Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marta Fantasia

Szukam chętnych do wspólnego dietowania i dzielenia się radościami w chudnięciu!

Polecane posty

och ja nie wiem czy dałabym rade jeszcze kiedyś robi kopenhaską:( ale jestem na amerykańskiej i idzie mi świetnie:) Za chwilke zjem jabłuszko które jest przewidziane w dietce na 14:00:P Bardzo dobrze się dzis czuje:) Pozdrawiam🌼

Hey lasencje :) U mnie bez zmian-trzymam sie mojej dietki-na razie to poczatek, wiec najwazniejsze dla mnie to zaprzestac podjadania wieczorkami. Ostatnie posilki zaczelam jesc o 17stej, ale mowie wam tak o 20stej to tak mi w brzuchu burczy ze tragedia-jak jestem wsrod ludzi to az wstyd hehe. Musze sie jednak trzymac i wytrzymac ten okres kiedy zoladek sie \"kurczy\". Wczoraj musialam zjesc jablko wieczorkiem bo brzuch byl glosniejszy niz telewizor ;). Witam nowa liderke na naszej liscie postepow odchudzania-tak trzymac Coccinella :))))))))))))) Pozdrawiam wszystkie lasencje papa TABELA POSTEPÓW ODCHUDZANIA 111222 158cm.......S-70kg......T-66kg.....K-53-55kg......W- 4kg aisak26 166cm.......S-61kg......T-61kg.....K-49kg..........W- 0kg LIDERKA Coccinella 177cm......S-75kg.......T-67kg.....K-63kg..........W- 8kg gunia113 160cm.......S-68kg…..T-62kg.......K-52kg..........W- 6kg treniewa 159cm.......S-66kg.....T- 60kg.....K- 55kg..........W- 6kg

nom ja tez trzymam sie dietki:) Do końca dnia to juz tylko wiczenia bo do jedzenia nic juz tylko cwiczenia:P

Hey lasencje :) Tabelke bede aktualizowala co tydzien w poniedzialek, tak wiec spodziewam sie ze zawsze w poniedzialki z rana bedziecie mi przesylaly swoje zaktualizowane dane. Juz sie nie moge doczekac nastepnego poniedzialku-tak mnie korci zeby wejsc na wage i sprawdzic, ale nie nie nie, musze sie powstrzymac i wam tez tak radze :))))) Przypominam moj email aisak260@gazeta.pl pozdrowionka

no jak tam dziewczynki?? ja własnie po cwiczeniach na brzuch zrobiłam 2 serie po 8 min:)czyli mój brzuszek dostał dzis 16 min:) Jeszcze musze dziś troszke nad talią za chwilke popracowac...

Cześć dziewczyny wieczorową porą. Wróciłam niedawno z pracy. Jestem wykończona. Mojego synko zawiozłam wczoraj na obóz. Nie mam swojego powerka. Byłam dzisiaj w sklepie w Rossmanie i kupiłam sobie tabletki diety kapuścianej i będę je jadła. Chyba mi nie zaszkodzą. Pzreczytałam, że zawierają ekstrakt zupy (kapusta, seler itp. + witaminy i mikroelementy) Za ok. 16.- 30 tabletek czyli na miesiąc dietkowania. Dziękuję Guniu za 10 zasad. Pomyślę też o tych jogurtach. Dzisiaj w pracy rozmawiałam z koleżanką nt. diet jakie stosujemy i być może też coś zrobi ze sobą bo tak jak mówi już czuje się tak cieżko że sama ze sobą jest jej trudno wytrzymać. Boryka się z problemem podjadania i wilczego głodu wieczorem. Wiele jest takich pan, które mają podobne problemy co my. Gorąco pozdrawiam. Zrozumiałam, że w poniedziałek rano należy wysłać informację o wadze by mogła być zamieszczona w tabelce. Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku.

Treniewo jak miło że jesteś:) Mnie jutro cały dzień nie bedzie.. Ale obiecuje trzyma siędietki i oczywiście wspiera Was w myslach:)

Hey marthynica :) Nie wiem czy wyslalas swoje dane bo do mnie nic nie doszlo-pozdrowionka papa.

