Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marta Fantasia

Szukam chętnych do wspólnego dietowania i dzielenia się radościami w chudnięciu!

Polecane posty

Magdunia ten ostatni post super No to bierzmy się za siebie. Jestem teraz więc możesz ze mną sobie popisać.

Gość Magdunia
jestes teraz?

Czesc dziewczyny:) ja niestety teraz wlasnie zladlam jajko pol kotleta i pieczarke:( ehhh. aTak poza Tym moim dziwnym wstępem to zaczęłam wczensiej od diety kopenhadskiej - schudłam na niej ok 6 kg, Teraz cwicze codziennie po 1,5 h i jem mało w dzien. Mój przykladowy jadłospis to: Śniadanie: Jogurt naturalny, kromka WASY oraz herbata La Karnita II Śniadanie: jakiś owoc bądź warzywo, czasami zdarzy się ze będzie to jajko. Obiad: ojj z tym to różnie : jem to co mama zrobi ale teraz jem tego polowe mniej.. (obecnie wyjechała więc kombinuje i jem warzywa) KOlacja: jakis owoc lub salatka warzywna mam 10 dni na to by scudnac ok 5 kg... cwicze codziennie iteraz jem najponiej o 17!) Szacuje tkai wynik choć się nie ważę:) ale patrzę po ubraniach:) Mój cel - zrzucenie z widocznymi efektami do 4 sierpnia(wtedy jade nad morze) :)) Pozdrawiam wszytskie Panie na diecie:) trzymajmy sie razem:)

Gość Ews
Hej wszystkim:)znowu wrocilam Przepraszam Treniewa ze dopiero teraz sie odzywam-co do mojej 10-dniowej diety to schudlam jakies 3 kg-tylko:( Ten Slim wcale nie dziala-pilam codziennie-najgorsze byly ostatnie dni bo ten plyn nie przechodzil mi przez gardlo a na dodatek wydalam na to pieniadze:/ Teraz inaczej do tego podchodze.Ograniczam kalorie-i znowu 1000kcal na dzien choc czasami zjem troszke wiecej.Teraz tez cwicze-chodze na silownie i biegam-zobaczymy jakie beda rezultaty. Mam na to jakies 2 tyg zeby zrzucic kolejne 3kg i zobaczymy co dalej...

Witam EWS i Sysiadelek macie dobrą metodę na odchudzanie. U mnie niestety nic się nie rusza. Przecież jem już jak kurczak. Powiedzcie co robię źle: Śniadanie kawa bez cukru II śniadanie jabłko obiad mały kawałek kotleta schabowego i kilka plasterków ogórka ok. 18 miska płatków kukurydzianych na sucho W międzyczasie popijam wodą Piję ok.3-4 litrów

Treniewo - wydaje mi się, że doszlas do tego etapu co ja - jak sie nie odchudzam, to tyję. Wystarczy, że przez dwa dni jem ok.1500 kcal to od razu na wadze 1 kg więcej. Mam już dość :( Chyba faktycznie przyjdzie zaakceptować swoja figurę :(

Treniewa pozwol sobie na małe zmiany:) organizm poznijk reaguje nijak gdy je sie wkołko pdobne rzeczxy. Mozesz np zjesc sobie piers z kurczaka na parze , rybe w folii z przyprawami, wiosenna kanapke na wasie czy tez jajka , a owoce zostaw własnie tak jak robisz, na 2 sniadanie i przekaska przed kolacją. do tego polecm bys zaczęła cwiczyc codziennie rano na czczo brzuszki:) wtedy pobudzisz komorki do spalania i przyspieszy Ci to przemianę materii:0 bo by schudnać musisz zarzywac duzo ruchu i to wiecej niz zjadasz! bo to cwiczenia stanowia 60 % całej diety a dieta tylko 40 % . Sama w to nei wierzyłam ale sie powoli przekonuję:) spróbuj naprawdę:) ja wiem ze cwiczenia czesto wykonuje sie niessystematycznie ale jak jzu to wejdzie w krew to sie o tym zapomina:)

