Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szklana

ssanie oleju

Polecane posty

Gość gość
gość 8:12 Olej leczniczo ssie się dwa razy dziennie, raz to profilaktycznie. Ssie się 20-25 minut nie 25-30. Biały nalot to oznaka zakwaszenia organizmu, albo grzybicy. Jeśli do tego masz przewlekłe problemy z zatokami zobacz, czy nie masz innych objawów kandydozy. Prawdopodobnie dlatego odczuwasz, że słabe efekty, bo efekty są, olej wyciąga z ciebie trujące toksyny, dzięki czemu nie czujesz się gorzej.

Gość gość
Jak jesteś bardzo zakażony różnościami (bakterie i inne świństwa) nie polecam ssać oleju na noc, można sie niewyspać, a w najgorszym wypadku wręcz udusić flegmą schodzącą z nosa lub płuc, Jestem w trakcie radioterapii, kilka razy ssałam na noc, pierwsza była względna, nastepne nie dało się spać, mogłam tylko w pozycji siedzącej, teraz staram się więcej ssać w ciągu dnia, a ostatni raz ssę około 16.

Gość gość
I jak Wam idzie ssanie? Jak efekty? Na miesiąc przerwałam ssanie, ale od jutra wracam... .

Gość gość
No wam powiem, że ilekroć zaczynam ssać olej, to mnie tak grzybica skóry atakuje, że przerywam. Wiem, iż to jest efekt oczyszczania, ale po prostu nie mogę funkcjonować z tymi swędzącymi, bolesnymi wręcz plamami grzybicznymi. To tylko dowodzi, że metoda skuteczna, tylko ja słaba

Gość gość
SSę Bartka od miesiąca: - zęby się lekko wybieliły - uczucie świeżosci w ustach po płukaniu - jakby więcej energii - skóra twarzy ładniejsza, nie ma tak wielu zaczerwienień, mniej wyprysków, nie muszę się malować do pracy. dodatkowo nie ma rano takiego łojotoku na twarzy jak był dotychczas - od 2 tygodni spływa mi sporo flegmy do gardła - chyba mniej się pocę - płytka paznokci jest bielsza - czasem pobolewają kolana (myslałam że od klimy, ale wszyscy piszą że to po oleju) - dziąsła nadal trochę krwawią (mam z tym problemy od dawna) - poprawa pracy jelit (nie jestem pewna na 100% czy po oleju) Jestem bardzo zadowolona z efektów. Zużyłam 2/3 butelki, będę ssała nadal, polecam wszystkim.

Gość gość
ja ssam olej ,co jakis czas cyklicznie i jestem pewna w 100%,ze to dziala,zatrzymalam bole stawowe, oddycham nosem,spie lepiej.....ssam olej tak okolo 3 tyg rano na czczo tak okolo 15 min wypluwam do Wc i plucze obficie w buzie i powtarzam to jak mi przyjdzie ochota lub zaczynaja sie jakies dolegliwosci np. bol gardla!Polecam !K56

Gość gość
Witaj ssie olejem slonecznikowym ponad 4 miesiace i zobaczylam bialy jezyk a po bokach zolty.Jesli ktos z Was ma takie oblawy prosze napiszcie.Pozdrawiam

Gość gość
Dlaczego nikomu nie chce się sprawdzić, jak się poprawnie pisze - (ja) ssę, (ty) ssiesz, (on, ona, ono) ssie, (my) ssiemy, (wy) ssiecie, (oni) ssą. Warto czasem zajrzeć do słownika.

Gość szymoniasty
Czesc. Mam takie pytanko. Czy ktos robil te dziwactwa zeby pozbyc sie tradziku? Jestem facetem, mam 30 lat, trąd toczy mnie od 14 roku życia. Najpierw młodzieńczy, teraz dojrzały. Bralem duzo lekow w tym cale serie antybiotykow ktore totalnie zjechaly mi przewod pokarmowy (choroba refluksowa, nadżerki, nadkwaśność). Postanowilem skonczyc z tym raz na zawsze i poprosilem matule zeby popytala kolezanek czy nie znaja jakiegos dermy co mi retinoidy przepisze. Ktoras jej powiedziala ze plukanie paszczy olejem dobre na wszystko. Wysmialem matke ale tak mi tylek telefonami trula i tak namawiala ze stwierdzilem ze sprobuje (nie bede oklamywal wlasnej matki ze cos robie jesli tego nie robie). No i dziwna sprawa bo po tygodniu bardzo pomoglo. Pysk goi mi sie w ekspresowym tempie. Tak dobrze to ja chyba od paru lat nie wygladalem. Skoro tak banalna rzecz robi takie cuda to chyba nic mnie juz nie zdziwi tylko zastanawiam sie jak dlugo to podziala. Ma ktos z Was jakies doswiadczenia co do trądu i próbował z olejem?

