JEZELI CHODZI O TWOJE OBJAWY TO JUZ KILKA RAZY SPOTKALAM SIE Z TYM JE JUZ PO PIERWSZEJ DAWCE BRANA CLO DZIEWCZYNY ZASZLY W CIAZE A TY MASZ WLASNIE TAKIE ODJAWY.MAM NADZIEJE ZE CI SIE UDALO.JA JUZ TRZECI RAZ BIORE CLO I NA RAZIE NIC ALE CALY CZAS MAM NADZIEJE.TRZYMAM ZA WAS KCIUKI

Gość monia8111
MAJA JEZELI CHODZI O SKUTKI UBOCZNE TO JA MAM CHYBA WSZYSTKIE:BOLE BRZUCHA,WLOSY WYPADAJA MI GARSCIAMI,PRZYTYLAM ZE 3 KILO,NO I OCZYWISCIE TAKA DEPRESJA ZE JAK ZBLIZA SIE MIESIACZKA TO MOJ MAZ STARA SIE OMIJAC MNIE Z DALEKA ZEBY PRZYPADKIEM NIE "NADEPNAC MI NA ODCISK".INGA JEZELI CHODZI O TWOJE OBJAWY TO JUZ KILKA RAZY SPOTKALAM SIE ZE DZIEWCZTNY MIALY WLASNIE TAKIE OBJAWY NA POCZATKU CIAZY I TO JUZ PO PIERWSZEJ DAWCE CLO.JA JUZ BIORE TRZECI CYKL I DALEJ NIC ALE CALY CZAS MAM NADZIEJE.TRZYMAM ROWNIEZ ZA WAS KCIUKI

Gość monia8111
MAJA JEZELI CHODZI O SKUTKI UBOCZNE TO JA MAM CHYBA WSZYSTKIE:BOLE BRZUCHA,WLOSY WYPADAJA MI GARSCIAMI,PRZYTYLAM ZE 3 KILO,NO I OCZYWISCIE TAKA DEPRESJA ZE JAK ZBLIZA SIE MIESIACZKA TO MOJ MAZ STARA SIE OMIJAC MNIE Z DALEKA ZEBY PRZYPADKIEM NIE "NADEPNAC MI NA ODCISK".INGA JEZELI CHODZI O TWOJE OBJAWY TO JUZ KILKA RAZY SPOTKALAM SIE ZE DZIEWCZTNY MIALY WLASNIE TAKIE OBJAWY NA POCZATKU CIAZY I TO JUZ PO PIERWSZEJ DAWCE CLO.JA JUZ BIORE TRZECI CYKL I DALEJ NIC ALE CALY CZAS MAM NADZIEJE.TRZYMAM ROWNIEZ ZA WAS KCIUKI

Gość monia8111

Gość mada_811
hej dziewczyny,piszę na tym forum bo sama sobie nie daję rady,byłam w ciąży pozamacicznej w zeszłym roku w czerwcu,teraz w styczniu tego roku miałam pierwszą inseminację przy braniu CLO...niestety nie powiodlo sie urusl mi tylko jeden pecherzyk,..z opakowania zostalo mi jeszcze 5 tabletek niestety nie moge sobie pozwolic na kolejnze lezenie w szpitalu przy drugiej inseminacji bo boje sie ze mnie zwolnia..mam pytanko moze mi pomozecie czy nie zaszkodzi jak sama wezme CLO tym razem od 3 do 7 dnia cyklu bo ponoc wtedy jest szansa na wiecej pecherzykow,czy koniecznie musze jednak musze dostac potem pregnyl???prosze odpiszcie my sie juz 2 lata staramy i nic...

Gość zuza..............
Mada ja brałam teraz Clo bez monitoringu i bez żadnych leków czy zastrzyków na pęknięcie pęcherzyka,bo mój gin z kliniki niepłodności powiedział że nie trzeba w moim przypadku monitorować.teraz czekam na @ ale na razie jej nie ma :) miałam dostać wczoraj. Nie boli mnie brzuch tak jak na @ ale bardzo bolą mnie piersi. Testu jeszcze nie robiłam bo to za wcześnie,zresztą nie chcę się po raz kolejny rozczarować. My też staramy się 2 lata o dzidzię i nic. Ja wierzę,że w końcu się uda, więc główka do góry :) buziaki :*

Gość niunia2445
Mada ja brałam teraz Clo bez monitoringu i bez żadnych leków czy zastrzyków na pęknięcie pęcherzyka,bo mój gin z kliniki niepłodności powiedział że nie trzeba w moim przypadku monitorować.teraz czekam na @ ale na razie jej nie ma :) miałam dostać wczoraj. Nie boli mnie brzuch tak jak na @ ale bardzo bolą mnie piersi. Testu jeszcze nie robiłam bo to za wcześnie,zresztą nie chcę się po raz kolejny rozczarować. My też staramy się 2 lata o dzidzię i nic. Ja wierzę,że w końcu się uda, więc główka do góry :) buziaki :*