Droga Coccinello posluchaj mni euwaznie:) ja juz odchudzam sie dlugo pewnie tak jak i Ty i z doswiadczenia wywnioskowałam ze nie nalezy sie wazyc!! waga to oblęd!nawet przy odchudzaniu się gdybys wazyła sie co godizne ciagl ebys widziala wzrost wagi a potem nagly spadek lub odwrotnie! bo z reguły wiaodmo ze kobieta która miesiączkuje w ciagu kilku dni moze miec bardzo duzo wody w organizmie i to ta woda jest oblędem! bo na pewno nie tłuszczu masz więcej wiec sie nie martw!! patrz po ubraniach i nie smuć się !! uwierz w to ze chcesz bo to podstawa! pamieaj, CCHESZ nie MUSISZ!

hmm ja teraz na sniadanie zjadłam dwa jajka na miękko,, trzy palsterki twarożku oraz kromkę WASY i herbatę la karnitę:) apropo La Karnita jest to cs w rodzaju PU- ERH tylko ejszcze ma l karnitynę ktora wspomaga spalanie tłuszczu:) za jakas godzinkę lece na siłownie:) pozDrawiam i odezwę się do Was wieczorem:)

i apropos jeszcze : MAC EJESC SNIADANIE! bo w godzinach 16-20 bedziecie chcialy pozerac jedzenie:) nie glodźcie sie za bardzo bo to tez nie ma sensu!

hej co do codziennego ważenia to się zgadzam, wtedy nie widać zadnych efektów, ja nie mam wagi w domu, czasem jak jade do sklepu z chłopakiem to biore wage z półki i się szybko zważe, Terniewo pytałaś o nasze wymiaru, widze że nik jeszcze nie napiał to moze ja zaczne i reszta też sie odważy? no to biust 90 (okropieństwo-nienawidze swojego biustu), talia-koło 80-i właśnie w tali chce schudnąć i pupa-90, takze same widzicie, ten brzuszek mnie dobija:(

mama zrobiłą na obiad moje ulubione ruskie pierogi, nie mogłam sie powstrzymac, zjadłams trasznie dużo:( musze zaraz to spalić:(

Hey Wszyskim:) jak minął dzien?? ja dizs torszke zjadłam bo: Śniadanie: Dwa jajka na miękko 3 plasterki twarożku, herbata la karnita Obiad- Zupka Pomidorowa (niestety z proszku) herbata la karnita podwieczorek: chipsy ziemniaxzane ok 50 g solone (ehh nie moglam wytrzymac i zjadlam z moim chlopakiem:) ) Kolacja: pyzy z małą iloscią cebulki. ehh troche teog jest.. ale byłam 2 h na siłowni i spaliłam ok. 500 kcal:) dodatkowo jeszscze biorę przed cwiczeniami tabletkę thermo speed wiec moglam spalic więcej:)) No to tak licząc ile zjadłam to wynosi to ok: 1100 kcal... ehh tak mi się wydaje. ale połowę spaliłam:))

O jak miło tyle cennych rad od Sysiadelka i od Blondyny18. Smaczne te propozycje zmiany jadłospisu. Coś musze zmienić to prawda a szczególnie z tym ruchem. Ruch to zdrowie i nie bez znaczenia tak się mówi. Bardzo dziękuję, czuję, że mną też się Ktoś zainteresował. Za to szczególne Wszystkim podziękowania.

