Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mummy28

jestem samotną matką,bo...

Polecane posty

A ja się z tym nie zgodzę bo są faceci co odchodzą - od tak.... ( i potrafią się wyrzec dziecka )

A ja troche odwrotnie bo...jestem samotnym 23 letnim tatusiem:) Mama mojej coreczki woli imprezowac i sie bawic niz byc mama..No coz nic na to nie poradze. Dziekuje bogu za to ze ja mam dobrych rodzicow i mi pomagaja. Moj ojciec ma wlasna firme i zarabia bardzo bardzo duzo, bez ojca i mamy to bym sobie nigdy nie poradzil. Dzieki nim ja i moja corka (ich wnuczka) mamy dobre zycie. Ja po studiach rowniez zaczalem bardzo dobrze zarabiac jednak gdy corka sie urodzila to nie mialbym szans na jej utrzymanie:)

Gość Jowita1991
Ja też będę samotna mamą. Właściwie już jestem bo Maluszek rozwiła się we mnie. Mój chłopak z którym byłam 2 lata to nieodpowiedzialny dupek. W głowie ma tylko kolegów, piwo i oczywiście trawke. Miarka się przebrała jak przetrwonił cała wypłate nie wiadomo na co w jakies 2 tyg. A ja za 1200 zł chorobowego utrzymuje siebie, kupuje leki, płace za lekarza, daje na życie. Trochę mi ciężko bo sama mam pokręconą sytuacje jeśli chodzi o rodziców i mieszkam z dziadkami. Jednak czuje że jakoś dam sobie radę. I w końcu los też się do mnie uśmiechnie.

Gość 123457892145
:)

Gość TitaTum
U mnie by bylo wszystko w porzadku. Ja pochodzilam z majetnej rodziny, konczylam "dobre" studia. On pomimo, ze zawod mial iscie szelmowski (pracowal w AXA i opylal ubezpieczenie) mial niesamowity wyglad i zylke do zarabiania powyzej sredniej krajowej. Duzo jest w tym mojej winy, bo zaufalam i zakochalam sie szalenczo. Nie wiem, jakis demon mnie opetal, moglabym za tym czlowiekiem isc do piekla doslownie. I owladnieta tym uczuciem zwiazalam sie z kims zupelnie nieodpowiedzialnym. Jestem strasznie zla na siebie... ale coz... Moj byly maz mial problem z emocjami otoz byloby wszystko dobrze, gdyby o wszystko nie darl geby na mnie. Krzyczal tak glosno, ze mnie uszy az uszy bolaly. Krzyk, krzyk, krzyk. Rzucanie widelcami itp. Nie uderzyl mnie, ale krzyczal jak pomylony.... Wiec odeszlam... Juz rok nie jestesmy razem, placi mi mniej wiecj 600 do 1000 zlotych na dwuletnia corke. Mniej wiecej stara sie nas odwiedzac regularnie i prosic o powrot, ale w zyciu do tego czlowieka nie wroce... Nerwus i psychopata...

Gość ania273sz
jojf

Gość wentyle
Nie wiem jak wy wybieracie facetów skoro takich miałyście a jest tylu co marzy o założeniu rodziny.

Gość ania273sz
Drogie dziewczyny,obecne lub przyszłe samotne mamusie,jestem z wami całym sercem, pamiętajcie ,że samotne macierzyństwo to nie jest koniec świata.Ja sama byłam w trudnej sytuacji w 2008 roku i wtedy to forum bardzo mi pomogło,miałam podobne obawy do waszych,czułam się poniżona i osamotniona.Ojciec dziecka opuścił mnie w trzecim miesiącu ciąży i od tamtej pory w ogóle zerwał kontakt.Po roku miał już nową rodzinę ,dziecko oczywiście wszystkim powiedział żonie że mnie nie zna a rodzice jego przemilczeli całą sprawę itd Byliśmy razem dwa lata.Po około roku od urodzenia córki wystąpiłam do sądu o ustalenie ojcostwa i alimenty.Bez badań DNA się nie obeszło.Badania dla mnie to była formalność,wynik badań był oczywisty.Wstawił się na rozprawę i dostałam alimenty oczywiście naobiecywał mi że będzie się z dzieckiem widywał ale nic takiego się nie wydarzyło.Obecnie po czterech latach jest sprawa w sądzie o odebranie mu praw rodzicielskich. Poznałam odpowiedzialnego mężczyznę ,który kocha córkę jak swoją własną.Jestem szczęśliwa!!! Wam życzę żeby na waszej drodze stanął własnie taki człowiek pozdrawiam

