Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1959

kocham młodszego i wstydzę się oznak starości

Polecane posty

moze nieco, jak z gruszki, ni z pietruszki . sam nie moge sobie wyobrazić sexu oralnego w moim wykonaniu, z kobieta ktora miała wcześniej kogoś a co dopiero, gdy żyla z nim lata . wiem , miłosc potrafi to przemóc i być moze mogloby mi sie to udac w przypadku gdy ta Kochana kobieta miała nie wiecej niz 1 mezczyzne wcześniej i powiedzmmy została zdradzona, kocha mnie piekna Miłością i jest pewna że nie odczówa najmniejszego sentymentu do przeszłości z tamtym, itp . czy ja jestem rzadkoscia czy wiekszościa , prosze o odpowiedź ?

Gość i to już.
jamore czy jesteś w mniejszości nie wiem, ale podejrzewam, że przy takim podejściu, żadna starsza od ciebie partnerka nie zgodzi się na seks oralny z tobą

Gość i to już.
a czy jesteś rzadki to już sam wiesz najlepiej

i to już dziekuję za odpowieć , a tąkze innym osobom , z góry .

Gość klammerka
jeśli kogoś kochasz to to czujesz, a jeśli chcesz mieć pewność to nie kochasz, bo przecież nigdy jej mieć nie będziesz na taką intymność można sobie pozwolić tylko z osobą z którą dzielisz świat - ale to tylko mój "wypaczony" pogląd

klammerka ten Twój wypaczony pogląd też mi sie podoba . ale, gdy kochasz nie pytasz ale gdy wiesz ..... . a zresztą moze oboje jesteśmy bliźsi tego; wg św Augustyna , powiedział On - Kochaj i rób co chcesz, podpisuje sie pod tym . ciekawe czy też to rozumiesz jak ja ( w rozwinieciu tej kwestii wg św. Augustyna ) ?

Gość klammerka
nie wiem jak ty tą myśl rozumiesz bo tego nie wyjaśniłeś - jeśli dosłownie to ja jednak inaczej a ja przytoczę inną myśl Augustyna "Wolna wola albo jest wolna od sprawiedliwości, służąc grzechowi, wówczas jest zła; albo jest wolna od grzechu, służąc sprawiedliwości i wtedy jest dobra. - cóż.. podpisuję się

klammerka no dobrze, teraz ja . rozumie to tak (po sprawdzeniu okazało sie, ze sw. Augustyn to chciał przekazać) : jeśli znasz prawdziwy wymiar Miłości i z tym wymiarem swoja Miłosć identyfikujesz, wtedy mozesz Kochać i robić co chcesz, bo tak kochając nikogo nie bedziesz potrawila/ił wykorzystać, ranić, robiąc co chcesz, bedziesz sie skupiac na dobru tej drugiej strony, na jej szczesciu .

Gość klammerka
to piękny pogląd odnoszący się do chrześcijańskiej miłości do bliźniego:)nierealny w dzisiejszym świecie

Gość klammerka
założenie, że skoro kocham to nie zranię, nie skrzywdzę nie jest właściwe w świecie damsko- męskim, jednak założenie, że miłość jest bezinteresowna, polega na uszczęśliwianiu kochanej osoby i pragnie wyłącznie dla niej dobra jest mi bliska. Dziękuję za rozmowę i pozdrawiam Cię

krammelka wybacz, dla mnie realny . inaczej niepojmuje wogole Miłości, dlatego pisze Ją z dużej litery . moja ukochana twierdzila, że tez Kocha mnie jak ja Ją i tyle nieraz nad tym sie rozwodzilismy, bylismy tacy sami . niepotrafilismy inaczej mysleć o Miłosci . dlatego nie potrafie pojać co sie stało naprawde, zostajac przez nia porzucony/zamieniony . nie tyle juz , że nadal tak mocno cierpie (mistyka pomogla) co o to jak to pojąć . gdy spotykam ś. J. normalnie z nimi potrafie rozmawiać , ale gdy mnie namawiają to wiem, ze chocby dlatego co sie stało, lekalbym sie iść ich drogą .

krammelka również pozdrawiam i dziekuje za rozmowe have you a nice day

Myszka sama widzisz jaki ze mnie polonista, nawet klammerka przekrecilem na krammelka, pare postow wyż. pisząc poprawnie nick-a klammerki , co teraz dopiero dostrzeglem .

Gość Eleeene
Jem kupę.

