Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

samimi

A6W-pierwszy dzien! jest ktos ze mna???

Polecane posty

Właśnie z ta mobilizacją nagożej... Kiedyś próbowałam 8 min. ABS na brzuch i nogi,niestety cwiczyłam zaledwie parę dni :-( Nie miałam znikad mobilizacji,no ale teraz mam nadzieje ze dam radę i będę z siebie dumna :DW tych ćwiczeniach jest jeden plus mianowice taki, że jest określona ilość dni i jest to rozłożone,wiem po ilu dn. mogę się spodziewać efektów a w ABS-ie praktycznie nie wiadomo było po ilu,to dodatkowo mnie odstraszało ;) ;) W zasadzie chodzi mi tylko o ten brzuszek, bo tak ogolnie jest źle ;)

ja jestem na 3 dniu treningu:) pozdrawiam wszystkie dziewczyny zalezy mi by spalic nieco tłuszczyku, zawzielam sie i zrobie do końca trening i zobaczymy czy cos da....:classic_cool:

witajcie, ja jestem juz a w zasadzie dopiero po 2 dniu(nie wyobrażam sobie szczerze mówiąc następnych dn. tzn. tych pod koniec) ;) Ale pocieszam sie że jakoś to będzie,musi byc :D

Morelko - pocieszę cię. Ja też z przerażeniem spoglądałam na kolejne zwiększenia. Przy 10 powtórzeniach chcialam sie poddać. i nadszedł w koncu taki przelomowy moment. Teraz mam 16 powtórzeń i nie jestem tak zmachana jak jeszcze np. 2 tygodnie temu. I zaczynam wierzyc, że dam rade to skończyć. :)

Gość Awranka
5 dni minęło - żadnych rewelacj póki co nie widzę, mięśnie nie bolą tak bardzo jakbym się spodziewała. ALe dzięki temu nie mam problemów z kontynuacją :)

coccinella mam nadzieje ze tak bedzie rzeczywisice ,poki co bola mnie mięśnie brzuszka,szczególnie nad żebrami... Słyszałam że tutaj zaczynają sie pojawiać pierwsze efekty ;)Na moje jeszcze musze pewnie długo poczekać ,ale myślę że się nie rozczaruje :) A Ty na którym dn. juz jestes???Widzisz u sobie juz jakieś rezultaty?? ;)

Hej! za mna juz 8 dzien cwiczen i powoli zaczynam zauwazac,ze mam widoczne miecnie brzucha ale tylko w gornej jego czesci tzn.nizej zererek. Bedzie dobrze,trzymam za was kciuki

Morelko - ja dziś jestem na 24 dniu. Rezultaty, owszem, są, ale myślalam, że będzie lepiej. Są to cwiczenia na górne mięśnie brzucha, dlatego tam pojawiają się efekty.

a ja sie juz zabieram chyba od miesiaca za ta magiczna 6 i jakos nie moge a to dlatego ze nie wiem jak to dokladnie zrobic moze macie gdzies opisane tak dokladnie a najlepiej jakby to mozna bylo sciagnac w postaci filmiku??? moze ma ktos taki????jak tak to bardzo prosze o przeslanie na poczte badz wklejenia pliku domiwiki@interia.pl

aurela25 zobacz na str. 1 tam jest z link z cwiczeniami i obrazkami ;) Dziewczyny mam jeszcze pytanko czy pora o której ćwicze musi byc zawsze taka sama czyli np. rano to zawsze muszę ćwiczyc rano???

pora powinna byc taka sam, przynajmniej mniej wiecej:) a ja powracając do mojego problemu długiego trwania tego treningu (duzo minut mi to zajmuje) mam pytanie, przykładowo: pierwsze ćwiczenie, pierwszego dnia, 6 powtórzeń...to znaczy robicie 6 na każdą noge (czyli w sumie 12 powtórzeń) czy 6 na obie nogi w sumie(czyli po 3 na jedną nogę)???????????????

morellka, nie mam pojęcia, ale tak na chłopski rozum, jeśli jednego dnia poćwiczysz w nocy, a następnego rano... to trochę bez sensu. Ja to robię zawsze w nocy, między 22 a nawet 1-wszą godziną Teraz jak byłam na wyjeździe, to miałam 3 dni przerwy w ćwiczeniach... I mam nadzieję, że nic sie w zwiazku z tym nie stało ;-) Ktoś pytał o szyję - cholera, te pierwsze dwa ćwiczenia są dla mnie najgorsze, bo tak mnie tam szyja boli, że mam pod koniec ochotę płakać... Teraz robie 12 powtórzeń i nie wyobrażam sobie, co będzie potem...