Gość ania273sz
Drogie dziewczyny,obecne lub przyszłe samotne mamusie,jestem z wami całym sercem, pamiętajcie ,że samotne macierzyństwo to nie jest koniec świata.Ja sama byłam w trudnej sytuacji w 2008 roku i wtedy to forum bardzo mi pomogło,miałam podobne obawy do waszych,czułam się poniżona i osamotniona.Ojciec dziecka opuścił mnie w trzecim miesiącu ciąży i od tamtej pory w ogóle zerwał kontakt.Po roku miał już nową rodzinę ,dziecko oczywiście wszystkim powiedział żonie że mnie nie zna a rodzice jego przemilczeli całą sprawę itd Byliśmy razem dwa lata.Po około roku od urodzenia córki wystąpiłam do sądu o ustalenie ojcostwa i alimenty.Bez badań DNA się nie obeszło.Badania dla mnie to była formalność,wynik badań był oczywisty.Wstawił się na rozprawę i dostałam alimenty oczywiście naobiecywał mi że będzie się z dzieckiem widywał ale nic takiego się nie wydarzyło.Obecnie po czterech latach jest sprawa w sądzie o odebranie mu praw rodzicielskich. Poznałam odpowiedzialnego mężczyznę ,który kocha córkę jak swoją własną.Jestem szczęśliwa!!! Wam życzę żeby na waszej drodze stanął własnie taki człowiek pozdrawiam

Ania - to super że sie tak ułożyło I poznałaś odpowiedzialnego mężczyzne... Powodzenia i szczęścia życzę :D

Gość edbgufdftgbnv
Czemu nie wybieracie odpowiedzialnych mężczyzn odrazu?

To może lepiej zapytać drugą stronę.... Dlaczego po jakimś czasie sie budzą i dochodzą do wniosku że wolą imprezować....? Zabawki sie znudziły to można zostawić i sobie iść...? To nie szklanka wody....

Gość dokładnie odpowiedni facet
zjawia się wtedy, gdy kobieta już ma pozamiatane.

Gość ania273sz
W sumie to się do tej pory zastanawiam co widziałam w takim prostym człowieku,bez pasji,bez polotu...chyba tak miało być ,ze z nim mam takie cudowne dziecko.

Gość młoda1993
Witam wszystkich..Jakos nie miałam nigdy szczęscia do chłopaków;) ale może to dlatego że nie trafiłam nigdy na tego który by mnie poszanowal;)] Tak naprawde mialam tylko jednego chłopaka...Kochalam go nad zycie.traktowalam bardzo powaznie. niE WIDZIALAM JAKI JEST;;a on smial sie ze mnie za moimi plecami.klamal,nie szanował..zle o mnie mówił;) a ja wierzylam mu ze mnie kocha itp... Nieraz uslyszalam od niego zebym sie odpierdolila od niego i ze jestem chora na glowe.Tak naprawde to przyjezdzal tylko do mojego taty.... Po co,,Oczywiscie pic..Bo mój tata stawiał mu piwo..Tak naprawde to przekonałam sie jaki jest on jak jego matka mnie ponizyla a on nic nie bronił mnie nawet nic...;)Wtedy postanowiłam z nim skonczyc od 11 miesięcy wychowuję samotnie synka 11mies.....A mój były nie interesuje sie malym i nie łozy na niego ....mówi że mnie jebie i woli przepic niż dac na bachora.....;0..teraz chla sobie z kumplami w dodatku wywalili go z pracy za picie i stracił prawko na cięzarówke i samochód po pijaku...Dzisiaj jestem samotną mamą mam 19l a moj były płaci alimenty i obśmiewa mnie przy kolegach.cHCIAŁAbym poznac kogoś ale wątpie w to czasem myslę że bede już zawsze sama

młoda1993 - rozumiem Cie bo ja byłam w podobnej sytuacji, i gdybyśmy wiedziały wcześniej to napewno żadna z kobiet nie układała by sobie życia z tego typu facetami. Najwspanialsze że masz synka i zobaczysz ile da Ci radości, mój nigdy nie poznał ojca ale mimo to wyrósł na wspaniałego człowieka , a Ty jesteś jeszcze bardzo młoda i napewno poznasz kogoś wartościowego...ale nic na siłę... Pozdrawiam :)

Gość gość
jestescie samotne bo glupie... co tu drazyc temat

Gość fifinka
A ja chciała bym mieć siłę żeby zmienić swoją sytuację ale boję się że sobie nie poradzę. Mam trójkę małych dzieci w tym bliźniaki, męża który z dniem ślubu powiedział że swoje już się wystarał i od tamtej chwili ani słowa kocham ani dziękuję ani przepraszam. czuję jak gdybym była dla niego tylko problematyczną własnością, ja i dzieci...a przed ślubem było tak pięknie...

Gość gość
Pisze do dojzalych kobiet.. mam problem jestem w niezrecznym trujkacie z corkom i matka dluga historja moge strescic o.m.c.

Gość SanSan
ja jestem samotną matką 2ki dzieci bo wolę sama wychowywać dzieci niż żyć z człowiekiem który mnie dręczył psychicznie, nie szanował, nie poświęcał czasu dzieciom, zdradzał itp i owszem facet może ot tak zostawić kobietę i swoje dziecko mój miał kochankę która zaszła w ciążę i z nią swojego dziecka też nie wychowuje... myślę że są faceci którzy nie powinni mieć dzieci bo nie potrafią zadbać o nie dostatecznie...myśląć tylko o sobie i swoich wygodach a tego nie da się sprawdzić "przed" nigdy nie sądziłam że tak potraktuje mnie najlepszy przyjaciel z którym przed ślubem byłam 4 lata i wspólnie planowaliśmy 3kę dzieci...

Gość gość
Lecicie na złych facetów ot co same wybrałyście samotne macierzyństwo!

Gość gość
Drogie Panie bycie samotna matka nie jest niczym strasznym czy uposledzonym sa ludzie ktorzy nie maja o tym dobreg zdanie a niech nie maja mysle ze do takiej decyzji trzeba dojrzec a Wy dojrzalyscie podjelyscie zyciowa decyzje bycia samotnymi mamami ale zadajcie sobie pytanie czy warto byc z czlowiekiem ktory niszczy wszystko co was laczy nie dba o dzieci zanedboje obowiazki jako ojciec jako maz lub jest chorobliwie zazdrosny i zamienia wasze zycie w pieklo zdradza bije idp itp mozna by bylo wiele powodow wymieniac Nie nie sa tego ci osobnicy warci pametajcie ze zycie trwa krodko wychowacie swoje dzieci w spokoju ciszy a nie w ciaglych awanturach i dla was nadejrzie czas gdzie bedziecie mogly rowniez zyc pelnymi plucami teraz rowniez macie takie prawo i zyjcie nie patrzcie na kobiety ktore was oceniaja nie wiedzac do konca za co z jakiego powodu nie zwracajcie uwagi na facetow ktorzy nie stronia od wyzwisk na ten temat zyjcie wychowujcie wlasne dzieci bo wymacie wieksze jaja niz niejeden facet stawiacie czolo wszystkim przeciwnoscia wiencej wiary dobrej samooceny o sobie zatroszczylyscie sie o wlasne dzieci by im bylo lepiej nie teraz ale potem dajcie sobie spokuj z rozmyslaniem czy dobrze zrobilyscie jesli jest ciezko finansowo no coz nie jednem nic latwo nie przychodzi ale lepiej byc samym niz siedziec z glupim chlopem i ponizac sie dla jegowyplaty chodzby nawet biednie ale wobec siebie i dzieci z duma i z uczciwosca i szacunkiem do samych siebie zyczwe wszystkim mama samotnym duzo duzo radosci i powodzenia tak mialo byc

Gość gość
ja to nie rozumiem w ogole takich matek dla nich bycie samotna matka to cos normalnego. Przeciez to porazka ich calego zycia pokazanie waszej nieudolnosci wyborow. Zmarnowanie wlasnej i przyszlosci dziecka. I przestanmy gadac o milosci tak naprawde facec***otrafia zostawic bez problemow kobiete z WŁASYM dzieckiem a co dopiero taka. Jakos kobiety nie pchaja sie w zwiazki z samotnymi tatusiami wiec nie wiem skad tutaj tyle jadu w strone mezczyzn ktorzy tez maja gdzies takie zwiazki. Szczytem hipokryzji jest nawet ze kobieta ktora wybrala kawalera bez zobowiazan poucza facetow ze samotne matki sa swietne.

17 luty 2014 Wpłaciłem 5 zł bo to w sumie nie majątek i dokładam na dół (5) swój nr konta , spróbujcie bo może być warto Pozdrawiam . PS . Warto to przeczytać . Nadal nie wierzysz, że jest to prawda? A jednak! Jedynym Twoim wkładem materialnym jest 5 Zł oraz troszeczkę czasu. Zarobisz jak każdy człowiek który bierze udział w tej akcji ok. +/- 15000 zł w miesiąc. Metodę tę wymyślił znany amerykański biznesmen i inwestor Roberto T. Kiyosaki autor wielu książek o pomnażaniu pieniędzy. Tak więc zastanów się czy chcesz zarobić tyle pieniędzy czy wyrzucić je w błoto i nigdy nie zarobić. To zależy od Ciebie. Gdy opowiedziałem o tym kolegom, wyśmiali mnie... A jednak wziąłem w tym planie udział. Moi znajomi wyciągnęli się jak zobaczyli moje konto, a mówiłem od razu wejdźcie w to, wiadomo nawet znajomi czasami są nieufni. He he, teraz się z tego śmieją. Jak sobie przypomnę ich miny, jak opowiadali o tym gdy zajrzeli na konta. Zresztą mi też gęba opadła jak zobaczyłem konto! A moje konto wciąż rosło i dalej rośnie. Jak tak dalej pójdzie zostanę milionerem z jednego internetowego biznesu - czy jest to możliwe?! Nawet teraz jak to pisze, dziwi mnie ile osób musi ciężko pracować by utrzymać dom, swoje dzieci lub po prostu zbiera na kino lub komputer. Dziękuję teraz temu, to wysłał mi tą wiadomość i przedstawił mi ten pomysł, dziękuję że nakłonił mnie do tego, aby zrobić jeden mały skok w bok od szarego życia i zainwestować pieniądze po to by włożone - pracowały dla mnie - a nie ja na te pieniądze. Teraz udowodnię Ci, iż jest to LEGALNY BIZNES! Nie potrzebujesz niczego sprzedawać! Nie potrzebujesz rozmawiać o tym z przyjaciółmi, rodziną lub z nikim innym (chyba, że chcesz). W dodatku, jeśli jesteś nieśmiały(a) to problem masz z głowy - bo nie musisz mieć bezpośredniego kontaktu z drugim człowiekiem. Ktokolwiek, kto trzyma rękę na pulsie może osiągnąć sukces i wzbogacić się o kilkadziesiąt tysięcy złotych. Jeśli wierzysz, że każdy ma swoje pięć minut to po prostu zrób krok po kroku tak jak jest to napisane poniżej! To Twoja szansa na zmianę