Gość Problemator
Witam, bardzo jest duzo watkow... ale nie ma zadnego zeby ktos napisal.po roki czasu stosowania jakie.sa efekty. Ja moge sie juz pochwalic wynikami wiec tak. Na poczatku bylem bardzo steptyczny z ta oto metoda ssania oleju... mam 22 lata, a na zatoki choruje od 8 lat. Caly czas wydzielina splywa po tylnej sciance, milion antybiotykow od laryngologow, wizyt,.pieniedzy itd. Powiedzialem, koniec z tym! Od roku nie biore.zadnej chemi!! Zadnych witamin w kapsulkach, jak teraz by mi lekarz jakis dal.antybiotyk to.bym mu powiedzial zeby sobie zaczal ssac olej -,- u lekarza z zatokami nie bylem juz pol roku. Wlasnie Sse olej od pol roku, bole zatok sie powiaja nieraz, ale da sie wytrzymac, nie.to.co.kiedys!! Kiedys mialem takie bole.ze prawie mdlalem.tak mi.sie.w.glowie.krecilo... ale wszystko.minelo. powodzonka wam!

Witam Loko19 2013.06.02 , ssanie oleju to metoda wymyślona przez Rosjanina, Michała Tombaka. Wiele źródeł podaje, że nosi on tytuł profesora, jednak oficjalnie nie potwierdziła tego żadna z uczelni, na której dyplom Tombak się powoływał. Wszystkie zabiegi przez niego proponowane są dość kontrowersyjne i mogą budzić mieszane opinie. Tak jak sam profesor, który popularność zdobył występując na estradzie jako hipnotyzer i parapsycholog. Zasadniczo, jeśli naturalne metody leczenia przynoszą pozytywne efekty, warto ich próbować. Ważne, żeby robić to w porozumieniu z lekarzem i nie rezygnować pochopnie z medycyny akademickiej na rzecz tej alternatywnej. Pozdrawiam Łukasz Narożny

Gość gość
konsultacja z lekarzem to raczej nie jest mozliwa,bo jak cos takiego powiesz lekarzowi to zawsze cie wysmieje,chyba ze jest to lekarz medycyny alternatywnej

Gość gość
Ludzie, ale musicie oprócz ssania oleju zdrowo się odżywiać i piś dużo wody mineralnej koniecznie niegazowanej. Ja ssam może od 2 tyg. na krosty, które mi wyszły niestety przez oczyszczanie, efekty momentami są zdumiewające, kiedyś poszłam spać wysypana i wstałam mając o 70% mniej krost. Polecam! Pamiętajcie, żeby wprowadzać jak najmniej toksyn, bo inaczej będzie to błędne koło!!!

Gość gość
Po kilku dniach ssania oleju strasznie zaczęła boleć mnie noga niedaleko pachwin. Ból jest okropny, nie mogę chodzić...dopiero po rozchodzeniu ustępuje trochę. Nie miałam kiedy jej nawet nadwyrężyć. Myślę, czy nie przerwać kuracji.

Gość gość
Ssę olej już 2 lata, wyleczyłam raka, reumatyzm, zatoki a nawet AIDS, Polecam !

Gość gość
eksperci_dcl 2014.07.16 Witam Loko19 2013.06.02 , ssanie oleju to metoda wymyślona przez Rosjanina, Michała Tombaka. Wiele źródeł podaje, że nosi on tytuł profesora, jednak oficjalnie nie potwierdziła tego żadna z uczelni, na której dyplom Tombak się powoływał. --Tej metody nie wymyślił Tombak. Tombak umieścił ją tylko w swojej książce.

Gość teri572
drugi raz podchodzę do ssania pierwszy gdy rzuciłam palenie dwa lata temu czułam sie bardzo dobrze tylko nie wiem czy ssania,czy od rzucenia fajek - niestety wróciłam do nałogu..wrócił problem z oddychaniem teraz ssię olej mc czuję jakby lepszy komfort oddychania i zaczynam odkrzuszać flegmę z którą zawsze miałam problem na dalsze efekty czekam, ale palenia juz nie rzucę

Gość Michałtradzikowy
osobiście testowałem metodę ssania oleju mi pomógł na trądzik, trudno dostępny w mojej miejscowości ale z łatwością znalazłem w internecie ja kupiłem na www.niwki.pl bardzo polecam paczka zapakowana doskonale i ceny tez ok.