Milkshake - 6 powtórzeń na każda nogę czyli 12 pełnych to pełne ćwiczenie. Metafora - jeżeli boli cię szyja, to poćwicz ją trochę i rozmasuj przed rozpoczęciem.

dziewczyny to ja chyba to źle robie bo 3 na jedną i 3 na drugą noge :-/Gdzies to właśnie wyczytałam że właśnie tak to powinno sie robić...hmmm teraz to ja już nic nie wiem... Ja teraz mam urlop więc robie ćwiczenia rano,ale jak zaczne chodzi do pracy przesune sobie na wieczór ;)

Gość a8ii
jeśli chodzi o szyję to ja wymyślilam taki patent: biorę tasmę elastyczną (moze być szalik ;) ) podkladam pod głowę i oba końce taśmy trzymam w rękach. Intensywność ćwiczenia jest taka sama, a kark i głowa odciążona:) jestem przy 10 dniu i już widać efekty:)

ja wymiękam - to jest dla mnie coraz nudniejsze, mój brzuch nie wygląda już tak tragicznie jak wcześniej ( nie no, w ogóle wygląda już fajnie ;-) ) i będę go teraz podtrzymywać jakimiś innymi ćwiczeniami... Najwyżej jak będę wracać do dawnego stanu to zacznę A6W od nowa... I życzę Wam większej wytrwałości od mojej...

Witajcie!!!!!powrocilam:D niestety zatrzyalam sie na 12 dniu...a wszystko wygladalo tak pieknie...brzuszek plaski zaczal sie robic...schudlam...pare cm ubylo...a tu BACH...i odechcialo mi sie...dzis zaczynam znowu...zobaczymy jak dlugo uda mi sie wytrwac... Ps.widze ze powolutku szosteczek nam przybywa:) pozdrawiam!!!:)

Gość fgsgsrigsvf
no ja tez zaczynam... Zdajemy codzinnie relację i się postrzymujemy na duchu?!

Gość yamayka
ja jestem po 1 dniu i dzis zaczynam 2...szczerze mowiac to mnie brzuch po tym nie boli ani nie mam zakwasow ale to moze dlatego ze wczesniej wzocnilam sobie troche brzuszek tym ze robilam pare tygodni brzuszki i krecilam HH wiec mysle ze nie bedzie zle i ze wytrwam do konca....no ze przede wszystkim beda efekty..narazie mam sporo motywacji wiec mysle ze bedzie dobrze:D pozdrawiam szosteczki:P

Gość Kasia.
Czesc! Ja mam takie pytanie - jestem na 15 dniu - i już wychodzi mi to po ok 35 minut! Coś robię źle - i tu moje pytanie - w cwiczeniach gdzie trzeba osobno nogi podnosic to jak je mam podnosić? Jedna noga = jedno powtórzenie? Na http://www.sfd.pl/temat144665 piszę że jedna i druga daje jedno powtórzenie i tak robiłam. Ale jak mówię - dziś przejście na 12 powtórzeń - trwało to ok35 min w efekcie ostatnią serię zrobiłam dość niedbale, nie chciało mi się lepiej. Ktoś może mi wytłumaczyć jak ma być? Czy jeżeli jedną nogę potraktuje jak jedno powtórzenie to efekty nie będą słabsze? Bo nie wyobrażam sobie dojść do 42 dnia skoro teraz zajmuje mi to tyle czasu. Jeżeli ktoś może to niech napisze tutaj albo na maila. Będę wdzięczna.

Gość m.a.
O co chodzi w 5 ćwiczeniu? Proszę o pomoć. Tam też są 3 sekundy na każdą nogę, czy jak? Czy to się poprostu robi na zmianę szybko, czy trzeba zmieniać nogi poprostu, co trzy sekundy? Bo to nie są nożyce, jakie znam...

Gość ovi
ja właśnie też dokładnie nie wiem, a chciałabym zacząć to już dziś :) zależy mi na ładnym brzuszku bo od stycznia zaczynam chodzic na zajecia na basen, więc... :) pokombinuje, moze sama do czegoś dojdę :) a i nie kumam troche tych serii i powtórzeń. czyli że jak? w pierwszym dniu robi sie jedna serie składającą się z 6 razy powtórzonych tych 6-ciu ćwiczeń? kurde....

