Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roosa2

Odrodzone narodziny, Poród aktywny, Poród w domu

Polecane posty

Nie dostalam maila, Axa! Mozesz wyslac jesczez raz? Mam ostatnio zalozonego norton antyvira i filtruje co sie da, a ja nawet nie wiem co odfiltrowal, krew mnie zalewa, ale z nakazu szefa nie moge go wylaczyc :( Teraz przez weekend bede i tak odbierac na serwerze, to nie zdazy odfiltrowac, sprobuj prosze przeslac :) Pozdrawiam :)

Czesc dziewczyny:):):) Elileo dzieki za podanie mi tytulu ksiazki 🌼 Jestem teraz na etapie czytania tej ksiazki Tracy Hogg \"Język niemowlat\" spoko ksiazka uczy jak nie popelniac wielu bledow. Juz teraz z córeczka mamy niezla przeprawe jak karmilam ja na kazde placze to teraz ciezko ja odzywczaic. Wczoraj juz nie spala z nami tylko w swoim lózeczku jakos pomalutku zasnela oczywiscie buntowala sie ale co zrobic. Nie chcemy z mezem z nia spac a nauczyc musimy koniecznie bo potem bedzie jeszcze gorzej. Pozdrówka

Cześć dzoweczyny ;-) wlatuje tu tylko na chwilkę, ostatnio tylko pracuje i śpię i nawet mi się nie chce dotykac kompa po pracy ;-( Mdłości niesetety jeszce mnie męcza i to chyba ze zdwojona siłą... Elileo spokojnie mogę poczekac na miaila od ciebie ;-) wiem że jestes zajęta , ale fajnie że tu zagladasz. Axaa co u Ciebie słychać? Zastanawiałam się czy czasem tu jeszce zajżysz i proszę ;-) doczekałam się Pozdrawiam was wszytkie serdecznie serdecznie ;-)

CZeśc 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 🌻 Alez się cieszę !!! Byliśmy na usg, wodzieliśmy naszego dzidzulka;-) to było niesamowite przeżycie którego nie można porównać absolutnie z żadnym dotychcasowym doświadczeniem! Niesamowite, prawdziwy cud! 🌻 Też zamierzam kupić książke język niemowląt , bo dobrze by było od razu rozumieć malucha i układać sobie z nim życie tak jakbu od nowa ;-) Pozdrawiam was serdecznie ;-)

Hej Roosa - super ze wszystko z malenstwem w porzadku!!!! USG to rzeczywiscie niesamowite przezycie. Jak zaczniesz czytac juz teraz, to bedziesz najlepiej przygotowana mama pod sloncem :)

oj niesamowite niesamowite ;-) Do tamtego momentu fakt istnienia dzicka był taki baaardzo nierealny, a teraz ... hi hi Świat wygląda zuupełnie inaczej ;-) bo wiem że mały człowieczek ❤️ istnieje na prawdę 🌻 rusza się fika :-) no niesamowite, teraz wyczekuję pierwszych ruchów. JAk narazie z nowych doświadczeń, to czasem rano zdaża się ( z pełnym pęcherzem) że macica robi się taka wystająca i jak lezę to mogę ją sobie całą wymacać :-) śmieszne, niby to samo ciało a takie inne...

Hej Roosa ciesze sie ze z kruszynka wszystko dobrze to cudowne uczucie zobaczyc maluszka na ekranie USG drugie bedziesz jeszcze bardziej przezywac. Ciąża to wspanialy okres ❤️ U mnie tez wszystko dobrze przeczytalam ksiązke Tracy Hogg \"Język Niemowląt\" warto bylo przestawilismy mala troche spi juz w swoim lozeczku no i karmie w miare o regularnych porach to jest ciut lepsza. Jednak w dzien dalej spi po kilka minut i sie wybudza Pozdrawiam 🌼

hej hej 🌻 pozdrawiam was serdecznie jestem już na półmetku ;-) nie sądziłam że ten czas tak szybko minie:) Jeszcze tylko raz tyle czasu i już bedziemy w trójkę . a co u was dziweczyny i ule jeszce tu czasem zagladacie?????? za dwa tyg ide na drugie usg ;) doczekac się już nie moge, no i wreszcie od czasu do czasu czuje kopniaczki ❤️

Hej hej, z krotka wiadomoscia tylko pisze - 21.12, zgodnie z planem, przez cc przyszla na swiat Maya - moja nasliczniejsza coreczka :)

❤️🌻❤️GRATULACJE SZANTA!!!!!!!!!!!!!❤️🌻❤️ Ależ się cieszę , trzymaj się cieplutko i jak już bedziesz mogła to napisz conieco o swojej córeczce ;-) ❤️❤️❤️❤️❤️

Szanta GRATULACJE CÓRECZKI!!!🌼[kwiatek ]🌼 Roosa to super ze jestes juz na półmetku to najwspanialszy czas w calej ciazy pewnie niedługo bedziesz znac plec dzecka jak sie czujesz?? U nas wszystko w porządku Milenka coraz wiecej interesuje sie róznymi rzeczami nadal spi w dzien po 15 min mysle ze z tego niebawem wyrosnie w nocy tez róznie bywa. Teraz jestewsmy na etapie ssania i wkładania do buzki wszystkiego. Na świeta Milenka zobaczyła po raz pierwszy swoje rączki Pozdrówka

hej aga26666 🌻 Pocałuj malutką odemnie ❤️ Czekam z niecierpliwością na kolejne usg zobaczymy czy płeć się potwierdzi ❤️ Właśnie jestem chora i czuje sie paskudnie, ale to niedługo minie 🌻 Ciekawe kiedy Milenka zacznie spać dłużej... pewnie już nie możesz się doczekac :-)