Sysiadelko - z tym ważeniem to masz rację. Choć, niestety, również po ubraniach widzę te skoki wagi. Powoli zaczynam wpadać w jakąś obsesję :( Wczoraj wróciłam bardzo późno do domu, więc nawet nic nie podjadałam :) I powiedziałam sobie, że albo nauczę się kręcic hula hop, albo padnę. I nawet się udaje :) Jeszcze nie jest idealnie, ale widzę postępy. Pokręciłam też trochę na nogach, skoro talia spada, to może moje udziska też schudną? Byłam wczoraj na zakupach i wygląda na to, że definitywnie pożegnałam się z rozmiarem 40 i L. Hurra!

tez chce sie Coccinella pozegnac z tym rozmiarem:( i wiesz co moze to tez byc faktycnzie obsesja ze ci sie wydaje ze jestes grubsza a potem ze normlanie:) i to jest normlane:) ja tez tak mam. Ja sie tka boje ze nie wiem bo zalezy mi zeby schudnac.. najgorzej mam wiedczorem bo mi sie chce jesc:( tak po 20.. trzeba sie jakas zajac czyms... kurcze. Treniewa nie ma za co i mam nadzieje ze znow pomoge:) ja sie zastanawiam jak tu jeszcze ograniczyc moj jadlospis.. hmm dzis na sniadanie kromka WASY i dwa malejogurty campiny. dzis ide ostatni raz w tym mesiaucu na silownie bo mi sie ne oplaca karnetu kupowac bo pozniej jade nad morzE:) ale cwicze codziennie w domu. pozniej na obiad zjem pyzy ok. 5 sztuk ale one sa male:) a na kolacje chyab jogurt naturalny tak ok godz 17:)

chcialam tez rano biegac ale cos mam z sercem bo mi strasznie wali.. nie mam duzego wysilku i jem racjonalnie:) jem duzo bialk by dac energie miesniom by spalaly mi tluszcz:))

ja bardzo polecam pływanie, chodze przynajmniejr az w tygodniu na basen, to naprawde pomaga, rano coraz bardziej niechce mi sie ćwiczyć, ale zawsze po śniadanku zmuszam się to przynajmniej kilku cwiczeń, a na wieczór polecam rower, na nogi jest super naprawde, najpierw małe dystanse a potem coraz dłuższe. Pozdrawiam

A ja wczoraj zrobiłam 50 brzuszkow i dziś wstałam wcześniej i też ćwiczylam. Zgodnie z waszymi radami :) Myślałam, że będzie trudniej, bo już dawno nie ćwiczylam. Czasem podziwiam dziewczyny z anoreksją. Jak one potrafią nic nie jeść? Oczywiście, to nie znaczy, że też chcę miec anoreksję, zresztą chyba mam za słabą wolę. Sysiadelek - chyba tez nosisz rozmiar 38 albo i mniejszy? O ile dobrze pamiętam, wcale nie ważysz dużo.

eee niee ja waze wlasnie sporo:) teraz chyab waze 65 z tego co wiem ehh mam 168 cm wzrostu.. pozqa tym przybywaja mi miesnie i bo cwicze i pewnie waze jescze wiecej.. ale z wygladu to mam tlyko uda do zrzucenia... moj koszmar... teraZ CODZIENNIE robi ebardzo duzo cwiczen aerobowych - rowerek, bieg w miejscu oraz normalne cwiczenia : brzuszki 5 rodzajów, mam tez hantle 3kilowe i nimi robie 3cwiczenia:) uzaleznilam sie od hantli;p a tak poza tym to na gorze noszę rozmiar s/m a na dole... xl/l ;/ porazka;/ nie ma duzego ttyłka bo mam nawet szczuply tylko ze wszytsko mam w udach... i naprawde nie przesadzam ciezko na mnie kupic jeansy.. mam uda beyonce tylko ze troche grubsze w kolanach;/ tylko ze moje biodra sa mniejsze. i tu czuje sie ok tylko najgorsze sa moje uda:( koszmar.. ale teraz mam taką determinacje ze wierze ze schudne;) i juz widac roznice:) spodnice nosze rozmiar 38:)ręce tez mi schudły dzęki hantlom:) natomiast spodni.. 40 jest dobra tlyko ze obcisła w udach... wiem moze jeszcze 5kg:)) Z Waszą pomocą wierze ze dam rede:* bedziemy się wspierac to razem będzie nam łatwiej.

