Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andriejka

trwała ondulacja włosów

Polecane posty

Gość andriejka

dzieffcynki mam pytanko czy miała któraś z was robioną trwała na włosach bo ja hyba sie skusze tylko nie wiem czy niue bede żałowała póżniej mam bardzo cienkie włosy a chciałabym mieć takie lekkie fale :niechce aby po trwałej miała takiego baranka na głowie tylko lekkie opadające fale czy to jest możliwe dzieki trwałejn czy każda trwałą to baran na głowie piszcie i z góry dziekuje za odp

Ja sobie robię trwałą owocową albo ziołową na największe loki, bo zawsze podobały mi się kręcone, a ja mam proste jak druty. Ostatnio robiłam w styczniu, teraz obcięłam włosy i poczekam z dwa miesiące i znowu zrobię. Włosy są takie puchate i wydaję się lżejsze. Po trwałej nie można myć codziennie włosów, bo loki się prostują, najlepiej tak co 2-3 dni.

Gość ja robiłam
trwałą ondulację pół roku temu.Nie żałuje.Wystarczyło tylko dwa razy w tygodniu umyć włosy.Żadnego układania,żadnego baranka.Tyle tylko,że włosy sie dość znacznie rozjaśniły.

Też odradzam...ja robiłam w grudniu spiralną, miały byc loki jak po lokówce....ścinałam już raz i będę musiała znów, bo nie moge się pozbyć tego siana :O

Gość Pyziad
ja mialam robiona trwałą 2 razy io naprawde nie zaluje... jak mialam to wlosy bardzo dobrze sie ukladaly...tylko teraz mam juz tylko od polowy proste bo odrosly a na dole to troche dziwnie wyglada i musze prostowac:( ogole trwala polecam... tylko jak juz bedzie schodzila,to nie jest za ciekawie;/

Gość fryciaaa
Ja nie dawno zrobilam sobie trwalo ziolowa i teraz bardzo tego zaluje.Oddala bym wszystko zeby moje wlosy byly znowu proste i zdrowe.

Gość a co to jest ta trwala
owocowa? a co powiecie na headlines czy jakos tak. mam cienkie dosc geste wlosy ale w miare dobrze wygladaja tylko jak sa dlugosci ponizej ucha no max do brody. potem juz tylko zaraz po umyciu wygladaja dobrze a potem smetnie zwisaja nie sa wogole podatne na ukladanie. chce miec troche dluzsze i zastanawiam sie nad trwala jakas delikatna zeby tylko u nasady te wlosy byly ciut podniesione a cvale co najwyzej lekko pofalowane i lekko puszyste

Gość maaarla
czesc dziewczyny pisze pierwszy raz. chcialam sie zpytac ile mniej wiecej kosztuje trwała ziołowa??? i na jak długo utrzymuje sie na włosach

Gość kasiulaczek
Ja zadowolona nie jestem.... Jak się tego pozbyć?????

Gość trwała
wszystko zależy od włosów. Ja rok temu robiłam trwałą, efekt był trochę słabszy od tego, co bym chciała, ale dlatego że miałam za długie włosy i prostowała się od ciężaru. Włosy mi się nie puszyły, wszystko z nimi było ok, trochę się później końcówki porozdwajały, więc zwyczajnie podcięłam włosy. Jak ktoś naprawdę chce mieć loczki to polecam, powinien przynajmniej spróbować. Trwała na każdych włosach wychodzi inaczej. A czy 290zł? no, bez przesady, aż tyle to wszędzie nie kosztuje, a te tańsze nie wychodzą przecież tragicznie.

Gość trwała
co do headlines - koleżanka sobie zrobiła, osobiście uważam że trwała daje lepszy efekt. Teraz po jakimś czasie jej włosy już tak fajnie nie wyglądają jak sie prostują.

Gość Kinguchna84
Ja też zgłupiałam i zrobiłam sobie trwałą we wrześniu jakoś....:O Nie dość że nie cieszyłam się efektem, bo jakoś nierównomiernie mi się włosy pokręciły, końcówki były niemalże proste(bo zrobiłam na długich włosach) to przy każdym myciu wyczesywałam dosłowie całe garście włosów( bo tak radziła fryzjerka, żeby się czesać tylko na mokro, grubym grzebieniem i z odżywką na włosach)....no ale włosów mam teraz pół mniej, a w te miejsca, gdzie włosy wypadły, powyrastały takie kępki nowych włosów :O i mam na całej głowie jeża:O:O:O teraz ten "jeż" ma już ok. 3 cm.....będę musiała w końcu obciąć włosy, chociaż tak bardzo tego nie chcę, bo się dobrze czuję w długich :( ....ehh, co ja bym dała, żeby mieć znów proste, zdrowe i lśniące włosy........... P.s. Od jakiegoś czasu prostuje moje sianko zeby jakoś wyglądać, ale widać jak mi przy skórze płyn spalił włosy, bo teraz odrosły 3 cm zdrowych, a potem takie sianko sie zaczyna...:( ODRADZAM!!!!!