Hej!! Dzieki za całuski tez całujemy Ciebie i Maleństwo Roosa ciekawe czy to chłopiec czy dziewczynka?? Masz juz imiona?? Zdrowiej szybciutko 🌼 Masz racje juz nie moge sie doczekac az sobie nasza malutka wszystko pouklada Pozdrówka

Hej aga co u ciebie? ja nadal czekam i rosnę ;-) Pozdrawiam was serdecznie ;-)

Hejka Roosa u nas w mare dobrze mamy teraz problem z suchymi czerwonymi plalami na twarzy coreczki mowia ze to skaza ale ja nic nie jem alergizujacego nie wiem co to?? Rosniesz i super tak powinno byc znasz juz plec dzidziusia?? I wogle pewnie sie przygotowujesz do porodu?? Pozdrówka

Agaw - a jesz nabial w jakiejkolwiek formie? serki, jogurty, maslo - cokolwiek?

No własnie w tym problem ze nie jem zadnego nabialu od 2 miesiecy.

pisalam Ci na innym topiku - u nas byla oliwa z oliwek i oliwka bambino. Moze proszek, moze cos innego co jesz, a nie podejrzewasz nawet ze to. Wprowadzilas cos ostatnio nowego? Moze nie calkiem ostatnio? Czasem to trwa zanim reakcja sie pojawi...

hejka Szanta mysle ze moze to kurczakalo napoj jablkowy ale sama nie wiem do konca. Staram sie wyeliminowac rozne zeczy ale bezskutecznie.

Zesz cholera, jedno i drugie malo uczulajace...choc slyszalam o alergii na jablka :(Poki co nawilzaj wazelina, moze przejdzie bez drastycznch posuniec?... U nas skaza bialkowa niestety dalej trwa :(

No niestety my nie jestesmy winni za to tylko srodowisko. Teraz skaza i alergie to prawie u każdego dziecka normal. Wiec musimy sie uzbroic raczej w cierpliwosc. Szkoda tylko ze tak mocno to odczuwaja nasze dzieci bo jak patze na ta czerwona sucha buzke to mi zal Milenki. Pozdrówka

Hej dziwczyny ! ;-) Pozdrawiam was bardzo mocno 🌻 Szanta nawet nie spytałam jak było w szpitalu? MAm nadzieje że ok ;) JA dobrnełam do 3trymestru w właściwie jego początku i zaczynamy kupować śpioszki i inne potrzebne akcesoria no i trochę przerabiać mieszkanie :) Uściski dla was ❤️

Hej Roosa co tam u Ciebie ,jak sie czujesz ? chyba juz niedługo pozasz swoje malenstwo??

Kurcze, jak ten czas leci, jescze niedawno sie staralas i juz trzeci trymestr!!!! Rewelacja, trzymam kciuki zeby wszystk oszlo dalej jak z platka. U nas w porzadeczku, Maya przeslodka, Mieszko siwetny \"duzi blacisiek\" wiec jestem zachwycona (tfu, tfu, odpukac) Kupowanie wyprawki to chyba najprzyjemniejsza czesc przygotowan :)

❤️ hej 🌻 oj tak to jest strasznie przyjemne ;-) a wybór jest taki że głowa pęka, Jesteśmy na etapie kupowania łóżeczka, wózka itp. Ja się czuję oki chociaż mi coraz cięzej się robi, ale nie jest źle zaczął się dzis 31tc i stwierdziłam ze teraz to już chyba ekspresem ten czas minie. Szanta fajnie że u ciebie jest ok, i maluchy zdrowe i dobrze się mają ;) to najważniejsze. Pozdrawiam ciebie in Aga ciebie tez ;-)

Gość Axaa
Widzę Szanta, że urodziłaś szczęśliwie :) Dawno nie zaglądałam, ale temat wciąż mnie nurtuje ;)

Gość Axaa
up

Cześć Axaa daaawno Cię nie \"widziałam\" :-D JA juz na ostatnich nogach i przygotowania do domowego rodzenia na finiszu, staram się unikac kompa ze względu na kręgosłup który mnie boli od siedzenia, ale jak już bedzie po to znajdę siły mam nadzieję i napisze jak było :-)

No pewnie że wiem :-) i tylko to mi pomaga ze spokojem czekać na TĄ chwilę nie wyobrażam sobie żebym musiała leżeć cały czas z rozkraczonymi nogami, ale tak jest w większości szpitali w Polsce. Na stronie rodzić po ludzku możesz sprawdzić czy w twoim mieście jest szpital w którym wolno rodzić aktywnie, ale potem jeszce trzeba taką informacje sprawdzić czy tylko podają że wolno czy faktycznie wolno. Ja mam zamiar rodzić w domu więc na pewno będe rodzić aktywnie :-)