Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roosa2

Odrodzone narodziny, Poród aktywny, Poród w domu

Polecane posty

Roosa pewnie juz tulisz swoja kruszynke napisz jak porod i wogle jak sie czujecie jak maluszek czy chlopiec czy dziewczynka. Pozdrowka Wam:)

Gość Axaa
Jak tam?

Gość upuupupupuupupp
i jak, roosa? juz urodzilas?

Rooosa, hop hop, napisz co i jak!!! Mam nadzieje ze wszystko przebieglo zgodnie z zyczeniami i zalozeniami!

Gość Axaa
Cisza...

Gość elileo
Cześć dziewczyny, jak macie maila do roosy, to napiszcie na maila. Synek (słodziutki:)) urodził sie ostatecznie w szpitalu i oczywiście zniszczyli tam całe przeżycie porodu... Myslę, że roosa ucieszy się z mailika. Pozdrawiam was serdecznie. p.s. Moja córcia od wczoraj chodzi:)))))

Gość poród w domu
uppp

Eh szkoda gadać, Powiem krótko ten świat jest chory i idiotyczny! Powinno sie te polskie zasrane porodówki wysadzić w powietrze. Zniszyli wszystko... Może kiedyś napisze więcej.. wiem jedno w Polsce można mić tylko marzenia ... i nic więcej. Tego się nie da naprawić i nie da się zaponieć, nic już nigdy nie będzie takie jak kiedyś...

Dziewczyny, czy znacie jakąś położną z Łodzi, która może odebrać poród w domu? Poważnie o tym myślę ale trudno mi namierzyć konkretną położną, zwłaszcza że one niechętnie się ujawniają i trzeba ich szukać pocztą pantoflową..

Gość elileo
Hej, nie znam położnej z Łodzi, ale się wywiem, bo myślę, że jest. Nie wszystkie porodówki są straszne:). Pozdrówka dla wszystkich. p.s. Roosa, czemu nie piszesz? Całus

Podnoszę i przy okazji tez podpisuję się pod prośbą do roosy o szczegóły. Prześledziłam cały temat i mocno kibicowałam, a tu widzę że jednak nie wyszło tak jak chciała :( Odezwij się!! elileo--> udało Ci się kogoś namierzyć?

Gość aniakociamamamama
Hej Dziewczyny! :) Z uwagą przeczytałam Waszą dyskusję :) Roosa - tak mi przykro, że nie udało Ci się rodzić po \"swojemu i naturalnemu\". Czy szpital naprawdę taki okropniasty...? :/ Jestem w 11 TC. Marzę o znalezieniu empatycznej, rozumiejącej fizjologię porodu położnej, która wesprze mnie i... pozwoli naturze \"robić swoje\". Mieszkam w Wałbrzychu, więc moje szanse niewielkie - proszę, trzymajcie kciuki!:) Pozdrawiam Was i Wasze Maleństwa :) Ania

Gość elileo

Hej, hej :) Ja zaczynam w tą sobotę kurs w szkole rodzenia na Piotrkowskiej. Wiem już że mają tam jakąś położną od porodów domowych, więc chcę się z nią spotkać. Nie wiem jeszcze jak się nazywa, bo przez telefon nie chcieli powiedzieć, wiec tym bardziej nie mogę na razie nikogo podpytać o opinie na jej temat. Jeśli pojawiła się już jakaś mamusia po porodzie domowym, to prosimy o wpisy!! Myślę że warto podtrzymać ten temat :)

Gość aagusiaa
Jest forum o porodach domowych i tam sa chyba relacje dziewczyn z Lodzi. Jak chcesz podam Ci linka. Ja mam termin na jutro i tez przygotowywalam sie do porodu domowego, ale neistety w zasciankowym Krakowie ze wszystkiego robia problem, a ze mam grupe krwi rh- to jezeli zajdzie taka potrzeba to bedzie problem z imonuglobulina. Moja "domowa polozna" opowiadal mi co przezyla dziewczyna, ktora urodzial w styczniu.

Gość elileo
Hej dziewczyny, Ja się szykuję na drugi poród w domu. Bedzie trochę inaczej, bo wtedy mieszkaliśmy 7 minut od "Zośki" w wawie, a teraz mieszkamy prawie 50 km dalej:). Ale moja koleżanka i położna w jednej osobie dała się przekonać:))). Jeszcze mam kawał czasu, bo termin na 24 września, ale już się "pożegnałam" na razie z moją porodówką ukochaną...

Gość elileo
Acha, do Sarkastycznej Cyniczki: Ja jestem mamusią po porodzie domowym,tylko "starym", bo moja córcia ma już 22 miesiące:))))!

