Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mimi29

KLUB MAMUS Z KATOWIC

Polecane posty

witam porannie :) świetny chłodek mi tu zawiewa :D taka pogoda by mogła być cały dzień :classic_cool: domek świetny :) i jaki duży!! dziś odbędzie się mycie łóżeczka :D przynajmniej tak mi się wydaje na tą chwilę :P potem się pewnie okaże że za ciepło i bede leżeć jak ten piesek od Mamuni (milutki swoją drogą :) ) :) też mam dziś zjazd ale nie wiem czy dam rade dojechać w ten upał :O zwłaszcza że sikam co 15 minut a po drodze wc brak :O Fraszko - już dawno cię chciałam spytać, ale mi ciągle uciekało, co studiujesz? we wtorek jadę na ciuszkowe zakupy dla małego :D i w zwiazku z tym mam pytanie, jakie body kupić z krótkim rękawkiem (i do tego ze 3-4 koszulki z długim) czy po prostu z długim?? (mam 4 pary na 56 z krótkim i 1 z długim, ale chce kupic na 62, moze pol na pol? i w czym takie dziecko spi? jakis pajac, spiochy, czy tez body? ufff troche tego jest :O

Marchewko - ja studiuje Politologie o kierunku praca socjalna .Niebawem bede sie bronic razem z moja kruszynka ( ostatni tydzien czerwca ) .Alek tez bronil sie z Mamunia i jaki madry chlopczyk hihiih :-D. Ja juz prawie wszystko mam przygotowane jeszcze tylko posciel i reczniczek dla malutkiej wypiore , bo teraz wszystkie te male skarpeteczki bede wieszac hiih :) .Lozeczko kupuje dopiero w lipcu wozeczek musze przeprac jak Mamunia go tu kiedys podrzuci ale tez poczekam jeszcze troche . Marchewka tobie tez zajely tyle miejsca te male cudowne ciuszki ?

marchewka:) kup tak mniej więcej pół na pół tych długości, a w upał dzieci śpią nawet tylko w body i pieluszce przykryte pieluszką flanelową, zobaczysz jaka będzie pogoda, może spać albo w pajacu albo w śpioszkach i koszulce. Naprawdę będziesz intuicyjnie wyczuwać to wszystko jak dzidzia będzie na świecie. Ważne, żeby nie przegrzewać maluszka. Myslę, że podpowiemy Ci bardziej na bieżąco. Acha, ja też chcę tę sławetną zieleninkę:D Mamunia:) Aluś duzy śliczny chłopczyk, Kasia oglądała ze mną zjęcia i mówi: \"ooo cinka\" a ja jej na to, że to chłopczyk. W jej mniemaniu wszyscy tacy mali chłopcy mają na imię Szim jak Szymonek mój bratanek. Dom suuuuuper:) Andzia:) Jasiu też śliczniutki, też mu się dostało od Kasi , że jest Szymonkiem:D Lacertaa:) Izba porodowa w Lędzinach ma podonbo bardzo fajną opinię, poleca się np. dla rodzących drugi raz. Ja mieszkam w Tychach i rodziłam w Szpitalu Woj. w Tychach, drugiego dzidziusia jeśli będę miała też myślę, że urodze w Tychach. Stawiam na bezpieczeństwo dzidzi przede wszystkim. Ale kto wie:) Miłego dnia drogie Mamusie:):):):)

świetny domek Mamuniu, my też sie prażymy w bloku na 6 piętrze ale całe szczęście mamy dom na wsi i jest gdzie jeździć. Fraszko ja już nei wiem gdzie te ciuszki upychać, małe to to a tyle miejsca zajmuje, u mnie łóżeczko już gotowe a wózek zakupimy potem bo nie znamy płci i nie wiemy jaki kolor wybrać. Najlepsze jest to, że co idę na badanie to pakuję i zostawiam w przedpokoju torbę żeby mąż ją przywiózł w razie czego a potem spowrotem wyciągam kosmetyczke a torba do szafy :)) Następne badanie w środę ale wiem na 100% że cesarka przed bożym ciałem