Gość suzi_
Hej. Bardzo chętnie zostanę z Wami na dłużej:) Dziękuję 111222 za rady dotyczące ciuszków, dziś poszukam w moim mieście takich pasów wyszczuplających. Boję się cokolwiek zjeść bo mój organizm strasznie słabo trawi. Czy znacie coś Naprawdę Skutecznego w przyśpieszeniu metabolizmu? Pomijając czerwone herbatki bo na mnie słabo działają. Mam problem z wilczym głodem wieczorem- mogłabym zjeść wszystko co mi wpadnie w ręcę i wystarczy chwila nieuwagi abym zrobiła kęs i już po wszystkim. Zaczynam jeść. Jak sobiez tym radzicie? Próbowałam pić litrami wodę mineralną ale średnio pomaga. No wiem że to zależy od silnej woli i determinacji oczywiście. Napiszcie jeśli znacie jakiś specyfik na przyśpieszenie trawienia, może przeczysczenie?

czesc dziewczyny.. wczoraj nawalilam, mialam zaczac amerykanska i nie podoalalam, ale mam na to wytlumaczenie: mojej corce wybijaja sie zabki i wczoraj caly dzien mialam ja na rekach, nie dosc ze nic z rana i popolodniu nie jadlam, to wieczorem zabralam sie za jedzenie, wiem ze niemadrze:( ale mnie tak zaskoczyla tymi zabkami!! ale dzis, dzis sie zabieram ostro, dzis pewnie tez bedzie marudna, ale sobie wszytsko juz przygotowalam i dam rade.. a idzis bylam juz na rowerku, oczywiscie mnie GAbi zmotywowala(moja cora) bo musialam po apap do apteki leciec- pomyslalam ze szybciej i dla mnie lepiej bedzie jak wyciagne rower z piwnicy, no i stalo sie pojechalam:)oj dawno juz nie jezdzilam... Aisak-->ja tez staram sie powstrzymywac od jedzenia poznym wieczorem, i podnbnie jak tobie w moim zoladku burza z piorunami, tylko maz sie smieje.. COccinella-->Gratuluje wspanialego wyniku!tzryamaj tak dalej.. Suzi--> moja mama poradzila mi zebym przed kazdym posilkiem wypilaszklanke, nie wiecej, wody minerlanej...tylko trzeba byc konsekwnetnym.. ale jak na ciebie to nie dziala to ja juz sama nie wiem.. ale jak znjade jakies info , to dam znac... Udanego dnia Wam dzis zycze...i pomyslnego dietkowania.. odezwe sie jeszcze wieczorem.. pozdarwiam wam mocno, pa.. Goska

Cześć, koleżanki! hehe, dziękuję za gratulacje :) Jeść chce mi się coraz mniej, ale mam coraz mniej sił. Wczoraj zrobiłam tylko a6w, bo na więcej nie miałam siły :( Nie wiem, jak to przeskoczyc, bo sama silna wola to za mało. Suzi - na topiku o diecie Atkinsa dziewczyny polecały sobie jakies leki na tarczycę. Są bez recepty, więc pewnie nie zaszkodzą, a podobno przyspieszaja metabolizm. Na tym topiku jest dużo stron, ale to było gdzieś na początku, więc nie musisz wszystkiego czytać :) Środki na przeczyszczenie odradzam, bo rozregulujesz sobie przemianę materii i możesz wpaść w bulimię. To paskudztwo różnie się zaczyna.

Gość suzi_
Hej. Dzięki Coccinella i 111222 za info- dam znać jak sposoby się sprawdzą. słyszałam o Xennie extra- czy to może pomóc? próbowałyście? Będę wdzięczna za info o jakiś dobrych cwiczeniach- na brzuch, talię i ogólnie. Miłego dnia na dietce papa

Suzi - czytałam gdzieś, że taka czerwona herbata za parę złotych z marketów jest nieskuteczna. Najlepsze sa takie za kilkanaście złotych na stoiskach z herbatami w centrach handlowych. Środków na przeczyszczenie sie obawiam i odradzam

Witajcie w nowym dniu odchudzania, Boże jak dzisiaj gorąco, do tego dostałam dzisiaj... wiecie co.... kurde zaraz spuchnę i wogule słabo mi... a tu w robocie trzeba siedzieć. Dobrze ze mnie nie pilnują ostro to mogę trochę posiedzieć.

boże jak gorąco niewytrzymam, jeszcze półtorej godziny w robocie a tak się pracować nie chce... eh...

