Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sylwicja

Rodzące-MARZEC 2007 z okolic Bielska

Polecane posty

Chętnie poznam dziewczyny z moich okolic:Bielsko, Kęty,Andrychów,Wadowice,które mają termin na koniec lutego,początek marca.

🖐️ ja jestem z okolic bielska ale rodzę w tym miesiącu.jeśli masz jakies pytania to chętnie odpowiem.

Hej Zuzka, i zleciało.......... ile ci jeszcze zostało. ja mam corcie z 17.03. jestem z bielska

Gratuluje córci,ja też bym chciała córeczkę-może Julię.Szczęsliwe te kóre są już już i te co po

>>>SYLWKA będę rodzić w wojewódzkim a ty? >>>karolina zostało mi jeszcze 11 dni do terminu.ale juz bym chciala urodzić. te upały dają mi w kość.

Gość mama23
Dziewczyny w Bielsku jest USG 4D za 150 zł

zuzka715 jeszcze nie wiem,zastanawiam się,nie wiem gdzie jest dobra opieka.Teraz to z tym różnie,tyle się słyszy.Mam też jeszcze troche czasu,jestem dopiero w 8tc,. mama23 gdzie robią to usg? Miałam usg w czwartek lekarz jeszcze nie dojrzał bijącego serduszka, jak myslicie,wszystko jest w porządku?

Gość mama23
USG 4D jest na Krasińskiego gin sie nazywa Baliś tel. 033 811 87 74 trzeba zadzwonić i umówić się wcześniej ja mam USG 26.07 (dopiero) bo takie tłumy tam walą. A z tym serduszkiem to wszystko będzie oki ja pierwsze USG miałam robione w 9tc i serduszko było widać ledwo ledwo więc to chyba zależy od jakości sprzętu będzie dobrze :):):):):)

Gość SYLWKA
Mama23 dzięki za słowa otuchy. Jak na razie mam nie kończące się mdłośći,bóle brzucha i wielkie bolące pierśi.Mojemu mężowi bardzo się podobają. Witaj Nati23 :-) Czyżby tak mało było przyszłych mamuśi z Bielska i z okolic.????

Gość teka
ja jestem z Kóz.Upały mnie dobijają. karolina co oznacza uuuuuupppppppppp ????

Gość IZIB
WITAM CIĘ SYLWKA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ Z WADOWIC URODZIŁAM 7 LUTEGO WŁASNIE W WOJEWÓDZKIM W B-B SUPER WARUNKI NA PATOLOGII CIĄŻY , MIAŁAM CESARKĘ , A POTEM PO TYGODNIU W DOMU ZNOWU TRAFIŁAM DO SZPITALA BO DZIDZIA MIAŁA ŻÓŁTACZKĘ LEŻAŁAM W SEPARATCE Z DZIDZIĄ I JESTEM ZADOWOLONA Z OPIEKI NOWORODKÓW , JAK MASZ JAKIEŚ ??? TO NAPISZ , JAK TU ZAGLĄDNĘ TO ODPISZĘ__________POZDRAWIAM

Gość firthlady
na forum gazeta, dziecko, prywatne, rodzice jest forum mam z BB. Polecam !

Gość SYLWKA
Witaj IZIB. Gratuluje narodzin córci.Teraz ma prawie pół roku,świetny okres. Jesteś z Wadowic to miszkamy niedaleko siebie,ja jestem z Andrychowa. Widzę że wybrałaś B-B zamiast pobliskiego w Wadowicach.Powiedz mi czy to była konieczność czy rodziłaś tam z własnej woli? Ja swoje pierwsze dziecko rodziłam w Wadowicach,nie narzekałam,ale wtedy rodzących było tylko 7 ,więc miały dużo czasu dla każdego dzidziusia.Moje maleństwo też miało żółtaczkę tzn fizjologiczną.Dali go na 3 doby do inkubatora na naświetlanie.Jeszcze co do szpitala w Wadowicach:moja koleżanka rodziła wiosną, kiedy rodzi się więcej dzieci i wiem co się tam działo.Prawdopodobnie będę szukać innego szpitalu.Jak jest na wojewódzkim-chodzi mi również o poród naturalny.

Gość SYLWKA
firthlady dzięki za namiary,na pewno zerknę na tą stronę

SYLWKA - pięć lat temu w wojewodzkim rodzilam corke bylo niezle ALE teraz chyba pojde rodzic do 1 na Wyspiańskiego podobno porodówkę, położnictwo i patologie przenieśli do nowego budynku a i opieka podobno teraz jest duzo lepsza natomiast na wojewodzki szpital slyszalam przez te pięć lat duzo zlych opini i podobno tam teraz porod traktuje sie tasmowo no i jest gorsza opieka

Gość SYLWKA
Gdzie jest Wyspianskiego ? Dziś byłam u lekarza.Jestem w 9tc. Jeszcze 31 tygodni ale napewno zleci szybciutko. Znacie sprawdzone sposoby na wzdęcia ?