Gość diabliccczka
ja zrobiłam sobie trwałą jakies 1,5 miesiąca temu i ogólnie to tak: włosy faktycznie mi jakoś więcej wypadają-widać to w czasie mycia, ale nie wiem do końca czy to wina trwałej czy może jakies inne czynniki. Przez 1 miesiąc były ladne loczki a teraz sie prostują i robią się takie nijakie, od kilku dni spinam je spinką. Mam taki pomysł żeby je obciąć ale nie wiem... A robiłyście kiedyś trwałą jedną po drugiej?

Gość foka-78
aaaa...i nie zapominajcie o dobrych odżywkach na włosy ...po zrobieniu trwałej dla utrzymania włsów w dobrej kondycji potrzebne jest ich odpowiednie nawilżanie...maski z loreala,kadusa i frucktisa są najlepsze.

Gość moje włosy
Moje włosy są tez nijakie. Po myciu zazwyczaj je prostuję lub kręcę na wałki. Dlatego chcę spróbować trwałej. Może akurat bedzie to strzał w dziesiątkę;))Zobaczymy. Ale loczki uwielbiam, więc liczę na ładny efekt. Mam tylko pytanie- jak juz zrobię tą trwałą ziołową to ona po mniej wiecej 3 miesiącach zanika tak po prostu? Wiem, że po tych mocnych trwałych efekt schodzi dopiero wtedy gdy włosy zaczynają odrastac, a przeciez w przypadku 3 miesięcy chyba tak szbyko nie odrosną...

Gość Pao
ja zrobiłam trwałą i żałuję szczerze mówiąc:(, na początku niby było ok , ale i tak efekt nie był taki jak oczekiwałam, chciałam grube loki a wyszły średnie;) po jakimś czasie włosy po umyciu wyglądały jak siano, oczywiście rozjaśniły się, zaczęły wypadać, kruszyć się, są suche, zniszczone i wyglądają po prostu niedobrze:(, z niecierpliwością czekam aż odrosną bym mogła je ściąć, :( , ale szkoda mi bo miałam piękne, długie włosy a teraz mam siano :/, także nie polecam trwałej, przynosi więcej szkód niż korzyści.

Gość nalia
hejka, ja tez mialam robiona trwala i to dwa razy, za kazdym razem wypadla mi chyba polowa wlosow chociaz ta druga trwala to mialam alkaiczna ktora podobno tak strasznie nie niszczy wlosow no ale jak sie potem przekonalam to roznicy widac nie bylo, jedyny plus to taki ze wysuszyla mi wlosy i juz sie tak strasznie nie przetluszczaly, na pocztku jak jednej i drugiej super efekt ale niestety potem robi sie siano i trzeba caly czas podcinac koncowki ale i tak nie zaluje i zrobie sobie ja znowu

Gość KAROLINA -*
Miałam robioną trwałą ziołową i po 5 miesiącach nieźle się trzyma. Chcialam lekkie loki, by wyglądały naturalnie i fryzjerka na pierwszy raz poleciła właśnie ziołowy płyn bo nie niszczy włosów (aż tak) i daje lekki skręt. Podobno po pewnym czasie wołosy się prostują. Część włosów za uszami rozprostowała mi się, ale to było widać już w pierwszych dniach po wizycie u fryzjera. Najlepszy sposób, żeby się włosy po umyciu nie puszyły to wetrzeć w nie trochę wosku. W moim przypadku to działa. tylko nie należy przesadzić, bo wtedy włosy wyglądają po prostu jak tłuste. I najlepiej niech same wyschną.

Dwa miesiące temu robiłam trwałe prostwanie włosów. I jak na razie mam włosy proste i ponoć do pół roku się trwała utrzymuje. włosy specjalnie mi po niej nie wychodzą i suche też nie są, czasem stosuję odżywkę nawilżaącą i włosy trochę oklapną. A naturalnie to nie mam ani prostych włosów ani kręconych, są takie, że nie potrafie sobie z nimi poradzić, bo są bardzo podatne. a rano jak wstanę, każdy kosmyk miałam wywinięty w inną stronę, dlatego zdecydowałam się na trwałe prostowanie i nie żałuję jak na razie. Lepsze to niż codziennne używanie prostownicy, która jeszcze badziej niszczy włosy.