Gość marthynica
Aisak wysłałam Ci ale dużo osób mówi, że moje emaila nie dochodzą :( Spróbuję jeszcze raz bo ostro zabieram się do roboty. Z mojego pamiętnika odchudzania: dziś 3 dzień diety kopenhaskiej - powiem tak dziesiejszy szpinak nie smakuje juz jak pierwszego dnia, ale za to mam jajka na kolację :)

Gość marthynica
ewapiano wiedzę, że kwiatki ślicznie Ci już wychodzą - super 🌻

Gość marthynica
coccinella zgadzam się z Tobą. Czytałam wiele złego na temat takich herbatek na przeczyszczanie - na początku są fajne, potem musisz brać ich coraz więcej, a w końcu w ogóle przestają pomagać :( ja słyszałam, że najlepiej też nie brać żadnych tabletek na odchudza nie jeśli pomogą Ci schudnąć, to mogą zaszkodzić twojej wątrobie :( Buzia

witam dziewczyny nie piszę na Waszym topiku choć chętnie dołączę mam pytanie do ewapiano o jej dietkę tzn. co stosujesz itd. bo gabarytowo jestem podobna do Ciebie sprzed dietkowania (75kg i 160cm) to to co pozostało mi po ciąży będę wdzięczna za odpowiedż pozdrawiam

Ewapiano gartulacje PIĘKNIE twoj rezultat mnie dopinguje. Przypomnij nam jaką dietę stosujesz i jak długo. Przejrzałam topik i nie znalazłam. Przyznam, że dzisiaj trudno wytrzymać. Na pocieszenie ..... wieczorem będzie kilka stopni mniej. Suzi - zestawy ćwiczeń są podałam wcześniej w początkowych stronach. Wieczorem, kiedu temperatura opadnie proszę przejrzyj. O xennie nic nie mogę napisać gdyż jej nie stosowałam. A czy jadłaś otręby ze śliwką , można popić jogurtem. Zapycha i poprawia wypróżnianie. Polecam. Podobno na poprawę metabolizmu jest także zdrowy, mętny ocet jabłkowy sklep Rossman 0,5 l = 3.99.- ( jedna łyżeczka na 1/4 szklanki wody) i szybko czymś popić znacznie smaczniejszym. Mojej koleżance znacznie pomogło. Guniu podziwian również i dziekuję za pozdrowienia. Zjadłam już 2 tabletkę diet kapuścianej i ugotowałam sobie zupkę i ją jem. Po tygodniu powiadomię o rezultatach ( dokładnie w poniedziałek) Kto mi da link do ćwiczeń 8 min. GORĄCO!!!!!!

Marthynica nie wszystko super smakuje pomyśl o PIĘKNEJ TALII to Cię wzmocni. Ja to rozumiem ale musisz dać radę Liczymy na Twoją wytrwałość i silną wolę Goraco pozdrawiam

111222 Gosiu najgorszy jest początek BRAWO też troche jeżdżę. Trzymaj tak dalej. Podobno jeżdżenia na rowerze się nie zapomni. POZDRAWIAM Wszystkie Was gorąco. Trzymajcie się dzielnie bo aura do odchudzania zła za ciepło. Wspólnie jakoś to pokonamy

Witam Was dziewczynki w tym raczej niemiłym dla mnie dniu:( Na śniadanie zgodnie z dietą amerykańską pół serka topionego i pomidorek.. potem miało by jako ale niestety nie zdąrzyłam zjesc bo musiałm już wychodzi na pogrzeb mojej prababci...:( Potem był obiad i atmosfera tak na mnie podziałała ,że zjadłam... bo nie chciałam wzbudza sensacji moim odchudzaniem.. ale ziemniaków nie tknęłam tylko miesko z surówką.. no i zjadła kawałek ciasta bo babci było przykro że nic nie chce jeśc.. a w takim dniu nie chciałam jej bardziej zasmucac...Więc chyba same rozmumiecie moje małe grzeszki... mam nadzieję że jestem dzis usprawiedliwiona?? Dziś jescze pocwicze a jutro dalej dietka bo się nie poddaje:)