Gość IZIB
WITAJ SYLWKA JEST JUŻ PÓŹNO I ZARAZ SPADAM Z TEGO FORUM BO IDĘ SPAĆ ,POPISZEMY KIEDYŚ DŁUŻEJ , A DZISIAJ NA CHWILĘ , OTÓRZ RODZIŁAM W B-B BO TAM MIESZKALIŚMY PARĘ LAT I MIAŁAM TAM GINEKOLOGA KTÓRY ROBIŁ MI CESARKĘ 9 LAT TEMU WIĘC TAK WYSZŁO ŻE NAJLEPIEJ W B-B. A W STYCZNIU TEGO ROKU POJECHAŁAM NA WIZYTĘ Z NIEWIELKIMI PLAMIENIAMI I NIE PUŚCIŁ MNIE JUŻ DO DOMU ZOSTAŁAM "NA PODTRZYMANIU" MAM JESZCZE SYNA 12-LETNIEGO I RODZIŁAM GO W WADOWICACH ALE 12 LAT TEMU , WIĘC NIE MA PORÓWNANIA Z TYM CO TERAZ JEST,MAM NA PORODÓWCE W WADOWICACH ZNAJOMĄ I BARDZO POLECAŁA MI ŻEBYM WŁAŚNIE U NICH RODZIŁA , KOLEŻANKI RODZIŁY I SĄ ZADOWOLONE, WIĘC TRUDNO DORADZAĆ MOŻNA TRYLKO WYMIENIĆ SIĘ SPOSTRZEŻENIAMI . TO TYLE NA DZISIAJ . DOBRANOC

Wyspiańskiego jest koło szkoły myzycznej i technikum gastronomicznego nie daleko jest też Kościół św. Trójcy

🌻G🌻R🌻A🌻T🌻U🌻L🌻U🌻Jkwiat]Ę🌻 🌻D🌻Z🌻I🌻D🌻Z🌻I🌻 to duże szczęście móc mieć dzidzię

🌻G🌻R🌻A🌻T🌻U🌻L🌻U🌻J🌻Ę🌻 🌻D🌻Z🌻I🌻D🌻Z🌻I🌻 to duże szczęście móc mieć dzidzię

Gość SYLWKA
Dzięki IZIB.:-):-) Też myślę że osże ostatnimi czasy zminiło się w Wadowicach. Kiedyś to własnie tam była największa umieralność noworodków.Na szczęście to się zmieniło ale z jednego nie byłam zadowolona.:-(Jako młoda mamusia nie umiałam przystawić małego do piersi,gdy prosiłam o pomoc pielęgniarki które przynosiły maleństwa do karmienia to mnie zbywały. Niby to któraś pokazała ale tak jakoś bylejak.W końcu na obchodzie poskarżyłam się doktorce i ta nakazała którejś pomóc.Potem chodziły obrażone czego wogóle nie rozumiałam.Za każdym razem jak przynosili dzieci moje płakało chcąc pić mleczko,niestety nie mógł się przyssać. Miałam cesarkę i nie chcieli mi dać dziecka,nawet nie przynieśli pokazać,chociaż ich błagałam.Na trzecią dobę jedna z oddziału położniczego przyniosła mi malca.Była zdziwiona faktem że nawet nie pokazali mi syna.Nie mówię że na porodówce jest zle ale na noworodkowym traktują czasami zbyt przedmiotowo. Wieloródka umie się znależc w sytuacji,ale co mają powiedzieć pierwiastki. Mam nadzieję że się to zmieniło. W Wadowicach rodziła moja mama 2x i siostra.No i ja. Ale się rozpisałam. 🌼🌼🌼 Nati23 masz racje,wspaniale jest mieć dzidzi.Wspaniale jest się opiekować swoim maleństwem.Wspaniale jest karmić piersią. Wspaniała i niepowtarzalna jest chwila z dzieciątkiem przy gołej piersi.❤️❤️❤️

Gość IZIB
SYLWKA ODNOŚNIE KARMIENIA DZIDZI TO W WOJEWÓDZKIM JEST SUPER BO MAJĄ PORADNIĘ LAKTACYJNĄ I PRZYCHODZI DO SALI FAJNA BABKA I TŁUMACZY JAK PRZYSTAWIAĆ, I JEST PRZY KARMIENIU I WOGÓLE NA KAŻDĄ PROŚBĘ. MAJĄ TEŻ LAKTATORY NA ODDZIALE I MOŻNA WYPOŻYCZYĆ DO DOMU ZA 3ZŁ DOBA JA SKORZYSTAŁAM I JESTEM ZADOWOLONA . JAK CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ -NAPISZ

Gość SYLWKA
IZIB teraz już nie będę mieć problemów z karmieniem,przynajmniej nie takie jak miałam wtedy. Synka karmiłam prawie dwa lata,więc myślę że już nie będę potzebowała pomocy. JAK PRZYGOTOWYWAłYśCIE SWOJE DZIECI NA PRZYJśCIE MłODSZEGO RODZENSTWA ? nie wiem od czego zacząć,poradzcie mi.

Gość IZIB
SYLWKA JA MAM SYNA 12 LAT I CÓRKĘ 9 LAT JAK DOWIEDZIELIŚMY SIĘ Z MĘŻEM O TYM ŻE JESTEM W CIĄŻY TO PIERWSZYMI OSOBAMI KTÓRE SIĘ O TYM DOWIEDZIAŁY BYŁY WŁAŚNIE DZIECI PRZEZ TO CZUŁY SIĘ TAKIE WAŻNE I DOCENIONE ŻE INFORMUJEMY ICH A POTEM CAŁĄ RESZTĘ. BARDZO DUŻO ROZMAWIALIŚMY O DZIDZIUSIU O ZMIANACH JAKIE NASTĄPIĄ , CZEGO BĘDZIEMY OD NICH OCZEKIWAĆ , WYBIERALIŚMY WSPÓLNIE IMIĘ , OGLĄDALIŚMY ZDJĘCIA USG ,ITD BYŁY BARDZO W TO ZAANGAŻOWANE POZDRAWIAM