Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ania79

DZIECKO W ZLOBKU.

Polecane posty

Oststnio zapisalam moja corke do zlobka. I chcialabym sie dowiedziec jak najwiecej o zlobkach, do ktorych zaprowadzacie swe pociechy. Jakie jest wyzywienie,czego sie ucza, co tam robia, w co sie bawia,jak czesto choruja, jak liczne sa grupy i ile jest pielegniarek. No i oczywiscie pierwsze rozstania. Oraz wszystko, wszystko co Wam przyjdzie do glowy. Bo mnie zdziwilo np to ze rodzic nie moze wejsc do sali. Dziekuje bardzo.

ja pytałam jak jest w zerówce i też nikt mi nie odpowiedział ja też ci nie pomoge bo moja córka chodziła już do przedszkola ,ale był tam też żłobek i co mnie bardzo żdziwiło to to że dzieciom stosowali pieluchy tetrowe, same kucharki wyciskały sok z marchwii

Aniu, tez stoje przed tym wyborem, trudnym. Synek idzie do zlobka we wrzesniu - bedzie mial skonczone 9 miesiecy i bedzie najprawdopodobniej najmlodszy :( Boje sie chorob, zaszczepilam go juz na pneumokoki, boje sie rozstania... No zobaczymy...

ja tez bylabym ciekawa opinii na temat żlobkow..rodze za 2 mce, nie wroce od razu do pracy, ale po jakims czasie-na pewno..nie wytrzymam w domu-to po pierwsze, no i dobrze byloby zarobic dodatkowa kase-to po drugie. Jestem ciekawa jakie sa warunki w naszych zlobkach, jak duze grupy, jaki koszt itd.No i podobno zlobek trzeba zalatwiac duzo wczesniej.

U nas zapisy do zlobka sa w kwietniu, teraz jest juz lista rezerwowa na ktora sie wpisalam. W tym zlobku tez wszystkokucharki robia same.Np na bebilonie robia budyn

Gość
Służę radą. Jestem nauczycielką nauczania zintegrowanego- uczę klasy 0-III, a oprócz tego 18 lat temu posyłałam dziecko do żłobka (to były jeszcze dawne czasy.

Gość mamcia a
nigdy w życiu żłobek mam bardzo przykre doświadczenie z żłobkiem same choroby itp....

Gość inna mama
Moje dziecko też miało iśc do żłobka,kiedy iało 9m-cy.Fakt,że nasza córeczka zaczęła chodzić kiedy skończyła 8,5m-ca.Wydawało nam sie,że jest już dorosła:) Kiedy poszlismy oglądać żłobki...płakać mi się chciało. Mieszkamy w w-wie. Kiedy zobaczyłam wielka wbetonowana wanne,do podmywania dzieci(kiedy zrobią kupe),to nie mogłam się otząsnąc z tego przykrego wspomnienia.:O:O:O:OTak wiec-też żłobek odpadał:( Pojechaliśmy do innego. Atmosfera całkiem całkiem.Niestety pani dyrektor nie chciała nam pokazać nawet sali w ktorej maluszki sie bawią.Nie wspomne już o sypialni. Ja chciałam wiedzieć w jakich warunkach będzie przebywało moje dziecko. Niestety nie pokazano nam sal.:(:(:(:( Pani dr.powiedziała,że zobaczę we wrześniu-kiedy przyprowadze swoje dziecko do złobka. No i ryczeć mi sie zachciało,ze mam zostawić komuś takiemu moje dziecko.😭 Uznałam,że ta pani ma cos do ukrycia.Nie chciałam aby moja córka była "wychowywana" przez obce nam osoby. Trzy dni gryzłam sie z decyzją...co dalej??? Nie posłałam mojego dziecka do żłobka. Sama je wychowuję. Zostałam w domu. Ale mamy znajomych,ktorych dziecko chodzi do złobka od 7m-ca życia. Mała wiecznie jest zasmarkana.Wiecznie chora.Wygląda na zaniedbaną emocjonalnie,psychicznie i fizycznie. Serio. Ta dziewczynka ma już prawie trzy lata.W tym roku idzie już do przedszkola.Dalej budzi sie po kilka razy w nocy z połaczem. Rodzice długo nie wiedzieli co jest???Dlaczego mała tak im w nocy płacze:( Poszli z nią do psychologa. Stwierdził,że dziewczynka tak bardzo przeżywa pobyt w żłobku,że to odbija sie na jej wypoczynku w nocy. :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:( Niestety-oni nie mają wyboru.:( Oboje muszą pracowac.Dlatego dziecko wychowuje żłobek. No teraz już przedszkole.

