Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rafka343

najlepsza porodówka w kujawsko-pomorskim

Polecane posty

Gość hgdr
Ja rodziłam w Inowrocławiu i wszystko dobrze,nie mogę narzekać. Podobno szpital w Inowrocławiu jest 9 w Polsce?Tak ogólnie

Atomik, ja rodziłam 7 miesięcy temu we Włocławku. Jestem bardzo zadowolona! W ciąży chodziłam do dr Macieja K. i rodziłam na jego dyżurze, poród był wywoływany 10dni po terminie. Opieka super, poród był ciężki bo jestem drobna a synek ważył prawie 4200g ale dzięki lekarzowi i położnej synek urodził się zdrowiutki. Opieka po porodzie również bardzo fajna. Jedyny minus to taki że nie dają znieczulenia. Sale porodowe są duże, jest prysznic na każdej sali, oczywiście są oddzielne, piłki do skakania, możliwość porodu w wodzie, tapczan. Jestem mega zadowolona. Myślałam wcześniej trochę o Lipnie ale tam nie ma oddziału dla noworodków i gdyby z dzieckiem było coś nie tak to musieliby go transportować do Włocławka a tu ważna jest każda minuta. Polecam również szkołę rodzenia BabyClub na Polnej, super babeczki, są zajęcia teoretyczne oraz gimnastyka. Jak masz jakieś pytania to chętnie pomogę

Acha, to był szpital wojewódzki. Połóżnej nie można sobie "zamówić" Sam poród odbierała babeczka ze szkoły rodzenia, miałam farta :) Ale wcześniej byłą ze mną jakaś inna kobieta i też rewelacja, tam wszystkie położne są świetne.

Gość atomik
Dziękuję Paulinaa :) już mam większość jasność, dr Maciej K ..rajewski? :) żebym miała już całkowitą jasność Prowadził też całą ciążę? Jak wizyty wspominasz - nie znam go w ogóle dlatego szczegółowo mnie wszytsko interesuje :)

Tak, ten gin :) Prowadził mi całą ciążę, jest dobrym specjalistą, ma bardzo dobry sprzęt, wielu innych lekarzy do niego odsyła na konsultacje. Prowadził moją ciążę i 2 ciąże bratowej i jesteśmy zadowolone. Wiadomo, sporo pieniędzy idzie na wizytach prywatnych, wtedy płaciłam 80zł za wizytę, 100 za usg. Czasami robi usg takie szybkie w czasie wizyty, za to już nie dolicza. No i dużo dziewczyn do niego chodzi więc zdarzają się małe poślizgi czasowe.

No i jest konkretny, bez zbędnych dupereli, rzeczowo odpowiada na pytania, widać że ma wiedzę.

Gość atomik
to chodziłaś prywatnie ... ? myślałam że on w szpitalu też przyjmuje na NFZ? a gdzie ma prywatny gabinet? przegrzebałam strony i widzę go tez jako lek. na Barskiej w szpitalu i bądź tu człowiecze mądry :)

Tzn poród, wizyty przed porodem i wszystko co w szpitalu są na NFZ, za darmo. Prywatne są wizyty takie co miesiąc.

Gość magda 28
witam..tez chcialabym wtrącic słowko na temat porodówek...rodzilam kilka miesiecy temu..oczywiscie w "najlepszym szpitalu" bo w Szpitalu ,ktory zajmuje 13te miejsce w POlsce w krajowym rankingu......a mianowicie w Szpitalu im Ludwika Błazka w Inowrocławiu......to byl moj pierwszy i ostatni raz...a ze jestem Inowrocławianką..i slyszalam rozne opinie..zdecydowalam sie..calą ciaze prowadzil prywatnie pewien lekarz,ktory nie interesowal sie mną ,gdy juz nadeszla chwila porodu...panie pilegniarki,ogolna atmosfera, higiena,czystosc to jednym słowem BEZNADZIEJA!!!!! NIE polecam!!Magdalena ,lat 28, Inowrocław,mama 7 miesiecznego//cudem ocalałego Kacpra

Gość sylwiadarek02
Witam ja jestem z lipna i rodziłam w BRAMEDZIE jestem bardzo zadowolona mniałam dwie cesarki opieka super także personel miły i uprzejmy polecam.

Gość natka 28
nie polecam szpitala w inowroclawiu,rodzilam niestety 2razy i nigdy wiecej!! bez grubej koperty nie warto sie tam zglaszac.

Gość marek 311111
witam,moj dziadek umieral w kwietniu na oiomie w inowroclawiu,na same swieta wielkanocne.musze przyznac ze opieka byla fatalna,takich odlezyn w zyciu nie widzialem...dziadek lerzal jak roslina doslownie, a pomoc ze strony pielegniarek raczej byla niewielka,nie dawano mu szans od poczatku i tak tez go traktowano, tragedia jednym slowem, nie powinno sie umierac w takich meczarniach,kobeity nei decydujcie sie na inowroclaw.moja 2 razy juz poronila i nie miala dobrej opieki w tamtejszym szpitalu!!!!!!!1

Gość marek 311111
moja zona rodzila wlasnie w inowroclawiu.wspominamy ten okres koszmarnie.nasz Piotrus ledwo uszedl z zyciem,a olewajaca postawa pani poloznej juz na zawsze bedzie w naszej pamieci!! jakis koszmar jednym slowem!!nie polecam

Gość BeBeauty81
Rodziłam w tym roku we Włocławku. Polecam!

