Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sashka

pierwsza ciąża po 30tce

Polecane posty

Dziewczyny i nikt mi nie zwrócił uwagi,że po drodze zgubiłam Natalinkę. Przepraszam nie wiem jak to sie mogło stać 😭 😭 😭 Już sie poprawiam :) Natalinka------------33 lata -----Łódź--------------mama Wojtka ❤️ Domicela------------34 lata------Gdynia ----------mama Krzysia ❤️ Chromka36---------37 lat-------Wrocław ---------mama Julka i Aleksego ❤️ Blondas-------------32 lata-------Jelenia Góra-----Maciuś--- 27.01.2007 ❤️ Sashka --------------30 lat--------Warszawa-------mama Kubusia ❤️ Interkasia-----------31 lat---------Wrocław--------Weronika---1.04.2007 ❤️ Bąbą-----------------32 lata------Wrocław----------syn---3.04.2007 ❤️ Czarna 31-----------32 lata------Nowy Sącz-------19.05.2007 ❤️ 34 Księżniczka-----35 lat-------Szczecin----------córka---25-29.05.2007 ❤️ Jola_1974 ----------33 lata------Warszawa--------Maja---29.06.2007 ❤️ July-a-----------------30 lat-------Sosnowiec-------07.2007 ❤️ Asia_w---------------32 lata------Świebodzin------7.07. 2007 ❤️ Kasia W.------------31lat---------Kalisz-------------2.10.2007 ❤️ Anle-----------------33 lata--------Kraków----------- ❤️ Malski---------------35lat---------Lublin-------------❤️ Bella_rosa-----------32 lata-------Biała Podl.-------❤️ a_ja------------------35 lat--------Gdynia------------ ❤️

Dzięki, dzięki, dzięki! :) :) :) Ale mi cieplutko na serduchu od tych Waszych pochwał. Tylko mi Dzidziusia prosze nie zauroczyc :) Na razie nie mogę pisać bo czasu nie mam, a poza tym mąż wciąż na kompie. Na razie siedzi w domku żeby mi trochę pomóc i musze przyznać że się super spisuje. Ja w zasadzie jestem kobieta w połogu, on wszystko załatwia, przewija, daje flachę, usypia :) Ja tylko czasami. Ale specjalnie daję chłopakom szansę na zawiązanie silnych więzi bo potem tata pójdzie do pracy i Dzidziuś będzie tylko ze mną całymi dniami.

Gość july-a
Oj, chyba dawno mnie nie było, bo tu tyle niusów:)) Sashka:)), ja to się ze wzruszenia popłakałm ( ostanio mam pękate worki łzowe bo ryczę jak bóbr) jak sobie Kubę oglądałam i czytałam Twoje czułe wpisy. Taaaak, ZAZDROSZCZE Ci, bardzo, bardzo:) bo ja juz mam takie sny na jawie o moim bobasku, że czasami to nie mogę sie doczekać kiedy już z nami będzie. Co do imion, zdecydowanie podobają mi sie typy Czarnej. Franek jest bombowe, ale my z moim mężem wybraliśmy imię o skandynawskiej etymologii - Igor. Nam się podoba, rodzince nie bardzo (ale to ich problem) Dziewuszka będzie Laura:) . Myślę że nam się nie odmieni przed czasem, bo jak na małżeństwo spod znaku bliźniąt przystało, jesteśmy max. zmienni i niezdecydowani. Pozdrawiam wszystkie nowe dziewczyny na topiku:) Cieszę sie że nas więcej i więcej.

