Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Grzywa

Mojej córeczce ropieje oczko!

Polecane posty

Moja 2 miesięczna córeczka obudziła sie dziś rano z zaropiałym oczokiem:( Wczoraj to oczko bardzo jej łzawiło, a dzis juz zbera sie brzydka ropa:(:(:(. Zaczęłam przemywac rmiankiem, ale wiem ze stosuje sie też sól fizjologiczną, tylko ze ja nie wiem jak?? Przemywać?? Bo chyba nie wkraplać?? Czy to nie będzie piekoło??

sól nie piecze to jest jak woda, ale nie wiem czy pomoże, bo jeśli to zapalenie spójówek to tylko antybiotyk pomoże a jeśli tylko coś wpadło do oczka i zatarła to woda powinna pomóc.

czesc grzywa mojej malutkiej tez ropieja oczka bylam u okulisty ma zaopalenie spojowek dostala antybiotyk mysle ze powinnas isxc do okulisty bo u nas zaczelo sie od jednego oczka a skonczylo na dwoch bo na poczatku rowniez zbagatelizowalam sprawe i przemywalam tylko rumiankiem

czesc grzywa mojej malutkiej tez ropieja oczka bylam u okulisty ma zaopalenie spojowek dostala antybiotyk mysle ze powinnas isxc do okulisty bo u nas zaczelo sie od jednego oczka a skonczylo na dwoch bo na poczatku rowniez zbagatelizowalam sprawe i przemywalam tylko rumiankiem

grzywa musisz ściągać tę ropę. Od zewn do wewn części oka. Mojej córce tez ropiało i pediatra przepisał betadine. Sól fizjologiczna nie bedzie szczypać. Skontaktuj sie szybko z pediatrą - może to zapalenie spojówki. Poda lek i się skończy :) U nas winny był kanalik łzowy i mielismy zabieg. Strachu było - ale dzis już wszystko ok. Trzymaj się.

Szczęśliwa mamo... Właśnie... Wczoraj mi się wydawało ze tam cos jest!! Jakis włosek czy coś.

Mojej też ropiało i mięlismy zabieg czyszczenia kanalika. Na początku też była antybiotyk,ale on nie pomagał.No i zabieg w szpitalu. Im mniejsze dziecko-tym lepiej.To nie jest zbyt przyjemny zabieg:O:O:O Ale da sie przezyć.

przemyj kilka razy przegotowaną wodą od kącika oka do środka, co parę minut, za każdym razem zmienaj wacik, być może to co wpadło, wyleci. Moj synek też tak miał 2 razy, ale po kilkakrotnym przemyciu przechodziło - widocznie paproszek się wypłukał :)

moja mała też miała problemy z oczami,skończyło się sondowaniem,a potem jeszcze powtórnym płukaniem.W każdym bądź razie dostałam bezwzględny zakaz przemywania rumiankiem u takiego maluszka.

Gość celebre 23
jak karmisz piersia, to sciagnij troche mleka z piersi i krople wlej do oka!!pomaga, ja tak robilam,

Gość 111111
nie wolno przemywać rmiankiem,tylko woda przegotowana,jeżeli nie minie to do pediatry idź ,dziecko moze mieć niedrozne kanały łzowe ,to sie dośc często zdarza i tak jak pisały dziewczyny czasami trzeba wykonac zabieg w szpitalu ,ale póki co idź z dzieckiem do lekarza

mojemu dzidzi tez ropiało jedno oczko. bylismy dzis u pediatry. dostał kropelki do oczu i zalecenie przemywania roztworem zwyklej herbaty - takiej jakiej pijemy :) mam nadzieje ze pomoze.pozdrawiam

Gość Przede wszystkim
idx do lekarza, co a ciebie za matka

Gość Idź z dzieckiem
do okulisty i przestan zadawac idiotyczne pytania. Jestes matka czy nie, urlop masz po to zeby zajmowac się dzieckiem idiotko , że też takie baby maja dzieci

Musisz jej codziennie przemywać solą fizjologiczną. Na wacik i najlepiej dwa razy dziennie. Ja nie miałam nigdy problemu z ropieniem bo tak właśnie robiłam. Zaopatrz się w dużą ilość tej soli.Produkt dostępny jest w sklepie internetowym CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.