Fraszko - nie mam jeszcze ciuszków :) tylko te 5 par i jeden taki gratisek na 50cm co dostałam od pana z łóżeczkiem :) także dla mnie jedyne zeby poczuć że dzidzia się zbliża wielkimi krokami to wypucować łóżeczko :) przynajmniej do wtorku, we wtorek planujemy te zakupy (nie mogę się już doczekać!! :D ), i wtedy kupimy wszystkie rzeczy, ale też na razie tylko najbardziej konieczne, bo takie typu laktator, kosmetyki, pieluszki (to mąż jak będę w szpitalu), itp.to kupię dopiero po porodzie :) własnie ubranka np. chcę kupować bardziej na bieżąco, na razie kupię tylko tak na 62 bodziaków, żeby mieć w czym na początku go trzymać, jeden komplet z dł. a drugi z krótkim :) a potem się okaże co mi tak na serio potrzebne z ciuchów :) (kurczę skarpetki muszę mu jakieś kupić, bo nie mam ani jednej pary) no a wózek też na końcu dopiero :) studiujesz na UŚ ?// wiecie co, ja nie planuję kupić tych ubranek w jakiś wielkich ilościach, bo wydaje mi sie ze on tego nie wychodzi, a te ciuszki nie są tanie. Taka normalna ilość to 8-10 z krótkim i 8-10 z dług. czy mniej lub więcej? Spectro - :) spoko :) sprawdz sobie potem pocztę :)

marchewko wierz mi nie warto kupować tony ciuchów, dzieciątka strasznie szybko wyrastają, ze 3 koszuleczki najmniejsze, kilka par body od 56 do 62 z długim i krótkim, kilka kaftaników i śpioszków jakieś rapersiki, kilka skarpetek i wsio a potem najlepiej dokupywać matko jak mi jest duuuuuszno

wszystkie wspieracie naszych siatkarzy :) ja też , przy botwince :D

pyniu- wiecej zdjec zobaczysz klikajac na podany pod kazdym opisem link www.mlodamamunia.bobasy.pl:) tam jest moje zdjecie juz od dluzszego czasu to ca zalaczylam rano to tak po domowemu heheh ostatnie zajecia zaliczone praca musi byc jeszcze skorygowana w paru miejscach caly przyszly tydzien wyjezdze sie do Katowic do promotora i recenzenta.... wrocilam z uczelni przed pierwszym grzmotem a walnelo ostro az podskoczylam:) az lepiej po tej burzy....

Hejka Mamusie:) Pyniu, ja też miałam dzis botwinkę, całkiem smaczną, na jutro też ma jej wystarczyć:D Niestety nie kibicowałam, co za wstyd, ja kibic sportowy, nawet nie oglądałam finału Ligi Mistrzów, buu...bo wyszliśmy wtedy z mężem na kolację, he, he:) To mi się ostatnio porobiło:) Dzis odzyczajam ostro Kasię od pieluchy, efekt: dwa dywaniki do wyprania, kilka mokrych plam do stacia, na szczęście tylko z paneli. Ok, spadam, dzwonię do mojej Mamuśki:):)

młoda mamuniu - no to pooglądałam sobie Ciebie :) Jestem pod wrażeniem sexownej panny młodej :D NASI CHłOPCY WYGRALI :D :D

oooo ale dzis pustki..... ja powinnam pojechać dzis na cwiczenia :( pogoda OK, chlodno itd. a mi się tak nie chce :O :O :O nie mam nawet dobrego powodu żeby nie jechać, wiec chyba powinnam się sprężyć i ruszyć :O ale jestem leniuch :( wstyd :( hehe lóżeczka oczywisćie nie umyłam, bo mi maleństwo biło główką w pęcherz i co wstałam albo usiadłam to miałam wrażenie że nie dobiegne do wc :D :D taki żartowniś z mojego bączusia :D zrobił mi wczoraj przymusowe leżakowanie ;) dobra, idę już sobie :) :) :)

ja też leżakuję, miałam wczoraj poprasować ale ten gorąc mnie dobija dzisiaj zresztą też i ręce i nogi popuchnięte, może pod wieczór jakiś spacerek dopiero pod wieczór albo po Kubicy, dobrze, że Jasiek z dziadkami pojechał na komunię choć taka cisza w domu...

Ale upał, biedne dziewczyny z brzuszkami... A my mieliśmy dziś gości, po obiadku pojechaliśmy na spacer do Pszczyny, fajne, pełne życia miasteczko, pospacerowaliśmy po parku. Super:) Po spacerze jeszcze pyszne ciasteczka, trochę ze sklepu i moja szarlotka. Całkiem niezła, mniam:) Andzia:) trudny wybór, może taki pomarańcz albo czerwony, moja Kasia jeździ w szaro-bordowej spacerówce a wcześniej miała granatowy pełny. marchewka:) dziękuję za zdjęcia. No rewelacja ten ZIELONYYYYYYYYYYYYYY:D Pędzę spać, dobrej nocki dla wszystkich:)

Andziu - dla dziewczynki czerwony, dla chłopca ten ciemny (pierwszy z prawej). W sobotę pojechaliśmy do Pniowca. Trochę padał deszcz, ale burzy nie było. poszlismy na spacer, ale Krzysiu strasznie marudził po drodze, że bolą go nogi, więc po 2 godzinach wróciliśmy. W niedzielę pojechaliśmy na działkę. Nalałam im wody do baseniku i uruchomiłam \"szaloną stokrotkę\" (taki kwiat, który wygina się na wszystkie strony i leje po wszystkim wodą). Dzieci były zachwycone.

