Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kainkas

jestemw ciążY??? ktoś też ma takie wątpliwośći?????

Polecane posty

Gość kainkas

ja mam takie obawy.. biore 2 opakowanie novineettee mialam krwawienie w przerwie 7 dniowej ale jak czytałam w ulotce to nie jest okres tylko krwawienie z odstawienia tabletek. wczoraj omal nie zemdlalam boli mnie brzuch i wogole zle sie czuje.. chyba test musze zrobic... bo boje sie ze jakby co toi tabletki zaszkodziły by dzieckua tego w żadnym wypadku nie chce

Gość kjijgeoiwtoi
no nie wiem ja też sie boje:((czyli nawet jak sie jest w ciazy to po odstawieniu tabletek bedzie to krwawienie tak??? tak to rozumiem niech ktoś to zweryfikuje!! plis??

Gość kiki__
jak macie krwawienie z odstawienia to jest wlasnie okres tylko uregulowany w cizy nie jestescie spoko. jak nie wierzycie zrobcie test jesli tabletki bralyscie regularnie i nie zapomnialyscie to na bank w ciazy nie jestescie .pozdro

Gość Sabii
A jesli naprzykłąd zapomniało się tabletki , albo i dwóch ??? Ale nie pod rząd ... to szanse są ale nikłe jak mysle ... myle się ??

Gość kiki__
jak zapomnialas i sie nie zabezpeiczylas to lepiej lec po test

Gość Sabii
Jutro lub we wtorek powinnam dostac okres ... więc czekam :) Ale wydaje mi się że biorąc tabletki od 1,5 roku , i zapomnieć jednej czy dwóch to ryzyko nie jest aż tak wielkie .... a wręcz nikłe ...Tym bardziej że nie zapomniałąm ich w dwa dni kolejno ... tylko w odległości kilku dni ...

Hej ja tez sie boje ze moge byc w ciazy:( chociaz tabletek nie biore ale kochalam sie z gumka i nam pekla:( a czy zawsze jak sie ma dni plodne to sluzu jest wiecej bo wtedy bylam bardzo sucha dlatego chyba gumka pekla?? Prosze o opinie z gory dziekuje

Myślę, że moge być w ciąży, bo zapomniałam tabletki, pękła gumka, a potem czułam kłucie, jakby jajeczkowanie. Poczekam, zobaczę... kainkas -> myślę, że możesz tak źle się czuć właśnie z powodu brania tabletek, skoro to Twoje drugie opakowanie, organizm mógł sie jeszcze nie przyzwyczaić. Każda z nas reaguje inaczej. Krwawienie z odstawienia to podobnie, jak w przypadku nie brania tabletek.. oczywiście to nie to samo, ale to teraz będzie Twoim normalnym krawieniem przez czas brania tabletek. kjijgeoiwtoi -> podczas brania tabletek, a nawet jak w ogóle ich nie bierzesz, a zajdziesz w ciążę, to możesz dostać normalnie okres. Nawet regularnie do czwartego miesiąca ciąży. Dużo o tym czytałam, bo moja babcia tak miała przy młodszym bracie mojej mamy. Podczas takiego okresu może zdarzyć sie takie \'naturalne\' poronienie. Sabii -> przy zapomnianej tabletce zawsze jest ryzyko zajścia w ciąże, co nie znaczy że jest pewnik. Czytałam, że gdy zapomnianą tabletkę zażyjesz do 12 godzin, a niektóre źródła podają że nawet do 36 godzin, to działanie tabletek jest stałe. Ale przecież skądś musi się brać ten wskaźnik Pearla, który przecież nie jest 0, tylko coś tam po przecinku. basia19g -> Z reguły jest tak, że w dni płodne jest więcej śluzu, ale, jak juz wyżej pisałam, każdy organizm jest inny, tak samo jak każdy cykl jest inny. Tak więc nie można tego stwierdzić na pewno.

Gość zakłopotana23
Od 2 tyg spóżnia mi się okres,zaczynam się zastanawiać,czy to ciążą?To nie wpadka,bo zrobiliśmy to z pełną świadomością-teraz czekamy.Sama nie wiem co o tym myśleć,bo zawsze miałam nieregularny okres-od jakiegoś roku mam regularny,bo brałam Luteinę i inne tabletki.Kobietki proszę o radę....Z góry dzięki...

Gość tttttttttttttt
kurwa każda tu myśli, że jest w ciąży...plaga ciąż, nie wychodzić z domu, ciąża przenosi sie drogą kropelkową.

Gość Jupka
Nam tez pekla gumka i to nie raz...poczatkowo sie balam czy moge byc w ciazy, ale jak przeliczam sobie dni to moglabym juz byc w 2 miesiacu...wydaje mi sie ze zauwazylabym juz cos co mogloby mnie niepokoic. Mialam niedawno dziwny sluz(taki serkowaty) i ostatnio dostalam okres 2 tyg szybko ale czy myslicie ze to sa objawy ciazy???zrobilam 2 testy i wyszly negatywnie wiec chyba wszystko jest ok albo sama siebie pocieszam....

Jupka -> serkowaty śluz jest chyba normalny, szybszy okres też się może hcyba zdarzyć, nie powinien on być oznaką ciąży.