Gość pollena rex
ja już drui raz na głowie mam headline, zrobiłam na najgrubszych wałkach, daje efekt naturalnych "połamanych" loków, włosy mi się nie zniszczyły, zabieg utrzymuje sę u mnie ok. 4 mies., jeśli macie bardzo długie i ciężkie włosy to radzę mocno wycieniować bo loki będą się prostowały

Gość Manka26
Cześć Wszystkim, wczoraj zrobiłam sobie ziołową trwała i wyglądam makabrycznie:( godzinę po przyjściu do domu prawie mi się rozkręciła i dziś rano byłam znowu w salonie żeby mi to poprawiła:( włosy mam w ogóle nie podatne na kręcenie i zamiast mi potrzymać ją dłużej to wałki zdjęły po 30 minutach:/ mam na głowie masę żelu utrwalającego, lakieru super mocnego, porozkręcane końcówki i sztywne włosy i wyglądam okropnie:( zastanawiam się nawet nad trwałą prostującą:( zanim zrobicie sobie trwałą dobrze to przemyślcie bo potem odkręcić się tego za bardzo nie da, nie mówiąc juz o zniszczonych włosach:( wszystko bym teraz oddała za moje PROSTE, NIEUKŁADAJĄCE SIĘ WŁOSY!!!:( a może ktoś zna sposób żeby jakoś to w domu zlikwidować?? pozdrawiam:)

Gość trwała
Ja też chcę zrobić sobie trwałą. Mam średnie co do grubości włosy i na długość wystają trochę za łopatkę. Marze o sprężystych falach :) Proszę odpowiedzcie mi jakie są rodzaje wałków i trwałych? Proszę ;) Z góry dziękuje :D

Gość trwała
Dzięki za radę :) Ja bardzo, bardzo, ale to bardzo chciałabym mieć włosy kręcone :P Ile kosztuje trwała na długie włosy? :D Zastanawiam się czy ją zrobić :/ Wypiszcie swoje opinie na ten temat, będę bardzo wdzięczna :D

Gość Ewcia505
Hej Dziewczyny.Ja również zastanwam sie na d zrobieniem trwałej.Jednak chodzi mi o trwałą na grubszych wałkach, tak żeby powstaly grube loki.Czy może któraś z Was robiła taką trwałą jesli tak bardzo proszę o opinię i zdjęcia.

Gość trwała
Ja też bardzo liczę na jakieś zdjęcia :D Ale ja chciałabym mieć na średnich wałkach :) Dzięki :*

Gość edzia22
hej dziewczyny ja tez zastanawiam sie nad zrobieniem trwałej ale sie jeszcze nie zdecydowałam bo chce cos zmienic w swoim wygladzie ale niw wiem co bo mam dylemat czy zrobic lekka trwała, balejaż czy pasemka. czy ktos sie orientuje ile kosztuje trwała, balejaz i pasemka? dzieki dziewczynki.

Gość trwała
Trwała kosztuje około 100 zł :)

Gość solona
Ja tu sie nakręciłam na te loczki , ale po tym co przeczytalam to szczerze się zastanawiam;/ tym bardziej ze moje włosy były rozjaśniane (czyt. są suche i zniszczone). Rozumiem , ze lepiej zostać przy tym co mam niż zrobić sobie większą krzywdę? ;)

Gość miałam robioną trwałą chyba
ze 3 razy w życiu, w dość sporych odstępach czasu. I nigdy nie miałam jakiś drastycznych skutków ubocznych. Włosy trochę wypadają, ale niedużo więcej niż normalnie. Zdarza się że mogą końcówki stać się łamliwe, ale trzeba je przycinać raz na miesiąc. Najlepiej wtedy nie farbować włosów, bo to je prostuje i niszczy. Nie polecam też trwałej na zniszczone i farbowane włosy bo to je dodatkowo osłabi. Ktoś pisał, że mu wypadają włosy przy skórze jakby się ułamały, to oznacza że płyn był za długo trzymany. Moje włosy są cienkie ja trzymam 20min na grubych wałkach (trwałą ziołową) i potem jakieś 5-7min utrwalacz. Moja siostra zrobiła sobie raz w życiu trwałą, ale (ona ma ciężkie i grube włosy) jej coś nie bardzo wyszło, chyba za krótko trzymała. I naprawdę do tej pory byłam zadowolona z efektu, bo podstawa to dobry fryzjer. Są też podobno pewne zasady, że nie wolno przed zabiegiem malować włosów chną i używać szamponów typu 2 w1.