Gość no i dobrze
że życie utarło nosa tym wydumanym teoriom i jęczeniu o tragedii na porodówkach, niektóre to jak sobie cos wkrecą to już koniec :| mogłaś całą ciążę nie chodzić do lekarza i sobie rodzić w domu na własną odpowiedzialność, kochająca mamusiu :|

Gość elileo
żeby rodzić w domu na własną odpowiedzialność, nie zdecydowałabym się nigdy nie chodzić do lekarza czy położnej. Inaczej nie wiesz, czy możesz rodzić w domu, bo selekcja do porodów domowych jest bardzo rygorystyczna, a na jakiejś podstawie musi położna ją przeprowadzić. A na wielu porodówkach wciąż jest tragedia- zwiedziłam większość z warszawskich będąc na studiach i jestem bardzo wdzięczna, że pracuję w szpitalu, który drastycznie różni się od reszty...

Hej dziewczyny :) Znam już położną która w Łodzi (chyba jako jedyna) czasem się podejmuje porodów domowych! Przyznam że teraz mam totalny mętlik w głowie. Chyba spodziewałam się czegoś innego po tym spotkaniu. Nastawiałam się na osobę z większym doświadczeniem, pewną swoich działań itd. Tymczasem Pani D. wyglądała na lekko spłoszoną, przyznała że odebrała mało porodów w domu bo pracuje w szpitalu na porodówce, więc to tam spędza więcej czasu. Do tego mocno nas nastraszyła. Wiem że też trochę powinna, żebyśmy sobie na pewno zdawali sprawę z ryzyka itp, ale to straszenie było takie bardziej jak normalne standardowe lekarskie czy rodzinne, że to tak ujmę. M.in. powiedziała nam wprost że musimy się liczyć z ewentualnością śmierci dziecka.. Właściwie to dała nam jakby do zrozumienia, że wolałaby opcję łączoną, czyli pierwszy okres porodu u nas w domu, a drugi już w szpitalu u niej. Jakby nie była zbyt chętna do domowego :( Trochę mnie to podłamało i jestem na etapie \"płakać mi się chce\".. Siódmy miesiąc, czas na podjęcie decyzji, a tu takie zamieszania :o Czy te z Was które rodziły w domu tez miały taki etap, czy nie bałyście się ani przez chwilę? Liczyłyście się też z tą najgorszą ewentualnością? Ja bym tego nie przeżyła..

A dodam jeszcze - a propos tej kwalifikacji do porodu domowego - położna wymaga absolutnie wzorowo przebiegającej ciąży i w moim przypadku by się poważnie zastanawiała czy się podjąć, bo ja łykam Cordafen z powodu stawiania się macicy - niby nic mnie nie pobolewa, ale nie da się ukryć że bez leków dużo za często twardnieje mi brzuch.

Cyniczka- przykro mi, ze sie rozczarowalas.. Powiem ci tylko jedno, z taka polozna jak ta pani D nawet w najlepszym szpitalu nie chcialabym rodzic :O No coz...szkoda... Ja musze powiedziec, ze jakos spokojnie podchodzilam do sprawy porodu w domu, jakos nie mialam mysli typu: a co bedzie jesli cos pojdzie nie tak... Ale to chyba dlatego, ze polozne, ktore prowadzily moja ciaze byly naprawde super. Zalaczam linki do innego forum, gdzie jedna z dziewczyn urodzila w domu. Moze na cos sie przydadza. http://www.maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=46855&hl= http://www.maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=46752&hl=

Acha, twardniejacy brzuch na 100 % nie jest przeciwskazaniem do porodu w domu.

Gość elileo
Hej kobiety, co się stało z dyskusją? Dzisiaj mija dokładnie 6 tygodni od mojego drugiego porodu w domu:). Mój cycolubek (Wiktor) urodził się cudownie, chociaż kawał mężczyzny- 4120g:).

Gość cherry pie
Dziewczyny!!!!!!!!!! Where are you?????????????? Cudem jakimś znalazłam wasz topik w tej czasoprzestrzeni i niesamowite jest to że tyle lat temu poruszałyście te tematy, bo dziś naprawdę trudno znaleźć osoby z którymi można by kulturalnie pogadać na tak istotne przecież tematy. Wątek leżał nie odkurzany przez tykle lat, że wątpie by któraś z Was tu jeszcze zajrzała, ale warto spróbować :) może nowe osoby dołączą, bo tematy naprawdę warte są nagłaśniania. Roosa2- a co z Tobą dziewczyno? Przykro że tak ważne chwile w waszym życiu zostały zdeptane... ale na litość boską napisz co się stało!!!!!!! bo mnie to dobija........ Choć wątpie byś tu zajrzała rozdrapywać stare rany................może ktoś coś wie i zachce napisać. Pozdrawiam Was serdecznie