Coccinella i Susi znalazłam te leki podane w dniu 11:39 Regine \"Dieta Atkinsa\" 1. to Kelp (ekstrakt z alg morskich zawierający jod) Kelp to naturalny ekstrakt z alg morskich o dużej zawartości składników mineralnych i pierwiastków śladowych. Te substancje witalne są szczególnie ważne podczas stosowania diety redukcyjnej i przy zwiększonym obciążeniu fizycznym i psychicznym. Kelp zawiera dużo jodu, który jest niezbędny dla prawidłowej czynności tarczycy. Ponieważ jod występuje we względnie dużych ilościach tylko u ryb, większość osób nie jest dostatecznie zaopatrzona w ten pierwiastek. Skutkiem jest często niedobór jodu, co może prowadzić do niedoczynności tarczycy. Przy niedoczynności tarczycy przemiana materii jest spowolniona, dotknięte nią osoby czują się obojętnie i łatwo marzną. Niedobór jodu powoduje powiększenie tarczycy, ciężki niedobór może prowadzić do tworzenia się wola. Zalecenia spożycia Polskiego i Niemieckiego Towarzystwa Żywienia wahają się w granicach 150-200 mcg jodu dziennie. Przy prawidłowej czynności tarczycy nie zaobserwowano działania toksycznego przy dziennym spożyciu do 1000 mcg. 100 mg kelpu zawiera około 180-200 mcg jodu, tzn. wystarcza na pokrycie dziennego zapotrzebowania organizmu. Sposób działania: regulacja przemiany materii, jod - regulacja czynności tarczycy i metabolizmu tłuszczu Zastosowanie: podczas diety redukcyjnej i przy zwiększonym obciążeniu fizycznym i psychicznym w sporcie i w pracy zawodowej; przy niedoborze jodu opakowanie 200tabletek 18.- 2. Artecholin - Wyciąg płynny z : Abrotani herba, Sylibi mariani fructus, Menthae piperitae folium, Cnici benedicti herba, Chelidonii herba, Millefolii herba, Taraxaci radix. Preparat zawiera nie mniej niż 0,02% hydroksykumaryn w przeliczeniu na izofraksydynę. Zawiera etanol. Działanie : preparat działa żółciotwórczo i żółciopędnie, pobudza zdolności regeneracyjne wątroby oraz czynności wydzielnicze przewodu pokarmowego. Łagodzi bóle brzucha. Działa rozkurczowo i łagodząco w obrębie jelit. Wskazania : leczenie przewlekłych zaburzeń trawiennych związanych z niedostatecznym wytwarzaniem soku żołądkowego i żółci, przede wszystkim przewlekłego zapalenia pęcherzyka żółciowego, kamicy żółciowej, zaburzeń czynności dróg żółciowych, przewlekłych schorzeń wątroby, zaburzeń trawienia jelitowego. Producent : Phytopharm Klęka. Cena ok.6,50 za 100ml buteleczkę Wg mojej wiedzy rzeczywiście czasami niedobór jodu bardzo spowalnia pzremianę materii (przy niedoczynności tarczycy) natomiast mam koleżankę, która ma nadczynność tarczycy i podziwiam ją gdzie to wszystko co ona je się w niej mieści i przy wzroście 167 waży 52kg.

Gunia trzymaj się. Jesteś dzielna, że przeżyłaś dzisiejszy dzień. Jesteś naprawdę wspaniała. Dieta poczeka, zobaczysz i tak schudniesz jeszcze te swoje zamierzone o ile pamiętam 10kg.

Hey marthynica :) Niestety nie dostalam maila od ciebie-od innych dziewczyn dochodzily bez problemu, wiec to musi byc cos nie tak z twoja skrzynka. Napisz na forum twoje dane to je zamieszcze w tabelce z postepow odchudzania. Pozdrawiam wszystkie lasencje-papapa

Co do mojej diety, to pisałam na samym początku ;), że to moja własna dieta MŻ po prostu mniej żreć. Do tego nie jem pieczywa, oprócz macy, lub chrupkiego chlepka, nie jem też ziemniaków, ani sosów. Makarony raczej rzadko. Wszystko ale w małych ilościach. Często jem warzywa na patelnię, są naprawdę mało kaloryczne a można się opchać, całe 500 g ma ok 200 ckal, a ja sama nie zjem całego opakowania (choć przyznam że na początku zjadałam). No i oczywiście półtora litra wody dziennie. Do tego był aerobic dwa razy w tygodniu . Niestety teraz zawiesili z powodu wakacji, ale od września znowu siódme poty. Odchudzam się od 2 miesięcy. Zaczełam koło 20 maja z wagą 76 kg. Teraz jest ok. 66 -67kg. Jeszcze mam zamiar schudnąć co najmniej te 6 kg a najlepiej to do 55 kg ( marzenie ....) Mam nadzieję że dzisiaj będzie mniej gorąco

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i Te,które są od początku a szczególnie Ewcię Konefcie. Dzięki Ewapiano za informację. Wczoraj przeglądałam topik i nie mogłam znależć to wszytstko o Tobie. Kiedy przeczytałam to pamiętam, że gdzieś czytałam. Ale wybacz było tak gorąco a dzisiaj ma być jeszcze bardziej. Dziękuję i szczerze gratuluję. Jest to efekt 2 miesięcy wytężonej pracy a dzisiaj 20.07 czyli dokładnie i Twoje Święto. Jak je spędzisz?