Gość Interkasia
Witaj Maria- to świetnie, że chcesz do nas dołączyć- mamy tu miłe towarzystwo, zobaczysz. Z tym wiekiem to nie przesadzaj! Co to za różnica 31,35 czy 39- żadna! Najważniejsze, że będziesz mamą (już jesteś) i na pewno wszystko super się ułoży:-) Łyżeczka szczególne usciski także dla Ciebie :-) Czarna- warto jeszcze poużywać zanim urodzisz, przecież można sobie zrobić małą wycieczkę do naszego miasta:-) no chyba że źle się czujesz. Ja do niedawna robiłam sobie wycieczki w górach i spacerowaliśmy z mężem (po płaskim oczywiście) około 5-8 km dziennie :-) Polecam:-) Dużo macie typów imion- ciekawe, czy będzie chłopiec czy dziewuszka :-) Domicela dziękuję za słowa otuchy- mam nadzieję że około 14 marca urodzę i nie będzie problemu :-) Jutro piorę wszystkie malutkie ciuszki :-) Bella_rosa imię dla synka już masz (jakie??), a jak będzie córcia? Żeby Twoje przepowiednie się spełniły :-) Bezbolesny to na pewno nie będzie, ale oby był bez komplikacji. Sashka ale z Ciebie szczęściara- już po porodzie, Małe Słoneczko w domu, duże też :-) Jak Ci się goi nacięcie po porodzie? Da się żyć? Co to za dawanie flachy? Jest jakiś zwyczaj?:-) Byłam dziś przypadkowo w centrum medycznym i postanowiłam zrobić badania okulistyczne, tak jak się zaleca ciężarnym. No i wyszło,że wzrok jak zwykle mam jak sokół, ale pani znalazła jakąś dziurkę w czymśtam i trzeba to laserem zabezpieczyć, żeby przy porodzie naturalnym nie odkleiła się siatkówka. Normalnie masakra!No ale trzeba zrobić, mam nadzieję że nie zestresuję się do tego stopnia, że od okulisty zawiozą mnie prosto na porodówkę :-) Buziaczki weekendowe dla Wszystkich Topiczek :-)

Gość maria39
Dobry wieczór, Dziękuję za serdeczne przyjęcie. Czarna 31 - termin mam na sierpień 2007 Bella_rosa i Interkasia - dzięki za słowa otuchy. Nie wiem, jak mam się dopisać do listy. Pozdrowienia dla Wszystkich.

Witam wieczornie!! Dziś jak sobie oglądałam tą naszą tabelke to sie troche zaniepokoiłam bo pewno jak ja będe miała rodzić to już Was tu nie bedzie bo bedziecie tyliły swoje pociechy :( i kto mi wtedy coś doradzi??Dziewczyny pamiętajcie,że jak już urodzicie dzidzuilki swoje to musicie tu zaglądać bo wierze ze ktoś nowy do nas sie przyłączy.Tymczasem witam nową Buzie wśród nas:):) Buziolki dla wszystkich :):):):):)

Maria 39 witaj co tam wiek ja za to mam nadwage i sie jakoś nie przejmuje tylko sobie wmawiam ze musi być dobrze teraz medycyna poszła tak do przodu ze radzi sobie ze wszystkim takze musimy mieć głowe do góry.Zapraszam do naszj tabelki wskakuj do nas buziolki dla Ciebie i dzidziolka Twojego.

Natalinka------------33 lata -----Łódź--------------mama Wojtka Domicela------------34 lata------Gdynia ----------mama Krzysia Chromka36---------37 lat-------Wrocław ---------mama Julka i Aleksego Blondas-------------32 lata-------Jelenia Góra-----Maciuś--- 27.01.2007 Sashka --------------30 lat--------Warszawa-------mama Kubusia Interkasia-----------31 lat---------Wrocław--------Weronika---1.04.2007 Bąbą-----------------32 lata------Wrocław----------syn---3.04.2007 Czarna 31-----------32 lata------Nowy Sącz-------19.05.2007 34 Księżniczka-----35 lat-------Szczecin----------córka---25-29.05.2007 Jola_1974 ----------33 lata------Warszawa--------Maja---29.06.2007 July-a-----------------30 lat-------Sosnowiec-------07.2007 Asia_w---------------32 lata------Świebodzin------7.07. 2007 Kasia W.------------31lat---------Kalisz-------------2.10.2007 Anle-----------------33 lata--------Kraków----------- Malski---------------35lat---------Lublin------------- Bella_rosa-----------32 lata-------Biała Podl.------- a_ja------------------35 lat--------Gdynia------------ maria39-------------39lat......... ------------ -08.2007 a reszte sie dopisze jak by co ;)

