Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ładna cera

Pokonałam trądzik-urynoterapia

Polecane posty

Gość Zastina
do kajka, czy mozesz mi napisac przez jaki okres sie smyrowalas? i ile juz pijesz? i czy pozbylas sie tradziku? i ile tego trzeba pic :( i jak czesto? nadal pijesz? da sie przezyc? badalas mocz? dziekuje z gory

Sieeeema! Na początku powiem wam że w końcu po 3 miesiącach beznadziei udało mi się znaleźć pracę, na razie tylko na okres świąteczny ale kto wie może zostanę na dłużej;p po 2 uryna zaczyna działać,widzę małą poprawę na twarzy i jestem pewna że bedzie lepiej pozdrawiam wszystkie dziewczyny!

Gość naddia1
Czesc dziewczyny, szaleje juz po wszystkich topicach, ale szukam ratunku bo juz jestem bardzo zmeczona tym tradzikiem chowaniem sie za wlosami i wogole-zreszta same pewnie wiecie jak to jest. Zastanawiam sie nad ta urynoterapia, nie pic nie bede napewno, tylko smarowac ale ja nie mam sily czekac kolejne np2 miesiace na poprawe i przezywac kolejny wysyp Ojejku, koschmar. Sprobuje. Czyli mocz do smarowania- poranny, srodkowy, okład- czy smarowanie? jesli mozecie krotko i prosto objasnic bede wdzieczna, bede probowac.

naddia, przeczytaj, co na poprzedniej stronie napisała ona14.

Gość Kajka696
No właśnie dziewczyny, przejrzyjcie kilka stron wcześniej. Ja już kila razy opisywałam dokładnie co i jak.

Hej u mnie chwilowo bez zmian ,na razie ani poprawy ani pogorszenia ,urynę stosuje systematycznie a przynajmniej staram się bo od kiedy znalazłam pracę to już troszkę z tym gorzej. W sumie jak mam na popołudnie to normalnie okłady 2 razy w ciągu dnia ale na rano jak mam to poranne okłady odpadają, i tak wstaje o w półdo 5 żeby zdążyć na 6.00 i siedzę w tyrce do 16 trudno życie;p A u Innych dziewczyn jak idą postępy PISZCIE pozdrowionka miłego dzionka

W życiu bym się nie zdecydowała na taką metodę, zwłaszcza że na rynku jest wiele skutecznych preparatów. Jak można się smarować własnym moczem, przecież to śmierci, kawas moczowy jest żrący. Radzę spróbować zastosować silicosan z krzemionką koloidalną, która absorbuje bród, zanieczyszczenia i bakterie (a mocz je zawiera). To naprawdę skuteczny preparat i pomaga a nie jest drogi i nie śmierdzi. Naprawdę zainwestujcie w siebie.

Do Mazda81 Ja już stosowałam wiele kremów i preparatów począwszy od serii takich jak under twenty a skończywszy na mniej znanych firmach typu Mincer i od tego wszystkiego wyskakiwało mi jeszcze więcej syfków, Nie muszę dodać że wyglądałam okropnie wstyd gdzieś wyjść i pokazać sie ludziom ale pewnego dnia weszłam na to forum i zaczęłam urynoterapię ,która o dziwo działa. Teraz z kosmetyków stosuję tylko krem bambino hipoalergiczny na noc i nie mam rano żadnych niespodzianek. Puki terapia działa odstawiam na bok wszelkie kremy i cud żele na wypryski, to tylko pogarsza stan cery , przynajmniej w moim przypadku. Więc z tego jest prosty wniosek lepiej smarować się moczem niż niepotrzebnie tracić forsę na nieskuteczne preparaty.

Gość rafal34567
Witam Mam prosbe do tych co od wielu lat walcza z tradzikiem ( jak ja sam), mozecie napisac jaki macie stan uzebienia ( czy wypełnienia amalgamatowe (to te czarne), ja sa to ile) chciałby zobaczyc czy jest jakis zwiazek z wypełnienia amalgamatowymi a candidda ( napiszcie tez czy macie candide), przez przerost tego drozdzaka mozga powstawac prszcze...candida= dysbioza jelit.. jesli mozecie napiszcie tez cos o diecie, ile cukrow przedewszystkim, czy macie ochote na słodycze, pozdrawiam

Gość mrozeoa
A ja wam powiem tak. Jeśli ktoś ma tłustą cere i w dodatku wrażliwą trądzikową i plamy po nim po boku a wrażliwa jest cała po przetarciu ale środek zawsze ma rumień. Stosujcie kefir codziennie nawilży was, że szok. Ja wracam do tego. Kiedyś pracowałem i jadłem dziennie bułkę ze słonecznikiem i sezamem z kefirem. Po 2 tygodniach byłem żółty było to w wakacje. Powracam do tego mówię wam pijćie kefir.

