Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia ...

Ciąża .... co można a czego nie ???

Polecane posty

najchętniej wypowiem się na zadane pytanie o opalaniu, czytałam , zę takie oalanie na słoneczku nie jest szkodliwe , promienie słoneczne nie docierają do dzidziusia, trzeba tylko uważac zeby sie nie odwodnic :)

Gość Maran
A ja jeszcze przypomnę o kwasie foliowym i witaminach dla ciężarnych - polecam Feminatal, bo ma małe tabletki jest tani i zawiera jod. Co do siłowni to nie jestem przekonana,że to dobry pomysł, zdecydowanie lepszy to basen, joga albo poprostu gimnastyka dla ciężarnych. Opalanie w niewielkiej dawce z zasłoniętym brzuchem na pewno nie zaszkodzi, tylko trzeba bardzo dużo pić. Nie dżwigać i ogólnie uważać na siebie. Nie jeść serów pleśniowych, tatara i sushi. I oczywiście nie palić i nie pić alkoholu, chyba, ze ktoś musi (ja naprawdę w pierwszej ciąży musiałam czasem piwo bo inaczej bym umarła). Pozdrawiam i zdrowia życzę

mnie lekarz powiedzial zebym nie jadla, produktow zawierajacych orzechy itp, pasztetu, serkow plesniowych, kolezanki zeby nie jesc winogron - bo mozna sie nabawic cukrzycy ciazwej, bananow - bo sa w nich jakies bakterie itp. czekolady bo dziecko bedzie grube...... mozna by tak wymieniac do konca swiata i jeszcze dluzej...... :| a i jeszcze nie powinno sie pic gazowanych napojow.....