Gość ś. J :):)
oni są mi bardzo dalecy

1959 zapętliłaś sie (śądząc po Twych wątpliwościach) ale przecież wszyscy popełniamy bledy , błędy różnego kalibru i z różnych powodów . jeśli masz wątpliwośći w swoim związku musisz je najpierw zidentyfikować, pytając/rozmawiając o nich z partnerem . jeśli ta próba ich nie rozwieje, zadać powinnaś partnerowi zasadnicze pytanie (jeśli mu wierzysz) czy Cie kocha na 100%, jeśli nie to zwiazek powinnaś roziązać, jeśli tak zgodnie z prawem do życia w godności odmówić zgody na unikanie przez niego pokazywania się z Tobą . jeśli on ma z tym klopot dalej , powinnas rozwiazać zwiazek i tak daleko w ustępstwach poszłaś,- kochając Cię powinien oszczędzać Twoje pieniądze .

1959 dla tych co znają prawdziwą istote Milości św. Augustyn powiedział - nie da się obalić tego . Kochaj i rób co chcesz a niech tam, wyjaśnie ; Kochać, Kochać a nie kochać . Kochać to znaczy Kochać, więc nie wykorzystywać nikogo, myśleć o szczęściu partnera/ki Miłości ( prawdziwa, streszczona istota Miłości ) .

1959 zapętliłaś sie (śądząc po Twych wątpliwościach) ale przecież wszyscy popełniamy bledy , błędy różnego kalibru i z różnych powodów . jeśli masz wątpliwośći w swoim związku musisz je najpierw zidentyfikować, pytając/rozmawiając o nich z partnerem . jeśli ta próba ich nie rozwieje, zadać powinnaś partnerowi zasadnicze pytanie (jeśli mu wierzysz) czy Cie kocha na 100%, jeśli nie to zwiazek powinnaś roziązać, jeśli tak zgodnie z prawem do życia w godności odmówić zgody na unikanie przez niego pokazywania się z Tobą . jeśli on ma z tym klopot dalej , powinnas rozwiazać zwiazek i tak daleko w ustępstwach poszłaś,- kochając Cię powinien oszczędzać Twoje pieniądze .

Gość no toś pojechał
z tłumaczeniem, ale dobrze że nastolatek zna ś. A.

Gość karina po 40
ile ludzi tyle miłości i ja bym nad definicją uczucia się nie zastanawiała,relacje międzyludzkie są ważne,wiek jest nieistotny,są faceci w wieku 30 lat ,którzy mądrością i odpowiedzialnością 50 latka przerastają ważne w życiu to to ,żeby nikt przez nas nie cierpiał a to że ludzi uwiera jak widzą siwiejącą panią z młodym blondynem trzymających się za rękę to niech uwiera :P

chyba że chodzi o sex, "życie"w kompromisie dla zaspokajania słabości, jęsli tak, to bede wdzieczny za potwierdzenie i mam nadzieje, ze wtedyjesteś przygotowana na karzda okoliczność i ból . wtedy nic tutaj po mnie .

Gość do kariny po 40
raczej ważne żebysmy to my nie cierpiały. niie rozumiem takich rozterek. jak facet mi sie podoba to nie wązne ile ma lat a jak ma ich o wiele mniej niz ja to jeszcze lepiej. jak macie kompleksy to nie bierzcie sie za młodszych ale ja takich kompleksów nie rozumiem i cieszę się 12 lat młodszym mężem

Gość do krainy po 40
moj mlodziak uwielbia wylizywac moje hemoroidy :)

Gość ewella30
nie ruzumiem tych facetow.... mogliby sie cieszyc z rownolatkami a tak facet przed 40tka z 50 letnia baba ?! po co??

Gość ewella30
rozumiem jesli na chwile, taki romans, ale do zycia bez sensu

ewella30 milosć nie wybiera, a jak ktoś ja myli z pociągiem/rozbudzeniem erotycznym itp wobec partnera/ki, to tak jak u rówieśników, problemy prawie pewne w dalszej lub blizszej odleglości, chyba że przypadek losowy to rozwiąże . - nie bedą świadomi (też niedobrze) .

ewella30 milosć nie wybiera, a jak ktoś ja myli z pociągiem/rozbudzeniem erotycznym itp wobec partnera/ki, to tak jak u rówieśników, problemy prawie pewne w dalszej lub blizszej odleglości, chyba że przypadek losowy to rozwiąże . - nie bedą świadomi (też niedobrze) .

Gość lekka zenada
Skonczcie z pieprzeniem o milosci, ciekawe ile z tych par z duza roznica wieku sie rozpada, kiedy ta roznica w koncu daje sobie znac (choroby wieku starczego, pomarszczona skora itp.). Jakos sadze, ze wiekszosc :P.