Natalinka------------33 lata -----Łódź--------------mama Wojtka Domicela------------34 lata------Gdynia ----------mama Krzysia Chromka36---------37 lat-------Wrocław ---------mama Julka i Aleksego Blondas-------------32 lata-------Jelenia Góra-----Maciuś--- 27.01.2007 Sashka --------------30 lat--------Warszawa-------mama Kubusia Interkasia-----------31 lat---------Wrocław--------Weronika---1.04.2007 Bąbą-----------------32 lata------Wrocław----------syn---3.04.2007 Czarna 31-----------32 lata------Nowy Sącz-------19.05.2007 34 Księżniczka-----35 lat-------Szczecin----------córka---25-29.05.2007 Jola_1974 ----------33 lata------Warszawa--------Maja---29.06.2007 July-a-----------------30 lat-------Sosnowiec-------07.2007 Asia_w---------------32 lata------Świebodzin------7.07. 2007 Kasia W.------------31lat---------Kalisz-------------2.10.2007 Anle-----------------33 lata--------Kraków----------- Malski---------------35lat---------Lublin------------- Bella_rosa-----------32 lata-------Biała Podl.------- a_ja------------------35 lat--------Gdynia------------ maria39-------------39lat......... ------------ -08.2007 łyżeczka------------30 lat----------Chrzanów-------28.06.2007 Szymcio no to się odważyłam wpisać :)

Gość july-a
Natalinka------------33 lata -----Łódź--------------mama Wojtka Domicela------------34 lata------Gdynia ----------mama Krzysia Chromka36---------37 lat-------Wrocław ---------mama Julka i Aleksego Blondas-------------32 lata-------Jelenia Góra-----Maciuś--- 27.01.2007 Sashka --------------30 lat--------Warszawa-------mama Kubusia Interkasia-----------31 lat---------Wrocław--------Weronika---1.04.2007 Bąbą-----------------32 lata------Wrocław----------syn---3.04.2007 Czarna 31-----------32 lata------Nowy Sącz-------19.05.2007 34 Księżniczka-----35 lat-------Szczecin----------córka---25-29.05.2007 Jola_1974 ----------33 lata------Warszawa--------Maja---29.06.2007 July-a-----------------30 lat-------Sosnowiec-------08.07.2007 Asia_w---------------32 lata------Świebodzin------7.07. 2007 Kasia W.------------31lat---------Kalisz-------------2.10.2007 Anle-----------------33 lata--------Kraków----------- Malski---------------35lat---------Lublin------------- Bella_rosa-----------32 lata-------Biała Podl.------- a_ja------------------35 lat--------Gdynia------------ maria39-------------39lat......... ------------ -08.2007 łyżeczka------------30 lat----------Chrzanów-------28.06.2007 Szymcio

Czesc Dziewczyny!!!! Czytam Was na biezaco choc nie pisze, bo naprawde nie mam do tego teraz glowy :-( Chromka i Sashka - wielkie gratulacje!!! Calusy dla Was i Waszych chlopakow! A u mnie ciezki porod. Rodze to przenoszone 5,5 letnie dziecie i jestem w fazie ruchow partych - mam nadzieje, ze juz niedlugo urodzi sie do konca ;-) Na razie wszystko wskazuje na to, ze w przyszlym tygodniu juz bedzie po bolu. Przynajmniej tym pierwszym :-) Sciskam was serdecznie, szczegolnie nowe twarze!!! 🌻

Natalinka też Cię ściskamy cieplutko i przesyłamy słodkie buziolki spokojnej nocki dla Wszystkich Mamusiek.:):):)