Nie wiem czy to standard czy ja coś źle robię bo u mnie znów pogorszenie, tak mnie wysypało że żadna tapeta nie pomaga. Nie ogarniam tego a przecież okłady robię systematycznie 2,3razy dziennie.Może to kolejna i mam nadzieję ostatnia już faza oczyszczenia,pozostaje mi przeczekać . pozdrawiam resztę :P

Gość naddia1
DO MARYSIA sluchaj robisz tylko oklady?? ja jak naprawde nic mi nie pomoze to zaczne robic, a piesz? prosze napisz czy to oklady czy tez pijesz pozdrawiam

Hej naddia1 Na razie tylko okłady,do picia nie mogę się przemóc a będzie już z ponad miesiąc jak stosuję urynoterapię. Na początku mnie obsypało ,potem było dobrze a teraz znów wysyp .Już sama nic z tego nie wiem :P Może muszę jeszcze poczekać na ostateczne efekty ,na razie nie zamierzam przerywać terapii. Moje okłady są 2-3 razy dziennie to zależy jak mam czas i tak średnio trwają 45 minut. O dalszych efektach bedę pisać pozdrawiam

A jeśli na razie nie chcesz się decydować na terapie to znalazłam na necie info że ocet jabłkowy leczy trądzik. Ale na ile to jest prawdą to poszukaj sobie już sama bo nie chce nikogo mieć na sumieniu.

Gość naddia1
ja tez nie przemoge sie do picia, z okladaniem tez moze byc problem, ale jesli olejek z drzewa hebacianego nie pomoze to bedzie to ostatnia deska ratunku. Ocet jablkowy, pierwsze slysze, pogoogluje ;) i ten wysyp to kilka etapow, matko na sama mysl a do czerwca ja musze po prostu musze miec ladna cere. pozdrawiam

Mi też przydałaby się gładka buzia,planuje jakąś majówkę no i wypadałoby porobić oczywiście fotki z wypadu a nie chce być tylko fotografem,chciałabym mieć fajne zdjęcia bez trądziku na twarzy

Gość naddia1
ja juz mam strasznie podziurawione czolo, a pomyslec ze jeszcze rok temu moglam radosnie zaczesac wlosy do tyl i miec gdzies jedna kropke, teraz to do konca zycia z tymi dziurami sie nie uporam wogole to jest problem w mojej miescinie zrobic wymaz, nikogo sie nie mozna sie doprosic nie wiem, nie wierze w mocz szczerze powiedziawszy, wlasciwie w nic nie wierze, chyba zostają cztery sciany i tak do smierci, albo jak samo zejdzie

Gość kruszyna1985
ja tez sie tak wyleczylam!!codziennie przemywalam i zostawialam pozniej np po godzinie zmywalam

Do naddia1 Jakby mi ktoś pół roku temu powiedział że bede robiła okłady z moczu na twarzy to bym go wysłała do psychiatry. Na sobie przetestowałam już wiele kremów i żeli anty trądzikowych typu under twenty ,clerasil,mincer young i nic mi nie pomagało.Tym bardziej ten ostatni żel mimo ,że miał dużo pozytywnych ocenek na mnie nie podziałał. Co do blizn potrądzikowych to też najgorzej z tym mam na czole, pełno małych bruzd,gdybym nie nosiła grzywki ,to zapewne zbunkrowała bym sie w domu. Było mi już w sumie wszystko jedno aż weszłam na to forum i zainteresowałam sie blizej urynoterapia,pewnie ze coś tam o tym słyszałam ale nigdy nie sadziłam ze bede to na sobie testować. Ale było mi juz wszystko jedno to pomyslalam co mi tam i próbuje dalej walczyć. Ty też nie możesz się poddawać i zamykać się w domu bo ominie cię wiele fajnych rzeczy.Próbuj dalej walczyć z trądzikiem ,tak jak ja,zobaczysz w końcu się nam uda .Nie można mieć cały czas pod górkę :P pozdrawiam

Gość naddia1
do Marysia dziękuje za słowa otuchy:) choć trudno jest uwierzyc w to ze bedzie dobrze a czuje ze juz mnie wiele rzeczy przez to ominelo i dalej omija. Boje się gronkowca ale jutro zrobie wymaz, a jesli nie to (oby...) to zaczne z moczem, co mi tam, czy moze mi cos bardziej zaszkodzic... pozdrawiam serdecznie ! :)

Cześć Wam! Za 2 tygodnie mam zakończenie roku szkolnego a więc impreza zakończeniowa. Chyba się cieszę że koniec szkoły i wakacje a z 2 strony będzie mi brakować kilku twarzy :P Mam w sumie jedno małę marzenie ,chciałabym wyglądać oszałamiająco a z moimi małymi "przyjaciółmi" na twarzy to nie bardzo mi to wyjdzie,ostatnio byłam już pewna że mi trądzik schodzi po malutku ale mój kolega z klasy zabił brutalnie to moje złudzenia rzucając mi w twarz tekstem MARYCHA< CO CIĘ TAK WYSYPAŁO . I po marzeniach ,na pocieszenie czytam wpisy z początku forum że jednak komuś urynoterapia pomogła . Chyba zacznę rozważać opcję picia i tak nic gorszego mnie już nie spotka POZDRAWIAM