Gość gość
Czy musi to byc koniecznie olej tłoczony na zimno?

ssanie oleju jest bardzo dobrą metodą pod warunkiem iż ssamy minimum miesiąć, najlepiej na czczo lub 3h po jedzeniu.wg ajurwedy ssanie oleju powinno sie dobywac za pomoca oleju sezamowego , wg Tombaka- słonecznikowego (organicznego)

ssanie oleju jest bardzo dobrą metodą pod warunkiem iż ssamy minimum miesiąć, najlepiej na czczo lub 3h po jedzeniu.wg ajurwedy ssanie oleju powinno sie dobywac za pomoca oleju sezamowego , wg Tombaka- słonecznikowego (organicznego) ssamy opłukując jame ustną, najpierw olej ma konsytencje zwykła, następnie wodnista by zmienić sie w gęsta jak majonez- wówczas kończymy ssanie

Gość ssaczkaolejowa
Ja już ssę olej od paru miesięcy i muszę powiedzieć że unormowalam cykl miesiączkowy mam co 28 dni a wczesniej to 36, 42 i szkoda gadac nawet przez 3 miesiące nie miałam. Teraz reguralnie miesiączka trwa 4 dni[jak nigdy). Ponadto jasniejsze zęby. Po ok miesiąca ssania bardzo bolał mnie kręgosłup. Po paru dniach przeszło. I co jakiś czas bolą mnie dziąsła tak jakby zapalenie i to przechodzi a pozniej za jakis czas znowu sie odnawia

Gość Kasika1114
o tak, ja bardzo polecam ssanie oleju! to trochę obrzydliwe na początku ale można przywyknąć hehe :) ja ssam golden drop rzepakowo-lniany bo nie jest taki paskudny w smaku jak inne - odkąd go ssam miałam tylko jedną anginę, którą przeszłam znacznie lepiej niż jakąkolwiek inną :) i to na samym początku, chyba w wyniku oczyszczania migdałków albo coś w tym stylu, bo od tamtej pory już nie choruję :) a angina to była moja "ulubiona" choroba od dzieciństwa :) polecam wszystkim ta metode, jest bardzo skuteczna! :)

Gość Ellinka1
Witam, po 4 latach od ssania oleju w dniu dzisiejszym wracam do tej metody. 4 lata temu miałam straszne problemy z zatokami. Co chwila brałam L4. Laryngolog radził rzucić pracę - zagrzybione środowisko. W rozpaczy będąc zaczęłam ssać olej. Przez dwa tygodnie mialam pogorszenie - flegma ropną mi spływała, ból głowy, katar aż taki zielony ( wybaczcie szczegóły). Ssalam okolo miesiąc, półtorej. Od tego czasu...4 lata BEZ L4 !!!! Teraz zaczynam znowu, bo wyskoczyło mi jakieś paskudztwo na twarzy i kregoslup pobolewa. Może i teraz pomoże. Wierzę :). Trzymajcie się, zdrówka życzę :)

Gość gość
Ellinka1 jaki olej ssałaś konkretnie? widzę że różnie ludzie ssali , jedni słonecznikowy, inni kokosowy, lniany

Gość gość
Olej powinien być słonecznikowy.

Gość gość
To jaki w kocu najlepiej ssac?

Gość letty77
witam ssę olej słonecznikowy od paru dni, mam nadzieję pozbyć się nieustającej infekcji zatok, jak na razie wczoraj pobolewało mnie lewe kolano( dzisiaj minęło) stan cery się pogorszył minimalnie- choć myślę, że to przejdzie, zatoki jak na razie bez zmian, za to stan zapalny dziąsła baaardzo się odnowił, ale postanowiłam być wytrwała, chociaż metoda żmudna i wymagająca sporej dozy samozaparcia- nie jest łatwo utrzymać w ustach tę substancję (taka jest moja opinia) jak na razie jednak za wcześnie jest oceniać czy pomaga i na co, ale jak nie spróbuję to się nie dowiem pozdrawiam wszystkie ssaki ( nie tylko leśne:-))

Gość Ellinka1
Witam :), ssałam słonecznikowy. Tłoczony na zimno.

Gość gość
Witam.faktycznie ssanie oleju pomaga na wybielanie zębów ale czy ktoś na problemy z niedotlenieniem mięśnia sercowego?czy można używać wtedy oleju Kokosowego?Z góry dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam