Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mimi29

KLUB MAMUS Z KATOWIC

Polecane posty

hej hej :) :) :) ja dziś w doskonałym humorze :) nasz dzidziuś jest ekstra :) wczoraj się z nim bawiliśmy :) lekko dotykaliśmy brzucha a on kopał :D :D :D i tak chyba ze 20 minut :D ale mieliśmy radochę :) i jak mocno!! widać było gołym okiem bez przypatrywania się, tak się skóra wyginała :D dziś już mu się chyba znudziło, bo nie chciał się bawić, kopnął tylko 3 razy i poszedł sobie spać :P no i jaka piękna pogoda :D oj żeby tak było jak najdłużej :D :D :D jest ślicznie, i jak cieplutko :D strasznie się cieszę że mam ten egzamin za sobą, jeszcze tylko jeden został, ale to cała moja grupa wykładowa ma do zaliczenia , więc jestem dobrej myśli no i kuję jak nakręcona :D byliśmy w poniedziałek na usg połówkowym :) zbadali nam naszego bąbelka, pomierzyli mu wszystkie wnętrzności i nie tylko :P i wszystko jest w porządku :D :D :D i najważniejsze, SłYSZELIśMY BICIE SERDUSZKA!!!! pięknie biło, najpiękniejszy dzwięk świata :D ale mimo iż sprzęt naprawdę funkiel nówka, i na zwykłym może lekarze tego wszystkiego nie zobaczą, to ja wolę jednak takie zwykłe, gdzie pani dr mi mówi co widzi, i pokazuje mi najważniejsze rzeczy ;) niestety tam nie chcieli się z nami podzielić tą wiedzą, ale mamy płytkę wiec ją obejrzeliśmy już 3 razy :D i dopatrzyliśmy sie sami rączek i nóżek (no, dobra, nóżek nie bardzo, tak to dziwnie tam widać :P ale rączki były bankowo :D ). Didlania - ja jak na razie miałam 4 usg (24tc), w 32tc powinni ci zrobić (z tego co wiem, to jak robią ok. 3 w całej ciąży to własnie ostatnie wypada jakoś koło 32tc). Mamuniu - projekt bardzo fajny, niestety nie umiem/lub nie mogłam - nie wiem czemu znaleźć tych twoich mebelków na str. brw więc nie wiem jak wyglądają, ale na pewno są b.fajne :) będę trzymała kciuki za Twój niedzielny egzamin :) Andzia - policjantka :) ? :classic_cool:

Andzia - masz bardzo ladna kuchnie :)fajniutka taka przytulna . A ten twoj szkrabik tez fajny ma pokoik :) ja to ogolnie mam do chlopcow sentyment bo u mnie w rodzinie zawsze rodza sie pierwsi chlopcy potem dziewuszki :) Co do USG to ja tez mam czesto robione z racji tych wszystkich badan i szpitala . Teraz cos od 4 dni nie czuje malucha niewiem czemu ? wizyte mam w przyszlym tygodniu to sie uspokoje . mlodaMamuniu - ja obejrzalam wszystkie kuchnie i musze przyznac ze twoja jest bardzo nowoczesna i ladna :) A do takich rajdowcow jak Alek mam slabosc :) ❤️

no nareszcie olkaa sie ujawnila heheh:) caly czas bylam przekonana ze masz krotkie wlosy i jestes blodynką:)heheheheh andziu- obejrzalam fotki:) podobna kuchnie maja tescie tylko ty masz inne klameczki:) fajnie zabudowane szafy to jest dobre rozwiazanie ( tescie maja w garderobie:) teraz czekamy na twoja fotke marchewo- cudownie jest czuc ruchy dziecka i widziec jak brzusio sie rusza:)trzymam kciuki za nastepny egzamin ty tez za mnie trzymaj:) ciebie tez chetnie zobaczymy:) ja jestem po spacerku z synusiem!! ugrzalam sie jak niewiem:( jest poprostu bosko na dworze!!!!:classic_cool: mysico- tak niestety czeka sie na wizyte u neurologa:( zreszta do kazdego specjalisty😭

fraszko- tak bardzo chcesz syna?a tu pewnie bedzie corcia sliczniutka:) to moze jak bedziesz miala zdjecie z usg to zalacz na fotosik:) moze masz pomysl na dzisiejszy obiadek?? hmmm bo jako ciezarna mozesz miec ciekawe pomysly:) Faceci na balkonie :) wlasnie przed chwilka byla kraksa Alek spadl z jezdzika:(

Ja już też chce na dwór! Mam dość siedzenia w pracy! Tymczasem zarząd się nawet nie zaczął i pewnie będę tu kiblować do 17. :( Buuu :(

Uff dzisiaj zrobiliśmy rajd po sklepach obuwniczych bo moje dziecko tylko ma kozaki, oczywiście z jesiennych adidasów wyrósł. To był sajgon: te brzydkie, te cisną, te nie ładne ale wybrał nareszcie a wszystko skończyło się w Mc Donalds. Ciekawe, że o tym to Jasiek nigdy nie zapomni. A ja wysiadam, nogi i plecki mnie bolą.

dziewczyny czy któraś kojarzy jak to się może nazywać? Chodzi mi /widziałam to kiedyś na allegro/ o taki pokrowiec na siedzenie przednie gdzie dziecko ma to przed sobą i może wkładać zabawki, picie itd takie kolorowe z kieszonkami kurcze no mam zacmienie

Chodzi ci o coś takiego: http://moto.allegro.pl/item171693983_promocja_ochraniacz_organizer_samochodowy_.html Bardzo przydatna sprawa, choć u mnie bardziej służy do ochrony przed skopaniem siedzenia. A nazwę faktycznie trudna dla tego wymyśleć. Krzysiu jeszcze wchodzi w swoje buty, ale są już strasznie zniszczone. Natomiast adidasy kupiłam mu późna jesienią, więc raczej będą jeszcze dobre. Zawsze zasatanawiają mnie buty sprzedawane na allegro, które wyglądają jak nowe. Krzysia wyglądaja natomiast tak, że wstyd komuś je dać. :( Co jest takiego w MacDonaldzie, że dzieci tam tak ciągnie? Krzysiu wie, że tam w jedzeniu są konserwanty, ale też czasami jęczy, że chce iść. :(

witam:) hmm ja tez bede musiala pomyslec o takim organizierze ale podobnie jak u ciebie olkaa bedzie on sluzyl raczaej jako oslona :) poniewaz moje siedzenie pasazera jest okropnie skopane:( im alek wiekszy tym ja blizej szyby!!! koszmar moze kiedys wymienimy seicento na lepszy wiekszy model?

No wielkie dzięki!!!!!!! Wiecie ile ja się tego naszukałam. Normalnie miałam zaćmienie jak to nazwać. Do ochrony przed kopaniem (co Jasiek też robi nagminnie) to najlepsze jest to: http://www.allegro.pl/item172014598_folia_ochronna_pokrowiec_na_fotel_samochodowy.html ale ja niedługo będę wozić (znaczy mąż ja nie mam prawa jazdy) dwóch (dwoje) łobuzów. Kurcze jak ja bym chciała buty Jaśkowe na allegro wystawić to chyba jako zabytek muzealny. Czubki poździerane itd... a dziś pomaszerował do przedszkola w nowych adidasach i tak postawił do szafki co by je wszyscy widzieli myślałam że pęknę ze śmiechu. A kobietki: NAJLEPSZEGO!!!!!!!!!!!!!!!!

Wszystkiego co najlepsze i żeby każdy dzień w roku był naszym dniem!!! olkaa powiem Ci że z tym mc donaldem to jest tak że chyba tam każdego Krzysia ciągnie nie ważne czy ma 5 czy 30 lat. Sama też lubię lody zjeść z polewą czekoladową

Diddlania w której części Siemianowic mieszkasz? ja mieszkałam na Osiedlu Młodych na Bytkowie

Ja też wam życzę wszystkiego naj naj! 🌻 🌻 Ogladałam tę folię ochronną, ale chyba takie kieszenie są bardziej funkcjonalne, bo jednak coś tam można włożyć. My na szczęście jeszcze się mieścimy w aucie, ale mam strasznie mały bagażnik, więc np. rowerek musi być w środku. Pamietam, jak kiedyś wiozam moich siostrzeńców i do tyłu trzeba było wepchać trzy foteliki. Zapiecie pasów to było mistrzostwo świata, ale dzieci były zachwycone. Pobili się chyba dopiero po godzinie :p My zaraz mamy imprezę w pracy, taka łączoną, bo koleżanka ma urodziny. Ale kwiaty i koperta będą. :) Mam zamiar zaszaleć i kupić sobie bieliznę.

Ja mam podobny do tego, co podałam ci link. Jest tam bardzo duża kieszeń na atlasy samochodowe. Ja jestem człowiek, który zgubi się zawsze i wszędzie, więc atlas to podstawa.

Andzia to mieszkamy prawie po sąsiedzku bo ja na Węzłowcu przy Albercie :) Fajne te pokrowe ale my jeszcze mamy czas, chodż jak się przyglądam Michałowi to nie mogę uwierzyć że on taki duży (5 kg, i już 60 cm) :D Ze śpiochów mi powyrastał i muszę pochodzić i coś pokupować. Ostatnio mama kupiła mi na ciuchach super dresik za 4 zł z H&M, prwaie nie zniszczony. Tylko ja niestety nie mogę chodzić po sklepach za bardzo ( zakupy robie biegiem) bo młody zaczyna płakać (wózek nie jedzie :( i gorąco) Dlatego chce pojechać do rodziców bo tu nie ma z kim małego zostawić ( sporadycznie szwagierka). Lubie ranki bo Michał tak koło 10 idzie spać i śpi sobie słodko ze 2-3 godzinki (oczywiście z wyjątkami) POtem ok 13 karmienie i tak ok. 14 spacerek (niestety dziś chyba będzie padać :( ) PO południu niestety mały ma kolki i marudzi Mam pytanko czy aby dostać przerwy w parcy na karmienie to trzeba dostarczyć pracodawcy jakieś zaświadczenie od lekarza że się karmi ???

