Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Casablanca82

Dwuletni chłopiec a zabawa lalkami

Polecane posty

Witam mam wspaniałego synka który w sierpniu skończy 2 latka ostatnio od moich sióstr przyniósł sobie do domu lalke bobasa i wózek tak strasznie płakał że nie sposób mi było odmówić w domu bawi się wozi lake w wózku nawet kładzie ją spać opiekuje się nią. Problem polega na tym że ja uważam że to nic złego że się bawi lalką i wózkiem chociaż to dla dziewczynek natomiast mój mąż jest bardzo przeciwny i zabrania powiedział że powyrzuca na śmietnik bo nie chce żeby syn miał takie zabawki boi się że może to w przyszłości odbić się dziecku na psychice. I mamy w domu o to wojne . Może ktoś z was miał taki problemik o ile można to tak nazwać. Pozdrawiam.

Gość moglyscie pomyslec wczesniej
hej jestem 28-letnia kobietka, jako dziecko nie cierpialam lalek, akceptowalam jedynie misie, bawilam sie za to samochodami, w wojne itd... pozostaloscia z tej niecheci do lalek jest moze niski instynkt macierzynski, chociaz teraz jestem w ciazy i bardzo chce tego dziecka. I wiem, ze bede dobra matka. I w ogóle jestem normalna kobietą ;-)

Gość skandal_skandal
moj o rok mlodszy kolega jak mial 2-3 latka lubil chodzic w sukienkach starszej o rok siostry. wojny byly o to straszne bo kolezanka nie chciala sie dzielic sukienkami a on nie chcial chodzic w spodniach. w koncu matka kupila mu 2 sukienki tylko dla niego. to bylo latem i do nastepnych wakacji mu przeszlo. jak sie o tym ostatnio dowiedzialam (kolega ma teraz 24 lata) to myslalam ze pekne ze smiechu bo nie ma w sobie nic ze zniewiescialego faceta. dzieci chyba przechodza taki okres i jesli juz to skontaktuj sie z psychologiem zeby to potwierdzic. a maz moze sie martwic jak dziecko bedzie np w zerowce i dalej bedzie zdradzalo takie zachowanie

no właśnie według mnie to problemy by były gdyby miał z 15 lat ale teraz? Nie wiem przecież dzieci bawią się na ogół wszystkim co im się spodoba ma 2 latka ale kładzie lale spać wozi ją jak mały tatuś nie wiem czy mam to powyrzucać ma nie chcę wojny z mężem który powiedział że mu kupi samochody i inne chłopięce zabawki byle nie stara lalka misiów ma dużo mój mały ale leżą na szafie bo go nie interesują

popieram Karolinę W. U mnie było tak: mamuśka kupiła lalkę swojej chrześnicy. A mój brat (miał wtedy 2 lata i miesiąc) zabrał tą lalkę. Nikomu nie chciał jej oddać. Bawił się tą lalką, całował xD i takie tam ^^ Skończyło się tym, że lalka nie ma 1 nogi, rąk i głowy. Cóż. :D

Ja wręcz uważam, ze to dobrze, ze się bawi! I swojemu synowi też planuję podtykać takie zabawki. To głupie stereotypy płciowe, że chłopcy nie powinni bawić się jak \"baby\", płakać itp.-potem wychodzimy za facetów, którzy nie potrafią wyrażać uczuć, a swoją rolę w domu ograniczają do przynoszenie wypłaty i listy oczekiwań wobec żony:O Takie zabawy, wożenie lalek w wózku, opieka nad nimi itp. rozwijają w dziecku poczucie odpowiedzialności za drugą istotę i przygotowuja do pełnienia roli rodzica w przyszłości. Jestem jak najbardziej za:D

Gość 24 latek Marcin ---
Jesteś w moim wieku i już masz 2 letnie dziecko. Patologia!!!

Bardzo dziękuję wszystkim za pozytywne rady a jedno zdanie do 24 latka urodziłam w wieku 22 lat pierwsze dziecko debilu a nie w wieku 17lat a i takie młode dziewczyny potrafią sobie poradzić. Ja mając 22 lata skończyłam studia licencjata pracowałam już dużo wcześniej a ustawiona byłam i jestem i uważam że jestem dobrą matką widocznie tobie jeszcze nie w głowie bycie tatusiem czy mężem to se używaj do woli kawalerskiego życia może przyjdzie czas że zmądrzejesz bo twoja wypowiedź jest na poziomie 14 latka.