Co do flaszki - mój Skarbuś jest malutki i na razie nie bardzo ma siłę ciągnąć cyca więc ja tego pokarmu mam nie wiele i dlatego dokarmiamy butlą. Mam nadzieję że z czasem zacznie więcej ssać i ja będę więcej produkowac. Co do krocza - mieliśmy wynajetą położną i ona bardzo nam pomogła przy porodzie. Za odpowiednie pieniązki rzecz jasna :) No więc w ostatniej fazie robiła mi masaż szyjki ( tzw \"chroń krocze\") więc nacięcie mam malutkie. Ale ten masaż bolał jak cholera wiec ja już wolałam cięcie niż masownie. Jak leże to jest ok, ale jak sie chwilę poruszam, posiedze albo nawet postoję to strasznie mnie ciagnie tam na dole i lecę na paracetamolu bo inaczej się nie da. Ale to mały pikuś, wystarczy popatrzec na Kubusia i wszystko mija :) Ja z wrażenia nie przywitałam nowych członkiń naszego topiku. Fajnie że się rozrastamy! Czyli jednak grupa wiekowa też może mieć znaczenie. Choć nasz topik się nieco rozbija na podrozdziały :) Mamy już: starania o ciążę, początki ciąży, ciąże, poród i noworodki :) Cóż, może jakoś się dogadamy... :)

July-a kochana... ale mnie wzruszyłaś :) Nie pisz mi takich rzeczy bo mi też jeszcze hormony nie wróciły do normy po porodzie i zaraz mam mokre oczęta. Dziewczyny niczym się nie martwcie, nie bójcie porodu. Nawet jeśli boli to jest do przeżycia. Ja jestem panikara ogromna, mdleję u dnetysty więc myślałam że na porodówce to zawału wręcz dostanę a najpierw zwymiotuję razy kilka i zemdlęję. Ale udało się bez żadnych sensacji więc na pewno każda z Was spokojnie da radę.

Gość july-a
Teraz na topiku cicho i sza, więc ja sobie coś skrobnę:) Sashka, jak Ty piszesz żeby się nie bać porodu, to ja dalej trzymam na luzie. Właśnie...., bo ja, jak na razie, jakos jeszcze bólami nie zaprzątam swego mózgowia. Maluję, rzeźbię..co by dac pożywkę mojej artystycznej (może za wiele powiedziane:P) duszy... Nie chcę też, żeby mnie jakieś mega lęki chwyciły tuż przed rozwiązaniem...ale Wasz - mamusie - przykład potwierdza, że niepokój przedporodowy jest naturalny i nieunikniony, cóż.... Grunt to nie panikować tylko dodawac sobie otuchy. Jutro usg mego bejbi - W KOŃCu...he he...no i chyba mam małego pietra, czy wsjo będzie ok. Dla uspokojenia wtulam się "embrionalnie" w ramiona mojego Leszka, bez którego byłoby mi chyba gorzej.. Pozdrawiam Wszystkie przeciepło (dziś w nocy -5:)) Opisujcie dziatwę swoją - jak się miewa, bo to istotnie lektura ku pokrzepieniu serc:)

Witam dziewuszki:) Ale dzisiaj śpiący dzień, czy mi sie zamykają. Ja tylko na chwile zeby Was pozdrowić i zachecić nowe osóbki do czestych wpisów:) July_a ależ poetycko Ci się napisalo:) Dziś wizyta u gin więc trzymajcie kciuki moze Wam zdradze plec jeżli male pozwoli sie podejrzeć. Pa

Witam Panie... Blądas urodziła Syna 27.01.2007. Daliśmy imiona MACIEJ, WOJCIECH ( tak po polsku... ) Zdrowy chłop: 53 cm, 3.5 kg, pełne 10 pkt. Wszyscy jesteśmy zdrowi i szczęćliwi. Ojciec Maćka

Blondas moje GRATULACJE trzymajcie sie ciepło i jak będziesz na siłach to pochwal sie nam swoim maleństwem. Słodkie BUZIOLKI dla Was

Blondas - wielkie, wielkie gratulacje ❤️ ❤️ Przybywa nam mam w zastraszajacycn tempie :D:D:D:D Super. Dbaj o siebie i Maćka