Gość jupka
mialam pierwszy raz taki sluz...byl bardzo gesty i bylo duzo...ale tez mi sie wydaje ze wszystko jest ok dzieki za szybka odpowiedz:)pozdrawiam

Gość kaczuszka29
Kurcze... Ja też biore novynette i w czasie 1 opakowania wszystko było ok, ale jak tylko zaczełam brac 2 to kręci mi sie w głowie, głowa mnie często boli i brzuch też. Najbardziej to mi sie kreci takz godzine po połknięciu. Zastanawia mnie jedno...czemu te objawy wystąpiły dopiero w 2 miesiącu???w 1 czułam sie wspaniale. A okres dostałam w ciągu tej 7 dniowej przerwy. Czy to normalne, że tak późno reaguje na tabletki? A..i biore tez inne hormony, ale ginekolog nie mowił mi ze nie moge tabletek brac, a w ulotce nie pisze ze taki rodzaj oslabia ich dzialanie. Co jest grane????;(

Gość kaczuszka29
Poprawiam,przez przypadek bład:) Gin powiedział, że przy tych innych lekach moge brac tabletki anty.

Gość uyataytayta
biorę Yasmin i jutro urodzę...och nie juz czuje parcie aaaaa wychodzi wychodzi....kurwa zaplamiło mi dywan

Gość majka29
witam mam pytanie czy biorac tabletki pierwszy raz i 4 dniu sie kochalam czy moge zajsc w ciaze?po 20 dniach miaam cos podobne do okresu trwajace 3 dni ale nie jestem pewna mam bole brzucha czeste chodzenie do ubikacji bolesnosc piersi niechecdo jedzenia wogole nie pije kawy

Gość kot z dachu
Hej Majka, a może to stres? Kilka lat temu też sobie wmówiłam, że jestem w ciąży, odrzucało mnie od papierosów i kawy, miałam nawet poranne mdłości... A na bolesność piersi po miesiącu chyba za wcześnie, zwaliłabym to na tabletki.

Zrobilam test i wyszedl negatywnie choc to dopiero 10 dni po tym nieszczesnym stosunku:( ale na tescie bylo napisane ze po 7 dniach mozna zrobic, wiec chyba jest wiarygodny... a jesli chodzi o tabletki anty to ja kiedys bralam i po 4 mies stosowania robilo mi sie strasznie slabo i musialam przerwac..

Gość kaczuszka29
czy ktoś miał tez tak ze skutki uboczne tabletek pojawiaja sie dopiero w 2 miesiacu???

Gość Ewuss_23
Ja tez mam watpliwosci co do ciazy od tygodnia mnie boli brzych raz na dole.Potem jakby zoladek mam serkowaty sluz brzuch jak balon a okres nie przychodzi:(:(

Gość do ewusssssssss
no to duze prawdopodobienstwo.Wlasnie serkowatty sluz moze byc objawem ciazy.A ile Ci sie spoznia?

Gość Ewuss_23
jakies 3 dni jutro zrobie test i dam znac ale ja juz mam jedno dzieciatko ma 3latka

Gość Ewuss_23
Zrobilam dzis test znow negatywny 10 dni po zaplodnieniu juz powiniem wykazac ciaze nie??? a brzuch coraz bardziej boli bol promieniuje do krzyza co jest grane???:(:((:

Gość ktoos
powinien wykazać ciążę, dla świętego spokoju zrób jeszcze jeden rano. a ile Ci się @ spóźnia?

Gość Ewuss_23
i wlasnie tu jest problem nie zapislalm sobie styczniowej miesiaczki ale powinnam juz miec okres

Gość aaaanika
poradzcie bo moze wariuje od stresu..... biore tabletki pol roku yasminelle a pozniej zmienilam na novynette, raczej regularnie ewent z 1 godzina spoznienia, a teraz datami 22maja sobota => mialam okres -taki normalny z odstawienia tabletek ok 30maja [+/- 2dni] zapomnialam wziac tabletki w ogole normalnie biore ok21 a te zapomniana wzielam dopiero rano jak mi sie przypomnialo wiec jakies ok12h [+/- 2h] 2czerwca uprawialam sex bez dodatkowego zabezpieczenia, nie skonczyl we mnie, ale przed wytryskiem tez troche polecialo [akurat nie byl we mnie wiec zobaczylismy co bylo dziwne bo nigdy wczesniej czegos takiego nie bylo dlatego sie martwie moze takie sytuacje byly z 2-3 razy podczas tego stosunku i nic o nich nie wiedzielismy? pozniej dalej bralam tabletki juz regularnie 19czerwca powinnam dostac okres ale nie zrobilam przerwy w tabletkach i teraz sie stresuje na maxa bo nie wiem! jakies ryzyko bylo, z drugiej strony raczej bylo wszystko na zawnatrz choc kto wie, z 3 od 3dni dosc czesto mocz i od kilku dni pojawilo mi sie sporo "bialych" na buzi, jednak w wtorek czyli 3dni po okresie ktory powinnam miec gdybym nie odstawila tabletek zrobilam test wyszedl niegatywny ale robilam go popoludniu bo nie moglam wytrzymac do rana choc z drugiej strony to juz bylo 20dni po tamtym stosunku. wiem ze sie rozpisalam i moze juz u mnei mala paranoja ale poradzcie cos bo do normalego okrecu nie ytrzymam bo zostalo jeszcze pol opakowania tabletek wiec nie wiem czy zrobic jeszcze jeden test tyle ze rano czy juz teraz moge popoludniu bo powinno byc wiarygodne??