A patologia do powinieneś mieć na nazwisko bo najwidoczniej jeszcze nie znasz znaczenia tego słowa.

sukienek Wojtusiowi nie kupimy... ale jak będzie chciał mieć wózek z lalką... na pewno! tak jak Zosi kupiliśmy zestaw narzędzi, a Toni kolejkę i samochodziki :) a w parku mało tatusiów z wózkami??? niech się dzieci bawią! wolne od stereotypów :) Pszczół! ❤️ może Wojtuś z Tobkiem razem na spacer z wózeczkami kiedyś pójdą??? jak ich matki ;)

Gość lordoza
no i dobrze , że siętak bawi - czas zerwac z głupimi stereotypami , że czułość i emocje to "babskie" , dzieci to "babska" sprawa , a facet ma być brutalny i nieczuły

o, popieram lordoze :P moja siostra w wieku kilku lat tez bawila sie lalkami, co byloby zapewne normalne, gdyby nie fakt ze demontowala je na czynniki pierwsze, po czym zamieniala te czesci miejscami.. Wyrosla na calkiem normalna panne i nawet nie ma ciagotek do majsterkowania :P

a moja córka ma 5lat i nie lubi lalek woli bawić sie samochodzikami ,przecież to nic złego

Gość paniodprzedszkola
przejdzie Mu :) buziaki dla Malucha 👄

Gość A moze okazujecie
dziecku malo zainteresowania, malo przytulacie ... Kup mu np, pluszowego misia wielkosci lalki, wtedy z misiem pojdzie spać i przytuli sie do niego :-D Poświęcajcie dziecku więcej czasu , bawcie sie z nim i rozmawiajcie ...

Gość a mój kolega
też w dzieciństwie bardzo chętnie się bawił lalkami, po latach okazało się, że jest homoseksualistą. nie piszę tego przez złośliwość, ale ponoć to jeden z pierwszych objawów

Gość bzdura jak można wierzyć
w takie głupoty? Chłopcy, a także dziewczynki powinni bawić się tym czym chcą. Kto powiedział, że lalki sa dla dziewczynek, a samochody dla chłopców? Dzieci są różne i mają rózne potrzeby i same najlepiej wiedza czym chcą sie bawić.

Witam mój synek jest bardzo przytulany jest jedynym dzieckiem i jedynym pierwszym wnukiem także jest wychuchany całowany nie tylko przez nas rodziców ale i przez dziadków ma jak w niebie. Ja nie wyobrażam sobie go nie przytulać co chwilkę go tulę i całuję.

Gość Do ... bzdura jak można wierz
Niby dziecko moze się bawić czym chce, .... no ale nie zupelnie :-D Nie wszystkim dziecko moze sie bawić, jednak dorośli są po to żeby dziecku "podrzucać" a raczej proponować zabawę ... Niby nikt nie powiedział, że lalki są dla dziewczynek, a samochody dla chlopców ... , a jednak tak jest i zawsze było :-D Do AUTORKI Myslę, że mozna dziecko skierowac jakby na inne tory, bawić się w atrakcyjne zabawy takie, zeby dziecko zainteresowac i pokazać inne możliwości ... ojciec tutaj ma duże pole do popisu, a co tu ukrywac sam rowniez pewnie chętnie się pobawi :-d PRZYJEMNEJ ZABAWY :-D

Gość puck
Mó 12 letni letni dziś synek tez bawił się lalkami i z nimi spał , dziś się tego wstydzi ( nie wiem czemu) i z tego wyrosł

Gość tak se pisze
hehehe, lalki dla dziewczynek... jak byłam mała bawiłam się samochodami i patykami które zastępowały wyobrażoną broń, bawiłam się też figurkami indian, udawałam Indianina, kowboja, żołnierza, policjanta, jakoś nie ciągnęło mnie do zabaw uważanych za dziewczęce, no chyba że do zabaw "unisex" a skłonności lesbijskich nie mam ani ciut natomiast obawiam się że gdybym je miała, zmuszanie mnie do zabaw lalkami, w pielęgniarkę, nauczycielkę i co tam, nic by nie pomogło

Gość buahahaha
co za temat :D

ja jak byłam mala to oprócz lalek bawiłam sie samochodami, nawet miałam duzego fiata na kabelek i sterowanie :D

Gość bbrrrrr
Moja tesciowa swojego najmlodszego syna przebierala w sukieneczki, i niestety on jest homoseksualista. Nie jest to regula, ze jak sie bawi zabawkami dla dziewczat to odrazu bedzie pedalem. Najgorsze jest jak w wieku szkolnym woli towarzystwo dziewczyn. Moj szwagier tak mial.