Gość uzalezonioa
po co przemywacie twarz tym śmierdzącym moczem jak lepsze i szybsze efekty daje przemywanie sokiem z cytryny + woda jako tonik

Gość naddia1
czesc Marysia trzy szóstki :) ja przez tydzien smarowalam sie olejkiem z drzewa herbacianego, musze przyznac ze odwalil kawal swietnej roboty, tylko ze, ze chyba moja skora sie niego przyzwyczila. Na poczatku wyciaga, a potem jest, ok. Probowałaś? moze tak doraznie zadziala, w sumie jest silny wiec powienien utrzymac efekt. Mi wychodza gule nowiutkie, poniewaz wlasnie nie wiem dlaczego. Mam tez pichtowy i z nim dzis zawojuje. Moze sprobuj tym olejkiem. Pamietam swoje zakonczenie LO matko, jakaz mialam ladna buzke nie to co teraz. Zycze powowdzenia!!! pozdrawiam

przeczytałam na stronach lekarzy wypowiadających się o trądziku i wpływu na niego urynoterapii że pomaga ale... mocz powinien być świeży a nie stary !!! tzn należy zebrać mocz z rana prosto po nocy-ma najwięcej witamin i substancji odżywczych do czystego zamykanego naczynia następnie ten mocz używać tylko 1 dzień do końca dnia , następnego znów z rana nowy mocz Stary mocz jak niektórzy piszą że używają zakwasza się co powoduje u niektorych osob podrażnienia, częściowo wypalenie powierzchowne naskórka i zamiast działać pogarsza stan skóry - nie nawilża a wysusza z podrażnieniami tylko świeży mocz

Do Naddia i Uzależniona sok z cytryny stosowałam jeszcze w dawnych czasach kiedy nie miałam aż takich wielkich kłopotów ze skórą ale tylko podrażniał mi i ściągał skóre na twarzy więc odstawiłam ,co do olejku herbacianego to nie stosowałam powiem szczerze dlatego bo czytałam o nim opinie i były różne jednym pomagało innym nie,ale to tak jak z każdym innym specyfikiem w sumie . Uzbrajam się w jeszcze trochę cierpliwosci i postaram sie nie poddawać,jak już zaczęłam urynoterapie to poprowadze ją do końca,a przynajmniej tak długo do kiedy nie przestanę wierzyć że to działa. I mała prośba do BEATHAG mogłabyś podać adresy tych stron,w których lekarze wypowiadają się o urynoterapii

Gość naddia1
soku z cytryny nie stosowalam bo mnie to podraznia sluchaj nie wiem czy to efekt odstawienia tabsow antykoncepcyjnych czy ten olejek, ale musze powiedziec ze zadnej ropnej gnidy narazie nie mam, no tam pyci tyci dwie trzy kropeczki, ale mowie pyci tyci. Reszta to plamy i dziurzyska, dzieki super mega ekstra specyfikom antybiotykowy. No kazda facjata inna, ale to wszystko od tego tradu zalezy, ja mam ropny wiec drzewko herbaciane jak najbardziej i od wczoraj pichtowy do zelu bo nie wolno go ,,golego,, na twarz ubierac. Polecam, ale to no rizik fizik. Moze kucza a noz.

naddia1 jestem ciekawa pomaga Ci ten olejek herbaciany,ja na razie odstawiłam okłady z moczu bo syfków miałam coraz wiecej , 4 dni zero okładów i zero nowych syfków,stare sie goja, może w urynoterapii trzeba robić jakieś przerwy krótkie albo cos w stosowaniu,nie wiem,ale od jutra znów zacznę robić okłady i poobserwuje jak to działa na moja skórę :P

Gość naddia1
Marysia olejek to moj wybawca, bylam u derm, spojrzala na czolo i powiedziala ze pora leczyc blizny kazala smarowac Skinorenem i jesc Visaxinum, to pierwsze kupilam ale kolejna gwiazda nie powiedziala mi ze mam filtry stosowac do tego kremu i biegalam caly weekend na sloncu z tym czolem posmarowanym kwasem nie wiem czy bede smarowac tym skinorenem, narazie ufam olejkowi i jest taki krem z soary super ma konsystencje na blizny, ale nie ten care control, nie pamietam tej nazwy, jest lekki nie pachni szybko sie wchlania takze mi pomogl choc mam trzy nowe,ale to ten skinoren zabojca kwasowy tak mysle