Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moncefa

szukam pomocy

Polecane posty

Gość moncefa...
jaki topik....coś nie jarze..?

Gość sytuacja kijowa ale nie
wiesz.............zaraz znajda sie panie pod tytulem dobra rada i zaczna cie wyzywac od mordercow i grzesznic. a wtedy moderzy sie wkurza i wykasuja.

Gość moncefa...
jestem.....1000% nie mam wyjścia....myślałam wierz mi długo i nie ma najmnieszych szans.....tera tak oficjalnie mam podać namiary.....moze lepiej ty coś daj...

przeciez to ty masz problem. ja nie. zaloz sobie nowe konto email jak nie chcesz podawac twojego.

Gość Merida
Jak przeczytałam ten topik to się przeraziłam. Dziewczyno zastanów się co chcesz zrobić! Moim zdaniem nie powinnaś usuwać ciąży, to zostawi ślad w Twojej psychice na zawsze. A co będzie jeśli po zabiegu okaże się, że poszło coś nie tak i już nigdy nie będziesz mogła mieć dzieci. Zastanów się nad tym, chcesz zabić własne dziecko. A poza idź do lekarza niech on potwierdzi ciążę. Testy są zawodne.

zaczyna sie......... merida - nie uwazasz,ze dziewczyna juz sie zastanowila? i przestan pieprzyc o sladach w psychice.

do lekarza nie potwierdzi ciaze? ta,najlepiej niech jej od razu zalozy karte ciezarnej.

Gość moncefa...
już zakładam....masz.....gwiazda1@interia.pl zapisz a ja zaraz założe ...dzieki....

Gość moncefa...
to mam iść do tego lekarza....czy mi któraś pomoże....błagam....ja ja już podjęłam decyzje i nic jej nie zmieni......

Gość znowu problem
to zalozylas czy dopiero zalozysz?

Gość twinkle
a nie mowilam, zaczyna sie!! idz najpierw do lekarza, jak cie wypierdzieli to i co? on jeden w pl, nie, topik wykasuja znaczy ten na ktorym teraz piszemy, podaj ten email tej dziewczynie jak moze ci pomoc, co z tym faciem? on wie? czy to tylko raz sie wam zdarzylo, tzn jego skok w bok? moze on pomoze?

Gość moncefa...
ja już mam meila...ale tego już zakładam....jestem w toku... nie zostawiaj mnie ...

daj spokoj. narazie nie idz. zrob sobie test. albo jak chcesz to jedz do innego lekarza prywatnie i anonimowo. najlepsze wyjscie.

Gość Balbinaaa
no nie - czy zawsze muszą się pojawiać pieprzone moralizatorki - ślady na psychice to będzie miała jak sama zostanie z niechcianym dzieckiem. Merida i Tobie podobne - idźcie zbawiać świat gdzie indziej !!!

jak ten facet taki idiota to niech lepiej mu nic nie mowi. moze jeszcze bardziej sprawa sie popierdoli,bo psychopata zacznie pieprzyc na caly raciborz.

Gość moncefa...
nie ....jak mam mu powiedziec twinkle...?on ma swoje życie i rodzine...spotkałam sie z nim pare razy ...klikanaście ....ale nie ..to szkoda gadać ...ja sie jjuz zdecydowałam....na 1000%...podjełam decyzje i ona jest tylko moja....

masz racje. nie mow narazie nikomu. nie ty pierwsza,nie ostatnia. ja musze spadac,ale odezwe sie. ja albo siostra.

Gość moncefa...
zapisałas mojego meila....

tak mam. odezwe sie. glowa do gory. nie ma tego zlego coby na dobre nie wyszlo.pa

Gość twinkle
tylko pytam, moze moglby pomoc finansowo jakbys potrzebowala takiej pomocy, idz do gina, przeciez ktos do cholery te aborcje przeprowadza i jak nie jeden to drugi, oczywiscie ze prywatnie, o innej wizycie nie myslalam! ale takie sprawy trzeba u fachowca zalatwiac bo samemu tylko biedy sobie mozna narobic!!! pojedz gdzies na koniec miasta, poczytaj ogloszenia w gazetach o farmakologicznym wywolywaniu okresu.

na gazetach bym nie polegala. czesto sa to amatorzy i moga wiecej szkody niz pozytku narobic. lepiej kogos sprawdzonego. ale przeciez nie bedzie sie pytala kolezanek...........

dobry lekarz nie oglasza sie w gazecie.

Gość moncefa...
mój meil to żle wcześniej podałam....prawidłowy taki: gwiazda1@akcja.pl

Gość twinkle
jasne ze nie , przeciez to widac jak pojedzie do gina to wiadomo ze nie do domu, tylko gabinetu, kliniki itp, powiedzialam co wiedzialam i tyle co moge zrobic:( ty mozesz wiecej, dogadujcie sie wiec dziewczyny, dajcie znac jak wszytsko sie zakonczy.

Gość cytotec
to jest lek na problemy z wrzodami żoładka...dość drogi...ale skuteczny w wywoływaniu poronienia. Nie łyka się go!!! Ginekolog ( jesli jest to wczesny tydzień ciązy do 6 tygodnia) kruszy tabletkę cytotecu na proszek i wkłada głęboko do pochwy aż do szyjki macicy. Powoduje to skurcze macicy ( bo lek ten zawiera mizoprostol - substancję, która moze doprowadzić do poronienia) i w rezultacie poronienie. Niektórzy mówią, że można samemu w domu, inni , że potrzebny jest lekarz, bo można dostać krwotoku!

Gość twinkle
do lekarza cholera jasna no!

Gość moncefa...
to co ja mam w końcu zrobić...skończyć ze sobą..?

Gość cytotec
Niektórzy lekarze stosują tę metodę już w zaawansowanej ciązyu ( nawet 4, 5 miesiąc), ale jest to bardzo niebezpieczne dla matki i strasznie boli. Aha, no i może się zdarzyc, że jedna tabletka nie pomoże... wtedy trzeba sproszkować drugą... Przepraszam, że tak strasznie formalnie to napisałam, ale to jest naprawdę straszne przeżycie... Wierz mi!

Gość cytotec
koniecznie skonsultuj się z lekarzem!

Gość Merida
Dziewczyny, bardzo łatwo wam obrażać kogoś kto ma inne zdanie na jakiś temat niż wy. Wcale nie jestem żadną moralizatorką. Po prostu uważam, że Moncefa powinna wziąć pod uwagę różne rozwiązania, a nie tylko aborcję. Moncefa -----> Teraz widzisz wszystko w czarnych barwach, nie chcę Cię umoralniać. Każdy ma swoje życie i sam płaci za podjęte decyzje, ale wydaje mi się, że tą decyzję podejmujesz zbyt pochopnie.