przyszłości! Wszystko czego potrzebujesz to: - Konto w banku (najlepiej z możliwością obsługi przez Internet, ale nie koniecznie); - Około 20-30 minut twojego czasu jednorazowo! KROK 1 Niezaprzeczalne prawo natury jest takie, żeby zarobić musisz cos od siebie dać! Więc pierwsze co musisz zrobić to zainwestować TYLKO 5 ZŁ. Jak mówi Robert T. Kiyosaki- "jeśli nic nie zainwestujesz - nic większego nie zyskasz!". Im szybciej zainwestujesz tym szybciej zaczniesz zarabiać z powiększającą się rzeszą ludzi! Tak więc, przelej 5 zł na PIERWSZE znajdujące się poniżej konto bankowe. W tytule przelewu wpisz: "Proszę, dodaj mnie do swojej listy mailowej." *CHCĘ, ŻEBYŚ WIEDZIAŁ (A), ŻE JEST TO PO TO, ABY UTRZYMAĆ TEN PROGRAM LEGALNYM!* Co do legalności to proszę wejść na tą stronę: LEGALNOSC SYSTEMU Chociaż to nie jest "czysty" MLM to zasady działania są podobne. Gdy nie zapłacisz przed użytkowaniem tego genialnego programu, będziesz go mieć nielegalnie i tym samym możesz ponieść konsekwencje... To naprawdę proste! Gdy przelejesz 5zł na pierwsze konto z poniższej listy, to możesz już się szeroko uśmiechnąć . Nie wiem czy wiesz, ale już czerpiesz z tego programu wielkie korzyści. Nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy. Oto obecna lista: Z TEJ LISTY KORZYSTASZ ( TU WKLEILEM SWÓJ NR NA 5 MIEJSCU 1 Luty 2014) 1. Nr konta: 13 1240 6986 1000 0000 0401 5353 2. Nr konta: 37 1240 6986 1000 0000 0401 5503 3. Nr konta: 53 1160 2202 0000 0001 4698 7830 4. Nr konta: 36 1240 3855 1111 0010 4703 3439 5 .Nr konta 48 2490 1044 0000 4200 8328 1523 PAMIĘTAJ! Wpłać 5 zł na konto nr.1 i jako nazwę odbiorcy wpisz "xxx" ze względu na ochronę danych osobowych, a jeżeli dobrze przepiszesz numer konta to pieniądze i tak dotrą! W temacie wpisz - ‘’dodaj mnie do swojej listy mailowej ‘’ KROK 2 Gdy już przelałeś 5 zł na konto znajdujące się na 1. miejscu listy (wraz z Tą dodatkową notką - TO BARDZO WAŻNE!), następnie zrób kopię tej strony (tekstu na niej zawartego). Następnie konto nr.1 skasuj, a na dole (na 5. miejscu) dopisz swoje konto przesuwając konta nr 2 , 3 , 4 , 5 do przodu . NIE WPISUJ SWOJEGO NUMERU KONTA NA 1. POZYCJĘ, PONIEWAŻ SAM NA TYM STRACISZ (CZYTAJ DALEJ). To nic Ci nie da, nie zyskasz na tym absolutnie nic, a utrudniasz innym zarabianie! Robisz to wszystko po to by wysłać ten cały tekst ponownie (korzystając z twojej książki mailowej albo reklamować na swojej stronie WWW- tak jak ja zrobiłem) do np. 40 osób (zapamiętaj, że 40 osób to dobra liczba do wzbogacenia się, ale możesz zareklamować to w darmowy sposób w Internecie przez co więcej ludzi to zobaczy i możesz więcej zarobić)!

Gość gość
zwykłe puszczalskie i tyle nie ma co się pytać