Natalinka------------33 lata -----Łódź--------------mama Wojtka Domicela------------34 lata------Gdynia ----------mama Krzysia Chromka36---------37 lat-------Wrocław ---------mama Julka i Aleksego Blondas-------------32 lata-------Jelenia Góra-----mama Maćka Sashka --------------30 lat--------Warszawa-------mama Kubusia Interkasia-----------31 lat---------Wrocław--------Weronika---1.04.2007 Bąbą-----------------32 lata------Wrocław----------syn---3.04.2007 Czarna 31-----------32 lata------Nowy Sącz-------19.05.2007 34 Księżniczka-----35 lat-------Szczecin----------córka---25-29.05.2007 łyżeczka------------30 lat----------Chrzanów-------Szymcio---28.06.2007 Jola_1974 ----------33 lata------Warszawa--------Maja---29.06.2007 July-a-----------------30 lat-------Sosnowiec-------08.07.2007 Asia_w---------------32 lata------Świebodzin------7.07. 2007 maria39-------------39lat......... ---------------------08.2007 Kasia W.------------31lat---------Kalisz-------------2.10.2007 Anle-----------------33 lata--------Kraków----------- Malski---------------35lat---------Lublin------------- Bella_rosa-----------32 lata-------Biała Podl.------- a_ja------------------35 lat--------Gdynia------------

Na domiar złego na mnie się posypała tabelka :D Natalinka------------33 lata -----Łódź--------------mama Wojtka Domicela------------34 lata------Gdynia ----------mama Krzysia Chromka36---------37 lat-------Wrocław ---------mama Julka i Aleksego Blondas-------------32 lata-------Jelenia Góra-----mama Maćka Sashka --------------30 lat--------Warszawa-------mama Kubusia Interkasia-----------31 lat---------Wrocław--------Weronika---1.04.2007 Bąbą-----------------32 lata------Wrocław----------syn---3.04.2007 Czarna 31-----------32 lata------Nowy Sącz-------19.05.2007 34 Księżniczka-----35 lat-------Szczecin----------córka---25-29.05.2007 łyżeczka------------30 lat----------Chrzanów-------Szymcio---28.06.2007 Jola_1974 ----------33 lata------Warszawa--------Maja---29.06.2007 July-a-----------------30 lat-------Sosnowiec-------08.07.2007 Asia_w---------------32 lata------Świebodzin------7.07. 2007 maria39-------------39lat......... ---------------------08.2007 Kasia W.------------31lat---------Kalisz-------------2.10.2007 Anle-----------------33 lata--------Kraków----------- Malski---------------35lat---------Lublin------------- Bella_rosa-----------32 lata-------Biała Podl.------- a_ja------------------35 lat--------Gdynia------------

Blondas i Tato Maćka: najserdeczniesze gratulacje ! niech się Wam Potomek zdrowo i wesoło chowa !!!:D;) pozdrowionka wszystkim:) pa

Blondas i Tato Maćka: najserdeczniesze gratulacje ! niech się Wam Potomek zdrowo i wesoło chowa !!!:D;) pozdrowionka wszystkim:) pa

ps. ale nam się Dziatwa \"wysypuje\", wzruszające to....:):):):)❤️❤️❤️

anle jak by na to nie patrzeć to mamy rok złotej świni w kalendarzu chińskim. Byłam dziś u lekarza wszystko jest dobrze ciąża prawidłowo przebiega,macica sie ładnie powieksza tyle co mi powiedzieł Buziolki dla Wszystkich.

Gość Interkasia
Witajcie! Blondas- gratulacje dla Ciebie, Męża i Maciusia- fajna z Was rodzinka!Niech Maciuś rośnie zdrowo, musisz nam koniecznie pokazać jakieś zdjęcia:-) Podoba mi się, że u nas jest tak różnorodnie- najpierw wszystkie byłyśmy w ciąży, teraz po kolei rodzimy, przyłączają się nowe osoby, które też będą lub są w ciąży- to bardzo miłe :-) Jak to życie się po kolei toczy :-) Nie rozpisuję się, bo zaraz jadę na zabieg oka. Wykryli mi jakąś dziurę w siatkówce (a widzę jak sokół) i po długich dabatach kilku super specjalistów postanowili mi zrobić zabieg laserowy.Zgodziłam sie, bo gdybym rodziła z tą dziurą to mogłoby być bardzo źle.Teraz jest ryzyko,że jeśli urodzę w ciągu 2 przyszłych tygodni to blizny na oku nie będą do końca pewne i może być jeszcze gorzej. Więc jak coś to chyba cesarka.Wiecie, jestem tak zestresowana,że nie moge wytrzymać. Lekarz okulista też jest zestresowany,żebym z tych nerwów nie zaczęła mu rodzić w gabinecie. Trzymajcie kciuki, dam znać chyba jutro, powinnam już widzieć. Dziewczyny ku przestrodze- idźcie do okulisty jak zacznie się trzeci trymestr- nie zwlekajcie! Pozdrawiam :-)