Gość m.a.
Jeżeli chodzi o pierwszy dzień, to trzeba wykonywać pokoleji 6 powtórzeń każdego ćwiczenia, czyli np. 1 ćwiczenie, to najpierw prawa noga, potem lewa i to jest jedno powtórzenie i dalej 5 takich powtórzeń i następne ćwiczenie, a jeżeli jest kilka serii to poprostu cały ciąg ćwiczeń trzeba wykonywać kilka razy. Seria, to cały ciąg ćwiczeń, a powtórzenia tyczą się każdego ćwiczenia pokolei. To łatwe ;)

Gość lowcadusz77
jeeejeeee!!dziewczyny cwiczcie wasze piekne cialka!!!jestem z wami:)a6w jest super!!

Gość Precel
Witam... polecam to ćwiczenie... zaczalem je robic w czerwcu i robie do dzis choć teraz to zadko bo raz na kilka dni lub nawet i tydzień... Nawet silownia mi tak nie pomogla rok temu jak to cwiczenie heh EFEKTY SĄ :):):) Mam 19 lat(Za 15dni 20lat) W Maju ważylem 75kg przy wzroscie 172,5. Matura mi sie skonczyla wiec milem czas na siebie. W połowie czerwca zaczalem cwiczyc. Jadlem polowe mniej niż zwykle. Zawsze przed A6W robilem rozgrzewke połgodzinną dwoma 5cio kilogramowymi cięzarkami. Do tego codziennie gralem do 2 godzin w pilke po tym cwiczeniu lub przed zeby sie najbardziej zmeczyć tlenowo heh Mialem z 2-3 przerwy 1-2 dniowe ale nie poddalem sie i dawale rade dalej az do konca. W poklowie lipca to mniejwiecej 30-40dzien cwiczen pojechalem do Bułgarii na wakacje. Przed wyjazdem ważylem 71kg. w czasie wyjazdu 7 dniowego cwiczylem raz czy 2razy i tyle. W Bułgarii temperatury srednie 30-40*C powodowaly to że jadlem jeszcze mniej niz w Polsce... Do tego Hotel połozony 3km od Złotych piaskow powodowal ze po każdej imprezie trzeba bylo 50 minut na pieszo wracać po imprezie na dyskotece gdzie tanczylo sie caly czas. Alkochol, Dyskoteki i dystans codziennie 3-7km w takiej temperaturze(w dzien też sie duuuzo łazilo) Spowodowal ze po powrocie do Polski ważylem 67kg czyli w Bułgari schudlem 4kg. po powrocie wrocilem do cwiczen i sportowego trybu życia :) Dokończylem ćwiczenie. Zacżąłem je robic drugi raz... Skończylem Zmienilem dietę: Wykasowalem tluszcz (maslo, olej) i jadlem normalnie. Zacząlem cwiczyć po raz trzeci tylko ale już za zimno bylo na cwiczenia typu pilka czy rower wiec zamiast 3 seri robilem 4 :):) Dietę dalej trzymam choć teraz wiecej jem bo to zima sie zbliza ;/ ale wyniki sa fajne jak dla mnie :) Teraz waze 64kg przy wzroście 174cm :):) mhm kaloryfera nie iwdać bo mam ten tłuszczyk ale czuć go :) do tego plaski brzuszek czyli zadanie wykonane :):) Pozdrawiam i życze powodzenia innym :)

Zrobiłam dziś (a właściwie wczoraj) pierwszy dzień szóstki... Przeczytałam wszystkie Wasze komentarze i zmartwiło mnie że dają efekt tylko w górnej partii brzucha... A co z dołem? Jak mogę ćwiczyć?

Drugi dzień za mną... Wypociłam się jak nigdy, ale wierzę że się opłaci. Mam nadzieję że wytrwam! Pozdrawiam 🌼

Gość kejtuska
A ja dzis mam 20ty dzien ;] Rezultaty - twardszy brzuszek, pionowa kresa od pepka w dol, plasztszy brzuszek.. Co do sadelka to jakos chyba nie bardzo sie spala, ale troszke napewno, bo stosuje tez dietke, bo bez dietki to tylko by sie miesnie zrobily a tluszczyk caly czas bylby tam gdzie jest ;] Ale jedno pewne - lepsze miesnie, szybicje spala sie tluszczyk! A wszytskie 3 serie jak narazie zajmuja mi okolo 17minut. Mam nadzieje ze nie rpzekrocze 25 na koniec...