Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kościelna

ile płacicie za dekoracje kościoła przez kwiaciarnie?

Polecane posty

Gość Kościelna

i jak mniej więcej ta dekoracja wygląda?

Gość Kościelna
nikt nie dekoruje kościoła?

U mnie dekorowały koleżanki mojej mamy. Mama kupiła kwiaty i cała masę dodatków za 350 zł. Kościół był naprawdę pięknie ubrany. W sierpniu koleżanka mojej mamy wydaje za mąż córkę. Dekoratorka jest zamówiona dla pary, która będzie brała ślub 2 godz. przed nimi. Liczy sobie 1000 zł. Dekoracja ta sie składa głownie ze sztucznych kwiatów, bardzo nędznych zresztą i wyswiechtanych. W to wplecione są gdzieniegdzie żywe kwiaty, ale nie są świeże, bo po ślubie dekoratorka wszystko zabiera i jedzie na następny. Zresztą podobno ta dekoracja jest bardzo skromna i nieefektowna. 1000 zł za taki badziew to przesada. A jeżeli chodzi o kwiaciarnie, to najlepiej idź do kwiaciarni i się zapytaj, bo to zależy jakie chcesz kwiaty, dużo czy mało itp.

Gość lexa
Mi dekorowla kwiaciarka.Przy oltarzu staly ogromne bukiety zywych kwiatow, lawki w przedniej czesc kosciola byly ozdobione bukiecikami i wstazkami a te z tylu tylko bialymi wstazkami.Koszt dekoracji to 200 zl.

Będę miała ślub w październiku. Kwiaciarka zażądała za kościól 170 zł ( w tej cenie będą bukiety z żywych kwiatów na i przy ołtarzu, ustrojone ławki - kwiaty w rogach - również klęcznik i jeśli będę chciała to za klęcznikiem ustawi przystorjony łuk. Po obydwu stronach klęcznika będą jeszcze kwiaty).

Zapłaciłam 100 zł za 2 duże bukiety z róż które stały przy ołtarzu,kleczniki były udekorowane białym materiałem i były przypięte kwaty do nich,przednie ławki do kązdej był przyczepiony kwiat a tylnie kokardy,do tego doszedł jeszcze czerwony dywan.Z dekoracji byłam bardzo zadowolona bo i tanio i ładnie było

Gość lexa
tez mialam czerwony dywan i kleczniki udekorowane materialem ale tego nie robila kwiaciarka tylko ministranci z kosciola