Gość july-a
Witam! Najpierw serdeczne gratulacje dla nowej Mamy- Blondas:):)i najlepsze życzenia dla Jej synka - niech sie chowa zdrowo i wesoło:) Trzymanko kciuków za Interkasie- bedzie w porządku, wszystko się uda:) Ze wzrokiem nie ma żartów, trzeba o to koniecznie zadbać. Teraz słów kilka o moim usg wczorajszym. Otóż płci nie poznałam, bo lekarz mimo kilku "najazdów" między udka (zgrabne:) ) mojego dziecka nic nie orzekł konkretnego (że niby jeszcze za wcześnie) A ja tam widziałam taką białą kropeczkę - więc może chłopczyk, albo znowu siła mojej wybujałej wyobraźni:P. W kazdym bądź razie wsjo ok zdaniem lekarza. Pytam go o wzrost dziecka, a on nie umiał odpowiedzieć, dopiero na zdjęciu doszukałam się 160mm, więc to chyba ta dana(?) ogólnie to mi sie moje dzidzi bardzo podoba- widziałam od stópek do główki (było ułożone poprzecznie)...ale się prężyło i wyciągało...rośnie:) Pozdrawiam serdecznie!!!

Gość Interkasia
Już jestem, nadal żyję i w dodatku ciągle widzę :-) Trafiłam do profesjonalisty- zrobił zabieg szybko i bezboleśnie :-) Tylko zmartwił mnie, bo wg niego ta dziura w siatkówce mimo zalaserowania jest argumentem za zrobieniem cesarki. Nie chciałam mieć cesarki, ale teraz już sama nie wiem... Boję się,że rana będzie się paprała, że nie będę miała pokarmu itd.... No ale jakąś decyzję muszę podjąć, prześpię się jeszcze z tematem. July-a dziękuję za wsparcie, musiałaś mocno trzymać, bo naprawdę nic mnie nie bolało :) Gratuluję 16 wspaniałych centymetrów Twojego Maleństwa- to już całkiem, całkiem wzrościk :-) Z czasem poznasz płeć. Jak się pręży i rusza to znaczy, że jest mu dobrze i zdrowo rośnie w Twoim brzuszku, chyba o siebie dobrze dbasz:-) July-a z Ciebie to prawdziwa artystka :-) Malujesz farbami olejnymi czy jakoś inaczej? Ja maluję na szkle, ale teraz przestałam, bo te moje farby strasznie śmierdzą i wyczytałam, że są trujące:( dlatego oszczędzam córcię:-) Kasia W- wszystko jest super więc pozostaje Ci tylko relaks, odpoczynek i duuużo uśmiechu. Jaka duża jest Twoja Dzidzia? Pozdrawiam Wszystkie Bratnie Dusze :-)

witajcie:) u mnie stresy w pracy i \"pewna niepewność\" jak się rozwija Maluszek; za wcześnie na usg, to 4-ty tydzień od poczęcia....:) bardzo jestem dziś niecierpliwa....:( beta rośnie, narządy mają symptomy stanu, brzuch się chyba rozciąga bo pobolewa. Kolejną wizytę mam co prawda za 3 tygodnie, ale nie wiem jak je zniosę właśnie z powodu tej niepewności..:O ufff powiedzcie proszę jak było u Was, kiedy pierwsze usg ??? i jak dać sobie \" na wstrzymanie\" do tego czasu ?;):P:P( hihi:D ) ostatnie napięcia w pracy wyczerpały mnie chyba nerwowo:( no nic, nie przytruwam dłużej;) pozdrawiam serdecznie, spokojnej nocki😘