Gość niunia2445

Gość mada_811
W moim przypadku pierwszy raz byłam monitorowana,szkoda tylko że jeden pecherzyk był a reszte drobne,ale mam nadzieję że w końcu się uda,mój partner miał kiepskie wyniki,jednak jak leżałam w szpitalu poznałam dużo fajnych dziewczyn i poleciły mi --SALFAZIN na prawidlowe funkcjonowanie narzadów rozrodczych męskich a teraz wyniki są zaskakujące i jeżeli macie z tym problem to polecam,wyniki poprawiły się o 100%,piszcie jak cos się wam uda bo mało jest osób które rozumieją naszą sytuację buziole:)

Gość mada_811
hej dziewczyny,ja miałam pierwszy raz monitorowaną owulację i szkoda że tylko jeden pecherzyk mi urusł.reszta to drobnica.Jednak mam teraz większa nadzieję że może w końcu się uda,mój partner jeszcze w tamtym roku miał kiepskie wyniki ale usłyszałam o ...salfazin... TO WITAMINY WPLYWAJACE NA PRAWIDLOWE FUNKCJONOWANIE NARZADÓW ROZRODCZYCH MĘSKICH I EFEKTY byly zadziwiajace,wyniki polepszyly sie o 100 % takze ulepszanie nasienia przy inseminacji doprowadzily do rewelacyjnych wynikow takze jesli wasi męzczyzni maja z tym problem to polecam ,my wypróbowalismy i sie oplacało.Piszcie czy wam się udało bo tak naprawde mało kto rozumie nasz problem,czekam na odp buziaKI:*:*:**:

Gość niunia2445
Mada wyniki mojego męża były bardzo dobre,więc na razie ja przyjmuję leki na poprawę.Miałam już robione Hsg i teraz jestem na Clo,duphastonie i metformaxie. @ wciąż nie dostałam i nie mam żadnych objawów na @ ale może po tych lekach coś sie poprzestawiało-sama nie wiem. Nie robię testu bo nie chcę się rozczarować, zresztą to chyba jeszcze za wcześnie,ale bardzo chciałabym żeby się w końcu udało. Pozdrawiam :D

Gość mada_811
kiedy powinnas planowo dostać @???ja na badaniu hsg byłam w tamtym roku w marcu i potem zaszłam w ciąże niestety pozamaciczną,a co jest z tobą?wszystkie wyniki masz dobre czy któreś poprawiasz??buzka..

Gość monia8111
NIUNIA A JA MAM DO CIEBIE PYTANIE:BOLA CIE CALE PIERSI CZY MOZE SAME SUTKI I MOZE PAMIETASZ W KTORYM DNIU CYKLU CIE ZACZELY BOLEC.JA ZA TYDZIEN MAM DOSTAC MIESIACZKE I CZEKAM.ALE CZYJE ZE LADA CHWILA ZACZNA MNIE BOLEC PIERSI BO ZAZWYCZAJ TAK MAM A BRZUCH JUZ MNIE BOLI

Gość niunia2445
Mada powinnam dostać @ wczoraj ale do dziś go nie dostałam,choć przyznam że jak brałam 2 m-ce temu lactovaginal to @ spóźnił mi się tydzień,więc aż tak się nie gorączkuje bo może te leki znowu mi wszystko poprzestawiały i znów się spóźni(oby nie).Ja wyniki mam dobre,lekarz powiedział, że już dawno powinnam zajść w ciążę a tu nic.Jeżeli te leki nie pomogą to będę miała robioną laparoskopię. Monia8111 bolą mnie brodawki i sutki.Tak mam od od 9 marca. Wiem dokładnie bo prowadzę swój kalendarzyk obserwacyjny i notuję takie rzeczy.Był to wtedy 20 dzień cyklu.

Gość monia8111
SLYSZALAM JUZ OD KILKU DZIEWCZYN ZE WLASNIE TAKIE OBJAWY MA SIE W CIAZY.TRZYMAM ZA CIEBIE KCIUKI.JA WIDOCZNIE MUSZE JESZCZE POCZEKAC.BUZKA

Gość monia8111
SLYSZALAM JUZ OD KILKU DZIEWCZYN ZE WLASNIE TAKIE OBJAWY MA SIE W CIAZY.TRZYMAM ZA CIEBIE KCIUKI.JA WIDOCZNIE MUSZE JESZCZE POCZEKAC.BUZKA

Gość monia8111

Gość mada_811
niunia2445

Gość mada_811
niunia2445

Gość niunia2445
mada nie trzymaj już kciuków bo właśnie dostałam @. Tak myślałam ,że te leki spowodowały opóźnienie, bo taki mój organizm, więc staramy się dalej aż w końcu się uda .Powodzonka :) A i piersi też przestały mnie dziś boleć.

Gość mada_811
niunia jakoś to bedzie ja żyję z miesiąca na miesiąc ,teraz jestem na zwolnieniu bo niestety grypa mnie dopadla i staram sie szybko wyzdrowiec zeby szybko doprowadzic swoj organizm do ladu buziaki:)