Na przerwę w karmieniu generalnie nie jest wymagane żadne zaświadczenie - art. 187 par. 1 \"Pracownica karmiąca dziecko piersią ma prawo do dwóch półgodzinnych przerw w pracy wliczanych do czasu pracy (...) Przerwy na karmienie mogą być na wniosek pracownicy udzielane łącznie. \" par. 2 \"Pracownicy zatrudnionej na czas krótszy niż 4 godz dziennie przerwy na karmienie nie przysługują. Jeżeli czas pracy pracownicy nie przekracza 6 godz. dziennie przysługuje jej jedna przerwa na karmienie.\" Ale zdarzają sie pracodawcy, którzy chcą zaświadczenie o tym, że jest się matką karmiącą. Wtedy idź do pediatry i nawet na zwykłej recepcie ci to napisze. Teraz już mieszkam w Chorzowie ale długo mieszkałam na Bytkowie.

Andzia74 ja mieszkam na Tuwimie na Okreznej, ale siemce znam dobrze bo pracuje w spółdzielni mieszkaniowej, która graniczy z osiedlem Młodych

Dziewczyny, życzę Wam wszystkiego co najlepsze, duzo zdrowia, miłości i spełnienia z okazji naszego święta🌻🌻🌻 Olkaa, ja też popieram, jak tylko można kupować dzieciom to na co nas stać, to tylko tak trzymać. Ja robię bardzo róznie, raz trochę szaleję innym razem postępuję bardzo \"skromnie\". Długo nie wymieniam ciuszków, np. jak cos jest takie na styk to jeszcze próbuję z tego coś wycisnąć. Uwielbiam kupować Kasi zabawki, tak do roczku Małej to byłam chyba nałogowcem, teraz już mi trochę przeszło. Super, że się ujawniłaś, ja też myślałam, nie wiem dlaczego, że jesteś blondynką, może sądząc po Krzysiu. Marchewka, gratuluję zdanej ekonomii:) Fajnie, że tak jestescie z mężem zachwyceni dzidzią. Boże, ja ciągle pamiętam nasz zachwyt z okresu ciąży, hm... on rośnie z dnia na dzień. Ostatnio jestem jeszcze bardziej niz kiedykolwiek zakochana w Kasi. Jest taka słodka juz niedługo 2 letnia dziewczynka. To na razie tyle, uciekam, zaraz Wojtek przyjdzie z pracy i pewnie będzie głodny, he, he:) Ja dziś też poszalałam, podcięłam włosy i dodałam im trochę koloru, pomalowałam pazurki na taki prawie krwisty i...idę na imprezkę urodziny i imieniny dwóch Beatek, szwagierki i koleżanki. Extra!:-)

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DZIEWCZYNKI Z OKAZJII DNIA KOBIET ja dzis przesiedzialam dzis caly dzien nad swoja praca :) skonczyl sie okres blogiego lenistwa i trzeba sie za pisanie zabrac . W sumie poszlo calkiem dobrze , ale przeciez pojdzie to do sprawdzenia i wtedy sie okaze . Moj brzuszek rosnie zadziwiajaca szybko juz niebawem 21 tyg :) i moja dzidzia znow dzis o mamusi sobie przypomniala i zaczela baraszkowac delikatnie :)❤️

Ja rowniez zycze wszystkiego dobrego:) ja czuje sie dzis kiepsko:( ( co prawda ciesze sie ze dostalam okres ale okropnie mnie boli brzuch zaraz mi to przypomina bole porodowe😭 My dzis tez sie powloczylismy :) bylismy u mumpeli u ktorej bylam bardzo dawno temu:( alus bawil sie z 3letnia Lena :) potem pojechalismy do tesciow.... ogolnie rzecz biorac strasznie chce mi sie spac ....i jak tylko maz wyjdzie do pracy ja wskakuje z synem do wyrka:)

witam Jak dobrze że już piątek i jutro pośpie dłuzej niż do 5-50, ale w weekend znów zabiorę się za jakieś pranie, prasowanie i sprzątanie bo w tygodniu po pracy to już mi się nic nie chce. Dobrze że wczoraj było trochę rozrywki, kino, lody i kwiatki. Pozdrawiam i życzę miłego dzionka.