Gość uleaaaa
Rodziłam dwa razy w Szubinie i nie załuję, jestem bardzo zadowolona. Porody były rodzinne, personel bardzo miły, interesował się cały czas mną i maleństwem. Ktoś wcześniej napisał, że dzieci muszą spać z matkami, o nieprawda. Rodziłam w 2007 i 2009 i miałam łóżeczka na kółkach dla dzieci. Brak telewizorów, nieciekawe toalety, wygląd szpitala, pozostawiają wiele do życzenia, ale to nie jest najważniejsze. Najważniejsza jest atmosfera, opieka po porodzie, a te były super.

Gość mamjka*1
rodzilam w szpitalu w inowroclawiu i jak najdalej od tego miejsca, nikomu nie polecam tego miejscany.Lekaze maja wszystich w nosie dziewczyny ktore byly na podtrzymaniu ciazy dostawaly najzwyklejsza nospe-taki specyfik to kazda z nas moze sobie zaplikowac.

Gość marysia_1984
Ja tak nawiasem apropo porodowki w Inowrocawiu. Przed porodem wertowalam wszystkie strony w internecie na ten temat (takze ta:)) pytalam o opinie dziewczyn na temat porodowki w Inowroclawiu i na szczescie zachowalam dystans do tak zwanych "opowiesci dziwnej tresci" z ktorych wynikalo ze porod odbiera rzeznik lub co najmniej weterynarz a polozne sa niczym zlo konieczne ktore dusza brzuch w celu wypchniecia dziecka(szok). Apeluje do wszystkich Dziewczyn nie sluchajcie tych bzdur ja trafilam do tego szpitala i jestem przeszczesliwa mama cudownej coreczki ktora przyszla na Swiat dzieki profesjonalnemu podejsciu pani poloznej ktora tak mnie gimnastykowala na pilce drabinkach potem przekladajac z boku na bok (bo mala nie miala zamiaru wychodzic:)) masujac caly czas krocze zapobiegajac nacieciu( i udalo sie) poprostu po tym wszystkim mialam wrazenie ze trafilam do prywatnej kliniki a nie do zwyklego szpitala. Dzisiaj jestem miesiac po porodzie i mysle ze cudownie bedzie miec jeszcze synka moze tak za rok :) To chyba najlepsza reklama :) W szpitalu duzo sie zmienilo a i bedac pozytywnie nastawione inaczej spojrzymy na porod prace poloznych i lekarzy. Mysle ze tam jeszcze wroce i polecam

Gość ciekawe czy ktoś jeszcze
ma jakies pozytywne wrazenia po porodowce w inowroclawiu

Gość mamuskaaaa
Ja rodzilam w Lipnie w szpitalu. Jedna jedyna polozna wiedziala jak prawidlowo przystawiac dziecko do piersi. Poza tym dokarmiao mi dziecko butelka bez mojej wiedzy ! Dwie polozne byly strasznie nie mile reszta ok. No i tak mnie fajnie pozszywaly ze sie troche rozeszlam no ale to nic zdarza sie. A co do Bramedu mam zle wspomnienia nie pojde tam nigdy wiecej ale to tylko moje zdanie.

Gość a jak teraz
oceniacie porodówkę w Inowrocławiu?

Gość mysle ze bedac pacjentka
Pana koordynatora (Pan dr Syga) lub pani ordynator (Pani dr Zbomirska ) duzo zmienia poprostu czuje sie czlowiek jakos pewniej Moze to tylko Moje jakies glupie odczucia ale ja mialam opieke na 5 z plusem bedac prowadzona przez dr Styge

ja mam zamiar za 2 miesiące rodzić właśnie w Inowrocławiu, może się ktoś jeszcze wypowie??

Gość polozna-ino
mysle ze bedac pacjentkaPana koordynatora (Pan dr Syga) lub pani ordynator (Pani dr Zbomirska ) no, jeśli takie macie wiadomości na temat oddziału to gratuluję prawdziwych i kompetentnych wypowiedzi. Koordynatorem tego oddziału jest i był również w trakcie pisania wiadomości przez poprzedniczkę, dr Styga, a jego zastępcą dr Staśkiewicz i to oni pełnią funkcje ordynatora i zastępcy, a Zbomirska jest tam nikim. Właściwie jednak jest tam kimś - najbardziej wredną, leniwą i nieprzyjemną babą na oddziale.

Gość justyssil
wybrałam szpital w Bydgoszczy 2 na Szpitalnej, opieka okołoporodowa super, tylko potem brak pomocy sama musiałam zająć się maleństwem. Nie rodziłam w Inie bo różne opinie słyszałam większość złych.

Rodziłam w Bydgoszczy w szpitalu nr.2 na ul. Szkolnej. W razie pytań, chętnie udzielę odpowiedzi.

Gość esum
Witam. Proszę o kontakt Panie mające doświadczenia z porodówkami w Chełmży bądź w Toruniu. pozatorun@gamil.com

Gość malaagatka
Czy możecie polecić jakąś położną z Chełmży ktora mogłaby być przy porodzie??