RYYBAA moja córcia idzie do zerówki i będzie miąła wczesne wspomaganie czy możesz mi pokrótce przybliżyć to zagadnienie z góry dziękuje

ja troszke poczytalam wypowiedzi na temat zlobkow-okazuje sie ze niektore dziec ciagle chorują, inne tylko przez pierwsze 3 mce, a jeszcze inne prawie wcale, tzn tyle ile inne dzieci nie chodzace do zlobka..a co do warunkow to ja tez nigdy w zyciu nie zostawilabym dziecka w miejscu, ktore budziloby jakiekolwiek moje watpliwosci! wiec najpierw poogladam żlobki w okolicy, jezeli zaden mi sie nie spodoba to po prostu bede musiala zostac z maluchem w domu...

Ja od 3 dni wróciłam do pracy a moje maleństwo niestety byłam zmuszona oddać do łżobka.Córcia ma pół roczku i w chwili obecnej jest najmłodsza w grupie.Niestety 2 dni w złobku i juz katarek ma mam nadzieje ze skończy sie tylko na katarze.Co do jedzenia to zupki gotuja sami i miksuja dla takich maluchów deserki róznie raz robia sami raz gotowce no i jeszcze dostaja kaszki.W grupie sa 3 opiekunki a raczej pielegniarki a dzieci w grupie jest 15 do 20.reszte napisze jutro bo juz troche póxno a rano trzeba wstać.Pozdrawiam.

Gość
Gumijagodo.... Przepraszam,że tak późno sie odzywam, ale obowiązki rodzinne. A więc...... Wczesne wspomaganie to innymi słowy rewalidacja, czyli zajęcia z dziećmi, kóre maja na celu przywrócenie im pewnej sprwności np. fizycznej lub praca nad sprawnością umysłową. Takie zajęcia w szkole są z polecenia poradni psychologiczno-pedagogicznej (po badaniach). Dyrktor szkoły zleca nauczycielom, np. : logopedzie, terapii pedgogicznej, wychowacy czy specjaliście od różnych schorzeń (oligofrenopegagog). Takie zajęcia odbywaja się poza zajęciami szkolnymi w różnym wymiarze godzin - zależnie od indywidualnych potrzeb dziecka. Nie wiem jakie zaburzenia ma twoje dziecko, ale nie należy bać się tych zajęć, a wręcz cieszyć się, że polecono je dziecku. Pozdrawiam serdecznie. Całuski dla sześciolatka. Miłych wakacji.

dzięki RYYYYBA za odpowiedz ,nie boję sie tych zajęć a wręcz jestem zadowolana bo ona zupwłnie inaczej pracuje gdy ma panią tylko do swojej dyspozycji,pozatym będzie uczęszczac na spotkania z pedagogiem w poradni

Dobra mam chwilę to napiszę. Ja mogłam obejrzeć salę. Dla maluszków są dwie, jedna do zabawy, podzielona barierkami na dwie części dla chodzących i nie chodzących dzieci, barierki są fajne bo nie wyokie i wstajace maluchy maja sie czego trzymać.druga sala jest do spania tam stoja łóżeczka i leżaczki -bujaczki dla dzieci które nie potrafia zasypiac w łóżeczkach, dzieciaki mają też taras ale nie wem jak wygląda wyjście. Wszędzie walają się zabawki, chociąz panie mi największych hitem u nich jest czajniczek do którego ktos wsadził grzechotke tak że nie można jej wyjąć. Jeśli chodzi o rozkład dnia, jadłospis, wszystko jest wywieszone w części dla rodziców.