Andziu - jak Ci sie podoba niebieski to przeciez córa z niebieskimi oczętami w niebieskim wózku bedzie wyglądać prześlicznie :) A zawsze mozna wrzucic tam różowy kocyk :)

Matko ale się rozpisałyście...kiedy ja mam was poczytać przy moim wymagającym 100% uwagi facecie :) (teraz śpi więc mam jakiś kwadransik) Weekend na letnisku u rodziców poprostu cudo, było tak przyjemnie, że nie miałam ochoty wracać a i Patrykowi służyło powietrze:) A teraz zaczynam kolejny tydzień leczenia mojego dzieciątka w tym tygodniu \"tylko\" dwie wizyty u lekarzy no i muszę zadzwonić do rehabilitantki bo Patryk wiadomo po takiej hospitalizacji jest opóźniony w stosunku do innych maluszków, na razie musimy załatwić sobie wizyty prywatne a później może się uda państwowo.....zobaczymy Pozdrawiam i spróbuję Was nadrobić w czytaniu

hejka :) dla dziewczynki ten jasno niebieski też jest bardzo ładny, zawsze można jakąs fajną zawieszkę kolorowa dopiąc i ładnie wygląda :) (ale czerwony też jest ładny :) )

czerwony, niebieski, pomarańczowy aście mi namotały hi hi :))

Wydaje mi się, że nie ma zdecydowanych wózków dla konkretnej płci. Oprócz różowego, bo chłopiec w różowym wyglądałby dziwacznie. :( Ale dziewczynka w granatowym o.k. Andziu - mam jeszce imie dla dziewczynki - Milenka. AC Milan wygrał Ligę Mistrzów, więc tym bardziej będzie na topie.

witajcie kochane koleżanki:) Co do naszego spotkania, mówimy o piątku 08 czerwca godz. 17:) w parku chorzowskim przy restauracji z rybkami:), mam wrażenie, że chętne są tylko Olkaa, Mysica, Marsjanka ( nie do końca pewne) i ja. A reszta dziewczyn to co?:) Nie możecie przyjść? Tak jakoś smutno, że z grupy kilkunastu dziewczyn możemy tylko my. No jasne, są ciężaróweczki juz prawie nie chodzące, mamy w połogu, aktualne i przyszłe:) biorące ślub i chrzczące:) dzieci.......a RESZTA?:) Mloda Mamunia, a Ty słoneczko, super by było gdybys przyszła, Pyniu a TY?:) i inne dziewczynki?:) Dziś znowu idę do pracy na kilka godzinek, całkiem fajne urozmaicenie, tylko mam mniej czasu dla Żuka, dla domu i dla siebie:( rzecz jasna, chociaż teraz wszystko trzeba trochę szybciej robić i tym samym nie wiem czy to nie wychodzi na lepsze per saldo:D Co do imion, Andzia: popieram, popieram Olkii propozycję z MILANKĄ:D Milenką:D Ja lubię też takie: Łucja, Klara, Honorata - trochę trudne w \"obsłudze\", dobre na drugie imiona:) albo Kinga, Urszulka, Agnieszka :) Idę jeszcze porobić coś w kuchni i do roboty:)

ja bym przyszła na spotkanie al enie wiem w jakim będe stanie: przed, w trakcie czy po porodzie :)) Ładne: Milenka, Łucja, jescze Lenka podoba mi się to takie trudne zdecydować o imieniu na całe życie

z imieniem faktycznie jest ciężki wybór, my jak już wybraliśmy to tym bardziej nie jestem do nich przekonana, i jeszcze szukam (po kryjomu :P ) podrzemałam sobie i jak wstałam to tak mi się zachciało truskawek ;) ;) ;) a sklep tak daleko :P :P :P niech pomyślę...........................a moze się przejdę ;)

dla chłopczyka Bartosz Ryszard (drugie to po dziadku bo Jasiek też tak ma - Jan Kazimierz)

truskaweczki pychotka :) ale upał nie do zniesienia może zaraz jakiś deszcz spadnie, albo burza będzie bo jakoś się zachmurzyło :D fajnie by było, chcieliśmy iść do kina na \"Piratów...\" ale jak sie nie ochłodzi to chyba nici z tego planu Pyniu - a ty nam zapomniałaś opowiedzieć jak udała się ta kolacja na której byliście :)