Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamProblem

Wyczuwam coś długiego twardegojelito?

Polecane posty

Gość MamProblem

hej mam pewien problem. Po lewej stronie brzucha wyczuwam cos dlugiego i twardego(to chyba jelito) ale nie wiem czemu jest ono takie twarde(czuję je po skórą tak jak jakas rurke), czasem tez mnie boli(kluje) i od tego bolą mnie plecy i wogole nie wiem co jest. Co to moze byc?

Gość w0981
wyrostek robaczkowy.

Gość MamProblem
po lewej stronie?

Gość gazy
???

Gość MamProblem
nie mam zadnych gazow, co to moze byc/ to powazna sprawa

Gość a od kiedy cie boli
??

Gość MamProblem
juz z miesiac bylam u lekarza(u ginekologa bo myslalam ze to jajnik) a ona powiedziala ze to jelito i tyle, nie wiem gdzie teraz isc i co zrobic?

Gość bajpierw do lekarza
rodzinnego..on powinien cie skierować ,albo zrób usg

Gość sbinki
też coś takiego mam, ale na razie mnie nie boli. to na pewno nie jest wyrostek robaczkowy, bo takowy mieści się po prawej stronie, a poza tym już go nie mam ;)

Gość MamProblem
ma ktos jescze cos takiego?

Gość sbinki
=>Mam problem a masz może teraz częste zatwardzenia, bo ja ostatnio mam problemy z wypróżnianiem? może też zaczęłaś ostatnio intensywnie ćwiczyć, bo ja robie teraz dużo ćwiczeń na mięśnie brzucha. może to od tego?? nie mam pojęcia, ale niedługo wybieram się do internisty z tym!

Gość MamProblem
hej moze sie ktos jescze wypowiedziec na ten temat?

Gość kobieta29
ja tak mam robilam USG i to nic powaznego, poprostu zbite kulki kałowe tak powiedzial lekarz :D trzeba sie wykupkac porzadnie i minie do nastepnego razu :D

Gość tam najniżej po lewej stroni
e jest końcowy odcinek jelita grubego, okrężnica, esica i te sprawy... Jest tam taki zakręt jakby, więc często jak ktoś ma zatwardzenia lub zespół drażliwego jelita albo chorą wątrobę, zalega tam kał i/lub gazy. To nic poważnego. WIęcej ruchu i zdrowego jedzenia, chodź spać, jak już jesteśą głodna, pij dużo wody, to powinno przejść.

Weź może coś na przeczyszczenie? Może Ci sie tam niestrawione resztki nagromadziły...

Gość jaa1992
mam tak samo... jakby z lewej strony rurke twarda, nie mylic z guzem, martwie sie co to jest, czasem zakluje mnie tam... prosze o pomoc

Gość gość
Odświeżam temat, ponieważ też coś takiego mam po lewej stronie brzucha, mniej więcej 2-3cm powyżej pępka. Zaczyna się w lewym boku i kończy mniej więcej na linii pępka. To jest podłużne jak rurka, jak już ktoś wspomniał, pojawia się gdy oddycham i jednocześnie uciekam brzuch właśnie z lewej strony. Może komuś się wyjaśniło co to. USG mam dopiero 12 października i powiem szczerze że trochę mnie to martwi.

Polecam mimo wszystko udać się do lekarza i najlepiej wykonać kolanoskopię. W kwestii zdrowia lepiej nie mieć wątpliwości. Teraz w Łodzi w Szpitala Bonifratrów osoby miedzy 50 a 65 rokiem życia można zrobić za darmo. A osoby które są obciążone genetycznie to już od 40 roku życia powinny się zbadać i właśnie tam mają taką możliwość.

Gość gość
Witam czy komus sie wyjasnilo co to takiego jest w tym brzuszu????

Gość gość
Coś na przeczyszczenie, lub więcej ruchu i dużo wody