A ja mialam wczoraj dobry dzien. :) Udało mi sie wytrzymać bez podjadania! Skorzystałam z ładnej pogody (tzn. nie padało), wsadziłam mojego syna na rower i poszliśmy do parku. Trochę pobiegałam i byłam zaskoczona moja kondycją, bo nawet nie dostalam zadyszki i parę kilometrów udało mi się przebiec :) Po powrocie hula hop (znów spada :( ), a dzis rano znów zrobilam brzuszki :) Może coś z tego wyjdzie? Sysiadelek - to widzę, że mamy ten sam problem. Paskudne uda, bleeee. Ja do tego mam szerokie biodra, a właściwie nawet nie biodra, tylko niżej, tak właśnie gdzie zaczynają się uda. (chyba namieszałam). Dobrze, że nie mam okropnego cellulitu.

Jakie wspaniałe pogaduszki. PODZIWIAM i WAM WSZYSTKIM GRATULUJĘ Też zaczęłam ćwiczyć.

Coccinella o wlasniie tam tez! to wlasnie są uda! ehh;/ przerazajacy problem. jha mam takie uda juz od podstawówki ... ale da się to zwalczyc! kazdy tłuszcz da sie zrzucic! tylko ze mnei cięzko bo nigdy nie miałam szczupłych nóg - chyba jak miałam 6 lat to miałam szczupłe:) hehehe. ale mam nadzieje ze wszystko pojdzie dobrze:) a raczje chce zeby tak bylo i daze do tego!! mozna powiedziec ze do tej walki dorosła moja silna wola! jeszcze neie wiemjaki planuję jadlospis ale na pewno napiszę. ps. wczoraj tez nie podjadałam i zjadłam najpozniej o 17:))

a moja wola walki powoli przestaje działać, nie mam już siły na te wszystkie ćwiczenia, zwłaszcza że nie widze zadnych efektów:( Powoli się załamuje:( mój brzuch jest okropny, mam jeszcze straszne boczki ale z tym już nic sie nie da zrobić:( zadne cwiczenia na to niezaradzą:(

Blondyno - ja w zeszłym roku dużo ćwiczyłam boczki i sporo mi spadło. Polecam takie ćwiczenia: Bierzesz do ręki hantel (ja miałam 3 kg) i robisz skłon na bok. Drugą rękę trzymasz z przodu na udzie - chodzi o to, aby się nią nie podpierać, bo całą pracę mają wykonać mięśnie. Oczywiście jak masz hantel w lewej ręce, to skłon robisz w prawo. Ja nie prostuję się za każdym razem, tylko pogłębiam skłon. I tak z każdej strony po 100-200 razy i zmiana. Ma wyjść po 600-800 z każdej strony. To nawet nie jest trudne tylko czasochłonne. I drugie - rozkładasz ręce na boki, nogi w rozkroku i starasz się jak najbardziej obrócic do tyłu. Tu też trzeba po kilkaset razy, ale nie wracac za każdym razem do pozycji wyjściowej tylko pogłębiać ruch. U mnie to podziałało, zobaczycie, że po 2 tygodniach konsekwentnych ćwiczeń będa efekty :)

coccinella bardzo dziękuje za rade:) będe próbować:) oj dałaś mi nadzieje na to ze pozbęde sie chociaż w małym stopniu tych boczków:) dziękuje:*

Proszę jak wspaniale, nawet mam dwa ćwiczenia do wykonywania. Zacznę próbować bo mi się one też przydadzą. Moje drogie Panie moja waga stoi w miejscu, nie mam już większej motywacji.Zacznę intensywniej ćwiczyć i być może to pomoże. O rezultatach powiadomię, życząc wszystkim Wam wielu radości ze zbędnych kilogramów.

Wypiłam rano herbatkę z imbiru. Czuję się bardziej rześka i ona podobno \"porusza do pracy rozleniwiony żołądek\"a o to w dietkowaniu chodzi bu żołądek paraował a nie był flegmatyczny czy prawie ospały